• مدیس
  • دکتر فاطمه خانی زاده

کباب کوبیده

۱۷-مرداد-۱۳۹۱, ۰۷:۴۱ صبح
ارسال: #1
 
کباب کوبیده
دستور پخت کباب کوبیده :
مواد لازم :
گوشت چرخ کرده ... 1 کیلو(در مورد نوع گوشت توضیح داده میشود)
پیاز ... 300گرم (یک عدد درشت یا دو عدد متوسط)
نمک و فلفل ... به میزان لازم
گوجه فرنگی کوچک
مواد دلخواه که توضیح داده میشود:
زعفرای ساییده ... 1 قاشق چای خوری
جوش شیرین .... 1 قاشق چای خوری

طرز تهیه : توضیحاتی در مورد گوشت کباب:
برای تهیه گوشت کباب کوبیده دسورات و توصیه های زیادی شده است اما مهم در گوشت این کباب میزان چربی آن است که شما میتوانید میزان چربی را 20 درصد گوشت در نظر بگیرید یعنی برای یک کیلو گوشت 200 گرم چربی اضافه کنید دقت کنید که شما میتوانید از گوشت قلوه گاه استفاده کنید که چرب است و نیازی به چربی ندارد و یا از ترکیبی از قلوه گاه و گوشت لخم . گوشت مناسب برای کوبیده قسمت سردست و گردن نیز میباشد که چربی مناسبی دارد. نوع گوشت بسته به ذائقه است اما بیشتر گوسفند توصیه شده است که کمی بو میدهد ولی میتوان ترکیب گوسفند و گوساله یا گوساله به همراه کمی چربی گوسفندی استفاده کرد که همه این ها مناسبند. چربی بیش از حد گوشت نه تنها باعث خوشمزه تر شدن کباب نمیشود بلکه باعث ریختن کباب از سیخ هم میباشد .
گوشت کباب کوبیده را ترجیحا نشورید و یا اگر این کار را میکنید چند ساعت قبل از چرخ این کار را انجام دهید و بگذارید تا کاملا خشک شده و آب نداشته باشد.
گوشت را حتما دو دفعه چرخ کنید.
طرز تهیه :
1- گوشت را دوبار چرخ کرده و کنار بگذارید .
2- پیاز را رنده ریز کرده یا در دستگاه های غذا ساز ریخته و کامل له کنید در پارچه ای نخی ریخته تا آب آن کاملا خارج شده و فقط تفاله آن بماند. توجه داشته باشید این هم یکی از نکات بسیار مهم است که باعث نریختن کباب از سیخ میشود.
3- گوشت و پیاز و نمک و فلفل را به همراه زعفران آب زده مخلوط کنید و کاملا و با حوصله چنگ بزنید این کار را به مدت 30 دقیقه انجام دهید.
4- در مورد زعفران توصیه میشود که استفاده کنید چون عطر و طعم بسیار خوبی به کباب میدهد ولی اگر در دسترس ندارید مشکلی در کباب ایجاد نمیشود اگر استفاده نکنید. در مورد جوش شیرین باید عرض کنم که بعضی از دوستان اعتراض میکنند که کباب ما مانند کباب های بیرون و رستوران ها تپل نمیشود . دلیل این موضوع همین استفاده از جوش شیرین است که باعث پف کردن گوشت و تپل شدن کباب میشود. البته چون جوش شیرین ماده ای مضر است زیاد توصیه نمیشود که در منزل هم شما به همین روش از آن استفاده کنید . ولی خوب یک بار هزار بار نمیشه بعضیا معتقدند سر فدای شکم...
5- مواد را که خوب و کامل مخلوط کردید و چنگ زدید به مدت 1 ساعت در ظرفی در بسته در یخچال قرار دهید این کار باعث میشود که چربی گوشت سفت شده و راحت تر سیخ شود و روی سیخ خود را بگیرد.
نقل قول
 سپاس شده توسط بهار000 ، ferenzy ، sd3 ، fanous ، خانوم عجول ، Naznin ، روبينا ، سارا66 ، Niknaz ، سارا امینی ، galaxy123 ، nasibe_603 ، xxmahyaxx ، نگاررررررررر ، سراب ، No AroOs 94 ، آرامشه خیال ، delaram22
۲۲-مهر-۱۳۹۱, ۰۷:۰۰ عصر (آخرین تغییر در این ارسال: ۲۲-مهر-۱۳۹۱ ۰۷:۰۲ عصر توسط dordoone.)
ارسال: #2
RE: کباب کوبیده
(اینم تدارکات میز شام که موادشو خودم آماده کردم آقایون زحمت کشیدن پختنBig Grin )
مواد لازم :
گوشت چرخ کرده ... 1 کیلو
پیاز ... 300گرم (یک عدد درشت یا دو عدد متوسط)
نمک و فلفل ... به میزان لازم
گوجه فرنگی کوچک
زعفرای ساییده ... 1 قاشق چای خوری


طرز تهیه :
1- گوشت را دوبار چرخ کرده و کنار بگذارید .
2- پیاز را رنده ریز کرده یا در دستگاه های غذا ساز ریخته و کامل له کنید در پارچه ای نخی ریخته تا آب آن کاملا خارج شده و فقط تفاله آن بماند. توجه داشته باشید این هم یکی از نکات بسیار مهم است که باعث نریختن کباب از سیخ میشود.
3- گوشت و پیاز و نمک و فلفل را به همراه زعفران آب زده مخلوط کنید و کاملا و با حوصله چنگ بزنید این کار را به مدت 30 دقیقه انجام دهید.
4- مواد را که خوب و کامل مخلوط کردید و چنگ زدید به مدت 1 ساعت در ظرفی در بسته در یخچال قرار دهید این کار باعث میشود که چربی گوشت سفت شده و راحت تر سیخ شود و روی سیخ خود را بگیرد.سپس روی زغال کباب کنید

[تصویر:  کباب کوبیده]

خدایا شکرت منم عروس شدمNew1دلم برای شب عروسیم تنگ شده

پیش به سوس قانون جذب خرید خونه 2خوابه...
نقل قول
 سپاس شده توسط sori ، سمان ، خانوم عجول ، zoho1381 ، صنم ، mohadeseh71 ، مینااا ، lidaaa ، مهتا62 ، nasibe_603 ، belfi64 ، نگاررررررررر ، shabnam.m ، سراب ، homajun
۲۹-مهر-۱۳۹۱, ۱۲:۳۴ صبح
ارسال: #3
     
Heart راز های کباب کوبیده
یکی از محبوب ترین غذاهای ایرانی که شهرت جهانی هم دارد کباب است که دارای انواع زیادی است. اما یکی از مشکلات پخت کباب کوبیده است که به نظر می رسد فوت و فن خاص خود را دارد.

[تصویر:  کباب کوبیده]

حالا اگر شما از آن دسته افراد هستید که همیشه هنگام کباب کردن با مشکل ریختن مواد روی آتش مواجه هستید، ما در اینجا به‌طور مفصل به روش پخت و فوت و فن‌های آن می‌پردازیم. پس از همین امروز وعده نهار یکی از روزهای پایان این هفته یا هفته آتی را با چلوکباب خانگی به خانواده تان بدهید.

مواد لازم برای ۶ نفر:
- گوشت چرخ کرده:یک کیلوگرم گوشت گوسفندی و یا ترکیبی از گوشت گوساله و گوسفندی ( به نسبت ۵۰%)
پیاز: ۳۰۰ گرم یا یک عدد پیاز بزرگ برای هر کیلو گوشت
زعفران ساییده شده: یک قاشق چای‌خوری
نمک و فلفل؛ به مقدار کافی


نکاتی به هنگام خرید گوشت مورد نیاز:
۱- مناسب ترین گوشت برای پخت کباب کوبیده، گوشت قلوه گاه (گوشت بین دنده ها) گوسفند است. در صورت تمایل به استفاده از گوشت گوساله بهتر است راسته را انتخاب کنید که چربی کمتری دارد چرا که چربی مورد نیاز توسط گوشت گوسفندی تامین می شود. پخت کباب کوبیده با گوشت گوساله به‌تنهایی امکان ندارد زیرا گوشت گوساله فاقد چربی لازم است. البته استفاده از قسمت‌های خیلی چرب گوشت گوسفند نیز برای پخت کباب کوبیده و سلامتی شما مناسب نیست.

۲- گوشت خریداری شده باید حتما چندین بار (دست کم ۴ بار) چرخ شود. این کار به ورز داده شدن گوشت کمک کرده و از متلاشی شدن کباب شما جلوگیری می کند.

روش آماده سازی و عمل آوری:
۱ – ابتدا کاسه بزرگی آماده کرده و پیازها را پس از پوست کندن و شستن با رنده ریز در آن رنده کنید.
نکته۱: مقدار پیاز نباید زیاد باشد چراکه گوشت را آبدار کرده و موجب ریختن آن به هنگام پخت می شود و دیگر اینکه کباب را شیرین و بد مزه می کند.
نکته ۲: حتما پیاز رنده شده را با دست بچلانید و آب اضافی آن را خالی کنید.

۲ – گوشت چرخ کرده را همراه با نمک و فلفل به پیاز رنده شده اضافه کنید.
نکته: افزودن فلفل تنها برای گرفتن بوی بد گوشت است و نباید موجب تند شدن غذای شما شود.

۳- زعفران ساییده شده را نیز در کمی آب‌جوش حل کرده و در این مخلوط گوشتی بریزید و با دست‌تان مواد را خوب ورز دهید تا مایه کباب حالت چسبنده پیدا کند. همانطور که گفته شد این چسبندگی راز موفقیت شما در پخت این کباب است بنابراین گوشت را آنقدر ورز دهید که بتوانید با یک حرکت همه آن را از داخل ظرف بلند کنید و گوشت جدا نشده و نریزد. سپس مخلوط گوشتی را به مدت ۲ تا ۳ ساعت در یخچال و یا بیرون از آن قرار دهید تا اصطلاحا عمل آید.


به سیخ کشیدن کباب ها:
۱-برای سیخ کردن کباب هم باید توجه داشته باشید که از سیخ های پهن برای پخت این کباب باید استفاده کنید.
۲- قبل از اینکه شروع به کار کنید هم مقدماتی لازم است. ابتدا در کاسه کوچکی مقداری آب سرد بریزید و کنار دست‌تان قرار دهید. حالا پیش از برداشتن مایه کباب دست‌تان را در آب خیس کرده، یک مشت از مایه را بردارید و به شکل دوک درآورید؛ سپس همان‌طور که مواد در دست راست‌تان قرار دارد، سیخ را روی مایه دوکی بگذارید و شروع به پوشاندن سطح سیخ با مایه کباب کنید.
در پایان دوباره دست‌تان را در آب سرد فرو کنید و روی سیخ فشار دهید تا اثر انگشتان شما بر گوشت باقی بماند. حالا ابتدا و انتهای کباب را به سیخ بچسبانید و کناری بگذارید. همین کار را درباره همه مواد و سیخ‌ها انجام دهید.


نحوه پخت:
اکنون آتش را بر پا کرده، سیخ‌ها را روی آن قرار دهید. دقت کنید که اگر آتش را توسط ذغال و هیزم دایر کرده اید باید صبر کنید تا شعله آن فروکش کرده و تنها ذغال گداخته در منقل شما وجود داشته باشد. این برای این است که در صورتی که از مواد اشتعال زایی همچون نفت استفاده کرده باشید، بوی آن از بین رفته و غذای شما بد بو نشود و یا اینکه دوده هیزم و یا ذغال شما به طور کامل سوخته باشد و بر روی غذای شما ننشیند.

سپس سیخ های کباب را روی آتش بچینید. فقط به خاطر داشته باشید که ابتدا باید سیخ ها را مرتب و با دقت به دفعات بچرخانید تا گوشت خودش را بگیرد؛ وگرنه به دلیل خام بودن یک طرف کباب و سفت شده طرف دیگر کباب متلاشی شده و بر روی آتش می ریزد. وقتی گوشت کمی برشته شد، دیگر باد زدن لازم نیست.

نکته: با وجود اینکه طبق این دستور دیگر نباید نگران ریختن کباب باشید ولی برای اطمینان بیشتر یکی دو تخم‌مرغ به مایه کباب اضافه کنید.


نحوه سرو غذا:

شما می توانید برای خوشمزه تر شدن غذای خود آن را با مخلفاتی چون گوجه و فلفل سبز سرخ شده و سماق و سبزی های معطر، بویژه ریحان و نوشیدنی سالمی چون دوغ به همراه کمی نان تازه میل کنید.
در صورت تمایل هم می توانید آن را به همراه پلو و به صورت چلو کباب نوش جان کنید.

ﻣﻦ
ﺳﺮﺷﺎﺭ ﺍﺯ ﮔﻔﺘﻨﻢ
ﻧﻪ ﺍﺯ ﻧﻮﺷﺘﻦ
ﺑﺎﯾﺪ ﮐﻪ ﺍﯾﻨﺠﺎ ﺭﻭﺑﺮﻭﯼ ﻣﻦ ﺑﻨﺸﯿﻨﯽ...

اینجا رو دوست دارم...
نقل قول
 سپاس شده توسط pari pariaaaa ، janu ، eli_91 ، star ، آهو مشکی پوش ، روبينا ، azyz ، eli_lili ، Niknaz ، سارا امینی ، galaxy123 ، نگاررررررررر ، shabnam.m ، سراب ، No AroOs 94 ، homajun ، versteckt
۱۹-فروردين-۱۳۹۲, ۱۲:۴۰ عصر
ارسال: #4
RE: کباب کوبیده
چرا روی کباب "سماق"می ریزیم؟

[تصویر:  کباب کوبیده]


خوردن گوشت پخته باعت تولید آنزیم‌هایی در بدن می‌شود که مضر است. سیب و سماق می‌تواند اثر این آنزیم را خنثی کند. او می‌گوید «برای همین است که با کباب سماق می‌خوریم. البته به لحاظ علمی اطلاع نداشتیم اما به تجربه از مادربزرگ‌ها این موضوع را یاد گرفته‌ایم.»

دکتر فیروز درودی، استاد بخش سم‌شناسی دانشکده علوم پزشکی «لایدن» در هلند، درباره تأثیرات مواد غذایی بر هم و خنثی کردن اثرات منفی برخی مواد غذایی تحقیقاتی انجام داده است. به گزارش رادیو زمانه یافته‌های او درباره تأثیر "سماق" به نتیجه رسیده و در حال حاضر مشغول ثبت تأثیرات کشف شده "سماق" در هلند است.

به گفته دکتر درودی، مشخص شده که 50 درصد سرطان‌ها به خاطر شیوه تغذیه ما به وجود می‌آید.

او و همکارانش در دانشگاه لایدن، روشی را پیدا کرده‌اند که نشان می‌دهد چه‌طور می‌توان اثر منفی مواد غذایی را از بین برد.

مثلا، خوردن گوشت پخته باعت تولید آنزیم‌هایی در بدن می‌شود که مضر است. سیب و سماق می‌تواند اثر این آنزیم را خنثی کند.
او می‌گوید «برای همین است که با کباب سماق می‌خوریم. البته به لحاظ علمی اطلاع نداشتیم اما به تجربه از مادربزرگ‌ها این موضوع را یاد گرفته‌ایم.»

او اثر مثبت 25 ماده شیمایی دیگر را نیز کشف کرده است که می‌تواند اثر منفی مواد غذایی دیگر را خنثی کند

منبع: http://www.ashpaz-bashi.blogfa.com

امضا بی امضا..
یه لینک نمیشه اینجا گذاشت.. چقدر سایت ... دارید!
نقل قول
 سپاس شده توسط روبينا ، azyz ، eli_lili ، مهتا62 ، skyisup92 ، سراب ، homajun
۱۳-مرداد-۱۳۹۲, ۰۱:۱۲ عصر
ارسال: #5
RE: کباب کوبیده
بچه ها من تو هایپر استار گوشت اماده کباب کوبیده دیدم فروشنده می گفت اماده امادست فقط باید بره رو سیخ با توجه به اینکه اندازه مواد کباب باید خیلی درست باشه که از رو سیخ نیفته فکر کنم این خیلی چیز خوب و راحتی باشه می خواستم بدونم کسی خریده راضی بودین یا نه؟

با عشق زمان فراموش می شود و با زمان هم عشق.
نقل قول
 سپاس شده توسط سراب
۱۳-مرداد-۱۳۹۲, ۰۹:۲۹ عصر
ارسال: #6
   
RE: کباب کوبیده
ما کلا گوشت آماده گوشت کوبیده از سوپر گوشت میخریم. خیلی راحتتر و خوشمزه تره .

برای سفارش کیک، شیرینی و یا دسرها
tell: 09122104824
fa ce bo ok. com /sweet.almond
Instagram: Sweet_almond_pastry
نقل قول
 سپاس شده توسط سراب
۱۵-مرداد-۱۳۹۲, ۱۱:۳۷ عصر (آخرین تغییر در این ارسال: ۱۵-مرداد-۱۳۹۲ ۱۱:۳۸ عصر توسط fati asali.)
ارسال: #7
   
RE: کباب کوبیده
طرزتهیه کباب چوبی تابه ای:

مواد لازم:


گوشت چرخ کرده: 500 گرم

رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذاخوری

پیاز: 1 عدد بزرگ

سیب زمینی: 2 عدد

گوجه فرنگی: 2 عدد

فلفل دلمه ای:1عددمتوسط

فلفل , زرچوبه , نمک , زعفران و سماق:به مقدار لازم

جعفری خرد شده: 1 قاشق چایخوری

کره: 1قالب25گرمی

روغن:به مقدار لازم

سیخ چوبی:به تعداد لازم

دستور پخت:

ابتدا پیاز را بارنده سایز متوسط رنده کرده با گوشت و فلفل سیاه ،
نمک ، زعفران ، زردچوبه و جعفری مخلوط می کنیم و حدود30 دقیقه
دریخچال میگذاریم تا موادبه خورد هم بروندتا طعم مطلوبی داشته باشیم.
مواد را توسط سیخ های چوبی سیخ می کنیم. (توجه کنید اندازه سیخ ها با تابه مطابقت داشته باشد) در تابه ای نچسب مقدار کمی روغن ریخته و بعد از داغ شدن روغن کبابها را درونش می چینیم و هر دو طرف کبابهاراکمی سرخ می نماییم.
گوجه ها و فلفل دلمه ای راگردبرش زده روی کبابها یا کنارشان میگذاریم.
سپس رب را در نصف لیوان آب ولرم حل کرده با مقداری نمک و نصف قاشق سماق روی تمام قسمت تابه میریزیم و شعله را ملایم می کنیم و می گذاریم تا آب آن گرفته شود و درانتهای پخت کره را اضافه کرده تاطعم ان درغذامحسوس باشد.
سیب زمینی ها را پوست گرفته و بصورت خلال برش میزنیم وپس ازسرخ کردن با کبابهاسرو میکنیم.

[تصویر:  کباب کوبیده]

خدایا تا عمر دارم شکرت میکنم برای وجود همسرم و دخترمتصویر: images/smilies/heart.gif
نقل قول
 سپاس شده توسط shabnam.m ، سراب ، homajun
۱۷-آبان-۱۳۹۲, ۰۳:۰۵ عصر
ارسال: #8
RE: کباب کوبیده
1 کیلو گوشت چرخ‌کرده
300 گرم پیاز( رنده کنید)
1 ق‌چ زعفران
کمی نمک و فلفل سیاه


1/گوشت چرخ‌شده را در کاسه‌ای بریزید. کمی نمک هم اضافه کرده و خوب مخلوط کنید. با اضافه کردن مقدار کمی فلفل، بوی زهم گوشت را از بین ببرید

2/پیازها ی رنده شده را در دست فشار دهید تا کاملا بی‌آب شود سپس همراه زعفران حل شده در آب جوش به گوشت اضافه کنید و خوب ورز دهید. مایه خوب ورز داده‌شده را داخل ظرفی در بسته بگذارید و به مدت دو سه ساعت در یخچال بگذارید.

3/گوشت کباب را از یخچال بیرون آورده و به دوازده قسمت تقسیم کنید. هر قسمت را در دست کمی ورز داده و به شکل یک بیضی کشیده درآورید.

4/سیخ را کمی خیس کرده و روی مایه کبابی که در دستتان است بگذارید، بعد گوشت را با فشار دست به دور سیخ بچسبانید. مایه را روی سیخ فرم دهید.
5 کباب‌پز را آماده کنید. سیخ‌ها را با فاصله چند سانتی‌متر (نه خیلی نزدیک به آتش) روی منقل بگذارید. دائم سیخ‌ها را جابه جا کنید تا همه طرف کباب خوب بپزد.

فوت‌و‌فن ‌های کباب کوبیده
گوشت کباب کوبیده نه باید خیلی چرب باشد و نه خیلی خشک. معمولا از گوشت گوسفند استفاده می‌شود یا مخلوطی از گوشت گوسفند و گوساله. بهترین گوشت، قلوه‌گاه (گوشت نیم‌دنده‌ها) گوسفند است. اگر می‌خواهید از مخلوط گوشت گوسفند و گوساله استفاده کنید، دوسوم آن گوسفند باشد و یک‌سوم گوشت گوساله.

گوشت کباب کوبیده را چندین بار چرخ کنید و بعد خوب با پیاز ورز دهید تا یک تکه شود. هر چقدر گوشت بیشتر چرخ شود و بیشتر ورز داده شود احتمال نریختن آن از سیخ بیشتر است.

سیخ مخصوص کباب کوبیده، پهن است؛ نکته‌ای که برای درست کردن کباب کوبیده در رابطه با سیخ آن باید حتما در نظر بگیرید این است که سیخ کباب نباید نو باشد. اگر سیخ شما نو است بهترین کار این است که یک بار آن را حتی بدون کباب روی آتش بگذارید. در ضمن وقتی می‌خواهید مایه کباب را به سیخ بزنید بهتر است سیخ خیس باشد تا گوشت بهتر به آن بچسبد.

موقع چسباندن کباب به سیخ بهتر است دستتان را با کمی آب سرد خیس کنید و حتی موقع شکل دادن کباب روی سیخ، باز دستتان را خیس کنید. اگر مایه کباب سرد باشد بهتر به سیخ می‌چسبد و موقع پخت کباب از سیخ جدا نمی‌شود. هر چه مایه کباب سردتر باشد بهتر است.

وقتی گوشت را روی سیخ می‌چسبانید ابتدا و انتهای مایه کباب را با فشار دست به سیخ بچسبانید و بعد با انگشت به مایه کباب فرم دهید. آتش زغال نباید خیلی شعله‌دار باشد، بهتر است آتش فروکش کرده باشد و فقط زغال‌ها قرمز و گداخته باشند. فاصله کباب‌ها از زغال‌ها هم کافی باشد تا کباب‌ها نسوزند و یا خام نمانند.

بهتر است بعد از به سیخ زدن کباب‌ها، آنها را یکی دو ساعت در یخچال بگذارید تا گوشت خوب به سیخ بچسبد. بعضی به مایه کباب جوش شیرین می‌زنند که ما توصیه نمی‌کنیم، چون با روش توضیح داده‌شده، کباب از سیخ جدا نشده و روی آتش نمی‌ریزد. در ضمن جوش شیرین باعث تلخ شدن کباب می‌شود.

در برخی دستورها هم زرده تخم‌مرغ یا حتی آرد یا آرد سوخاری به مایه کباب می‌زنند که باز هم توصیه نمی‌شود. مایه کباب کوبیده زردچوبه ندارد.

Do more what makes you HAPPY
Hehe!
نقل قول
 سپاس شده توسط سراب
۲۰-ارديبهشت-۱۳۹۳, ۰۹:۱۰ عصر
ارسال: #9
 
RE: کباب کوبیده
اینم کباب من
[تصویر:  کباب کوبیده]

1شهریور
آرایشگاه|کرج|Dodgy
آتلیه|کرج|: آقای عکس.مهدى فلك بلند(بی مسئولیت و بی فکر) فیلم عروسیم مفقود شده!
تشریفات|کرج|: پیمان (عالی)
گل|کرج|: باختر
-------------
هر قدر عقاید کسی احمقانه تر باشد باید کمتر با او مخالفت کرد.
نقل قول
 سپاس شده توسط شقایق محسن ، sun daughter ، وفا ، ##سمانه## ، nila1360 ، شادی.خ ، Samiraeii.soltani ، zahra_bannooo ، shabnam.m ، سراب ، lili3d ، نیلوییی ، homajun
۲۹-ارديبهشت-۱۳۹۳, ۰۵:۴۲ عصر
ارسال: #10
RE: کباب کوبیده
من با ترکیب گوشت بوقلمون و قلوه گاه گوسفند کباب کوبیده درست کردم عالی شد

و خدایی که همین نزدیکی است....
نقل قول
 سپاس شده توسط سراب ، versteckt
ارسال پاسخ

تمامی اظهار نظرهای کاربران صرفا نظرات شخصی آنان بوده و تمامی مسئولیت متوجه اظهار کننده نظر می باشد.




ارسال پاسخ صفحه قبل صفحه بعد ثبت نام