• دکتر فاطمه خانی زاده
  • مدیس

کباب ترش

۲۳-آذر-۱۳۹۰, ۰۹:۵۷ عصر
ارسال: #1
   
کباب ترش
کباب ترش یک نوع غذای محلی گیلانی

مـــــــــواد لازم :
گوشت راسته کبابی :: نیم کیلو
پیاز درشت :: 1 عدد
گوجه فرنگی :: 4 عدد
چوچاق (شیشاق) :: 1 قاشق غذا سوپ خوری
رب انار ترش :: 1 قاشق غذا خوری
گردوی چرخ شده :: 100 گرم
نمک و فلفل :: به میزان لازم
روغن یا کره :: نصف قاشق غذا خوری
آب :: نصف پیمانه پلو پزی
طــــــــرز تهیه :
ابتدا گوشت را به وسیله بیفتک کوب می‌کوبیم تا کاملا'' نازک و خرد شود سپس پیاز را رنده می‌کنیم و با گردو و چوچاق (سبزی معطر محلی گیلان) و رب انار و نمک و فلفل مخلوط می‌کنیم . حالا می‌توانیم آن را در ظرف مورد نظر بریزیم . شعله گاز را کم می‌کنیم و مخلوط را در روغن و آب می‌گذاریم تا گوشت بپزد . سپس گوجه ها را کبابی و یا سرخ می‌کنیم و بعد از آماده شدن آن گوشت را در اطراف می‌چنیم .
نقل قول
 سپاس شده توسط abarkakia ، Elena ، درسا ، نازخاتون ، nazgol368 ، Narsis65
۲۹-مرداد-۱۳۹۱, ۰۳:۳۰ عصر
ارسال: #2
     
Heart کباب ترش به سبک سحر ناز

گردو آسیاب شده
رب انار
جعفری ساطوری شده
پیاز ریز رنده شده
زعفرون دم کرده
گوشت راسته گوساله یا مغز ران


مواد بالا رو کاملا با هم مخلوط کرده و گوشت های خورد شده رو توش میریزیم و میزاریم 1 الی 2 ساعت بمونه
بعد کباب میکنیم...

[تصویر: کباب ترش]

نوش جان
New1


فایل‌های ضمیمه
.jpg  012.JPG (اندازه: 117.1 KB / دانلودها: 30)

ﻣﻦ
ﺳﺮﺷﺎﺭ ﺍﺯ ﮔﻔﺘﻨﻢ
ﻧﻪ ﺍﺯ ﻧﻮﺷﺘﻦ
ﺑﺎﯾﺪ ﮐﻪ ﺍﯾﻨﺠﺎ ﺭﻭﺑﺮﻭﯼ ﻣﻦ ﺑﻨﺸﯿﻨﯽ...

اینجا رو دوست دارم...
نقل قول
 سپاس شده توسط zi zi ، خانوم عجول ، star ، nazgol368
۱۷-آذر-۱۳۹۱, ۰۸:۲۰ عصر
ارسال: #3
     
Heart کته و کباب ترش(گیلانی)
[تصویر: کباب ترش]

مواد لازم کته گیلانی:
برنج- سه پیمانه
نمک – به میزان لازم
میزان آب بستگی دارد به نوع برنج که تازه باشد یا چند ساله

روش پخت:
کته غذای مورد علاقه ی مردم گیلان است.
برنج را پاک کنید و با دو تا سه پیمانه آب بشویید. (اگر برنج دودی بود نباید زیاد شسته شود چون عطر دود آن با شستن زیاد از بین می رود.)
برنج دو ساله را شسته و با شش پیمانه آب و کمی نمک بگذارید دو تا سه ساعت خیس بخورد. سپس به روی حرارت قرار دهید. حرارت تند تا زود به جوش آید.
بعد از اینکه آب برنج تمام حرارت را ملایم و کم کنید و به روی در قابلمه ی برنج دم کنی بگذارید. حدود نیم ساعت دیگر کته شما آماده است.

مواد لازم کباب ترش برای چهارنفر:
گوشت راسته گوساله- 500گرم
گردو آسیاب شده- 100گرم
رب انار ترش- دو قاشق سوپخوری
سیر تازه- دو حبه
پیاز متوسط- یک عدد
نمک و فلفل- به میزان لازم
گوجه فرنگی- به میزان لازم
روغن زیتون- یک دوم پیمانه
سبزی معطر محلی ساطوری شده- سه قاشق سوپخوری
در صورتی که سبزی محلی موجود نبود در تهران می توانید از برگهای گشنیز، ترخون، مرزه استفاده کنید.

روش پخت:
گوشت را به اندازه یکسان خرد کنید تا هنگام کباب کردن همگی با هم مغز پخت شوند. پیاز رنده شده، سبزی معطر ساطوری شده و گردوی سائیده شده و رب انار و سیر را به گوشت خرد شده اضافه کنید.کباب ترش-غذاهای محلی گیلان
فلفل سیاه را نیز افزوده و کاملا مواد را با هم مخلوط کنید در این زمان روغن زیتون را اضافه کنید.
حدود 5/1 تا 2 ساعت گوشت را در یخچال بگذارید. نکته مهم اینکه زمانی که خواستید کباب را سیخ بزنید، گوشت¬ها را به صورت فاصله دار در سیخ جای دهید تا همه قسمت ها یکسان بپزد و با حفظ فاصله حدود 5 تا 6 سانتی متری از حرارت کباب پز قرار دهید. چون ممکن است در غیر اینصورت سسی که روی سطح گوشت ها را پوشانده، سریع بسوزد و مغز کباب خام می ماند، این کباب باید با حرارت ملایم و حفظ فاصله از حرارت آتش به آرامی مغز پخت شود.
هنگامی که 50 درصد پخت کباب انجام شد، توسط نمکدان به روی سیخ ها نمک بپاشید تا گوشت ترد و لطیف بماند.

[تصویر: کباب ترش]

[تصویر: کباب ترش]

ﻣﻦ
ﺳﺮﺷﺎﺭ ﺍﺯ ﮔﻔﺘﻨﻢ
ﻧﻪ ﺍﺯ ﻧﻮﺷﺘﻦ
ﺑﺎﯾﺪ ﮐﻪ ﺍﯾﻨﺠﺎ ﺭﻭﺑﺮﻭﯼ ﻣﻦ ﺑﻨﺸﯿﻨﯽ...

اینجا رو دوست دارم...
نقل قول
 سپاس شده توسط star ، حباب ، negar* ، *gandom* ، الی2 ، nazgol368
۲۲-تير-۱۳۹۲, ۰۲:۴۸ عصر
ارسال: #4
RE: کباب ترش
دوستان اگه بخوام تو فر درست کنم باید چیکار کنم ؟؟؟؟ تو آپارتمان نمیشه کبابش کرد آخه

بفرماييد "شامپاين" !!
در گويش اصفهانى يعنى بفرماييد طبقه پايين براى صرف شام Big Grin
نقل قول
۲۳-شهريور-۱۳۹۲, ۱۱:۲۷ صبح
ارسال: #5
RE: کباب ترش
بچه ها تو ماهیتابه هم میشه درست کرد که آبدار بشه؟؟؟؟ آخرش سرخ کنیم؟؟؟

خدایا بی نهایت شکرت ....
نقل قول
۱۷-آبان-۱۳۹۲, ۰۳:۰۳ عصر
ارسال: #6
RE: کباب ترش
مواد لازم برای چهار الی پنج نفر :

( البته به وسعت معده ی اون چهار نفر بستگی داره مثلا ممکنه شما به تنهایی بتونی نیم کیلو گوشت رو بخوری ! )

1- یک کیلو گوشت گوساله کبابی (ترجیحا فیله که چرب باشه ، اگر چربی دوست دارید ،آخه بعضی ها چربی گوشت رو دوست ندارند ولی من تا چربی نداشته باشه نمیخورم . گوشتتان هم بیات شده باشه یعنی یکی دو روز توی یخچال بمونه تا خوشمزه تر و نرم تر بشه ، گوشت تازه خیلی سفته ) این نکته رو هم یادآور میشم که کیفیت هر کبابی علاوه بر روش آماده سازی و طبخ درصد بسیار بالایی به کیفیت گوشت آن بستگی دارد و کیفیت گوشت هم به کیفیت چراگاه و آب و هوا و غذای دام مربوط میباشد .

2- یک عدد پیاز کوچک، ریز رنده شده .

3- یک عدد گوجه فرنگی کوچک ( اختیاری)

4- یک قاشق غذا خوری رب انار ترش یا نصف لیوان انار ترش ساییده شده که شمالی ها تو نمکیار درستش میکنن ولی شما میتونید توی مخلوط کن خوب آسیابش کنید جوری که دانه هایش کاملا آسیاب شود و اگر باز دانه هایش کاملا له نشده بودند از صافی رد کنید . استفاده از انارترش ساییده شده خیلی کباب رو خوشمزه تر میکنه تا اینکه بخواین از رب انار استفاده کنید. رب انار ترشتون هم بهتره که نوع سیاهش نباشه . رنگ اناری اش خیلی خوشمزه تره . فرقش با رب سیاه انار ترش اینه که خیلی زودتر از روی گاز برداشته شده و هنوز اونقدر غلیظ نشده و خیلی خوشرنگه و از رب سیاه خوشمزه تر است و میتونید مطمئن باشید که رب گوجه سبز قاطیش نیست .

5- گردوی ساییده شده دو قاشق غذا خوری پر .

6- نمک و فلفل به مقدار لازم .

7- یک قاشق غذا خوری پر مخلوطی از جعفری و چوچاغ خورد شده در صورت تمایل .(اگر به چوچاغ دسترسی ندارید تنها جعفری کفایت میکنه . اگر هیچ کدام هم نبود باز اشکالی نداره . بود و نبود هر کدام از اینها یه مزه ای به کباب ترش میده که هر کدام خوشمزه هستند و خودمان هم همیشه یکجور درست نمیکنیم گاهی گوجه میریزیم گاهی نمیریزیم . گاهی سبزی میریزیم گاهی نمیریزیم و گاهی میبینی که نه گوجه توش میریزیم نه سبزی ! )



نکته: رب اناری که به صورت بسته بندی شده در بازار موجود است به درد نمیخوره ، اگر شما شمالی نیستید میتوانید در سفری که به شمال داشتید این رب بسیار خوشمزه و لذیذ را تهیه کنیدکه قیمت یک شیشه یک کیلویی آن بسته به کیفیتش حدود 5000تا 7000 تومان میباشد. موقع خرید هم حواستون جمع باشه که بچشید و مطمئن بشین که رب گوجه سبز قاطیش نباشه . چون گوجه سبز ارزان تر و در دسترس تر هست بعضی ها برای سود بیشتر و کلک زدن این دو را با هم قاطی کرده و به مردم قالب میکنند. البته من در آینده طرز تهیه رب انار را آموزش خواهم داد. ولی اگر نتونستید فعلا با همین رب انار ترش شرکت یک و یک سر کنید ولی خوشمزه و اورجینال نمیشه . ( همون یک و یک محصول درجه یک رو میگم .)

اگر احساس کردین که گوشتتون سفت هست یکساعت قبل از اینکه بخوابونین توی سس کباب ترش یک انجیر نرسیده یا یکی دو ورق کیوی نرسیده و سفت پوره کنید و با گوشت مخلوط کنید تا گوشتتون نرم بشه . حواستون باشه زیادی نریزید که گوشتتون آش و لاش میشه . ولی سعی کنید گوشت نرم و خوبی بخرید که نیازی به این کار نباشه تا کباب ترش خوشمزه تری داشته باشید .



طرز تهیه:

ابتدا گوشت را به صورت کبابی قطعه قطعه کرده ، سپس در ظرفی جدا گانه پیاز و گوجه(گوجه نباشه هم اشکالی نداره ) را رنده کرده بعد گردو وانار و بقیه مواد بجز نمک را به آن میافزاییم با ته قاشق سعی کنید گردو را کاملا در مواد حل کنید تا کاملا یکدست شود . آنگاه گوشت را به آن افزوده و خوب مخلوط میکنیم و یک دقیقه با دست چنگ میزنیم بعد و در آن را میبندیم ومیگذاریم حداقل ۴ تا ۲۴ ساعت در یخچال بماند تا مزه دار شود . توجه داشته باشید که هرچه بیشتر بماند خوشمزه تر خواهد شد. در ضمن میتوانید مواد را قبل از اینکه با گوشت مخلوط کنید بچشید و ترشی اش را اگر دلتان خواست زیاد کنید یا اینکه اگر از ترشی زیاد خوشتان نمی آید کمتر از مقدار لازم که گفتم بریزید و بعدا با توجه به ذائقه خودتان تنظیم کنید .

بعدش میره که بمونه تو یخچال تا مزه دار بشه . سعی کنید لااقل ۶ ساعت بهش استراحت بدید .

قبل از سیخ زدن میتونید اگر دلتون خواست یکی دو قاشق روغن زیتون بی بو یا روغن مایع هم بریزید توش و چنگ بزنید تا مخلوط بشه اینجوری آب در گوشتتون حفظ میشه و کبابتون خشک در نمیاد .



عکس کباب ترش قبل از برشته شدن

( این کباب توی سسش سبزی داره اما گوجه نداره)







در آخر گوشت ها را به سیخ کشیده و در روی آتش منقل کباب کرده و در حین کباب کردن به اندازه کافی نمک بزنید و آتش را باد نزنید چون سس رویه که گردویی هست زود میسوزه و سیاه میشه و باید اجازه بدید با آتش ملایم بپزه و هر از گاهی اینور اونور کنید تا یکدست بپزه و فقط مواقعی که احساس کردید داره خاکستر روی زغال جمع میشه قبلش ملایم باد بزنید تا خاکستر نشینه که شعله اتش خیلی هم کم نشه. در ضمن بعد از سیخ زدن گوشت ها سسی که توی کاسه باقی می مونه رو هم با دست جمع کنید و روی گوشتهای به سیخ کشیده شده بمالید که هرچه پر سس تر خوشمزه تره ، فقط اون سمتی رو که سسش بیشتر هست رو رو به بالا روی منقل بچینید تا نریزه روی زغال ها و وقتی طرف پایین داره برشته میشه اون سس های بالا یکمی خودشو میگیره و میچسبه به گوشتها اما باز هم کمی میریزه رو منقل .پس از کباب کردن همونجوری داغ داغ توی بشقاب کشیده و با پلو و گوجه کبابی و مخلفات نوش جان فرمایید. نمک را هنگام کباب کردن روی منقل به گوشت ها بزنید چون اگر از قبل بزنید آب گوشت را میکشد و کباب آبداری نخواهید داشت .در صورتی که منقل ندارید میتوانید از کباب پز استفاده نمایید که البته هیچ گاه خوشمزگی کبابی را که روی آتش منقل برشته شده است را نخواهد داشت .

بعضی ها به جای گوجه کباب این کباب رو با لوبیا پخته می خورند که البته خیلی میچسبه .

نکته : یک نکته ی دیگه که بهتره یاد آوری کنم اینه که کباب ترش به خاطر گردویی که توی سسش هست اگر حرارت آتش زغالها زیاد باشه روی اون گوشتها که گردویی هست زود میسوزه در حالی که گوشت هنوز خامه . در ابتدا که زغال ها رو گرفتید خوب با باد بزن باد بزنید بعد که زغالها خوب گرفتند و آتیش شعله نداشت و فقط قرمز باشه سیخ ها رو بچینید روی منقل و وقتی که احساس کردید گوشت خوب مغز پخت شده کمی باد بزنید تا روی گوشتها برشته بشه . یکمی سیاه شدن طبیعیه و باعث خوشمزگیش میشه اما اگه خیلی بسوزه تلخ و پوک میشه و فقط کربن خالصه .

Do more what makes you HAPPY
Hehe!
نقل قول
 سپاس شده توسط pari_85 ، nazgol368 ، bahar joooon
۲۱-تير-۱۳۹۳, ۰۵:۲۱ عصر
ارسال: #7
     
RE: کباب ترش
بچه ها من یه بار تو بچگیم کباب ترش خوردم منتها گوشت تکه ای نبود.. گوشت چرخ کرده بود مثه کوبیده... و خیلی خوشمزه...
بعدها خیلی کباب ترش خوردم اما هیچی مثه اون نشد....
اگه کسی دستور تهیه با گوشت چرخ کرده رو داره بذاره لطفا ممنون میشم.New1

بي شک
در تو هزاران فرشته مأوا دارند ؛
وگرنه
آدمي و اينهمه مهرباني ...؟! Heart
نقل قول
۳۱-مرداد-۱۳۹۳, ۱۲:۱۵ صبح
ارسال: #8
RE: کباب ترش
خیلی خوشمزه است این کباب
بهتون پیشنهاد می کنم امتحان کنید

به خاطر زندگی زیبا سپاسگزارمHeart
نقل قول
۱۱-فروردين-۱۳۹۴, ۰۸:۳۵ عصر (آخرین تغییر در این ارسال: ۱۱-فروردين-۱۳۹۴ ۰۸:۳۷ عصر توسط جمره.)
ارسال: #9
RE: کباب ترش
مـــــــــواد لازم :
نعنا و جعفری تازه ساطوری شده
پیاز رنده شده
زعفران
نمک و فلفل
رب انار
مواد بالا رو با گوشت های خورد شده مخلوط کردم 6ساعت داخل یخچال گذاشتم.اما نمک را وقتی روی ذغال خواستم بذارم ریختم روی گوشت ها.چون نمک را اگه زود اضافه کنیم گوشت را کوچک میکنه
[تصویر: کباب ترش]
رو ذغال کباب کردم
[تصویر: کباب ترش]
خیلی خوشمزه شد

لطفا يه صلوات بفرستيد كه مشكلاتم حل بشه
تاریخ عروسیم مشخص بشه.

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍHeart
نقل قول
 سپاس شده توسط محبوبه ناز بانو ، eli/p
۲-آذر-۱۳۹۶, ۱۰:۱۵ صبح (آخرین تغییر در این ارسال: ۲-آذر-۱۳۹۶ ۱۰:۱۶ صبح توسط parmin.ab.)
ارسال: #10
       
RE: کباب ترش
طرز تهیه کباب ترش :
گوشت راسته کبابی :: نیم کیلو
پیاز درشت :: 1 عدد
گوجه فرنگی :: 4 عدد
چوچاق (شیشاق) :: 1 قاشق غذا سوپ خوری
رب انار ترش :: 1 قاشق غذا خوری
گردوی چرخ شده :: 100 گرم
نمک و فلفل :: به میزان لازم
روغن یا کره :: نصف قاشق غذا خوری
آب :: نصف پیمانه پلو پزی

ابتدا گوشت را به وسیله بیفتک کوب می‌کوبیم تا کاملا'' نازک و خرد شود سپس پیاز را رنده می‌کنیم و با گردو و چوچاق (سبزی معطر محلی گیلان) و رب انار و نمک و فلفل مخلوط می‌کنیم  حالا می‌توانیم آن را در ظرف مورد نظر بریزیم . شعله گاز را کم می‌کنیم و مخلوط را در روغن و آب می‌گذاریم تا گوشت بپزد . سپس گوجه ها را کبابی و یا سرخ می‌کنیم و بعد از آماده شدن آن گوشت را در اطراف می‌چنیم .

هراسم نیست از آدمها , خدا صبح ها , در خانه ام آواز میخواند تصویر: /images/smilies/new/lub.png
نقل قول
 سپاس شده توسط ailineto
ارسال پاسخ

تمامی اظهار نظرهای کاربران صرفا نظرات شخصی آنان بوده و تمامی مسئولیت متوجه اظهار کننده نظر می باشد.




ارسال پاسخ صفحه قبل صفحه بعد ثبت نام