• مدیس
  • دکتر فاطمه خانی زاده

نکات کلیدیه مربا ها وترشی جات

۲۱-مرداد-۱۳۹۱, ۰۲:۰۸ عصر
ارسال: #1
نکات کلیدیه مربا ها وترشی جات
Lub برای تهیه مربا به نکات ذیل توجه کامل داشته باشید:
میوه هائی که برای تهیه مربا انتخاب می شوند از بهترین نوع و بدون لکه و کم زدگی و کاملاً سلامت باشند.
شربت مربا باید کاملاً قوام بیابد، قوام آمدن شربت یعنی موقعی که مربا آماده شد مقداری از شربت آن را در قاشق می ریزیم سرد که شد باید شربت به سختی و به حالت کش از قاشق ریخته شود.
شربت مربائی که از میوه های شیرین تهیه می شود باید بعد از قوام آمدن کمی ترشی زد و این ترشی باید کاملاً در اواخر طبخ به مربا اضافه شود، تا رنگ مربا تیره نشود.
به طور کلی باید در زمان طبخ مربا باید در ظرف باز باشد تا رنگ مربا تغییر نکند، مگر مربای به که در ظرف باید بسته باشد تا رنگ مربا قرمز شود.
اسانسی که برای معطر کردن مربا به کار می بریم در اواخر طبخ داخل مربا ریخته می شود.
اگر مربا بعد از مدتی شکرک زد علت آن جوشیدن بیش از اندازه لزوم و کمی ترشی مربا است در این صورت داخل مربا کمی آب جوش می ریزیم و مربا را دو سه جوش می دهیم و بعد کمی آبلیمو به آن می زنیم.
در صورتی که مربا بعد از مدتی کپک زد، علت این است که شربت مربا به اندازه کافی غلیظ نشده و شکر مربا کافی نبوده است در این صورت مقداری شکر به مربا اضافه می کنیم و مربا را چند جوش می دهیم.
به طور کلی مربا ها را بعد از طبخ بلافاصله در شیشه نمی ریزیم بهتر است که مربا یکشب در ظرفی که طبخ شده است بماند و در صورتی که شربت مربا بعد از این مدت رقیق شده باشد دوباره شربت مربا را چند جوش می دهیم تا شربت آن قوام بیاید. مربا بعد از آماده شدن باید در شیشه در بسته در جای خنک نگاهداری شود.
در بعضی موارد که مقدار شکر مربا دقیقاً ذکر نمی شود به واسطه نوع میوه است چون گاهی تلفات میوه یا سبزی بیشتر یا کمتر است.
کلیه مرباها باید در ظرف لعابی تهیه شود. مگر مربای به که باید در ظرف مس سفید کرده طبخ گردد.
وقتی مربا را در ظرف می ریزیم که به مصرف برسانیم بهتر است مقدار فراوان شربت داخل ظرف بریزیم تا مربا روی هم انباشته نشود و شکل خود را بهتر نشان بدهد و بعد از مصرف مربا شربت زیادی آن را دوباره در شیشه بریزیم.
نقل قول
 سپاس شده توسط mahnaz110 ، مامان نقطه ، nonoo ، سراب ، پیشو ، ندای آسمانی ، 136383
۲۹-مرداد-۱۳۹۱, ۰۳:۳۶ صبح
ارسال: #2
     
RE: نکات کلیدیه مربا ها وترشی جات
به روش من مربا هارو مخصوصا میوه ها آبدار رد نباید آب بریزی

لا به لا میوه و شکر بریزی
بزاری رو گاز
روی شعله پخش کن
کم کم میپزه و آب میندازه

اینطوری مربا طعم واقیه خودشو و رنگشو حفظ میکنه
و زیاد هم نمیجوشه تا له بشه

قدیم ها شنیدم که مربا رو تو آفتاب میپختن
تو شیشه میریختن و میزاشتن آفتاب
خیلییییییییی سخته
ولی به اون میگن مربای واقعی
خیلی عالی میشه
من خوردم
تو تبریز
فامیلای مامانم آخر دستپختن
یه غذاهایی میپزن من کم میارم پیششون
اونا مرباهاشونو میزارن تو آفتاب

لا به لا شکر و میوه میریزن
و میزارن با گرمای خورشید مربا جا بیوفته
میتونم بگم شاهکاره
معرکه س....

ﻣﻦ
ﺳﺮﺷﺎﺭ ﺍﺯ ﮔﻔﺘﻨﻢ
ﻧﻪ ﺍﺯ ﻧﻮﺷﺘﻦ
ﺑﺎﯾﺪ ﮐﻪ ﺍﯾﻨﺠﺎ ﺭﻭﺑﺮﻭﯼ ﻣﻦ ﺑﻨﺸﯿﻨﯽ...

اینجا رو دوست دارم...
نقل قول
 سپاس شده توسط mahnaz110 ، دینا ، سمیر ، parmisam ، مامان نقطه ، honest ، albaloo ، nonoo ، پیشو ، ندای آسمانی ، Alice13 ، 136383 ، *آرتیستون*
۲۹-تير-۱۳۹۳, ۰۱:۰۷ عصر
ارسال: #3
RE: نکات کلیدیه مربا ها وترشی جات
دوست جونا من باتوجه به فصل مربای به و هویج و آلبالو و گلابی و توت فرنگی و شاتوت درست میکنم.
یه شیشه کوچولو رو برای مصرف روزانه توی یخچال نگه میدارم و بقیه رو توی ظروف فریزری دردار فریز میکنم.
چون شکر داره یخ نمیزنه و همیشه تازس.

تزئینات زیبای نمدى؛چيزى که تو هيچ مغازه اى پيدا نميکنيد..
تزئینات اتاق کودک ، تزئینات جهیزیه ، گیفت سیسمونی و تولد و ... Heart
نقل قول
 سپاس شده توسط Royaiy ، پیشو ، moge ، hengamehh
۲۰-شهريور-۱۳۹۳, ۱۲:۱۸ صبح
ارسال: #4
RE: نکات کلیدیه مربا ها وترشی جات
یک تجربه برای اونایی که نمی خوان رنگ مربای آلبالوی تیره داشته باشن
وقتی هسته آلبالو رو جدا کردین به اندازه دوبرابرش شکر بریزین و بزارین یک شبانه روز بمونه ولی آب توش نریزین
بعد بزارین سر گاز به اندازه یک ربع تا بیست دقیقه با شعله متوسط قرار بگیره و بعد خاموش کنید بزارین سرد بشه اگه بیشتر از ایت زمان بمونه رنگ آلبالو تیره می شه
من یکبارم تو جام جم شنیدم برا اینکه رنگ ترشی سیاه نشه توش مقداری عسل و یا نبات بریزین رنگش تا آخر تغییر نمیکنه ولی اینو خودم امتحان نکردم
امیدوارم مفید باشه

بالاخره امضای منم شد تاریخ عروسیم
۲۵شهریور۹۳
دعا کنید مشکلات همه رفع بشه مال منم همینطور برم خونه خودم....
برای کار عشقم هم دعا کنید...
نقل قول
 سپاس شده توسط Royaiy ، پیشو ، ندای آسمانی
۳-دي-۱۳۹۳, ۱۰:۲۴ صبح
ارسال: #5
   
RE: نکات کلیدیه مربا ها وترشی جات
(۲۱-آذر-۱۳۹۲ ۰۱:۴۰ عصر)ID3H نوشته است:  چرا از آب اهک استفاده میشه؟
ضرر نداره؟
از روش دیگه ای به جای آب آهک میشه استفاده کرد؟


آب آهک معمولا بر سفت کردن چیزاییه که شل میشن و وا میرن مثل کدو...
به این صورت مصرف میشه که آهک رو میریزن تو آب و مخلوط میکنن بعد میزارن آهک ته نشین شه
و آب روشو مصرف میکنن
بعدشم که میوه رو توش میخوابونن باز شسته میشه
نمیشه گفت ضرر نداره اما خب لازمه دیگه و تو آب شهری هم موجوده با اجازه Big Grin

درخشان ترین تاجی که مردم بر سر می نهند

در آتش کوره ها ساخته شده است .

"چارلی چاپلین"
نقل قول
 سپاس شده توسط پیشو
۱۰-دي-۱۳۹۳, ۱۰:۱۸ عصر
ارسال: #6
RE: نکات کلیدیه مربا ها وترشی جات
شهرزاد چه جوریه پخت مربا توی آفتاب جالبه می شه تو ضیح بدی
نقل قول
۱۰-دي-۱۳۹۳, ۱۰:۲۳ عصر (آخرین تغییر در این ارسال: ۱۰-دي-۱۳۹۳ ۱۰:۳۱ عصر توسط سراب.)
ارسال: #7
   
RE: نکات کلیدیه مربا ها وترشی جات
میوه هایی که برای تهیه مربا انتخاب می شوند باید از بهترین نوع و بدون لکه و کرم زدگی و کاملا" سالم باشند .
شربت مربا باید کاملا" قوام یابد ( قوام آمدن شربت بدین معنی است که هنگامی که مربا آماده شد ، مقداری از شربت را در قاشق می ریزیم ، سرد که شد باید به حالت کشی از قاشق ریخته شود ) . توجه کنید که بیش از حد سفت نشود .
اگر شربت مربا به اندازه ی کافی غلیظ نشده باشد و یا اینکه شکر مربا کافی نبوده باشد ، بعد از مدتی مربا کپک می زند . برای برطرف کردن این حالت توصیه می شود مقداری شکر به مربا اضافه نموده و آن را چند جوش دهید .
به شربت مربایی که از میوه های شیرین تهیه می شود باید بعد از قوام آمدن کمی ترشی اضافه کرد و این ترشی باید در اواخر طبخ به مربا اضافه گردد تا رنگ آن تیره نشود .
اگر مربا پس از مدتی شکرک زد ، علت آن جوشیدن بیش از اندازه و کمی ترشی مرباست . در این صورت داخل آن کمی آب جوش می ریزیم و مربا را دو – سه جوش می دهیم و بعد کمی آبلیمو به آن اضافه می کنیم .
بطور کلی باید توجه کنیم که مرباها را بعد از طبخ بلافاصله در شیشه نریزیم ، بهتر است که مربا یک شب در ظرفی که طبخ شده است بماند . در صورتی که شربت مربا بعد از این مدت رقیق شده باشد ، دوباره آن را چند جوش می دهیم تا شربت آن قوام یابد . مربا بعد از آماده شدن باید در ظرف شیشه ای در بسته و در جای خنک نگهداری شود .
کلیه مرباها بهتر است در ظروف لعابی تهیه شوند ، مگر مربای ( به) که توصیه می شود در ظرف مسی سفید شده ، طبخ گردد.
وقتی جهت صرف مربا آن را در ظرف مناسب می ریزیم ، بهتر است مقدار فراوانی شربت داخل ظرف بریزیم تا مربا روی هم انباشته نشود و شکل خود را بهتر نشان بدهد . بعد از مصرف مربا ، شربت زیادی آن را دوباره در شیشه بر می گردانیم .

(۱۰-دي-۱۳۹۳ ۱۰:۱۸ عصر)nafase نوشته است:  شهرزاد چه جوریه پخت مربا توی آفتاب جالبه می شه تو ضیح بدی


مربای گل رو با افتاب هم میشه درست کرد
تبریزی ها انگار درست میکنن
مواد رو میریزن تو شیشه و میزارن جلوی افتاب این شکلیBig Grin
باید گلها رو با قند بکوبید تا سریع آماده بشه بعد هم پودر گردو اضافه کنید و اینها رو مخلوط کرده و توی شیشه بریزید. اگه گلها سالم باشند زیاد طول میکشه درست بشه.

(۱۰-دي-۱۳۹۳ ۱۰:۱۸ عصر)nafase نوشته است:  شهرزاد چه جوریه پخت مربا توی آفتاب جالبه می شه تو ضیح بدی


مربای گل رو با افتاب هم میشه درست کرد
تبریزی ها انگار درست میکنن
مواد رو میریزن تو شیشه و میزارن جلوی افتاب این شکلیBig Grin
باید گلها رو با قند بکوبید تا سریع آماده بشه بعد هم پودر گردو اضافه کنید و اینها رو مخلوط کرده و توی شیشه بریزید. اگه گلها سالم باشند زیاد طول میکشه درست بشه.

تصویر: /images/smilies/new/3 (12).gif
نقل قول
 سپاس شده توسط ب ب یی ، nonoo ، Royaiy ، پیشو ، 136383
۱۰-دي-۱۳۹۳, ۱۰:۳۴ عصر
ارسال: #8
RE: نکات کلیدیه مربا ها وترشی جات
***خانومای کدبانو برای ترشی بهتره از سرکه های خانگی استفاده کنید.
***بعضیا نصف سرکه و نصف آب و نمک قاطی میکنن که البته میشه میزانشو تغییر داد.
ولی چون سرکه ی خانگی خیلی تند و تیزه بدون آب و نمک خوردنش سخت میشه.
***وقتی مواد ترشی رو آماده کردید بهش انواع ادویه بزنید،دارچین،آویشن،زردچوبه،نعنا،پونه،زیره،فلفل.
***بعد تمام موادو تو همون ظرف که مخلوط کردید با سرکه و آب و نمک مخلوط کنید و بذارید به مدت دو روز بمونه تا یکم خودشو بگیره و نمک به خوردش بره تا بفهمید میزان نمک و ادویش خوبه یا نه.
***برای ترشی ظرفهای سفالی واقعا عالین طعمشو بهتر میکنن البته بستن سرش یکم سخت تره.

***کدبانوهای عزیز رو یه نوع ترشی تمرکز نکنید هم سفرتون زیباتر میشه هم بعد یه مدت زده نمیشید.

پیش به سوی یه شروع جدید تصویر: images/smilies/cool.gif
نقل قول
 سپاس شده توسط پیشو ، 136383
۱۰-دي-۱۳۹۳, ۱۱:۳۹ عصر
ارسال: #9
     
Rainbow RE: نکات کلیدیه مربا ها وترشی جات
شیشه های مربا را قبل از استفاده و پس از شستن به صورت وارونه روی توری فر قرار دهید و به مدت لااقل 20 دقیقه با حرارت 175 درجه سانتی گراد استریل کنید.

-به عنوان یه قاعده کلی برای درست کردن مربا هم وزن میوه به شکر احتیاج داریم.

- میوه هایی که برای مربا انتخاب می کنیم باید رسیده ولی سفت باشند. میوه ها هرچه بیشتر برسند مقدار پکتین موجود در آنها کمتر میشه. پکتین برای قوام پیدا کردن مربا و حالت ژلاتینی پیدا کردن آن ضروری است.

- اضافه کردن کمی کره در انتهای پخت مربا باعث شفاف شدن آن میشود.
نقل قول
 سپاس شده توسط Royaiy ، پیشو ، ندای آسمانی ، hengamehh ، 136383
۲۲-دي-۱۳۹۳, ۰۶:۵۱ عصر
ارسال: #10
RE: نکات کلیدیه مربا ها وترشی جات
برای درست کردن مربای البالو باید از شب قبل شکر رو ریخته رو البالوها وصبح که قشنگ شکر به خورد البالو رفت زیرگاز را روشن و با حرارت کم بپزیم و نباید اب اضافه کنیم این مدل که بدون اب هست خیلی طعم متفاوتی داره امتحان کنید
نقل قول
 سپاس شده توسط poooran ، 2015 ، hengamehh
ارسال پاسخ

تمامی اظهار نظرهای کاربران صرفا نظرات شخصی آنان بوده و تمامی مسئولیت متوجه اظهار کننده نظر می باشد.




ارسال پاسخ صفحه قبل صفحه بعد ثبت نام