• مدیس
  • دکتر فاطمه خانی زاده

مربای آلبالو

۲۸-تير-۱۳۹۸, ۰۲:۰۱ عصر
ارسال: #21
RE: مربای آلبالو
(۲۶-تير-۱۳۹۸ ۰۸:۵۱ عصر)'جودی 69' نوشته است:  
(۲۶-تير-۱۳۹۸ ۰۸:۱۹ عصر)'baran89' نوشته است:  بچه ها جون من مربای آلبالو درست کردم به ازای هرکیلو آلبالو یک و نیم کیلو شکر ک ترش و شیرین و خوشمزه شد. برای ۴کیلو البالو ۳لیوان آب ریختم ک شربتم درست کنم، وسطاش که حس کردم طعم آلبالو دراومد آلبالوهارو جدا کردم و شربت رو جدا جوشوندم ک ب غلظت برسه و مربا رو جدا. خداروشکر شربتش خیلی خوب و خوشرنگ شد ولی البالوهای تو مربا سفت شدن، فک کنم چون با آب کم گذاشتم غلیظ بشه اینطوری شد. بنظرتون چیکار کنم؟ اگه دوباره توش شربت البالو بریزم بزارم یه جوش بخوره نرم میشه؟


 

به نظرم شکرش زیاده.چندجا دستورشو خوندم آلبالو و شکر برابره.
قبلا مربای به درس کردم سفت شد،یه کم آب ریختم تو مربا،گذاشتم جوشید خوب شد.
_____
اینم مربای منتصویر: images/smilies/tongue.gif
[تصویر: مربای آلبالو]

 

 


ممنون عزیزم. به پیشنهاد شوهرم یکم از شربتش ریختم تو شیشه مربا یه روز موند بهتر شد.

 
نقل قول
 سپاس شده توسط sedigheh 69 ، nazgol22
۳۰-تير-۱۳۹۸, ۰۵:۴۲ عصر
ارسال: #22
RE: مربای آلبالو
من یه سری نکته میگم شاید به کارتون بیان خانوما
اول اینکه شکر کمی بیشتر از آلبالو باید باشه. تقریباً همون یک و نیم برابر.
دوم اینکه ما اصلاً به مربا آب اضافه نمیکنیم فقط لابه لای آلبالو شکر میپاشیم و یه شب میذاریم بمونه که آب بندازه. 
سوم اینکه مربا آلبالو زیاد پختن نداره. اگه میخاین خوشرنگ بشه حدود یه ربع که بجوشه کافیه.
چهارم اینکه اگه میخاین کدر نشه زیاد هم نزنین و زیاد نجوشونین
برای اینکه بفهمین به قوام رسیده یا نه یه مقداریش رو بریزین تو بشقاب بذارین فریزر تا زود خنک بشه اونطور سریع میفهمین به غلظت دلخواه رسیده یا نه.
بعد آماده شدنش هم مربا رو میریزیم تو آبکش و مربا جدا و شربت جدا میشه فقط یه مقدار شربت  رو مربا میریزیم تا خشک نشه
اگرم احیاناً شکر زیاد ریختین یه مقدار بهش آب اضافه کنید و دوباره مربا رو بجوشونین تا بهتر بشه
 

التماس دعا
اللهم صل علی محمد و آل محمد...
راضیم به رضای خدا...
نقل قول
 سپاس شده توسط بانوی قصر شیرین ، _ Neda _
۸-ارديبهشت-۱۴۰۰, ۱۲:۰۶ عصر
ارسال: #23
   
RE: مربای آلبالو
تصویر: /images/smilies/new/new2.gifمواد لازم برای تهیه مربای آلبالو:

آلبالو: یک کیلو
شکر: یک و نیم کیلو
آبلیمو: یک قاشق غذاخوری
وانیل: در صورت تمایل

طرز تهیه مربای آلبالو:
ابتدا آلبالوها را شسته و تمیز می کنیم.

بعد یک ظرف پیرکس یا لعاب آماده کرده و هسته آلبالو را از آن خارج کرده داخل ظرف می ریزیم (یا با هسته گیر یا اینکه آلبالو را بین دو انگشت شست و اشاره کمی ورز داده تا آلبالو شل شود بعد با کمی فشار هسته را از قسمتی که آلبالو سوراخ است خارج می کنیم به نحوی که آلبالو شکل اولیه خود را حفظ کند) .

درحال انجام این کار لایه ای از آلبالو که ته ظرف را بپوشاند و یک لایه شکر می پاشیم به طوری که شکر روی آلبالو را بپوشاند و دوباره یک لایه آلبالو و اینکار را ادامه داده تا شکرها و آلبالو ها لایه لایه درون ظرف را پر کند . سپس آنرا به مدت یک روز در یخچال می گذاریم تا آلبالو کاملاً آب بیندازد .

حالا آلبالوها را داخل قابلمه می ریزیم و بقیه شکری که از 1/5 کیلو اضافه آمده را نیز درون قابلمه می ریزیم (بهتر است از قابلمه ی بزرگتر استفاده کنیم تا هنگام جوش آمدن مربا سر نرود) .
وقتی آلبالو ها جوش آمد، حرارت را متوسط کرده و مرتباً کف های بالا آمده را با یک کفگیر از سطح مربا جمع میکنیم بطوریکه تمام کفها گرفته شود.
بعد از اینکه مربا به غلظت مورد نظر رسید، زیر شعله را خاموش می کنیم و یک قاشق غذاخوری آبلیمو اضافه می کنیم و می گذاریم مربا سرد شود .

نکات تهیه مربای آلبالو
همونطور که بالا گفتم بهتره آلبالو ها و شکر رو بذارید تا آب بندازه و این در کیفیت مرباتون تاثیر میذاره.

بهتر است تمام کف مربا را قبل از سرد شدن از روی سطح آن جمع کنیم .

این مربا احتیاج به اضافه کردن آب ندارد فقط ته ظرف پیرکس را بعد از خالی کردن آلبالوها میتوان کمی آب ریخت تا شکرهای ته آن حل شود و آن را داخل قابلامه مورد نظر می ریزیم.
بهتر است مربا را زیاد نجوشانیم چون رنگ آن تیره می شود.

حرارت مربا نباید تند باشد چون هم باعث میشود رنگش خیلی تیره شده و همچنین خیلی تند سر میرود. مخصوصا مرباهایی مثل آلبالو و توت فرنگی این ویژگی رو بیشتر دارند.
نکته دیگه اینکه که نباید در قابلمه رو کیپ کنید.

این موضوع هم باعث تیره شدن و همچنین سر رفتن مداوم مربای آلبالوتون میشود.

مربا تا زمانی که حتی ولرمه و کاملا سرد نشده رقیق تر از واقعیتش به نظر میرسد. پس مراقب باشین به اشتباه نندازدتان. از رنگش هم تا حدی میشود تشخیص داد. پس وقتی مربا به رنگ دلخواهتان رسید میتوانید زیرش رو خاموش کنید. چون هرچی بیشتر بماند تیره تر و غلیظ تر می شود.

از رنگش هم تا حدی میشه تشخیص داد. پس وقتی مرباتون به رنگ دلخواهتون رسید میتونید زیرش رو خاموش کنید. چون هرچی بیشتر بمونه تیره تر و غلیظ تر میشه.
با هسته آلبالوها هم می توانید چای آلبالو درست کنید.

تشخیص قوام آمدن مربا
مقداری از مربا را بردارید تا کمی سرد شود سپس کمی از آن را در بین دو سر انگشت خود بگیرید و انگشت ها را باز کنید حال اگر به صورت تار نخ کشیده شد مربا قوام آمده است.

اگر مربا کپک زد
ابتدا لایه کپک زده را از روی مربا جدا کنید و باقی مانده مربا را بگذارید دوباره بپزد.حال برای اینکه مربا کپک نزند در آخرین مرحله پخت یک دوم قاشق غذاخوری آبلیمو به آن اضافه کنید.

اگر مربا شکرک زد
این حالت معمولا در انواع شربت دیده می شود و هنگامی رخ می دهد که مربا و یا شربت بیش از حد جوشانده شود یا ترشی آن کم باشد.
برای رفع این مشکل، مقداری آب، کمی جوش شیرین، آلیمو یا جوهرلیمو به شربت یا مربا اضافه کرده بگذارید چند جوش بزند تا شکرک آن از بین برود.

 

یاد بگیر خوشحال باشی. ادم های غمگین همیشه حرف مردم براشون زیادی مهمه. " اهمیت ندادن" به چیزای بیخود رو یاد بگیرتصویر: images/smilies/blush.gif
نقل قول
ارسال پاسخ

تمامی اظهار نظرهای کاربران صرفا نظرات شخصی آنان بوده و تمامی مسئولیت متوجه اظهار کننده نظر می باشد.




ارسال پاسخ صفحه قبل صفحه بعد ثبت نام