قلیه ماهی (غذای جنوبی)

۸-آذر-۱۳۹۴, ۰۹:۰۲ صبح (آخرین تغییر در این ارسال: ۱۹-بهمن-۱۳۹۴ ۰۶:۰۰ عصر توسط homajun.)
ارسال: #31
RE: قلیه ماهی (غذای جنوبی)
بچه ها من جنوبی نیستم اما همسرم جنوبیه و خیلی خیلی قلیه ماهی رو دوست داره. منم سعی میکنم این غذارو به بهترین شکل واسش درست کنم. چون مزه اش خیلی واسش اهمیت داره و خداروشکر خیلی قلیه های منو میپسنده. گفتم دستوری که خودم میپزم رو واستون بذارم شاید به دردتون خورد.Blush
من سیر و پیاز رو رنده میکنم و با هم با روغن کم تفت میدم تا طلایی شه. بعد سبزی رو اضافه میکنم و کامل تفت میدم تا تیره شه. بعدش تمر هندی رو که از قبل هسته اش رو گرفتم رو با مقدار کمی آرد (خیلی کم)به موادم اضافه میکنم و خوب تفت میدم. بعدش هم نمک و فلفل فراوون میریزم و روش آب میریزم و میذارم 15 دقیقه آروم بجوشه تا جا بیفته. بعد ماهی رو جدا سرخ میکنم. بعد از 15 دقیقه که قلیه ام خوب جوشید و جا افتاد ، ماهی هام رو توی ظرفم میچینم و از قلیه میریزم روش طوری که کامل روی ماهی هام رو میپوشونه. بعدم با برنج میارم واسه همسرم....
خودش میگه اینجوری خیلی خوشمزه تر از ماله مامانش ایناست که ماهی رو توی قلیه میریزن و میذارن با هم جا بیفته .... نمیدونم. این چیزا سلیقه ای هست. حقیقتش خود من اونجوری که مادرشوهرم اینا درست میکنن و میذارن ماهی توی قلیه بپزه رو اصلا نمیتونم بخورم چون بو میده اما ماله خودم رو خیلی دوست دارم.Angel

همیشه خودتون رو جای طرف مقابلتون بذارید تا راحت تر درکش کنید...
نقل قول
 سپاس شده توسط azinia25 ، Sahraa71 ، tootak
۸-آذر-۱۳۹۴, ۰۹:۳۲ صبح
ارسال: #32
RE: قلیه ماهی (غذای جنوبی)
من عاشق قلیه ماهی ام وقتی بندرعباس بودیم مامان درست میکرد ( ما در اصل شمالی هستیم)
ولی در شمال بدیل نداشتن ماهی جنوب از تن ماهی استفاده میکنیم و بجای تمبر از رب انار استفاده میکنیم
مثل خود اصلیش شاید نشه ولی باز طعمش عالیه

من نقطه اقتدار جهان خویشم در جهانم همه چیز نیکوستتصویر: images/smilies/heart.gif
نقل قول
 سپاس شده توسط homajun ، supernova ، Sahraa71
۷-بهمن-۱۳۹۴, ۰۷:۲۵ عصر
ارسال: #33
 
RE: قلیه ماهی (غذای جنوبی)
قلیه تن ماهی با سبزی قورمه

تن ماهی: ۱ قوطی

پیاز نگینی: ۱ عدد بزرگ دو تا متوسط

سیر:2 حبه

سبزی: نیم کیلو

تمبر هندی: ۱ بسته کوچک

زردچوبه ، نمک و فلفل قرمز: به میزان لازم

روغن مایع

طرز تهیه :
[تصویر: قلیه ماهی (غذای جنوبی)]
[تصویر: قلیه ماهی (غذای جنوبی)]
* ابتدا پیاز را نگینی خرد کنید وبا سیر خرد شده در روغن سرخ کرده تا طلایی شود.
[تصویر: قلیه ماهی (غذای جنوبی)]
* فلفل و زرد چوبه را با کمی نمک اضافه کرده و کمی تفت دهید.
* سبزی را نیز خورد کرده و اضافه کنید تا آب آن کشیده شود. سبزی نباید زیاد سرخ شود.
[تصویر: قلیه ماهی (غذای جنوبی)]
* یک بسته تمر هندی را در۴ پیمانه آب ولرم حل کنید آن را صاف کرده . عصاره تمبر هندی را اضافه کرده و بگذارید به جوش بیاد.
[تصویر: قلیه ماهی (غذای جنوبی)]
* تکه های ماهی را کم کم اضافه کرده تا آب خورش از جوش نیفتد. ۴۰-۳۰ دقیقه زمان داده تا خورش پخته شود. نمک و فلفل را اندازه کنید. ۱۵ دقیقه آخر پخت خورش درب قابلمه را باز گذاشته تا خورش به روغن بیفتد.
[تصویر: قلیه ماهی (غذای جنوبی)]
[تصویر: قلیه ماهی (غذای جنوبی)]
نکته: مقدار فلفل و ترشی (تمبر هندی) خورش را میتوانیم بر حسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید.

نکته: در برخی از شهر های جنوب از جمله خرمشهر چند لیمو عمانی سوراخ شده هم در قلیه می اندازند.
[تصویر: قلیه ماهی (غذای جنوبی)]
نوش جان

دوستای گل نوعروسیم دلم خیلی براتون تنگ شده بود...برای خرید خونمون ازتون التماس دعا دارم
نقل قول
 سپاس شده توسط homajun ، محی123 ، سراب ، Sahraa71
  • گروه ژ
۱۱-بهمن-۱۳۹۴, ۱۰:۰۴ صبح
ارسال: #34
     
RE: قلیه ماهی (غذای جنوبی)
#قلیه_ماهی
#جنوب

قلیه ماهی معروف ترین و خوشمزه ترین غذای جنوبی است که در اهواز، خوزستان و سایر مناطق جنوبی کشور بسیار محبوب است. خوردن این غذای جنوبی در زمستان احتمالا خیلی می چسبد!

ابتدا روغن را در قابلمه ریخته و پیازها را که از قبل خلال کرده‌اید تفت دهید. ، تا طلایی رنگ شود. بعد سبزی‌ها را که قبلاً شسته و خرد کرده‌اید را به آن اضافه کنید و تفت دهید سبزی قلیه ماهی نباید مثل سبزی قورمه سبزی خیلی سرخ شود. بعد از آنکه سبزی‌ها سرخ شدند- سیر رنده شده یا کوبیده شده را به آن اضافه کرده و به هم بزنید. زردچوبه و فلفل هم اضافه کرده و تفت دهید.

سپس ماهی‌ها را که از قبل شسته و نمک زده‌اید به آن اضافه کرده و مقداری تفت دهید تا رنگ ماهی تغییر کند و از حالت خام بودن در بیاید. سپس تمر را که از قبل در آب گرم خیس کرده‌اید، بفشارید تا شیره تمر گرفته شود و یک قاشق آرد به آب تمر اضافه کرده و در آن حل کنید.

سپس آب تمر را از صافی یا پارچه تمیزی عبور دهید تا هسته و ریشه‌های تمر گرفته شود و آب تمر صاف شده را به قلیه اضافه کنید باید این نکته را فراموش نکنید که در دیگ قلیه را نباید گذاشت و باید روباز گذاشت تا به مدت 10 دقیقه جوش بخورد بعد از گذشت 10 دقیقه شعله زیر قابلمه را کم کنید تا قلیه جا بیفتد؛ یعنی روی قلیه یه لعاب سبز رنگی به همراه چربی بگیرد. غذایتان که آماده شد آن را در ظرف خورشتی ریخته و سرو نمایید.

نه هیچ انسانی دشمن توست!
و نه هیچ انسانی دوست تو!
بلکه هر انسانی معلم توست!Exclamation
نقل قول
 سپاس شده توسط Sahraa71
۲۹-بهمن-۱۳۹۷, ۰۳:۳۷ عصر
ارسال: #35
       
RE: قلیه ماهی (غذای جنوبی)
 تصویر: ./uploads/201902/post_91469_1550491629_1f7beaa37fe08864d141643e940cbc4f.attach

هراسم نیست از آدمها , خدا صبح ها , در خانه ام آواز میخواند تصویر: /images/smilies/new/lub.png
نقل قول
 سپاس شده توسط Sahraa71
۱۶-ارديبهشت-۱۳۹۸, ۰۲:۳۷ عصر
ارسال: #36
       
RE: قلیه ماهی (غذای جنوبی)
طرز تهیه قلیه ماهی :

موادلازم:

ماهی شیر یا هوور یا سنگسر یا شوریده٣ تیکه (میتونید از تیلاپیا هم استفاده کنید که خوب میشه)
گشنیز ٢٥٠گرم
شنبلیله ٥٠گرم
سیر : ٦-٧ حبه
پیاز: ١عدد بزرگ
عصاره تمبر هندی :١ پیمانه(پ ن را بخونید)
آرد :٢ قاشق غذا خوری
فلفل قرمز و سیاه، نمک،پودر تخم گشنیز،پودر سیر به میزان لازم
رب گوجه: ١ قاشق غذاخوری
رب انار:١ قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

اول از همه تمبر هندی را در ظرفی بریزید و مقداری آب جوش روی تمبر ها بریزید و با قاشق هم بزنید تا عصاره از گوشت و هسته تمبر جدا بشه و از صافی عصاره را جدا کرده و کنار گذاشته،سبزی را هم ریز خورد میکنیم و در روغن سرخ کرده تا به رنگ تیره در بیاد(این مرحله در طعم غذاتون تاثیر داره که قشنگ سرخ بشه)،حالا قابلمه را برداشته پیاز را ریز خورد کرده و سرخ میکنیم و سیر له شده یا خرد شده ریز را به آن اضافه میکنیم در اینجا مقداری زردچوبه زده و بعد از کمی که تفت خورد و طلایی شد سبزی سرخ شده را نیز اضافه میکنیم و با رب گوجه و ادویه ها تفت میدیم و میگذاریم روی حرارت خیلی ملایم کمی جا بیفتد و بعد نمک را اندازه و عصاره تمبر و رب انار را اضافه کرده می گذاریم که جوش بیاید و بعد شعله را ملایم کرده تا کاملا جا بیفته (یک قاشق آرد راهم در این مرحله اضافه میکنیم )و بعد از گذشت ٣٠ دقیقه از زمان پخت ماهی ها را که از شب قبل مزه دار کردیم در( مقداری نمک ،فلفل،زعفران،خیلی کم سرکه)را جداگانه در روغن سرخ میکنیم و به مواد قلیه اضافه کرده و میزاریم تا دوباره غلیظ بشه و جا بیفته.
پ ن:در مورد تمبر هندی بعضی از تمبرها شیرین تر و بعضی ترش هستن برای همین حتما قبل از استفاده بچشید و بعد استفاده کنید که غذاتون زیادی ترش یا شیرین نشه

پ ن: توجه داشته باشین آبی که در این خورشت استفاده میشه فقط آبی هست که از عصاره تمبر گرفتیم و آب دیگه ای اضافه نمیکنیم،


 تصویر: ./uploads/201905/post_91469_1557140839_1d0b07a14dce51f6d9c9efd854a459bd.attach

هراسم نیست از آدمها , خدا صبح ها , در خانه ام آواز میخواند تصویر: /images/smilies/new/lub.png
نقل قول
 سپاس شده توسط Sahraa71
۷-خرداد-۱۳۹۸, ۰۱:۵۹ عصر
ارسال: #37
       
RE: قلیه ماهی (غذای جنوبی)
طرز تهیه قلیه تن ماهی :

اول از همه یک بسته تمبر هندی رو با یک و نیم لیوان آب گرم مخلوط کنید و بعد نیم ساعت با دست کمی مخلوطش کنید تا عصاره ی تمبر در بیاد و از صافی رد کنید.این شیره، چاشنی قلیه ما هستش که با توحه به ذائقه تون ، مقدارش مشخص میشه.
برای چهار نفر، احتیاح به نیم کیلو سبزی ، شامل گشنیز و شنبلیله دارید که مقدار شنبلیله حدودا یک سوم گشنیزه.سبزی رو ریز خورد و خوب سرخ کنید.بعد چهار حبه سیر رو خورد، له یا رنده کنید و بهش اضافه کنید و به همراه نمک، فلفل قرمز و سیاه و کمی زردچوبه تفت بدید.این غذا باید تند باشه پس اگه مشکلی با غذای تند ندارید ، فلفل قرمز بیشتری بریزید.وقتی دو سه دقیقه تفت دادید دو سه لیوان آب بریزید و بزارید آروم بجوشه و قلیه به روغن بیفته، بعد نسبت به ذائقه تون شیره ی تمبر هندی و یک قوطی تن ماهی که قبلا جوشوندید و روغنشو گرفتید رو بهش اضافه کنید و بزارید حدود نیم ساعت دیگه بپزه و جا بیفته.


 تصویر: ./uploads/201905/post_91469_1559039342_f3929894064a313444c4d36982f5dc69.attach

هراسم نیست از آدمها , خدا صبح ها , در خانه ام آواز میخواند تصویر: /images/smilies/new/lub.png
نقل قول
ارسال پاسخ

تمامی اظهار نظرهای کاربران صرفا نظرات شخصی آنان بوده و تمامی مسئولیت متوجه اظهار کننده نظر می باشد.




ارسال پاسخ صفحه قبل صفحه بعد ثبت نام