قلیه ماهی (غذای جنوبی)

۵-مرداد-۱۳۹۱, ۰۷:۵۱ عصر
ارسال: #1
قلیه ماهی (غذای جنوبی)
قلیه ماهی برای 4 نفر:
پیاز 2 عدد متوسط
سیر به میزان دلخواه
سبزی ماهی یک پیمانه
تمر هندی نصف بسته
ماهی 4 عدد 180 گرمی(ماهی باید لقم و گوشتی باشد)
طرز تهیه:
ابتدا پیاز و سیر را سرخ کرده سپس سبزی ماهی (اگر خشک شده است از قبل بخیسانید) را به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید
تمر هندی را در یک کاسه آب حل کرده و از صافی رد کنید و در قابلمه ریخته بعد از چند دقیقه تفت دادن 2 ال 3 لیوان آب بریزید و کمی ادویه و بگذاید قوام بیاید
ماهی ها رو آرد زده و در روغن سرخ کنید و در خورش قلیه بریزید و وقتی قوام آمد میل کنید

توجه:برای قلیه میگو بجای ماهی می توانید میگو بریزید فوق العاده میشه!
نقل قول
 سپاس شده توسط shania ، sharshar ، maramin ، mahnaz1425 ، متولد آذر ، ##سمانه##
۵-مرداد-۱۳۹۱, ۰۹:۰۷ عصر
ارسال: #2
 
RE: قلیه ماهی (غذای جنوبی)
(۵-مرداد-۱۳۹۱ ۰۸:۱۰ عصر)shania نوشته است:  می شه سبزی ماهی بگی دقیقا می شه چی؟من هرجا پرسیدم فقط گفتن همین سبزی ماهی نفهمیدم یعنی چی،مرسی




با اجازه اساتید آشپزی:
شانی جون ما قبلنا بوشهر زندگی کردیم...قلیه ماهی بوشهریا بین همه جنوبیا سرتره.... فقط گشنیز و شنبلیله است برای قلیه ماهی...به نسبت 4 به 1... مثلا تو 1 کیلو سبزی 200 گرمش شنبلیله باشه...چون زیادیش تلخ میشه.

Angel
نقل قول
 سپاس شده توسط shania ، Faara ، متولد آذر ، atish ، غزال999 ، hayahoo
۲۴-مرداد-۱۳۹۱, ۰۲:۵۴ عصر
ارسال: #3
RE: قلیه ماهی (غذای جنوبی)
مواد لازم برلی قلیه ماهی بوشهری
سبزی ماهی (شنبلیله 1قاشق غذا خوری وگشنیز ری کیلو پاک شده وخرد شده)
4 حبه سیر بزرگ (کوبیده شده)
ماهی بدون استخوان ترجیحا میش ماهی نیم کیلو
روغن 1 لیوان
تمر هندی یک سوم
پیاز 1عدد
1 قاشق عذا خوری آرد
1 قاشق غذا خوری رب گوجه
نمک وفلفل و ادویه بمقدار لازم
سیر وپیاز ( خرد شده) را در روغن تفت میدهیم تا پیاز طلایی شود بعد سبزی را اضافه میکنیم
وقتی سبزی به رنگ قهوه ایی تیره در آمد رب گوجه را اضافه میکنیم وبعد از 2 دقیقه مای را اضافه میکیم نمک وفلفل و ادویه را اضافه میکنیم
اما از قبل از شروع کار ماهی را تمیز میکنیم میشوریم با آب وبعد نمک میزنیم تقریبا 15 دقیقه بعد میشوریم تا ماهی طعم
دار شود .بعد از اینکه ماهی ها سفید رنگ شدند تمر را در بک کاسه آب بزرگ حل کرده وآرد را به ان اضافه میکنیم و به ماهی ها اضافه میکنیم بعد از 10 دقیقه 3لیوان آب اضافه میکنیم وبعد میگذاریم با شعله ملایم بقدری بپزد تا ماهی پخته شود ورنگ غذای ما قرمز شود وکمی غلیظ شود.
نقل قول
 سپاس شده توسط ترنج ، shania ، shaparak103 ، znm1365 ، متولد آذر
  • کتی دیلمی
  • پیانو
۲۰-مهر-۱۳۹۱, ۰۳:۲۱ عصر
ارسال: #4
RE: قلیه ماهی (غذای جنوبی)
(۲۱-شهريور-۱۳۹۱ ۰۳:۱۰ عصر)kelebek نوشته است:  سایز ماهی باید چقدر باشه؟ یعنی ماهی درسته رو باید ریخت تو خورش قلیه؟
ماهی هایی که واسه قلیه ماهی استفاده میکنین کدومان؟
میشه قزل آلا ریخت؟ آخه زیاد به ماهی دسترسی نداریم




آره میشه قزل الا هم ریخت ماهی ها باید تیکه تیکه متوسط باشه
نقل قول
۹-تير-۱۳۹۲, ۱۲:۳۲ صبح
ارسال: #5
 
RE: قلیه ماهی (غذای جنوبی)
من امروز برای اولین بار از روی دستور http://101recipe.com/?p=1677 درست کردم
خیلی عالی بود

[تصویر: قلیه ماهی (غذای جنوبی)]
[تصویر: قلیه ماهی (غذای جنوبی)]

آرامش آن است که بدانیم:در هر گام دستهایمان در دست خداست. Heart
نقل قول
 سپاس شده توسط ay naz ، shirin 69 ، متولد آذر ، نیازز
۴-شهريور-۱۳۹۲, ۰۱:۵۸ عصر (آخرین تغییر در این ارسال: ۴-شهريور-۱۳۹۲ ۰۱:۵۹ عصر توسط jojoie.)
ارسال: #6
RE: قلیه ماهی (غذای جنوبی)
قلیه ماهی :
سبزی ( گشنیز - شنبلیله ) شنبلیله باید کمتر از گشنیز باشه خرد می کنیم و با سیر رنده شده فراوان سرخ می کنیم وقتی حسابی سرخ شدن تمر هندی از قبل خیسانده شده رو از صافی رد می کنی و آبا رو میریزی توی سبزی ها و میذاری بپزه وقتی پخته شد دو عدد تن ماهی میریزی توش ، هم درست کردنش راحته و هم با تن ماهی خیلی خوشمزه تر میشه

راستی یادتون نره که اصلا نمک غذا رو اول نزنید به خاطر داشتن تمرهندی نمک به اندازه ی کافی خود خورشت داره

عروسیم تموم شد خدایا ازت ممنونم همه چی خوب خوب بود ...
حالا یه کوچولو تو دلم دارم که آرزومه زودتر ببینمش ...
مرسی خدای مهربون واسه تمام مهربونیات ب منو همسرم Angel
نقل قول
 سپاس شده توسط nananijoon ، متولد آذر ، zinii
۴-شهريور-۱۳۹۲, ۰۲:۰۲ عصر
ارسال: #7
RE: قلیه ماهی (غذای جنوبی)
واااااااااااااااااااااای من جنوبی نیستم اما درست میکنم محشر میشه
خیلی غذای خوشمزه ایه
گشنیز و سیر زیاد میخواد و شنبلیله کم

حس خوبیه: وقتی سرش شلوغه و یه دفعه بی هوا بر میگرده بهت میگه:
محض اطلاع,حواسم بهت هست
منو پسر قشنگم رایان 34 هفتست مونس همیم Lub
نقل قول
 سپاس شده توسط shirin 69 ، متولد آذر ، س پ ی د ه
۲۱-دي-۱۳۹۲, ۰۱:۵۰ صبح
ارسال: #8
RE: قلیه ماهی (غذای جنوبی)
من با سبزی قورمه درست کردم خیییییییییییییلی عالی شد و حسابی قوام داشت.New2Angel

انرژی مثبت میخام همین...
نقل قول
 سپاس شده توسط متولد آذر ، azinia25
۲۳-اسفند-۱۳۹۲, ۰۱:۰۶ صبح
ارسال: #9
RE: قلیه ماهی (غذای جنوبی)
با ماهی شیر خیلی خوشمزه میشه.
غذای خوشمزه ای هست.

در انتظار وصال Heart
نقل قول
۱۲-خرداد-۱۳۹۳, ۱۰:۳۹ صبح (آخرین تغییر در این ارسال: ۱۲-خرداد-۱۳۹۳ ۱۰:۴۸ صبح توسط salvia_sweet.)
ارسال: #10
         
RE: قلیه ماهی (غذای جنوبی)
به در خواست دوستای عزیزم که توی خصوصی ازم رسپی خواسته بودن

اول بهتره ماهی قلیه ماهی های گوشتی جنوبی باشه مثل هامور و سنگ سر
ماهی قلیه ما هامور بود
اول پیاز رو سرخ میکنیم و کنار میزاریم بعد توی همون قابلمه سبزی قلیه که شامل گشنیز و کمی شنبلیله(نسبت گشنیز به شنبلیله 3 به یک هستش")تفت میدیم نه در حد سبزی قرمه کمی که آبش بره و سرخ شه به روغن بیوفته بعد سیر کوبیده شده رو به سبزی اضافه کرده کمی تفت می دیم بعد پیاز سرخ شده رو اضافه میکنیم یا یک قاشق رب یا یه لیوان گوجه پوره شده(ما گوجه میزنیم )بیستگی به میزان قلیه داره اگه کمه یه قاشق مربا خوری پر آرد برنج به مواد اضافه کرده هم میزنیم تکه های ماهی رو به این مواد اضافه کرده و هم میزنیم آب تمبر که از قبل آماده کردیم به مواد اضافه میکنیم
میزاریم جا بیافته معمولا آب اضافه نمیخواد چون هم گوجه آب داره هم تمبر و این خورش نیازی نداره پر آب باشه
اگه دیدی قوام نداره باید آرد برنج کمی اضافه کنی
و چون تمبر خودش شوری داره توی ریختن نمک احتیاط کن
یه کوچولو زردچوبه و فلفل هم میتونی بزنی به پیازا که دارن سرخ میشن
این غذا وقتی دیدی ماهی پخته و روغن انداخته بدون آماده اس در کل زمان پخت کمی داره نهایت نیم ساعت
سوال داشتین در خدمتم
یه نکته که یادم رفت بگم اینه که من دوست ندارم ماهی رو سرخ کنم تو قلیه بریزم آخه گوشت ماهی سفت میشه بعد از سرخ کردن
همین که یه کوچولو با موادتون تفتش بدین و بعد ب تمبر رو بریزین حله

[تصویر: قلیه ماهی (غذای جنوبی)]
[تصویر: قلیه ماهی (غذای جنوبی)]

خوشحال میشم ازپیج من در اینستاگرام دیدن کنید...
salvia_sweet
دارای مدرک کیک سازی از گروه بین المللی ویما ایتالیاتصویر: images/smilies/heart.gif
نقل قول
 سپاس شده توسط fati208 ، tapesh ، مامان ماهان92 ، زن باران (مهتاب65) ، مونالیزا ، tara 1987 ، ریحون ، narges-hamid ، paritaj ، samira* 72 * ، غزال999 ، rkhazaei ، mina_v ، My dear 90
ارسال پاسخ

تمامی اظهار نظرهای کاربران صرفا نظرات شخصی آنان بوده و تمامی مسئولیت متوجه اظهار کننده نظر می باشد.




ارسال پاسخ صفحه قبل صفحه بعد ثبت نام