• هیژا
  • مهناز

فوت وفن آشپزی برای خوشمزه شدن غذاهامون

۲۵-دي-۱۳۹۰, ۱۲:۳۰ صبح (آخرین تغییر در این ارسال: ۶-شهريور-۱۳۹۶ ۰۳:۱۷ عصر توسط admin2.)
ارسال: #1
Wink فوت وفن آشپزی برای خوشمزه شدن غذاهامون
سلام دوستان. به نظرم جای نکات آشپزی تو انجمنها خالیه !! واسه همین این تاپیک رو باز کردم.
هر کی یه چیزایی بلده که شاید بقیه ندونن. بیاین به هم یاد بدیم.Wink


خودم با یه سری مطلب شروع میکنم.

نکاتی برای طبخ ماھی

ماھی از جمله غذاھایی است که در ماه ھای معینی از سال می توان آن را مصرف کرد و خوردن آن در ماه ھای دیگر لذت
بخش نیست. ماه ھایی که خوردن ماھی لطف زیادی ندارد عبارتند از: اردیبھشت، خرداد، تیر و مرداد. البته این برای کسانی
است که دور از شھرھای بندری ھستند، و گرنه ساحل نشینان در تمام طول سال ماھی مصرف می کنند.

- فرار ماھی:

برای اینکه ماھی ھنگام تمیز کردن از دست شما سُر نخورد، کمی نمک روی تخته ای که زیر ماھی گذاشته اید بپاشید و بعد
ماھی را روی آن قرار دھید. ماھی به نمک می چسبد و بدون آنکه بلغزد، می توانید آن را پاک کنید.

- جلوگیری از پخش شدن پولک ماھی:

برای پیشگیری از پخش شدن پولک ھا به ھنگام پاک کردن ماھی، آن را درون ظرف بزرگ و پُر آبی قرار دھید و فلس ھا را
داخل آب، از بدن ماھی جدا کنید.

- از بین بردن بوی ماھی از دست:

برای از بین بردن بوی ماھی از دست، دست ھای خود را با محلول سرکه و آب یا آب و نمک بشویید.

- جلوگیری از متلاشی شدن ماھی آب پز:

اگر جزو کسانی ھستید که ماھی آب پز می خورید، ولی با این مشکل روبرو ھستید که ماھی به ھنگام پختن در آب متلاشی
می شود، برای جلوگیری از این کار، کمی سرکه در آب جوش بریزید و ماھی را در آن بپزید.

- شیر و ماھی:

ھیچ وقت برای ذوب کردن یخ ماھی آن را درون آب نگذارید. آن را درون شیر قرار دھید. شیر مزه یخ زدگی را از ماھی می گیرد
و طعم دلپذیری به آن می دھد و ھمه فکر می کنند، ماھی کاملا تازه است.

- تیغ ماھی:

اگر تیغ ماھی در گلویتان گیر کرد، کمی سیب زمینی پخته یا تکه ای نان خمیر بخورید.
برای کم کردن درد و ناراحتی ناشی از تیغ ماھی در گلو، یک لیمو ترش را از وسط به دو نیم کنید و بعد به آرامی آب لیمو را
بمکید. این کار به نرم شدن تیغ ماھی کمک می کند و زود احساس راحتی می کنید.
Wink
تبیان
نقل قول
 سپاس شده توسط bita12 ، rima ، شروین ، Yasi Yasmina ، MaloooS ، *baran* ، الهام10 ، ensi777 ، khoshhalam ، sevdayi ، نياز ، milo2007 ، nazgol22 ، tana ، arsina ، madely ، marzie 1000 ، nasibe_603 ، ساریتا ، ajaghvajagh ، + Negar ، kenzo ، ELI71 ، رها92 ، RIME ، سینگل ، shabnam_sh ، fattaneh 1990 ، memol93 ، googy_86 ، Maryam290 ، Elnaz.he ، nika43
۵-بهمن-۱۳۹۰, ۰۲:۳۶ صبح
ارسال: #2
Wink غذاھای نفاخ و رژیم ضد نفخ
برای خیلی از ما پیش آمده که بعد از خوردن غذای خاصی احساس پُری در
شکم داشت ه ایم و متوجه تورمی در معده مان شده ایم که اصطلاحا به آن نفخ
می گویند.Confused
نفخ حالتی است که در آن معده یا ناحیه ای از شکم احساس پُری و سفتی
ناراحت کننده ای پیدا م ی کند.

افرادی که زیاد نفخ م ی کنند از چه غذاھایی باید بپرھیزند؟
قطعا مصرف غذاھای نفاخ مثل حبوبات، برخی میو ه ھا و سبز ی ھا باید کنترل شده باشد. از این رو چند نکته را
پیشنھاد می کنم:
اول اینکه مصرف میو ه ھا باید کمتر شود یا به دفعات و در ھر وعده به میزان کمی میل شوند. به طور مثال مصرف میوه ھایی نظیر ھندوانه باید محدود شود.
دوم، حبوبات را قبل از مصرف در آب به مدت چند ساعت خیس کرده و بعد از دور ریختن آب آن، بپزید چرا که با این کار ترکیبات قندی وارد آب شده و شدت نفخ پایین می آید.
سوم این که مقدار موز، سیر، کلم و پیاز مصرفی را نیز محدودتر کنید.

در صورتی که علایم ھشدار دھنده با نفخ ھمراه نباشد، با رعایت نکات ظریف و اصلاح عادات غذایی البته در کنار کاھش استرس، نفخ بھبود پیدا کرده و کمتر می شود.
به علاوه، می توان از ضد نف خ ھای طبیعی مثل عرق نعناع، رازیانه،کنستانتره
زیره برای درمان 90 درصد از موارد نفخ استفاده کرد. در واقع در صورتی که نفخ
شدید و بیمارگونه نباشد به کمک درما ن ھای گیاھی قابل کنترل است.Big Grin
نقل قول
 سپاس شده توسط الهام10 ، narges1362 ، madely ، nasibe_603 ، ساریتا ، ajaghvajagh ، + Negar ، memol93 ، nazgol22 ، Maryam290 ، pishi68
۲-مرداد-۱۳۹۱, ۱۲:۳۹ عصر (آخرین تغییر در این ارسال: ۲-مرداد-۱۳۹۱ ۱۲:۴۳ عصر توسط هیلدا.)
ارسال: #3
ایا میدانستید اشپزی
تواین تاپیک هرکسی که اطلاعاتش رو درمورد مواد اولیه ویا حین پخت غذاها داره رو میتونه بزاره مثلا ایا میدانستید اگه کلاهک بامیه رونزنید از لیس افتادنش در خورش بامیه جلو گیری میشه شماهم میتونید تجربیاتتون رو تو اینجا در اختیار دوستاتون بزارید منتظریم ممنونNew1

اگه پیاز رو بعد از پوست کندن داخل اب بزارید مخصوصا اب سرد موقع خرد کردن چشمتون رونمیسوزونه
نقل قول
 سپاس شده توسط فروغ بانووو ، سایان ، sadafiii ، Nanas ، مهگل ، فندق ، HiddenBride ، negar90 ، Rahele ، MaloooS ، mimche ، *آوا* ، nazgol22 ، madely ، marzie 1000 ، nasibe_603 ، ساریتا ، فروغ بنی ، ajaghvajagh ، + Negar ، رها92 ، RIME ، Maryam290 ، pishi68 ، Elnaz.he ، nika43
  • اساطیر
  • پیانو
۲-مرداد-۱۳۹۱, ۱۲:۵۶ عصر (آخرین تغییر در این ارسال: ۳-مرداد-۱۳۹۱ ۰۴:۵۰ عصر توسط zoha.)
ارسال: #4
RE: ایا میدانستید اشپزی
1--آیا می دانید که برای فرم دادن سبزیجات و بعضی از میوه ها در سبزی آرایی کافی است که روی آنها مقداری نمک بپاشید وبرای مدتی کنار بگذارید تا انعطاف پذیر شوند سپس می توانید آنها را به شکل مورد نظر در آورید.
2--آیا میدانید که برای جلوگیری از سیاه شدن و دوده زدن قابلمه ها ودر بعضی از کتری ها کافی است که بدنه بیرونی آنهارا با مقدار کمی روغن مایع چرب کنید ویا میتوانید مقداری خاکستر یا گل ساده رابه ته اونها زد
3---آیا میدانید که برای آنکه از لیمو ترش آب بیشتری بگیرید کافی است آنها را چند دقیقه با پوست داخل آب جوش بیندازید سپس آب بگیرید.
4--آیا می دانید که برای حفظ رنگ باقلای سبز قبل از فریز کردن لازم است آن را پس از پاک کردن خوب بشویید و به مدت یک دقیقه بجوشانید بلافاصله در ظرف محتوی آب یخ قرار دهید سپس آن را در ابکشی بگذارید تا آب اضافیش خارج شود ودر کیسه فریزر بریزید ودرب ان را محکم گره بزنید هوای داخل کیسه را خارج کنید .
5--آیا می دانید خوراک لازانیا غذایی است که ایرانیان باستـــان آن را ابداع کردند !
6-- آیا می دانید که برای سرخ کردن بادنجان و کدوی فریزری باید آنها را پس از خارج کردن از فریزر حدود دو ساعت در همان بسته مخصوص خود در دمای معمولی اتاق بگذارید و قبل از باز شدن کامل یخ ان یعنی به صورت نیمه یخ زده در روغن داغ سرخ کنید تا شکل و مزه خود را حفظ کند. New1
نقل قول
 سپاس شده توسط فروغ بانووو ، shania ، maryam-SH ، فندق ، mahdis ، HiddenBride ، zohi ، negar90 ، Rahele ، عروس پاییز-مریم ، Nasi Jo0on ، الهام10 ، نياز ، nazgol22 ، lili3d ، mimche ، sara h ، aavaa ، *آوا* ، mary goli ، madely ، zori ، ساریتا ، فروغ بنی ، saharjavid ، mahboobe ، aroose 90 ، pishi68 ، Maryam290 ، Elnaz.he
۲-مرداد-۱۳۹۱, ۱۲:۵۷ عصر
ارسال: #5
 
RE: ایا میدانستید اشپزی
این تاپیک خیلیییی خوبه ممنونEmbarrased

اینو بدونید اگه فلفل غذا زیاد شد،باید چند دقیقه قبل از آن که غذا را از روی حرارت بردارید ، آب یک لیمو ترش تازه را در آن بریزید و خوب هم بزنید ، تندی غذا از بین میره New2
نقل قول
 سپاس شده توسط فروغ بانووو ، narcissus88 ، فندق ، mahdis ، HiddenBride ، sonya ، negar90 ، هاله ، Rahele ، الهام10 ، نياز ، sara h ، *آوا* ، یک ناشناس ، mahpishooniii ، mary goli ، فرنوش جون :) ، madely ، nasibe_603 ، غزال غزال ، zori ، ساریتا ، ajaghvajagh ، ELI71 ، رها92 ، mahboobe ، pishi68 ، poooran ، Maryam290 ، Elnaz.he
۲-مرداد-۱۳۹۱, ۱۲:۵۸ عصر
ارسال: #6
RE: ایا میدانستید اشپزی
وقتی میخواید سیر رو پوست بکنید با قسمته پهنای چاقو فشارش بدید به راحتی پوستش جدا میشه بدونه اینکه دستتون بو بگیره
نقل قول
 سپاس شده توسط فندق ، sonya ، negar90 ، Rahele ، الهام10 ، khofte ، *آوا* ، lili91 ، madely ، nasibe_603 ، غزال غزال ، ساریتا ، mahboobe ، pishi68 ، غزال999 ، memol93 ، Maryam290 ، nika43
۳-مرداد-۱۳۹۱, ۰۹:۲۸ صبح (آخرین تغییر در این ارسال: ۳-مرداد-۱۳۹۱ ۰۹:۳۰ صبح توسط هیلدا.)
ارسال: #7
RE: ایا میدانستید اشپزی
اگه می خواید بادمجون موقع سرخ کردن روغن نبره ، قبل از سرخ کردن دو تا سفیده تخم مرغ رو بزنید و بادمجونو به اون آغشته کنید و بعد هم سرخ کنید. هم خوشرنگ و خوش قیافه میشه، هم روغن نمیبره. روش هایه پخت ماهی دوم اینکه ، من قبل از اینکه ماهی رو سرخ کنم یه یه ساعتی اونو توی یه ظرف آب نمک میذارم و توش چند تا حبه سیر رنده میکنم. اینجوری نمک به طور یکنواخت به خوردش میره و اون سیرها باعث میشه (مخصوصا در مورد ماهی های جنوب) بوی نامطبوع ماهی از بین بره. بعد هم موقع سرخ کردن کمی خشکش میکنم بادستمال تا ابش گرفته شه یه کم فلفل سیاه و زردچوبه بهش میزنم، توی آرد می غلطونم( یا اول توی تخم مرغ بعد توی آرد) و توی روغن هم یه کم زردچوبه میزنم و سرخش میکنم.(طرف اول رو با در بسته و طرف دوم رو با در باز) آخر کار هم بعد از اینکه دو طرفش سرخ شد در بعضی از مواقع هم همونطور که زیر گاز روشنه آب نارنج میریزم روش و درش رو میذارم، یه کم هم زیرش رو زیاد میکنم تا به خوردش بره. 2-- اینم یه روش دیگه این روش کلی رژیمیه و در ضمن خیلی ماهی خوشمزه میشه
اول از شب قبل ماهی رو توی مقداری نمک و آبلیمو و پیاز و سیر و ادویه می خوابونین ... بهتره ماهی قزل آلا باشه و تیغ هاشو بگیرین
یک فویل بر می دارین و روی اون رو مقدار زیادی جعفری میگذارین ... بعد چند برش لیمو

ماهی رو روی لیمو ها قرار می دین و بعد دوباره چند برش لیمو و پیاز و در صورت دلخواه کمی کره و بعد جعفری...
انقدر باید جعفری بذارین تا ماهی دیده نشه
دو سر فویل رو می پیچین و در فر قرار می دهیم ...
بعد یک ساعت و نیم ماهی شما آماده است ... نوش جان روش پخت مرغ وزرشک پلو من مرغ رو بعد از پاک کردن با 2 لیوان اب 1 حبه سیر و پباز و نمک و زردچون و رعفران میزارم میپزه . بعد توی توی کمی کره و روغن خوب سرخشون میکنم اخرهای سرخ کردن کمی رب اصافه میکنم رب رو هم سرخ میکنم. کمی از اب مرغ رو بدون سبریجاتش میریزم توی رب . کمی ابلیمو و نمک اضلافه میکنم و مرغهارو مزارم توی این سس با حرارت کم نیم ساعت بمانه.
برنج رو هم معمولی دم میکنم. زرشک رو هم خیس میکنم . توی قابلمه ای یه پیاز کوچک رو ریزرنده میکنم روغن میرزیم توش و میزارم اب پیاز کشیده بشه و کمی طلایی بشه بعد زرشک هارو میریزم توش سرخ میکنم کمی شکر و زعفران اب کرده و 2 قاشق گکلاب میزارم تا ابش توم مبشه.
موقع کشیدم مقداری برنج رو زعفرانی میکنمو مقداری از زرشک رو با 2 کفگیر برنج مخلوط میکنم. توی دیس اول برنج ساده میریزم . بعد ترکیب برنج زعفرانیو زرشکی رو میرزیم و دوباره برنج سفید و بعد دوباره برای تزئین بقیه زرشک و کمی خلال پسته
2--روش دیگه ..اول مرغ را با پیاز سرخ کن بعد نمک و فلفل سیاه و زردچوبه را بریز بعد که سرخ شد آب جوش بریز .آب زیاد توش نریز شعله گاز را کم کن 20 دقیقه بعد رب گوچه را در روغن سرخ کن یک مقدار خیلی کم نمک و زردچوبه بریز توی رب و کمی آب مرغ قاطی کن تا راحت در مرغ بریزی .
در مورد زرشک هم اول زرشک را پاک کن بعد بشور بعد روغن توی ماهیتابه بریز اگر دوست داشتی کمی پیاز داغ درست کن وگر نه زرشک را بریز بعد شکر بعد آب زعفران یک تفت داده شود همین زیاد نباید طول بکشد تا زرشک ها خشک شود و مثل سنگ بشود

روش آب پز:مرغ +پیاز ریز شده+نمک فلفل زردچوبه اگر دوست دارید کمی از ادویه کاری تویش بریزید خوشمزه می کند و یا فلفل سبز خرد شده با آب جوش .مقدار آب کم. شعله گاز کم . فقط نسوزد! از دوستان خوبم
نقل قول
 سپاس شده توسط Rahele ، عروس پاییز-مریم ، mimche ، nazgol117 ، aavaa ، *آوا* ، narges1362 ، ساریتا ، samiiii ، SiimiinBanoo ، pishi68 ، nazgol22 ، Maryam290 ، fahimeh.1369 ، Elnaz.he ، nika43
۳-مرداد-۱۳۹۱, ۱۲:۲۶ عصر (آخرین تغییر در این ارسال: ۳-مرداد-۱۳۹۱ ۱۲:۲۹ عصر توسط sadafiii.)
ارسال: #8
 
RE: ایا میدانستید اشپزی
اگر می خواهید برنجتون قد بکشه، موقعی که اونو تو قابلمه ریختید، وقتی آب جوش اومد تا زمانی که خواستید اونو آبکش کنید، چند بار چند تیکه یخ کوچک تو آب برنج بندازید، اینجوری شک حرارتی میبینه و قد میکشهSmiling

برای اینکه قارچ سیاه نشه، باید روغن داغ باشه، بعد با حرارت بالا تفت بدید و حتما به اون کمی آبلیمو بزنیدWink
نقل قول
 سپاس شده توسط HiddenBride ، negar90 ، Nanas ، Rahele ، khanoomGol ، mina_v ، jojoie ، mimche ، دختر کاشونی ، lili3d ، narges1362 ، madely ، nasibe_603 ، zori ، ساریتا ، فروغ بنی ، لیلیوم سفید ، منیرm2 ، samiiii ، sima_bina ، memol93 ، Maryam290 ، fahimeh.1369 ، ana goli
۳-مرداد-۱۳۹۱, ۰۱:۲۹ عصر (آخرین تغییر در این ارسال: ۳-مرداد-۱۳۹۱ ۰۱:۳۱ عصر توسط هیلدا.)
ارسال: #9
RE: ایا میدانستید اشپزی
یه روش دیگه سیاه نشدن قارچ چه در زمان پخت وچه در در زمان استفاده از قارچ در سالاد زدن ابلیمو به اونه
نقل قول
 سپاس شده توسط sadafiii ، shahrbanoo ، negar90 ، Rahele ، النا ، الهام10 ، mimche ، madely ، ساریتا ، فروغ بنی ، رها92 ، pishi68 ، Maryam290 ، fahimeh.1369
۳-مرداد-۱۳۹۱, ۰۱:۳۸ عصر
ارسال: #10
 
RE: ایا میدانستید اشپزی
اگر سوپی که پختید خیلی چرب شده ، میتونید یه تکه یخ توی اون بندازید. یخ، چربی‌ها رو به خودش جذب میکنه. بعد با قاشق چربی‌ها رو بیرون بریزیدSmiling
نقل قول
 سپاس شده توسط negar90 ، Nanas ، هاله ، Rahele ، الهام10 ، nazgol22 ، nazgol117 ، madely ، nasibe_603 ، Pink Angel ، رها92 ، Baby jon ، pishi68 ، poooran ، fattaneh 1990 ، memol93 ، Maryam290 ، fahimeh.1369
ارسال پاسخ

تمامی اظهار نظرهای کاربران صرفا نظرات شخصی آنان بوده و تمامی مسئولیت متوجه اظهار کننده نظر می باشد.




ارسال پاسخ صفحه قبل صفحه بعد ثبت نام