• تقی زاده
  • آرایشگاه مدیس

غذاهای سنتی شهرهای مختلف ایران

۱۷-آذر-۱۳۹۱, ۱۱:۱۲ عصر
ارسال: #11
     
Heart مرغ و رب انار
مواد لازم :
مرغ با استخوان 4 تکه
نمک به میزان لازم
روغن مایع به میزان لازم
پیاز داغ 3 ق غ
رب انار نصف لیوان
فلفل کمی
آب 5/2 لیوان
گردوی ریز خرد شده (یا پسته) 4 ق غ

مرغ رو شسته ،خشک کرده و نمک می زنیم بعد در کمی روغن سرخ می کنیم.رب انار رو تو آب رقیق می کنیم و به همراه ادویه و پیاز داغ به مرغ اضافه می کنیم . اگه از گردو استفاده می کنیم 20 دقیقه قبل از اینکه غذارو از روی حرارت بر می داریم گردو رو اضافه می کنیم ولی اگه از پسته استفاده کردیم این زمان 10 دقیقه خواهد بود.غذارو با مغز های دلخواه تزئین می کنیم . دستور و عکس از میترا

نکات :
از مرغ چرخ کرده و قلقلی هم میشه تهیه کرد .


[تصویر: غذاهای سنتی شهرهای مختلف ایران]

ﻣﻦ
ﺳﺮﺷﺎﺭ ﺍﺯ ﮔﻔﺘﻨﻢ
ﻧﻪ ﺍﺯ ﻧﻮﺷﺘﻦ
ﺑﺎﯾﺪ ﮐﻪ ﺍﯾﻨﺠﺎ ﺭﻭﺑﺮﻭﯼ ﻣﻦ ﺑﻨﺸﯿﻨﯽ...

اینجا رو دوست دارم...
نقل قول
 سپاس شده توسط star ، samanehh ، ندای آسمانی ، zi zi ، ajaghvajagh
۲۰-آذر-۱۳۹۱, ۰۸:۴۰ صبح
ارسال: #12
RE: غذاهای سنتی شهرهای مختلف ایران
کله جوش
تو خیلی از شهرها دیدم درست میکنن مثل مشهد تهران تبریز البته من مامانم تبریزیه با ماست سفت محلی و گوجه هم درست میشه اونجا
مواد لازم:
کشک =یه لیوان
آب =نصف لیوان
گردو =2 قاشق غذا خوری
زردچوبه =به میزان لازم
نعنا خشک= 1 قاشق غدا خوری
طرز تهیه:
برای تهیه کله جوش باید ابتدا یک پیاز کوچک را خلالی کنید و آنرا با کمی روغن سرخ کنید .بعد از اینکه پیاز داغ آماده شده کمی زردچوبه و کمی گردوی کوبیده شده را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید. (مقدار گردوی کوبیده به اندازه دو تا سه قاشق غذاخوری باشد.)سپس نعنای خشک را به مخلوط پیاز داغ و گردو اضافه کنید . زمان زیادی نباید برای تفت دادن نعنا بگذارید چون نعنا وقتی زیاد تفت بخورد مزه تلخی می گیرد . فقط کمی در روغن گرم شود تا بوی نعنای داغ شده بلند شود.

در این مرحله یک لیوان کشک و نصف لیوان آب به مواد درون قابلمه اضافه کنید و بگذارید 20 دقیقه بجوشد.

توجه کنید که کشک و آب بعد از مخلوط شدن نباید خیلی غلیظ باشد.

بعد از 20 دقیقه کله جوش آماده است.

بدلیل اینکه کشک مزه شوری دارد بهتر است در تهیه این غذا از نمک استفاده نکنید.

این غذا را معمولا با نان محلی خشک شده می خورند ولی می توانید از نان سنگگ هم استفاده کنید.

نان را در کله جوش تلیت کنید.

[تصویر: غذاهای سنتی شهرهای مختلف ایران]

آرش اما همچنان خاموش،
از شکاف دامن البرز بالا رفت.
وز پی او، پرده های اشک پی درپی فرود آمد.Heart
نقل قول
 سپاس شده توسط zohi ، star ، *ساناز* ، Khanom Tala ، samanehh ، زن باران (مهتاب65) ، شیما شین ، baran89
۲۴-آذر-۱۳۹۱, ۰۸:۱۲ عصر
ارسال: #13
RE: غذاهای سنتی شهرهای مختلف ایران
اشکنه ربی شیراز
من دقیق اندازه هاشو نمیدونم
مواد لازم
رب انار
رب گوجه فرنگی
تخم مرغ
پیاز
اول پیاز داغ درست میکنیم زردچوبه هم بهش مییزنیم بعد از اون 2-3 قاشق رب گوجه فرنگی بهش اضافه میکنیم بعدش رب انار رو با آب قاطی میکنیم حدودا هردوتاش یه لیوان بشه کافیه بعد که جوش اومد به تعداد دلخواه تخم مرغ میشکنیم توش بدون اینکه به هم بزنیم صبر میکنیم تخم مرغها ببنده و غذا غلیظ بشه.
.غذای خوشمزه ایه اگه فرصت کردین درست کنید.
بعدا که درست کردم عکسشو میذارم واستون
نقل قول
 سپاس شده توسط *ساناز* ، Khanom Tala ، samanehh ، baran89
  • گروه ژ
۱۹-اسفند-۱۳۹۱, ۰۲:۱۴ عصر
ارسال: #14
RE: نازخاتون
نازخاتون یک غذای محلی گیلانی ست که به 2 روش تهیه می شود، من هر دوی اونها رو میذارم Heart

روش اول

مواد لازم:
بادمجان متوسط: 8 عدد
گوجه فرنگی متوسط: 5 عدد
آبغوره: نصف لیوان
نعنا خشک: 1 قاشق غذاخوری
پیاز رنده شده: 3 قاشق سوپخوری
گلپر: یک قاشق غذاخوری
آب انار: 2 لیوان
نمک و فلفل: به میزان لازم
گردوی خورد شده برای تزیین

طرز تهیه:
ابتدا بادمجان ها را کبابی میکنیم، پوست کنده و ساطوری میکنیم (میتوان با استفاده از گوشتکوب برقی این کار رو کرد)، گوجه فرنگی ها را پوست کنده و خرد میکنیم و به همراه بادمجان ها درون قابلمه ای می ریزیم، آبغوره و آب انار را بر روی آنها میریزیم، درب قابلمه را گذاشته و میذاریم آهسته بجوشد و جا بیفتد. وقتی کمی غلیظ شد پیاز رنده شده، نعنا خشک، گلپر و نمک و فلفل را اضافه کرده و اجازه میدهیم تا خوب غلیظ شود. غذا را درون ظرف مناسب کشیده و با مقداری گردوی خورد شده تزیین کنید.

[تصویر: غذاهای سنتی شهرهای مختلف ایران]


روش دوم

مواد لازم:
بادمجان متوسط: 8 عدد
گوجه فرنگی متوسط: 5 عدد
سیر: 3 حبه
گروی چرخ شده و کاملا له شده: 2 قاشق غذاخوری
آبغوره: 1 قاشق غذاخوری
نعناع خشک: 1 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل: به میزان لازم
روغن: به مقدار لازم


روش تهیه:
بادمجان ها و گوجه ها و سیر را با نمک و فلفل میذاریم با 1 لیوان آب بپزه، وقتی آبش خشک شد با گوشتکوب برقی کاملا له میکنیم، سپس گروی کاملا له شده را بهش اضافه میکنیم و خووووب مخلوط میکنیم. توی ماهیتابه مقداری روغن می ریزیم، مواد رو میریزیم و هر 1-2 دقیقه یکبار هم میزنیم تا کمی سرخ شود و رنگش تغییر کنه، 5 دقیقه آخر آبغوره و نعناع رو اضافه میکنیم.

(عکس در اسرع وقت Lub)

لحظه تولد پسرم ناب ترین و بی نظیرترین لحظه زندگیم بود، خدایا شکــــــــــرت Angel
نقل قول
 سپاس شده توسط negar65 ، *ساناز* ، Ferniko ، زن باران (مهتاب65)
۲۱-اسفند-۱۳۹۱, ۱۱:۳۶ صبح
ارسال: #15
RE: غذاهای سنتی شهرهای مختلف ایران
شله مشهد

[تصویر: غذاهای سنتی شهرهای مختلف ایران]

گوشت گوسفند 500 گرم . بلغور گندم 1 لیوان . برنج 1/2 لیوان . باقلا 1/2 لیوان
نخود 1/2 لیوان . لوبیا قرمز 1/2 لیوان . لوبیا سفید 1/2 لیوان . لوبیا چیتی 1/2 لیوان
خورشت قیمه آماده 2 لیوان . پیاز 5 عدد . روغن 5 قاشق غذاخوری . دارچین و نمک و فلفل مقدار لازم

آش شله مشهدی آشی فوق العاده خوشمزه و البته وقت گیر میباشد که اغلب در نذری ها و مراسم های خاص پخته میشود ، این آش بدون سبزی بوده و هرچه گوشت بیشتری داشته باشد خوشمزه تر است.

طرز تهیه : تمام حبوبات را از شب قبل خیس دهید.

گوشت را داخل قابلمه بریزید ، چند لیوان اب اضافه کنید و بگذارید به جوش بیاید سپس کف روی اب را بگیرید و پیازهای پوست کنده را به گوشت اضافه کنید ، در قابلمه را بگذارید و حرارت را کم کنید و 3-4 ساعت اجازه دهید گوشت بپزد و اب گوشت تمام شود سپس پیازها و گوشت پخته را بکوبید تا یکدست شوند.

حبوبات را داخل قابلمه ای بریزید و چند لیوان آب اضافه کنید و بگذارید حبوبات بپزند و نرم شوند سپس گوشت کوبیده ، برنج و بلغور گندم را به حبوبات پخته اضافه کنید ، دارچین ، روغن ، نمک و فلفل بزنید و با حرارت کم بگذارید چند ساعت تمام مواد باهم بپزند.

در این مدت باید آش را مانند حلیم مدام هم بزنید تا کشدار و غلیظ شود ؛ پس از اینکه آش آماده شد در ظرف بریزید و با قیمه تزیین و سرو کنید. در قابلمه باید باز باشد ، در این مدت اگر آب آش کم شد اب جوش اضافه کنید

خدایا کمکم کنLub
........................
نقل قول
 سپاس شده توسط negar65 ، nazita ، *ساناز* ، yalda2013 ، Ghazaljoon ، mohadeseh71 ، فلفلی ، ریحون ، ajaghvajagh ، baran89
۲۵-اسفند-۱۳۹۱, ۰۱:۴۴ عصر (آخرین تغییر در این ارسال: ۲۵-اسفند-۱۳۹۱ ۰۱:۴۷ عصر توسط ninaz.)
ارسال: #16
RE: غذاهای سنتی شهرهای مختلف ایران
آش قدیمی و سنتی آذربایجان Big Grin
آش سبزی کوهی (داغ پِنجَری آشی) ((((پِنجَر=penjar ")))))
منبع:آشپزی سئویل

مواد لازم:
بلغور...............................................................یک پیمانه
نخود.............................................................نصف پیمانه
برنج..............................................................نصف پیمانه
سبزی کوهی......................................................یک کیلو
پیاز .......................................................یک عدد متوسط
روغن.............................................................نصف پیمانه
گوشت چرخ کرده ...................................300 گرم(دلخواهی)
پیاز برای کوفته قلقلی..................................یک عدد کوچک
نمک و فلفل .................................................به میزان لازم

طرز تهیه:
ابتدا بلغور را با روغن و مقداری آب می گذاریم تا به جوش بیاید
سپس نخود خیس خورده را اضافه می کنیم و می گذاریم تا حدود 5 دقیقه بپزدبعد پیاز را نگینی خرد کرده بعد به بلغور اضافه می کنیم و نمک و فلفل را نیز اضافه کرده و می گذاریم تا نخود و بلغور نیم پز شود و سپس برنج را نیز ضافه می کنیم و می گذاریم تا همه مواد بپزند ولی له شوند در این حد

بعد سبزی را پاک کرده و شسته و خرد کرده ایم اضافه می کنیم و می گذاریم حدود یک ربع دیگر بپزد سپس کوفته ریزه را اضافه می کنیم و گرنه بعد از اضافه کردن سبزی باید حدود نیم ساعت بپزد چون سبزی کوهی کمی دیرپز است

پس اگر خواستیم کوفته قلقلی داشته باشد گوشت چرخ کرده را به همراه پیاز که رنده کردیم مخلوط کرده و نمک و فلفل اضافه کرده و سپس در دست به صورت کوفته قلقلی در می آوریم و در کمی روغن سرخ کرده تا خوب برشته شوند بعد به آش اضافه می کنیم تا کمی بجوشد و عطر و طعم سبزی را بگیرد .

نکات مهم:
1. اضافه کردن کوفته ریزه به دلخواه است
2. شما می توانید به دلخواه مقدار مواد را کم یا زیاد کنید
3. این آش با نعناع داغ و کشک و پیاز داغ خیلی خوشمزه می شود
4. نخود که من گفتم مقدار خشک آن است بنابراین شما مقدار گفته شده را از شب قبل خیس کنید
5. سبزی به کار رفته مثل تره کوهی باعث لعاب آش می شود بنابراین لازم نیست برای لعاب آش از رشته استفاده کنید.
6. توضیحات سبزی های کوهی:


قَذا یاغی (غاز ایاغی= پا غازه):
این سبزی که هم در کوه و هم در صحرا و هم در باغها می روید و خیلی فراوان تو علفزار و جاهایی که درخت و گیاه باشد پیدا می شود بنا بر اطلاعات یکی از دوستان که چون برگهای غازایاغی شبیه پای غاز می باشد به آن غاز-ایاغی میگویند این گیاه فقط به صورت پخته خورده میشود و در آش و بورانی مصرف می شود و سبزی اصلی یک نان مغزدار آذری به نام خیتاب است و علاوه بر ظاهرش بوی خاصش معرف این سبزی می باشد و دوست عزیز دیگری هم اشاره کردند که قارچ کش هست و در درمان کک و مک صورت موثر است


تره کوهی(یاغلیجا) :
این سبزی در کوه و دامنه کوه می روید و از مشخصه اصلیش این است که وقتی خرد می کنی خیلی لزج و چسبنده است و توی دست کش می آید و به صورت پخته مصرف می شود و غذای اصلی که با آن می شود پخت آش است و باعث لعاب دار شدن آش می شود و فکر کنم که معادل همون تره خودمان است

پیاز چه کوهی(والک):
یک سبزی بسیار خوش طعم و خوش عطر که خام آن در سالاد و پخته آن در آش کاربرد دارد و در کوه و دامنه های آن می روید و این سبزی را بیشتر به عنوان خاصیت ضد میکروبی و ضد عفونت آن می شناسند چرا که خوردن آشی که با پیازچه کوهی پخته شده است را برای سرماخوردگی و عفونت ریه خیلی مفید میدانند

تُرشَک(تُویشَح) :
این گیاه همان طور که از نامش پیداست یک گیاه بسیار ترش مزه می باشد که وقتی می خوریش انگار داری گوجه سبز و لیمو ترش می خوری و خیلی ترش است و هم در پخت آش مصرف می شود و هم به صورت خام و هم در کوه و هم در صحرا و باغ می روید

اَوَلیح (avalih):
این سبزی هم در کوه و هم در صحرا و باغها می روید و طعمش عین اسفناج است و فکر کنم معادل همون اسفناج خودمان می باشد و هم به صورت خام مصرف می شود و هم به صورت پخته که در آش استفاده می شود و نوع دیگر آن را که دَوَه گولاغی می نامیم که به معنی گوش شتر می باشد

نعناع کوهی(داغ ناعنَسی):
یک سبزی با عطر و طعم بسیار عالی که در کوه و دامنه های آن یافت می شود و مصرف نعاع خودمان را دارد و هم به صورت خام و پخته در آش مصرف می شود

نعناع صحرایی(چُول ناعنَسی):
این سبزی در صحرا و باغ ها یافت می شود و هم به صورت خام و هم پخته خورده می شود و در پخت آش و شربت نعناع کاربرد دارد

یِلمیک (yelmik):
این سبزی بیشتر به صورت خام همراه با سرکه شیره و نمک خورده می شود و خیلی خیلی خوشمزه است و اغلب در باغ ها رشد می کند گرچه در کوه و صحرا نیز یافت می شود و خیلی کم در پخت آش مصرف می شود

اُوغلان اُوتی:
این گیاه بیشتر به صورت پخته در آش استفاده می شود و فکر کنم همون شوید خودمان است و چون خیلی لطیف و سر زنده است به این نام مشهور است و معنی تحت الفظی خود کلمه می شود " علف یا گیاه پسر "

گزنه(ghazaneh):
این سبزی دیگه معرف حضور همه است و با خار هایی که دارد همه می توانند آن را شناسایی کنند و خواص دارویی خیلی زیادی دارد از جمله عرق گیاهی آن برای چاقی و عفونت ریه مفید است

اینهم از برگهایش از نزدیک

کَلَمَه کِشیح:
در زبان ترکی کلمه "کشیح " به معنی ریشه و هویج می باشد و از خانواده جعفری می باشد و در پخت آش مصرف می شود و در باغ ها و کوه می روید

کِشیح باشی:
در زبان ترکی یعنی معنی این سبزی می شود " سر هویج " یعنی کاکل هویج همون سبزی که روی هویج می روید و از خانواده جعفری می باشد و فکر کنم معادل جعفری خودمان می باشدو در باغ ها و کوه می روید

اوشگون (ریواس):
این گیاه که همه می شناسند درارتفاعات کوه می رویدو خیلی خیلی خوشمزه می باشد و هم وبه صورت خام و هم به صورت پخته مصرف می شود و علاوه بر اینکه هم در سالاد و هم در خورشت مصرف می شود خواص دارویی خیلی مفید دارد و شربت آن یک داروی بسیار مناسب برای اسهال می باشد و باید توجه داشت که در خوردن آن نباید زیاده روی کرد چون باعث یبوست می شود

شُور پِنجَر (shor penjar) :
این سبزی در باغها و کوهها و مزارع و کلا هر جا که خاک و نور و آب باشه می روید و خیلی لطیف است و ترجه فارسیش میشه "سبزی شور " وهمونطور که از اسمش پیداست یک طعم خیلی شوری داره و وقتی می خوریش انگار روش نمک پاشیدی به صورت پخته مصرف می شود و در آش و بورانی و مخصوصا ما در نانی محلی به نام خیتاب مصرف می کنیم و ظاهری متفاوت با بقیه سبزی ها داره و رنگ سبزش هست پشت برگهاش رنگ متمایل به سفید داره

کهلیک اُوتی (کاکوتی):
این سبزی معطر که معرف حضور همه هست و بیشتر از عرقیات این گیاه استفاده می کنند و علاوه بر مصرف خوراکی خواص دارویی زیادی هم دارد و در درمان سرماخوردگی بو به عنوان خلط آور و ضدعفونی کننده ازش استفاده می کنند و بیشتر در کوها و باغها می روید کلمه کهلیک اسم پرنده در ترکی به معنای کبک است و اُوت همان علف یا گیاه را می دهد و در آش و خشک شده و اسانسش در دوغ کاربرد داردو از نشانه های ظاهری اون برگه شبیه نعناع و ساقه هاش رفته رفته رنگش قرمز می شود

پَرپینه: این سبزی که باغها و کوها می روید خاصیتش لعاب دادن به آش هستش و کار رشته رو تو آش می کنه و به صورت خام نیز خورده میشه و برگهای خیلی ضخیمی داره و در عین حال لطیف هستش

داغ مرزه سی(مرزه کوهی): این سبزی هم در کوهها می روید و عطر خیلی خوبی دارد و من بیشتر بوی اون رو تو سس های کچاب احساس کردم و بیشتر در آش مصرف می شود

اینجیبی: این سبزی بسار زیبا بیشتر در کوهها رشد می کند و بوی اون خیلی مطلوب هست و بیشتر در آش مصرف می شود و ظاهر اون طوری هستش که متفاوت با بقیه سبزی ها هست

گالگان ( کنگر ):
یک گیاه که بیشتر خورشت آن مورد استفاده است و خواص خیلی دارویی زیادی دارد مثل کاهش کلسترول بد خون و ضد چربی بودن آن این گیاه بیشتر در کوه می روید ولی در هنگام پاک کردن مواظب خارهای آن باشیم

منبع: آشپزی سئویل

شاه نشین چشم من تکیه گه خیال توست تصویر: images/smilies/heart.gif
نقل قول
 سپاس شده توسط maryam banoo ، nazita ، *ساناز* ، mohadeseh71
۱۳-ارديبهشت-۱۳۹۲, ۱۱:۰۸ عصر
ارسال: #17
RE: غذاهای سنتی شهرهای مختلف ایران
طرز تهیه خورش ماست اصفهانی

[تصویر: غذاهای سنتی شهرهای مختلف ایران]

مواد لازم برای تهیه خورش ماست:

مرغ – ۷۵۰ گرم

پیاز – ۲ عدد (۲۵۰ گرم)

زردچوبه – ۱ قاشق چایخوری

آب – ۵۰۰ میلی لیتر

زعفران – ۶ قاشق چایخوری

خلال پوست پرتقال – ۲ قاشق غذاخوری

ماست چکیده – ۵۰۰ گرم

نمک – ۱ قاشق چایخوری

خلال پسته – ۱ قاشق غذاخوری

زرشک تفت داده شده – یک قاشق غذاخوری

طرز تهیه خورش ماست:

مرغ را به قطعات متوسط برش دهید. پیاز را به صورت خلالی برش داده و همراه با ۲ قاشق چایخوری زعفران به تکه های مرغ اضافه کنید. آب را اضافه کرده و یک ساعت حرارت دهید. استخوان ها را جدا کرده و به حرارت دهی ادامه دهید. ۲ قاشق چایخوری زعفران و خلال پوست پرتقال را اضافه کرده و ۱۰ دقیقه حرارت دهید. ۲ قاشق چایخوری زعفران را به ماست اضافه کرده و هم بزنید. تکه های مرغ را از مواد جدا کرده و به تکه های ریز تر دربیاورید ( ریش ریش کنید ) و در ظرف اصلی برای سرو خورشت بریزید. مخلوط ماست زعفران را به مواد اضافه کرده و حرارت دهید ولی قبل از جوشیدن شعله را خاموش کنید. سس آماده است. سس را بچشید و در صورت نیاز نمک اضافه کنید. سس را به تکه های مرغ اضافه کرده و کمی هم بزنید. خورشت را با خلال پسته و زرشک تفت داده شده تزئین کنید.

( این خورشت را بدون چلو میل نمائید و باید هنگام سرو حالت کش سان داشته باشد )

منبع: http://www.ashpaz-bashi.blogfa.com

امضا بی امضا..
یه لینک نمیشه اینجا گذاشت.. چقدر سایت ... دارید!
نقل قول
 سپاس شده توسط *ساناز* ، mohadeseh71 ، Khanom Tala ، ajaghvajagh ، Yum Yummy!!
۲-مرداد-۱۳۹۲, ۰۵:۵۱ عصر
ارسال: #18
 
RE: غذاهای سنتی شهرهای مختلف ایران
دگماج
غذای سنتی قزوین

این غذا در واقع نوعی نان و پنیر است که در سفره ماه مبارک رمضان مورد استفاده قرار میگیرد.

مواد لازم:
نان لواش (خرد شده حدود 3 لیوان)
سبزی خوردن(خرد شده حدود 1لیوان)
پنیر (خرد شده حدود 1 نلبعکی)
پیاز داغ(حدود 1 نلبعکی)
گردو خرد شده (حدود 5قاشق غذاخوری)
زیره(1 قاشق غذاخوری)
[تصویر: غذاهای سنتی شهرهای مختلف ایران][تصویر: غذاهای سنتی شهرهای مختلف ایران][تصویر: غذاهای سنتی شهرهای مختلف ایران]

طرز تهیه :
ابتدا نان ها را در ماکروفر یا در آفتاب خشک کرده و خرد می کنیم [تصویر: غذاهای سنتی شهرهای مختلف ایران]

نان، پنیر،پیاز داغ و گردو را مخلوط کرده و اجازه می دهیم کمی گرمای پیاز ها گرفته شود[تصویر: غذاهای سنتی شهرهای مختلف ایران]

سپس سبزی خرد شده را هم اضافه می کینم و در آخر زیره آسیاب شده را هم با این مواد مخلوط می نماییم[تصویر: غذاهای سنتی شهرهای مختلف ایران]

1 2 ساعت در یخچال اجازه می دهیم طعم این مواد به هم رفته و نان ها کمی نرم شوند. برای سرو آن را در ظرف مورد نظر ریخته و با پشت قاشق فشار می دهیم که کاملا منسجم شود.روی ظرف یک بشقاب گذاشته و در یخچال می گذاریم زمانی که می خواهیم دگماج را سر سفره بیاوریم آن را در بشقاب به صورت قالبی برمی گردانیم.
[تصویر: غذاهای سنتی شهرهای مختلف ایران][/url[url=http://nowaroosupload.ir/][تصویر: غذاهای سنتی شهرهای مختلف ایران]

نکات:

1- نان لواش بهتر از از نوع سنتی قزوین باشد که در تهران هم در سوپر مارک ها به فروش می رسد.

2- پنیری که در نوع سنتی استفاده می شود پنیر کوزه بوده ولی خیلی در دسترس نمی باشد پس به جای آن از پنیر لیقوان یا تبریز استفاده می کنیم.

3- اگر پنیرتان خیلی شور بود حتما نمک اضافی آن را با گذاشتن در آب سرد بگیرید.

4- به هیچ عنوان از آب پنیر در این غذا نریزید چون باعث خمیر شدن نان می شود.

5- هنگام سرخ کردن پیاز به آن کمی زردچوبه اضافه کنید و روغن آن را هم به دگماج بیافزایید.

6- سبزی خوردن شامل ریحان شاهی تره ترخون گشنیز و تربچه می باشد.

7 - از همه مهم تر: نوع خوردن دگماج است که به صورت سنتی کمی از غذا در دست مشت می شود و مطابق شکل خورده می شود. می توان با قاشق هم آن را خورد ولی به هیچ وجه لذت خوردن دگماج مشتی را نداردTounge
[تصویر: غذاهای سنتی شهرهای مختلف ایران]

ﺣﺴﻮﺩﻡ، ﺣﺘﯽ ﺁﺭﺯﻭِ ﺩﺍﺷﺘﻨﺖ ﺭﺍ ﻫﻢ ﺑﻪ ﮐﺴﯽ ﻧﻤﯽ ﺩﻫﻢ!Lub
نقل قول
 سپاس شده توسط totfarangi kocholo ، درسا ، Chick forgetful ، مروئه ، تپلو ، madely ، *gandom* ، *ساناز* ، mohadeseh71 ، فوژان ، لیلا جووون ، Khanom Tala ، ندای آسمانی ، delaram8 ، مامان گل دخترا ، ملیکا وطن ، baran89
۱۶-شهريور-۱۳۹۲, ۰۴:۲۸ عصر
ارسال: #19
RE: غذاهای سنتی شهرهای مختلف ایران
میرزاقاسمی گیلان

بادمجونها رو کبابی کردم
سیرو تخم مرغ و زردچوبه رو تفت دادم .
گوجه خرد شده و بادمجونها و به سیرو تخم مرغ اضافه کردم و کره آب شده روی غذا ریختم.

[تصویر: غذاهای سنتی شهرهای مختلف ایران]
نقل قول
 سپاس شده توسط مروئه ، mahsa 66 ، تپلو ، madely ، *gandom* ، *ساناز* ، mohadeseh71 ، لیلا جووون ، Ferniko ، delaram8 ، عاشق مادرم ، hengamehh ، baran89
۱۷-شهريور-۱۳۹۲, ۰۹:۵۲ صبح
ارسال: #20
RE: غذاهای سنتی شهرهای مختلف ایران
قیمه نثار قزوین

[تصویر: غذاهای سنتی شهرهای مختلف ایران]

[تصویر: غذاهای سنتی شهرهای مختلف ایران]


دستور پخت :

گوشت گوسفندی رو به صورت خورشتی خرد کنید با پیاز خلالی بزرگ تفت بدید و نصف قاشق غذاخوری زرشک و زردچوبه اضافه کنید و بگذارید تا گوشت کاملا بپزه.

آب گوشت باید کاملا کشیده بشه و به روغن بیفته بعد رب رو اضافه کنید و با گوشت خوب تفت بدید و دارچین و پودر هل و گلاب اضافه کنید و مقداری خلال نارنج یا پرتقال شیرین شده و زعفرانی که داخل گلاب حل کردید


برنج رو آبکش کنید و جداگانه دم بذارید .

داخل بشقاب کمی چلو ریخته و سطحش رو صاف کنید بعد روش خورش و مجددا چلو بکشید خورش باید بین چلو باشه و روی اون رو با زرشک شیرین شده و زعفران حل شده و خلال پسته و بادام که داخل گلاب خیس خوردن و نرم شدن تزئین کنید .


************

برای شیرین کردن زرشک: زرشک رو داخل یه قالب صدگرمی کره تفت خیلی مختصر بدید و بعد زعفران سابیده رو داخل گلاب دم بذارید و به زرشک اضافه کنید و نصف قاشق چایخوری شکر و بعد خلال نارنج اضافه کنید و بلافاصله از روی حرارت بردارید و زرشک شیرین شده رو با برنج سفید مخلوط کنید
نقل قول
 سپاس شده توسط تپلو ، mahsa 66 ، mohadeseh71 ، کیتی ، مهری67 ، فوژان ، Khanom Tala ، samanehh ، mm2 ، عاشق مادرم ، madely ، hengamehh ، baran89
ارسال پاسخ

تمامی اظهار نظرهای کاربران صرفا نظرات شخصی آنان بوده و تمامی مسئولیت متوجه اظهار کننده نظر می باشد.




ارسال پاسخ صفحه قبل صفحه بعد ثبت نام