• لی لی رضایی
  • مرضیه محمدی

غذاهای سنتی شهرهای مختلف ایران

۲۵-فروردين-۱۳۹۸, ۱۰:۳۸ صبح
ارسال: #181
     
RE: غذاهای سنتی شهرهای مختلف ایران
خورشت کردی :

لوبیا سفید یا چیتی:2پیمانه
سبزی(تره،کمی گشنیز و جعفری):نیم کیلو
شنبلیله خشک:یک قاشق مربا خوری
آبغوره:به دلخواه 
لیمو عمانی:سه عدد
رب:۴قاشق غذاخوری
سینه مرغ:۴ تکه بزرگ
پیاز: یک عدد
زردچوبه،نمک،پاپریکا،ادویه کاری،پودر لیمو عمانی: به میزان لازم

به این صورت که...

اول مرغ و لیمو عمانی رو با پیاز داغ تفت دادم و مقدار زیادى زردچوبه، نمک،پاپریکا وکاری زدم ...
رب رو اضافه کرده که با پیاز و مرغ تفت بخوره و رنگش باز بشه...
بعد با دو لیوان اب میزاریم تا مرغ خوب بپزه...
لوبیا سفید که یک روز قبل خیس خورده رو میزاریم کاملا بپزه وبعد داخل مرغ پخته شده میریزیم،سبزى خورشت که شامل تره و گشنیز و جعفرى وکمى شنبلیله ى خشک است بهش اضافه میکنیم (البته من قبل اضافه کردن به مرغ اون رو جداگانه با کمی روغن در تابه ای دیگر تفت دادم)...
ابغوره و پودر لیمو عمانی را بهش اضافه میکنیم و بیست دقیقه با حرارت خیلى کم میزاریم بپزه تا خورشت خوب جا بیفته و خوشرنگ بشه...
(زعفران دم کرده و رو به دلخواه میتونید به خورشت بزنید)


 تصویر: ./uploads/201904/post_91469_1555225684_d7f83e0758e041535eed1fff8a88e3e4.attach

هراسم نیست از آدمها , خدا صبح ها , در خانه ام آواز میخواند تصویر: /images/smilies/new/lub.png
نقل قول
 سپاس شده توسط Sahraa71 ، ترانه خانوم ، K.L.S
۳-ارديبهشت-۱۳۹۸, ۱۰:۵۴ صبح
ارسال: #182
     
RE: غذاهای سنتی شهرهای مختلف ایران
طرز تهیه ملا قورمه غذای مازندرانی :


پنج عدد بادمجان نگینی درشت سرخ شده
چهار دسته جعفری از این دسته های کوچیک
یک دسته نعناع و یک دسته گشنیز
سه عدد پیاز خلالی یا نگینی سرخ شده
چهار حبه سیر رنده شده
پنج عدد گوجه خرد شده یا رنده شده
نمک وفلفل وزردچوبه به مقدار لازم
روغن مقداری
آبغوره نصف لیوان

طرز تهیه

ابتدا سبزی رو بشکل قورمه خرد کنید.
داخل تابه سیر رنده شده رو یه تفت کوچیک بدید به همراه زردچوبه بعد سبزی رو بهش اضافه کنید و تفت بدید مثل قورمه نباید کامل سرخ بشه بعد گوجه رو اضافه کنید و بعد پیاز سرخ شده رو بریزید ودرتابه رو بزارید تا کاملا پخته بشن. بادمجون ها رو نگینی درشت سرخ کنید و بهش اضافه کنید و در نهایت آبغوره رو بریزید.این خورشت به آب نیاز نداره همون آب گوجه و آبغوره براش کافیه.


 تصویر: ./uploads/201904/post_91469_1556004238_5ef3e60b2e6d1703364153e6ed3d77e5.attach

هراسم نیست از آدمها , خدا صبح ها , در خانه ام آواز میخواند تصویر: /images/smilies/new/lub.png
نقل قول
 سپاس شده توسط ترانه خانوم ، Sahraa71 ، K.L.S
۹-ارديبهشت-۱۳۹۸, ۰۲:۱۵ عصر
ارسال: #183
     
RE: غذاهای سنتی شهرهای مختلف ایران
طرز تهیه باستیرما ماهیچه غذای محلی آستارا :

باستیرما رو با مرغ،اردک و ماهی هم می تونید درست کنید....
ماهیچه رو با پیاز و نمک و فلفل ‌‌زعفران و‌دارچین میزارید بپزه ....
یه پیاز رنده کرده و نمک و فلفل و با یه قاشق پودر گردو و دو قاشق سبزیجات معطر خرد شده تفت داده و یه قاشق رب الوچه،به قاشق رب انار ریخته و نصف لیوان ابجوش‌اضافه کردمه و میزارید یکم بپزه.
برنج رو ابکش میکنید و ته قابلمه‌کره میریزید  و سیب زمینی میچینید و نصف برنج رو توش بریزید ماهیچه و موادی که درست کردید رو وسطش بریزید (می تونید چند تا الو هم بندازید)باقی برنج روروش میریزید و نصف لیوان آب جوش رو برنج ریخته  و با قاشق سطح برنج رو صاف میکیند و میزارید  با حرارت کم دم بکشه.....


  تصویر: ./uploads/201904/post_91469_1556534708_bd15826ca0f43658ff381fdd15e74af7.attach

هراسم نیست از آدمها , خدا صبح ها , در خانه ام آواز میخواند تصویر: /images/smilies/new/lub.png
نقل قول
 سپاس شده توسط K.L.S ، Sahraa71
  • گروه ژ
  • تشریفات وندا
۱۴-ارديبهشت-۱۳۹۸, ۰۱:۰۵ عصر
ارسال: #184
     
RE: غذاهای سنتی شهرهای مختلف ایران
طرز تهیه خورش خلال کرمانشاهی :

این غذا از بادامهای خلال شده به همراه گوشت، زرشک سیاه و لیمو عمانی تهیه میشه
گوشت باید ریز و انگشتی خُرد بشه
به ازای هر نفر صد گرم گوشت کافیه
مواد لازم برای چهار نفر:
گوشت گوسفند یا گوساله : 400 گرم
بادام خلال شده:200گرم
پیاز:1 عدد متوسط
لیمو عمانی : 4 عدد
زرشک سیاه: 3/1 فنخان
زعفران و نمک : به میزان لازم
رب گوجه فرنگی : 2 قاشق
چوب دارچین وهل و گلاب مقداری

گوشت را به شکل ریز خرد میکنیم و با کمی آب میذاریم یه جوش کوچولو بزنه وبعد آبشو دور میریزیم(برای شفاف شدن خورش) پیازهاراهم که ریز خرد کردیم درکمی روغن تفت میدیم.بعد از چند دقیقه گوشتها را اضافه کرده و با زردچوبه تفت میدیم.سه لیوان آب اضافه میکنیم و بعد که گوشتها کمی نیم پز شد خلال رو اضافه میکنیم حدود چهل دقیقه قبل از اتمام پخت رب را با کمی روغن تفت داده و همراه لیمو عمانی به خورش میافزاییم.و پنج دقیقه ی آخر هم زرشک ها رو تفت میدیم واضافه میکنیم. بهتر ه زعفرانو در آخر اضافه کنید تا عطر و مزه خود شو حفظ کند. میتونید از مقداری گلاب برای خوش عطر کردن خورش خلال بادام استفاده کنید.قبل از سرو هل وچوب دارچینو از خورش خارج کنید.
میتونید خلالها رو فبلا توی کمی گلاب خیس کنید که معطر بشه


 تصویر: ./uploads/201905/post_91469_1556962508_5d3e85d96d0c66e08656a73029317a7f.attach

هراسم نیست از آدمها , خدا صبح ها , در خانه ام آواز میخواند تصویر: /images/smilies/new/lub.png
نقل قول
 سپاس شده توسط Sahraa71 ، K.L.S
۲۴-ارديبهشت-۱۳۹۸, ۱۱:۲۱ صبح
ارسال: #185
     
RE: غذاهای سنتی شهرهای مختلف ایران
طرز تهیه ناردونی گیلانی :

اردک ١ عدد( از مرغم میشه استفاده کرد)
پیاز ٤ عدد بزرگ 
انار دون ٤ قاشق غ 
اب نارنج یا ابغوره نصف لیوان 
گردو سابیده شده(طوری که به دندون بیاد کمی) ٥ ق غ 
نمک فلفل زردچوبه به مقدار لازم 

ابتدا اردکمونو درسته با حرارت زیاد سرخ میکنیم 
پیازو خلالی کرده و جدا سرخ کرده 
گردو رو به پیاز اضافه کرده و یک دقیقه تفت میدهیم و بعد انار دونو اضافه میکنیم خوب سرخ میکنیم سپس اب نارنجو اضافه کرده
حرارتو زیاد کرده تا جوش بیاد 
و بعد اردکو اضافه کرده و به مدت ٣ تا ٤ ساعت با حرارت کم میزاریم بپزه 
نمکو فلفل هم فراموش نشود *ترجیحا داخل ماهیتابه طبخ شود


 تصویر: ./uploads/201905/post_91469_1557820273_170e73645d4409677f2b6f6084a97754.attach

هراسم نیست از آدمها , خدا صبح ها , در خانه ام آواز میخواند تصویر: /images/smilies/new/lub.png
نقل قول
 سپاس شده توسط Sahraa71 ، K.L.S
۲۴-ارديبهشت-۱۳۹۸, ۰۲:۳۲ عصر
ارسال: #186
     
RE: غذاهای سنتی شهرهای مختلف ایران
خورش چغرتمه:

مرغ متوسط 1 عدد
تخم مرغ 8 عدد
پیاز داغ 3 قاشق
زعفران، نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین به میزان لازم
آب لیمو یا آب نارنج به میزان لازم

طرز تهیه

ابتدا پیاز رو به همراه سیر تفت بدید و سپس مرغ مزه دار شده با نمک و فلفل و زردچوبه ، در تابه حاوى پیاز و سیر تفت میدهیم و مقدارى آب اضافه کرده تا بپزد ، سپس یک قاشق غذاخورى رب اضافه کرده تا خورش جا بیفتد . وقتى آب خورش کم شد ، در ٥ دقیقه آخر ، تخم مرغ هاى زده شده را اضافه میکنیم با دارچین و پیاز داغ . 
بعد از دو دقیقه ، غذا آماده است 

 به جاى آب نارنج ، مى توان از آبغوره و آبلیموى تازه استفاده کرد


 تصویر: ./uploads/201905/post_91469_1557831757_60974847e6472e03768b04c9420172f3.attach

هراسم نیست از آدمها , خدا صبح ها , در خانه ام آواز میخواند تصویر: /images/smilies/new/lub.png
نقل قول
 سپاس شده توسط Sahraa71 ، K.L.S
۲-تير-۱۳۹۸, ۱۲:۳۶ عصر
ارسال: #187
     
RE: غذاهای سنتی شهرهای مختلف ایران
کوکو بادکوبه ای گیلانی :

سینه مرغ ۵۰۰گرم
تخم مرغ ۵ عدد
ماست شیرین یه لیوان 
نمک، فلفل وزردچوبه به میزان لازم
پیاز سرخ کرده و عسلی شده ۵قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده به میزان لازم
سیر تازه ۳حبه
۱ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
زنجبیل به میزان لازم(در صورت تمایل
بکینگ پودر نصف قاشق سوپ خوری در صورت تمایل برای پف کوکو

طرز تهیه کوکو بادکوبه‌ای:

برای درست کردن کوکو بادکوبه‌ای ابتدا سینه مرغ را پخته و ریش ریش کنید.
بعد ماست را به سینه مرغ اضافه کرده و خوب هم بزنیدتا ماست به خورد مرغ بره و حسابی مخلوط بشه. 
پیاز عسلی ، زعفرون رو دم کرده، رب گوجه نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کرده و خوب هم بزنید.
سیر را ساطوری کرده ببه مایه کوکو بادکوبه‌ای اضافه می کنیم.
تخم مرغ را در ظرفی ریخته و هم بزنید تا از لختی در بیاد.
در آخر زنجبیل رنده شده و بکینگ پودر را به تخم مرغ اضافه کرده و هم بزنید و به بقیه مواد کوکو اضافه کنید. 
۵دقیقه به مایه استراحت دهید تا کوکوی لطیفی داشته باشید.
بقیه روغن را در تابه ریخته و بگذارید تا روغن داغ شود.
از مواد کوکو داخل تابه ریخته وصاف کنیدو اجازه بدید تا سرخ بشه . سپس برگردونید تا طرف دیگر هم سرخ بشه.
میتونید مواد را داخل تابه پیرکس بریزید و داخل فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد به مدت ۳۰ دقیقه در طبقه وسط فر بپزید. در انتها گریل فر را روشن کرده و اجازه بدید روی کوکو طلایی بشه.

نکته:

اگر مایع سفت بود میتوانید ۱عدد تخم مرغ اضافه کنید.
برای رنگ دهی بهتر، زعفران ساییده شده را با مقداری یخ مخلوط کنید و اجازه دهید تا یخ آب شود و روی بخار کتری دم کنید.
از سیر خشک به مقدار ۲ حبه میتوانید استفاده کنید.
زنجبیل طعم تندی دارد و بسته به ذائقه خود کم یا زیاد کنید.

در بعضی از مناطق سیب زمینی پخته شده ی رنده شده یا نگینی سرخ شده هم به مواد بالا اضافه می کنن که بی نظیر می شه
 

 تصویر: ./uploads/201906/post_91469_1561280758_b641af1e2938e1b44eb8915c5cd7fdfc.attach

هراسم نیست از آدمها , خدا صبح ها , در خانه ام آواز میخواند تصویر: /images/smilies/new/lub.png
نقل قول
 سپاس شده توسط K.L.S ، Sahraa71
امروز, ۰۳:۲۷ عصر
ارسال: #188
     
RE: غذاهای سنتی شهرهای مختلف ایران
طرز تهیه جغور بغور :

یک دست جگر دل قلوه
نصف دست جگر سفید 
پیاز : یک عدد سیر یه حبه
سیب زمینی : ۴ عدد درشت
گوجه فرنگی : دو عدد بزرگ
یا ۳قاشق رب گوجه فرنگی

طرز تهیه :

پیاز را با روغن سرخ میکنیم . سیب زمینی ها را سرخ میکنیم . جگر دل قلوه را خرد میکنیم و در پیاز داغ سرخ میکنیم . گوجه فرنگی را رنده میکنیم بعد از سرخ شدن جگرها، آن را رویشان میریزم سیب زمینی های سرخ شده را به مواد اضافه میکنیم . غذا آماده است .


 تصویر: ./uploads/201906/post_91469_1561550239_cd7ffbd425447b49dcaa50d9184f17ad.attach

هراسم نیست از آدمها , خدا صبح ها , در خانه ام آواز میخواند تصویر: /images/smilies/new/lub.png
نقل قول
 سپاس شده توسط Sahraa71
ارسال پاسخ

تمامی اظهار نظرهای کاربران صرفا نظرات شخصی آنان بوده و تمامی مسئولیت متوجه اظهار کننده نظر می باشد.




ارسال پاسخ صفحه قبل صفحه بعد ثبت نام