• تقی زاده
  • مرضیه محمدی

غذاهای سنتی شهرهای مختلف ایران

۱۱-دي-۱۳۹۷, ۱۲:۵۷ عصر
ارسال: #171
     
RE: غذاهای سنتی شهرهای مختلف ایران
[تصویر: غذاهای سنتی شهرهای مختلف ایران]

یتیم چه : یک غذای بدون گوشت
خیلی راحت اماده میشه و خیل یهم خوشمزه اس به شرط اینکه بادمجون دوست داشته باشد.
ابتدا دو تا سه پیاز رو خلالی کنید و در روغن سرخ کنید و کمی زردچوبه بزنید یک کیلو و نیم تا دو کیلو بادمجون و پوست کندهو شسته و مکعبی برش زده و داخل پیاز داغ ریخته تا کمی تفت بخوره چند مرحله هم بزنید تا همه قسمت ها تفت بشه . چهر تا پنج گوجه رو میکس کرده و به مواد اضافه کرده و کمی اب اضافه کرده و میذارید با شعله متوسط پخته بشه اگر مایل بودید سیر هم اضافه کنید . چند مرحله هم بزنید تا ته نگیره و مواد با هم مخلوط بشه. 
نقل قول
 سپاس شده توسط parmin.ab ، Sahraa71 ، ترانه خانوم ، حوریه حسینی ، K.L.S
۱۵-دي-۱۳۹۷, ۱۱:۵۳ صبح
ارسال: #172
       
RE: غذاهای سنتی شهرهای مختلف ایران
طرز تهیه سیر قلیه :

چهار تکه مرغ میتونید از سینه استفاده کنید 
لپه یک پیمانه پلوپز از قبل خیس شده 
برگ سیر چهار دسته حدود 600 گرم
نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
آب نارنج یا آبغوره (نکته خط پایینو بخونید ) 

 نکته: به سیر قلیه چاشنی نمیزنن و موقع خوردن هرکی دوست داره نارنج میچلونه. 

ابتدا مرغ و لپه رو با سه تا چهار لیوان آب بزارید حدود چهل دقیقه کاملا بپزه تا آبش به یک لیوان برسه.
اگه لپه زودمیپزه با مرغ بزارید بپزه ولی اگه دیر پزه جدا بپزید و به مرغ پخته شده اضافه کنید. به مرغ کمی زرد چوبه و فلفل از ابتدا بزنید اگه موقع پخت کف کرد کف روشو بگیرید. 
برگ سیر تازه و نرم رو ریز خرد کنید و داخل تابه بریزید تا کمی نرم بشه دو سه قاشق روغن بریزید و تفت بدید برگ سیر نباید زیاد سرخ بشه و بسوزه.به مرغ و لپه پخته شده اضافه کنید من موقع تفت دادن برگ سیر کمی زردچوبه زدم وقتی سیر و اضافه کردید در ظرفتونو بزارید یک ربع تا بیست دقیقه اجازه بدید با هم اروم بجوشه و تمام مواد به خورد هم بره اگه دوست داشتین چاشنی رو اضافه کنید و یک یا دوعدد تخم مرغ رو هم زده به خورشت اضافه کنید درشو بزارید تا ببنده. 


 تصویر: ./uploads/201901/post_91469_1546676584_bfd9345f0d5edad53b0fb8d48693d996.attach

هراسم نیست از آدمها , خدا صبح ها , در خانه ام آواز میخواند تصویر: /images/smilies/new/lub.png
نقل قول
 سپاس شده توسط Sahraa71 ، ترانه خانوم ، حوریه حسینی ، K.L.S
۲۸-بهمن-۱۳۹۷, ۰۲:۲۸ عصر (آخرین تغییر در این ارسال: ۲۸-بهمن-۱۳۹۷ ۰۲:۳۰ عصر توسط parmin.ab.)
ارسال: #173
       
RE: غذاهای سنتی شهرهای مختلف ایران
طرز تهیه مرغ ترش :

  • مخلوط ران و سینه مرغ چهارتیکه
    ● گردوی آسیاب شده : 300 گرم
    ● رب انار ملس : حدود 2 قاشق غذاخوری ● پیاز بزرگ : یک عدد رنده شده
    ● سیر : دوحبه له شده(پودرسیرم میشه استفاده کرد)
    ● نمک و فلفل و زردچوبه و دارچین : به میزان لازم
    ● سبزی معطر مخصوص شمال : میکس شده حدود 200 گرم
    .
    1- مرغ رو پس از شستن با نمک و فلفل و زردچوبه کمی مزه دار میکنیم داخل قابلمه کمی تفت میدیم تا رنگ مرغ عوض بشه و طلایی خوشرنگ بشود 

    2- مرغ را خارج میکنیم پیاز رنده شده و سیر له شده را داخل قابلمه با کمی روغن خوب تفت میدهیم 

    3- سپس ادویه ها را اضافه کرده و تفت داده تا عطر ادویه بلند بشه بعد سبری میکس و گردو میکس را اضافه میکنیم خوب تفت میدهیم 

    4- رب انار و و اگر دوست داشتین رب آلوچه (یک ق.غ)رو هم اضافه میکنیم 

    5- سپس آب اضافه میکنیم در حدی که آب و سبزی شناور باشد، در قابلمه رو بزارید حدود نیم ساعت تا کمی گردو پخته بشود بعد مرغ رو اضافه کنید در قابلمه رو بزارید تا مرغ پخته و خورشت جا بیفتد.در آخر من یک ق.غ آب نارنجم ریختم. 

    6- در آخر تست مزه و غلظت مایه این غذا در حد غلظت فسنجون باید باشد و به هیچ وجه نباید رقیق باشد. 

    7- نشانه آماده شدنشم همینه غلظت و روغن انداختن گردو هست


 تصویر: ./uploads/201902/post_91469_1550401189_a2d4ea7c6041c5f3029fbd671730ceb1.attach

هراسم نیست از آدمها , خدا صبح ها , در خانه ام آواز میخواند تصویر: /images/smilies/new/lub.png
نقل قول
 سپاس شده توسط (صبا) ، Sahraa71 ، ترانه خانوم ، حوریه حسینی ، K.L.S
  • گروه ژ
  • بهرام بابایی
۳۰-بهمن-۱۳۹۷, ۱۲:۰۵ عصر (آخرین تغییر در این ارسال: ۳۰-بهمن-۱۳۹۷ ۱۲:۰۵ عصر توسط parmin.ab.)
ارسال: #174
       
RE: غذاهای سنتی شهرهای مختلف ایران
طرز تهیه قنبر پلو یک غذای شیرازی :


‏‌‎برنج ۴ پیمانه
‏‌‎گوشت چرخ کرده مخلوط ۵۰۰ گرم
‏‌‎مغز گردو ۱۰۰ گرم
‏‌‎کشمش پلویی ۲۰۰ گرم
‏‌‎رب انار٢ قاشق سوپخوری
‏‌‎شیره انگور ١قاشق سوپخوری
‏‌‎پیاز ۱ عدد درشت
‏‌‏‌‎
نمک و فلفل و زردچوبه و روغن به میزان لازم ‎
.

طرز تهیه :
. ‏‌‎
‏‌‎پیاز را روی گوشت چرخ کرده رنده ریز می کنید, به اون نمک و فلفل و زردچوبه اضافه کنید و خوب ورز دهید. از گوشت, قلقلی های خیلی کوچکی درست کنید و در روغن سرخ کنید و کنار بذارید.
‏‌‎پیاز رو خلالی خرد کنید, در یک تابه بریزید و اجازه بدید تا پیاز سرخ بشه, وقتی پیاز سرخ شد, گردوهای نگینی خرد شده رو به اون اضافه کنید و کمی تفت بدید, رب انار و شیره انگور رو اضافه کنید, کمی نمک بزنید و اجازه بدید تا رب انار و شیره سفت بشه و آبش کشیده بشه و توی همین فاصله کشمش پلویی که از قبل خیس کردید و آبکش کردید رو اضافه کنید, تا کشمش ها هم تفت بخورن!
‏‌‎برنج رو به روش کته یا آبکش آماده کنید و از مواد گوشتی و مخلوط رب انار و کشمش و … لا به لای پلو بذارید و اجازه بدید تا پلو دم بیاد. موقع سرو هم اونا رو با پلو مخلوط کنید.
.
. نکته:
من مواد گوشتی و مخلوط رب انار و کشمش را لای به لای پلو توی ظرف چیدم و من این روش را بیشتر میپسندم 
چون احساس میکنم مواد گوشتی ازاول با برنج توی قابلمه دم بکشه گوشت نرم میشه بخاطر همین کارو نکردم سلیقه ی
.
مراقب باشید که کشمش نسوزه, وقتی رب و شیره رو اضافه کردید, زود اونو هم بزنید و در آخر کشمش رو اضافه کنید تا نسوزه!
.
.
.
طرز تهیه ته دیگ برنج: یک کفگیربرنج ابکش شده+ زعفران دم کرده + یک تخم مرغ + کمی ماست پرچرب وکمی روغن مایع باهم مخلوط میکنیم ته قابلمه میریزیم بعد بقیه برنج راروی آن میریزیم و دم میکنیم


 تصویر: ./uploads/201902/post_91469_1550565296_d644545cce22ba08cdb9f2f0eb8b573d.attach

منبع : ندا آقاجری

هراسم نیست از آدمها , خدا صبح ها , در خانه ام آواز میخواند تصویر: /images/smilies/new/lub.png
نقل قول
 سپاس شده توسط (صبا) ، Sahraa71 ، ترانه خانوم ، K.L.S
۴-اسفند-۱۳۹۷, ۰۳:۵۹ عصر
ارسال: #175
       
RE: غذاهای سنتی شهرهای مختلف ایران
طرز تهیه شیرازی پلو :

برنج : یک پیمانه سرخالی برای هر نفر
زرده تخم‌مرغ : 5 تا 6 عدد
ماست چکیده:  یک لیوان
مرغ : 700 گرم
روغن مایع : 250 گرم
کره : 100 گرم
زعفران دم‌کرده :
دو قاشق غذاخوری بادنجان : 5 عدد متوسط
زرشک : 3 قاشق غذاخوری
خلال پسته و بادام : 4 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل : به میزان لازم

ابتدا زرشک را بشویید و با خلال پسته و بادام مخلوط کنید.
مرغ را بپزید و برنج را پس از شستن آبکش کنید.
بادنجان‌ها را به صورت حلقه‌های نازک برش بزنید و سرخ کنید.
زرده تخم‌مرغ را با ماست و زعفران آب کرده مخلوط کنید و خوب​ هم بزنید تا صاف و یکدست شود. روغن و کره را به این مواد اضافه کنید. سپس برنج را به گونه‌ای به مواد اضافه کنید که دانه‌های​ آن خرد نشو​د. 
در این مرحله یک ظرف پیرکس یا یک ظرف مناسب دیگر انتخاب کنید و کف ظرف را چرب کنید.
نیمی از برنج را در ظرف مناسب بریزید و روی آن را با پشت قاشق صاف کنید.
تکه‌های گوشت مرغ را روی آن بگذارید و در ردیف بعد حلقه‌های بادنجان‌ها را بچینید و روی مرغ و بادنجان‌ها را کمی نمک و فلفل بپاشید.
در نهایت مقداری خلال پسته و بادام روی آنها بریزید و سعی کنید مرغ‌ها را روی ردیف آخر قرار دهید. سپس باقیمانده برنج را روی آن بریزید.
سعی کنید ظرف را خیلی پر نکنید تا برنج جای دم کشیدن داشته باشد.
حالا سطح روی برنج را صاف کنید و آب باقیمانده مرغ را روی برنج بریزید و با بستن در ظرف با فویل اجازه دهید​ دم بکشد.
روی فویل چند سوراخ کوچک ایجاد کنید تا بخار از آن خارج شود و برنج خمیر نشود.
فر را از قبل گرم کنید و شیرازی پلو را به مدت یک ساعت و نیم در دمای 175 درجه سانتی‌گراد در فر قرار دهید.
بعد از پخت غذا آن را در دیس برگردانید و اطراف آن را با ماست چکیده همراه با زرشک و خلال پسته و بادام تزئین کنید.


 تصویر: ./uploads/201902/post_91469_1550924982_7981b15f53b9817de21d4b6c0878326c.attach

هراسم نیست از آدمها , خدا صبح ها , در خانه ام آواز میخواند تصویر: /images/smilies/new/lub.png
نقل قول
 سپاس شده توسط Sahraa71 ، K.L.S ، marjantt
۱۳-اسفند-۱۳۹۷, ۱۲:۳۷ عصر
ارسال: #176
       
RE: غذاهای سنتی شهرهای مختلف ایران
طرز تهیه باقالاقاتق :

پاچ باقالا (لوبیا رشتی) ٣٠٠ گرم
تخم مرغ ٢ عدد
شوید خشک ٥ قاشق غذاخوری
سیر ٤ تا ٥ حبه
نمک فلفل زردچوبه روغن آب به میزان لازم
.
روش تهیه
سیر له شده رو در روغن کمی تفت میدیم بعد زردچوبه و بلافاصله باقالی رو اضافه میکنیم بعدشم شوید همشون که باهم مخلوط و کمی تفت خوردن آب میریزیم میذاریم لوبیا بپزه وقتی پخت تخم مرغهارو میشکونیم داخلش 


 تصویر: ./uploads/201903/post_91469_1551690436_bdf7de5e2524c881fbe673168f851df4.attach

هراسم نیست از آدمها , خدا صبح ها , در خانه ام آواز میخواند تصویر: /images/smilies/new/lub.png
نقل قول
 سپاس شده توسط Sahraa71 ، نازنین امیری ، نيكدخت ، K.L.S
۱۵-اسفند-۱۳۹۷, ۱۱:۱۴ صبح
ارسال: #177
       
RE: غذاهای سنتی شهرهای مختلف ایران
طرز تهیه جوجه ناردونی :

جوجرو رو بانمک وفلفل وزردچوبه مزه دار وباچند حبه سیر هم گذاشتم باکمی آب(نصففف یک بندانگشت) ویک قاشق روغن میزاریم هم بپزه وهم توروغن خودش سرخ شه اگه حین پخت آبش کشیده شد مجددا کمی آب اضافه کنید تابپزه خوب
واما خورشت ناردونی تلفیق پیاز تفت داده شده وفلفل قرمز تند چرخ شده وسیر بعد اوجی(سبزی محلی و معطر مختص مازندران ومیشه گفت معادل پونه شماست ) ساطوری و میزنیم تنگش ی ۲_۳قاشق کفایت می کنه باانارتیم خشک یاهمون اناردون ترش خشک شده وآلوملس وآلو جنگلی بارب انارترش وملس کمی تفت وآب مرغو بهش اضافه کردم تاآلوبپزه وجابیوفته 
وقتی کمی آلوها مغزپخت شدن دوباره منتقل کردم به قابلمه مرغ یاهمون جوجمون واسه تلفیق مزه ها 


 تصویر: ./uploads/201903/post_91469_1551858235_1a16be8fae47dbc6631bdc0e98a63aa7.attach

هراسم نیست از آدمها , خدا صبح ها , در خانه ام آواز میخواند تصویر: /images/smilies/new/lub.png
نقل قول
 سپاس شده توسط Sahraa71 ، K.L.S
۲۰-فروردين-۱۳۹۸, ۱۲:۳۶ عصر
ارسال: #178
       
RE: غذاهای سنتی شهرهای مختلف ایران
طرز تهیه مرغ لونگی :

داخل شکم مرغ و به دقت تمیز میکنم و قسمتهای اضافی رو میگیرم و میشورم . نمک و زعفران و آبلیمو میزنم و داخل شکم مرغ و با پیاز خلال شده پر میکنم و همچنین اطراف و روی مرغ و تا حسابی مزه دار بشه . بهتره یه شب تو یخچال مزه دار بشه ولی اگه فرصت ندارین نمک و زعفران بزنین و دست به کار بشین . یه پیاز نگینی شده رو تفت میدم و چهار پنج تا سیر و رنده رو هم اضافه میکنن و یه تفت مختصر و بعد سبزیهای معطر شمال و اضافه میکنم و سرخ میکنم و نهایتا گردوی چرخ شده رو اضافه میکنم و تفت میدم . خلاصه این چند قلم که به اینصورت آماده شد رب انار و رب ازگیل و اضافه میکنم و خوب ترکیب میکنم . پیازها رو کاملا از مرغ جدا میکنم و شکم مرغ و با مواد آماده شده پر میکنم با یه سیخ چوبی کوتاه پاهاشو به هم وصل میکنم تا مواد بیرون نریزه و داخل قابلمه با کمی کره دوطرفشو سرخ میکنم و بعد حرارت و کم میکنم و نصف لیوان آب اضافه میکنم و بقیه ی مواد داخلی ... در قابلمه رو میذارم تا با حرارت ملایم بپزه . ( اگه قبلا با پیاز مزه دار نکردین ، همین موقع یه پیاز و چهار قاچ بذارین کناره های مرغ و دو سه قاشق آبلیمو یا آب نارنج اضافه کنین ) یک و نیم ساعت الی دوساعت با حرارت ملایم و روی پخش کن میپزم و هر از گاهی غذا رو چک میکنم که آب غذا ته نکشه . مدت زمان پخت نسبت به اندازه ی مرغ فرق میکنه .بعد از دوساعت پخت روی اجاق ، از قابلمه خارج کردم و به ظرف فر انتقال دادم و گذاشتم طبقه ی وسط فر با دمای 200 درجه و فقط شعله پایین و روشن کردم به مدت تقریبا یکساعت و قبل از اینکه تو فر بذارم مقداری آب جوش اضافه کردم ... .
.
پ. ن. کمی انار تازه دون شده و یا یکی دو ق غ پودر اناردون هم خیلی عالی میشه 

 سبزیهایی که میتونین جایگزین کنین  کمی تره و جعفری و نعنا و پونه و گشنیز و شوید و چند حبه سیر ... مقدار گردو بیشتر از سبزی باشه ... .


 تصویر: ./uploads/201904/post_91469_1554800792_dbcb4e4b152d20d25b0865c1d33a4f7e.attach

هراسم نیست از آدمها , خدا صبح ها , در خانه ام آواز میخواند تصویر: /images/smilies/new/lub.png
نقل قول
 سپاس شده توسط Sahraa71 ، ترانه خانوم ، K.L.S
۲۱-فروردين-۱۳۹۸, ۰۱:۵۶ عصر
ارسال: #179
       
RE: غذاهای سنتی شهرهای مختلف ایران
شاورمای مرغ با سس طحینی و حمص
جز غذاهای خوشمزه و پرطرفدار ترکی .
.
روش پخت: سینه مرغ را با یک ق چایخوری پودر زیره ، یک ق غذاخوری عسل ، یک ق چایخوری پودر پاپریکا ، دوحبه سیر رنده شده ، آب یه لیموترش ، یک ق چایخوری نمک و فلفل سیاه تازه اسیاب شده ، کمی پرک فلفل قرمز (چیلی فلکس) مخلوط کنید و درشو بسته و بذارین چهار پنج ساعت یا یه شب تا صبح تو یخچال بمونه تا مرغ مزه ها رو جذب کنه و بعد تابه گریل رو بذارین داغ بشه و مرغ مزه‌دار شده رو بذارین تا پخته و دوطرفش قهوه ای طلایی بشه.
سس کنارش هم ترکیب ارده ، ماست چکیده یا یونانی ، روغن زیتون ، نمک و فلفل قرمز و آبلیموی تازه


 تصویر: ./uploads/201904/post_91469_1554891984_cc4f96d350f55ec6c0cfc8655fd32bca.attach

هراسم نیست از آدمها , خدا صبح ها , در خانه ام آواز میخواند تصویر: /images/smilies/new/lub.png
نقل قول
 سپاس شده توسط Sahraa71
۲۲-فروردين-۱۳۹۸, ۱۱:۰۷ صبح (آخرین تغییر در این ارسال: ۲۲-فروردين-۱۳۹۸ ۱۱:۰۸ صبح توسط parmin.ab.)
ارسال: #180
       
RE: غذاهای سنتی شهرهای مختلف ایران
طرز تهیه خشکِ مُتُنجون :

300 گرم قیصی
150 گرم آلو سیاه
شکر دو سه قاشق.(اگه شیرینتر دوست دارید بیشتر بزنید)
پیاز داغ  چهار عدد پیاز متوسط خرد کنید و بعد سرخ کنید
کشمش پلویی ترجیحا سیاه


یک عدد سینه مرغ رو با یک عدد پیاز و نمک و فلفل و زردچوبه پختم وقتی پخت یک قاشق آبلیمو بهش زدم .بعد استخونو جدا کردم و تکه تکه کردم.ازآب مرغ نصف استکان باقی موند.
اول پیازو سرخ کردم آلو و قیصی رو بعد از شستن به بهش اضافه کردم تفت دادم آب مرغ رو بهش اضافه کردم درشو گذاشتم تا آلو و قیصی نرم بشه من از کمی زعفرون دم شده هم استفاده کردم و روی قیصی ریختم بعد از پخت دو سه قاشق شکر زدم تا کمی به شیرینی بزنه. کشمشو با کمی روغن تفت دادم؛ یک مشت گردو خرد شده ریختم داخلش و تفت دادم بعد به آلو و قیصی پخته شده اضافه کردم این ترکیب فوق العاده خوشمزه هست. درنهایت مرغ های تکه شده رو اضافه کردم. .


 تصویر: ./uploads/201904/post_91469_1554968250_715deee220ab1522a870c9402dde5522.attach

 

هراسم نیست از آدمها , خدا صبح ها , در خانه ام آواز میخواند تصویر: /images/smilies/new/lub.png
نقل قول
 سپاس شده توسط Sahraa71 ، نازنین امیری
ارسال پاسخ

تمامی اظهار نظرهای کاربران صرفا نظرات شخصی آنان بوده و تمامی مسئولیت متوجه اظهار کننده نظر می باشد.




ارسال پاسخ صفحه قبل صفحه بعد ثبت نام