• نسیم عقیلی
  • هیژا

غذاهای سنتی شهرهای مختلف ایران

۴-شهريور-۱۳۹۱, ۱۱:۴۷ صبح
ارسال: #1
   
Tongue غذاهای سنتی شهرهای مختلف ایران
سلام دوستان
به نظرم به غذاهای سنتی یه تایپیک اختصاص بدیم خوبه
هرکسی مال هر شهری هست بیاد غذاهای سنتی شهرشو آموزش بدهSmiling
نقل قول
 سپاس شده توسط سولماز 91 ، آهو مشکی پوش ، *ساناز* ، delaram8 ، ajaghvajagh ، دختر ایرونی
۴-شهريور-۱۳۹۱, ۱۲:۰۱ عصر
ارسال: #2
RE: غذاهای سنتی شهرهای مختلف ایران
سلام فکر خوبیه
من اهل کرمانشاه هستم و به نظرم غذای سنتی این شهر خورشت خلال بادام هستش که بسیار هم خوشمزه س

مواد لازم برای 4 نفر :

کره -------------------------------- 25 گرم

گوشت خورشی ------------------ 300 گرم

خلال بادام درشت ---------------- 250 گرم

زرشک ---------------------------- ¾ لیوان

زعفران دم شده ------------------ 1 استکان

گلاب ------------------------------ ¼ استکان

رب گوجه فرنگی ------------------ 2 قاشق غذا خوری

پیاز -------------------------------- 1 عدد متوسط

دارچین نسائیده ------------------- یک تکه 3 سانتی

نمک و زردچوبه -------------------- به مقدار لازم

طرز تهیه :
کره را خارج از یخچال قرار دهید تا به دمای محیط برسد و نرم شود .
در قابلمه مناسبی مقداری روغن گرم کنید و بعد پیاز ریز خرد شده و زردچوبه را تفت دهید تا پیاز سبک شود، بعد رب گوجه را همراه گوشت خرد شده به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت کاملا تغییر کند. 3 لیوان آب داخل ظرف بریزید و یک ساعت و نیم زمان دهید تا گوشت با حرارت متوسط و درب بسته بپزد.
خلال بادام پاک شده را به مدت 15 دقیقه در آب ولرم خیس کنید تا نرم شود، بعد آب آن را خالی کنید و به مدت 5 دقیقه دیگر در محلول زعفران دم شده بخیسانید. بعد از این مدت مخلوط خلال بادام و زعفران را همراه با چوب دارچین به خورش اضافه کنید و مواد را هم بزنید .
آب خورش در این مرحله باید به اندازه ای باشد که کاملا روی مواد را به ارتفاع 2 – 3 سانتی متر بپوشاند.
اگر کمتر از این حد بود به مقدار لازم آب جوش به خورش اضافه کنید .
حرارت زیر خورش را کم کنید و اجازه دهید خورش به مدت 1 ساعت دیگر روی حرارت ملایم بماند.

20 – 30 دقیقه قبل از طبخ کامل خورش، زرشک شسته شده را همراه با گلاب و کره نرم شده به خورش اضافه کنید و باقی زمان پخت را اجازه دهید خورش با درب باز روی حرارت متوسط بماند تا کاملا جابیفتد .
در انتهای طبخ، چوب دارچین را از خورش خارج کنید، نمک خورش را اندازه کنید و به ظرف مورد نظر انتقال دهید.
نکته :

برای این خورش بهتر است از گوشت گوسفندی استفاده کنید .

این خورش در انتها نباید زیاد آبدار باشد . اگر قبل از سرو آب خورش زیاد بود، کمی حرارت را بالا ببرید تا آب اضافی آن چیده شود .

نیازی به خیس کردن زرشک قبل از استفاده نیست.

اگر از خلال بادام تازه استفاده میکنید نیازی به خیس کردن آن نیست. فقط به مدت 5 دقیقه در محلول زعفران بخیسانید تا خوشرنگ شود.
استفاده از چوب دارچین به این علت است که رنگ خورش در اثر استفاده از پودر دارچین تیره نشود. چوب دارچین یا دارچین نسائیده در تمام عطاری ها به راحتی در دسترس است.

مصرف این خورش به کسانی که معده حساس دارند " به هیچ وجه " توصیه نمیشود !

طرز تهیه برنج هم که بلدید دیگه خانومای محترم.....


نــــــــــــــــــــــــوش جــــــــــــــــــــــــــان

هرکجالرزیدی،هر کجا ترسیدی،تو بگو ازته دل:
من خدارادارمHeart
نقل قول
 سپاس شده توسط narcissus88 ، sd3 ، sanaz jon ، سولماز 91 ، نیکناز ، negar65 ، yarauf ، دختر ایرونی ، skyisup92 ، آهو مشکی پوش ، *ساناز* ، zhila ، عروس شیرازی ، nonoo ، ida ، Ferniko ، maryamAr ، عاشق مادرم ، tabalooga ، زن باران (مهتاب65) ، hengamehh
۲۶-شهريور-۱۳۹۱, ۱۲:۳۰ عصر
ارسال: #3
RE: غذاهای سنتی شهرهای مختلف ایران
بازم سلام
امروزم اومدم با طرز تهیه غذای سنتی کرمانشاهی که اسمش « سیب پلو » هست و من خودم شخصا عااااااااااااشقشم
طرز تهیه ش مثل باقالی پلو هستش ولی به جای باقالی از سیب زمینی استفاده میکنیم .
سیب زمینی هامون رو بعد از اینکه پوست گرفتیم بصورت چهار گوش (اندازه نصف باقالی) خرد میکنیم و میریزیم داخل آب برنج وقتی آب به جوش اومد بعد از حدود 10 دقیقه برنج رو میریزیم داخلش و صاف میکنیم . ته دیگ رو میندازیم و برنج رو کم کم میریزیم و لا به لای برنجمون شبت می پاشیم میزاریم دم بکشه .
برای سرو این غذا میتونید از گوشت چرخ کرده که با پیاز و دارچین و زردچوبه و ادویه سرخ کردید تزئین کرده و میل نمائید.
و یا میتونید با مرغ سرخ شده یا آب پز شده سرو کنید .
همچنین میتونید برای سرو از کشمش یا خرمای سرخ شده هم استفاده کنید .
بستگی به ذائقه و سلیقه تون داره .

هرکجالرزیدی،هر کجا ترسیدی،تو بگو ازته دل:
من خدارادارمHeart
نقل قول
 سپاس شده توسط سولماز 91 ، Far.far.far ، negar65 ، yarauf ، mina_v ، آهو مشکی پوش ، *ساناز* ، عروس شیرازی ، ida ، Ferniko ، زن باران (مهتاب65) ، عاشق مادرم ، hengamehh
  • تقی زاده
  • گروه ژ
۵-مهر-۱۳۹۱, ۱۲:۴۵ صبح
ارسال: #4
     
Heart بیشت واش
مواد اولیه :

عدس خیس کرده دو پیمانه
اسفناج دو کیلوگرم
سیب‌زمینی خرد شده سه عدد
شیر یک لیتر
روغن نصف پیمانه
فلفل سیاه دو قاشق چایخوری
پودر زیره سبز یک قاشق چایخوری
گردو خرد شده یک پیمانه
نمک یک قاشق غذاخوری

بیشت واش
غذای گیاهی

غذای محلی شهرستان کندلوس
طرز تهیه:

ابتدا عدس را با آب بپزید، اسفناج، شیر و سیب‌زمینی را اضافه کرده تا نیم ساعت پخته و نرم شود. در یک تابه روغن ریخته و تمامی ادویه‌ها را در آن تفت دهید و بعد گردو و نمک را اضافه کرده و با مواد داخل قابلمه ترکیب کنید و چند دقیقه روی حرارت گذاشته تا آماده شود


[تصویر: غذاهای سنتی شهرهای مختلف ایران]

ﻣﻦ
ﺳﺮﺷﺎﺭ ﺍﺯ ﮔﻔﺘﻨﻢ
ﻧﻪ ﺍﺯ ﻧﻮﺷﺘﻦ
ﺑﺎﯾﺪ ﮐﻪ ﺍﯾﻨﺠﺎ ﺭﻭﺑﺮﻭﯼ ﻣﻦ ﺑﻨﺸﯿﻨﯽ...

اینجا رو دوست دارم...
نقل قول
 سپاس شده توسط narcissus88 ، star ، آهو مشکی پوش ، *ساناز* ، عروس شیرازی
۵-مهر-۱۳۹۱, ۰۱:۰۴ صبح
ارسال: #5
     
Heart مرغانه پلا
مواد اولیه :

برنج پخته‌شده یک پیمانه
تخم‌مرغ محلی آب‌پز دو عدد
گردو پنج عدد
پنیر لیقوان یا تبریز 50 گرم
کره 25 گرم

(غذای محلی استان گیلان)

طرز تهیه:



گردو، ‌مرغ و پنیر را رنده کرده به همراه کره داخل برنج پخته‌شده و گرم بریزید. سپس مواد را به شکل تخم‌مرغ در آورید.

[تصویر: غذاهای سنتی شهرهای مختلف ایران]
















اینم لینک آموزش کلم پلو


http://www.nowaroos.com/Thread-کلم-پلو--1018


البته من ندیدم سبزی داشته باشه
اگه روش متفاوتی بلدین لطفا آموزش بدید
ممنون

ﻣﻦ
ﺳﺮﺷﺎﺭ ﺍﺯ ﮔﻔﺘﻨﻢ
ﻧﻪ ﺍﺯ ﻧﻮﺷﺘﻦ
ﺑﺎﯾﺪ ﮐﻪ ﺍﯾﻨﺠﺎ ﺭﻭﺑﺮﻭﯼ ﻣﻦ ﺑﻨﺸﯿﻨﯽ...

اینجا رو دوست دارم...
نقل قول
 سپاس شده توسط narcissus88 ، مژي ، star ، *ساناز* ، samanehh ، soheilahamed
۵-مهر-۱۳۹۱, ۰۳:۱۸ عصر
ارسال: #6
     
RE: غذاهای سنتی شهرهای مختلف ایران
من تو شمال خوردم

زن یکی از ویلا دارا درست کرده بود

خوشمزه بود
البته باز هم سلیقه ایه
داداشم خوشش نیومد
ولی ما خوردیم
بابام که خیلی خوشش اومد!


ولی به شرطی که برنج اصل شمال با اون عطر بی نظیر و تخم مرغ واقعا محلی باشه

نه با برنج باسماتی و تخم مرغ بی مزه ی تهران!

ﻣﻦ
ﺳﺮﺷﺎﺭ ﺍﺯ ﮔﻔﺘﻨﻢ
ﻧﻪ ﺍﺯ ﻧﻮﺷﺘﻦ
ﺑﺎﯾﺪ ﮐﻪ ﺍﯾﻨﺠﺎ ﺭﻭﺑﺮﻭﯼ ﻣﻦ ﺑﻨﺸﯿﻨﯽ...

اینجا رو دوست دارم...
نقل قول
 سپاس شده توسط narcissus88 ، behnazi61 ، *ساناز*
۱۷-مهر-۱۳۹۱, ۰۳:۰۴ عصر
ارسال: #7
     
Heart پلا کباب رشتی
مواد اولیه :

گوشت 200 گرم
برنج 100 گرم
پیاز یک عدد
نمک و فلفل سیاه و روغن به میزان لازم

(غذای محلی استان گیلان)

طرز تهیه:

برنج را کاملا شسته با یک قاشق نمک در آب خیس کنید، پس از نیم ساعت آب آن را دور ریخته مجددا دو پیمانه آب به آن اضافه کرده تا با دو قاشق روغن به مدت 45 دقیقه به آرامی بپزد و دم بکشد. گوشت را تکه‌تکه کرده و در پیاز رنده‌شده همراه نمک و فلفل به مدت دو ساعت بگذارید در یخچال بماند بعد گوشت را به سیخ زده و روی ذغال یا اجاق‌گاز کباب کنید.

نکته:

این غذا همراه دوغ محلی خورده می‌شود.

در ظرف‌های جداگانه مخلفات این غذا را بچینید.

اشپل شور

ماست چکیده

کره محلی

زیتون

باقلای خیس‌شده

پیاز

[تصویر: غذاهای سنتی شهرهای مختلف ایران]

ﻣﻦ
ﺳﺮﺷﺎﺭ ﺍﺯ ﮔﻔﺘﻨﻢ
ﻧﻪ ﺍﺯ ﻧﻮﺷﺘﻦ
ﺑﺎﯾﺪ ﮐﻪ ﺍﯾﻨﺠﺎ ﺭﻭﺑﺮﻭﯼ ﻣﻦ ﺑﻨﺸﯿﻨﯽ...

اینجا رو دوست دارم...
نقل قول
 سپاس شده توسط مژي ، asal2012 ، star ، Solinaa ، *ساناز* ، کیتی ، اسپارو . ، Ferniko ، soheilahamed ، hengamehh
۱۹-مهر-۱۳۹۱, ۰۷:۰۶ عصر
ارسال: #8
   
RE: غذاهای سنتی شهرهای مختلف ایران
ناز خاتونHeart
نازخاتون یکی از چندین غذای سنتی و محلی شمال ایران است.
مواد لازم:
بادنجان قلمی: 8 عدد
گوجه‌فرنگی درشت: 5 عدد
آب غوره: نصف لیوان
نعنای خشک: یک قاشق غذاخوری
پیاز رنده شده: سه قاشق سوپ‌خوری
گلپر: یک قاشق غذاخوری
آب انار: 2 لیوان
(در صورت نبودن آب انار، می‌توان از یک تا 2 قاشق غذاخوری رب انار به اضافه‌ی مقداری شکر استفاده کرد.)

طرز تهیه:

بادنجان‌ها را می‌توان کبابی کرد و یا در صورت دلخواه آنها را در فر به مدت نیم ساعت قرار داد تا نرم شوند. سپس پوست می‌کنیم و خوب ساطوری می‌کنیم.

در این زمان مقداری آبجوش روی گوجه‌فرنگی‌ها می‌ریزیم تا پوست آنها به راحتی کنده شود. سپس گوجه‌ها را خرد کرده و کنار می‌گذاریم.

آنگاه بادنجان ساطوری شده را همراه با آب انار و آب غوره می‌گذاریم تا آهسته بجوشد و غلیظ شود. پس از آن گلپر، نعنا و پیاز رنده شده را ریخته و از روی شعله بر می‌داریم و با گوجه‌فرنگی خرد شده مخلوط کرده و در ظرف می‌کشیم. سپس با مقداری گردوی خرد شده تزیین می‌کنیم
نقل قول
 سپاس شده توسط star ، mohadeseh71 ، *ساناز* ، belfi ، poooran ، soheilahamed ، hengamehh
۱۵-آذر-۱۳۹۱, ۰۲:۵۴ عصر
ارسال: #9
     
Heart ناردون

[تصویر: غذاهای سنتی شهرهای مختلف ایران]

مواد لازم:

۱ عدد مرغ

۲ عدد پیاز درشت

۵ عدد انار متوسط

۱ قاشق رب گوجه فرنگی (اگر رنگ انار قرمز نباشد)

روغن، نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم



طرز تهیه:

پیازها را خرد و در روغن طلایی می کنیم، دانه های انار را در آن تفت می دهیم تا به روغن بیفتد. در صورت قرمز نبودن انارها رب گوجه را اضافه کرده، نمک و ادویه جات را داخل آن می ریزیم و در کنار مرغ یا گوشت که از قبل سرخ و با مقدار کمی آب پخته شده و تنها یک پیمانه آب داخل آن باقیست قرار می دهیم، و بدون آنکه درپوش قابلمه را بزنیم (زیرا دانه های انار سفید خواهند شد) به مدت نیمساعت با حرارت ملایم روی حرارت قرار می دهیم تا خورش کاملاً به روغن بیفتد. این خورش باید به غلظت فسنجان باشد و به روغن بیفتد. در صورت تمایل می توانیم بادمجان های سرخ شده را هم در کنار آن قرار دهیم.

نکته: در روش سنتی انارهای ریز، بسیار قرمز و ترش که به انار جنگلی معروف است و در جنگل های شمال یافت می شود در این خورش استفاده می شود.

ﻣﻦ
ﺳﺮﺷﺎﺭ ﺍﺯ ﮔﻔﺘﻨﻢ
ﻧﻪ ﺍﺯ ﻧﻮﺷﺘﻦ
ﺑﺎﯾﺪ ﮐﻪ ﺍﯾﻨﺠﺎ ﺭﻭﺑﺮﻭﯼ ﻣﻦ ﺑﻨﺸﯿﻨﯽ...

اینجا رو دوست دارم...
نقل قول
 سپاس شده توسط zohi ، star ، *ساناز* ، samanehh
۱۷-آذر-۱۳۹۱, ۰۳:۵۷ عصر
ارسال: #10
     
Heart خشیل
خَشیل یکی از غذاهای محلی مردم آذربایجان است که خوردن آن بین ساکنین مناطق مختلف آذربایجان و خصوصا در مراسم شب یلدا رایج است. به سبب وجود مقدار زیادی گندم و شکر و کره طبیعی در این نوع غذا برخی بر این باورند که خوردن خشیل باعث مقاومت بدن در برابر سرما می‌شود.

مواد لازم برای 4 نفر:

بلغور گندم: یک پیمانه

آرد: 4 الی 6 قاشق سوپ‌خوری

آب سرد: 4 پیمانه (یک لیتر)

شیر: به میزان لازم

عسل: به میزان لازم

کره: به میزان لازم

طرز تهیه:

* بلغور را خیس کرده و بعد از چند ساعت با آب بپزید تا زمانی که آب بلغور کشیده شود. سپس بگذارید تا سرد شود.

* حداقل 4 قاشق آرد را در 4 پیمانه آب سرد حل کرده، بلغور پخته شده را به آن اضافه و روی حرارت قرار دهید و هم بزنید تا غلیظ‌تر از حلیم شده، بوی خامی آرد از بین برود. در صورت لزوم می‌توان یک الی دو قاشق سوپ‌خوری دیگر آرد اضافه کرد تا به غلظت آن افزوده شود.

* برای سرو کردن خشیل، آن را در ظرف گودی ریخته، وسط آن را گود کرده و شیر و عسل بریزید. اطراف آن را نیز کره‌ی آب شده اضافه کنید که مقدار کره به میل و سلیقه شما بستگی دارد.

* خشیل رو حتما باید با شیره مصرف کرد چون بدون شیره بدون مزه خواهد بود و برای صبحانه بخصوص در روزهای سرد زمستانی و همچنین برای تقویت بنیه و خون‌سازی بسیار مناسب است.

خشیل

نکته:

1- این دستور 200 گرم کربوهیدرات، 20 گرم پروتئین، 60 گرم چربی و 1420 کیلوکالری انرژی دارد.

2- درصورتی که از آرد گندم کامل استفاده شود بسیار مقوی‌تر است.

3- این غذا مربوط به استان‌های آذربایجان می‌باشد.

4- این غذا را می‌توانید با مخلوط کره، دارچین و شکر سرو کنید.

5- از (دوشاب) شیره انگور نیز می‌توان به جای شکر استفاده کرد.


[تصویر: غذاهای سنتی شهرهای مختلف ایران]

ﻣﻦ
ﺳﺮﺷﺎﺭ ﺍﺯ ﮔﻔﺘﻨﻢ
ﻧﻪ ﺍﺯ ﻧﻮﺷﺘﻦ
ﺑﺎﯾﺪ ﮐﻪ ﺍﯾﻨﺠﺎ ﺭﻭﺑﺮﻭﯼ ﻣﻦ ﺑﻨﺸﯿﻨﯽ...

اینجا رو دوست دارم...
نقل قول
 سپاس شده توسط star ، *ساناز* ، ممون
ارسال پاسخ

تمامی اظهار نظرهای کاربران صرفا نظرات شخصی آنان بوده و تمامی مسئولیت متوجه اظهار کننده نظر می باشد.




ارسال پاسخ صفحه قبل صفحه بعد ثبت نام