• مرضیه محمدی
  • تقی زاده

طرز تهیه شیرینی کشمشی

۲۸-آبان-۱۳۹۷, ۰۲:۵۱ صبح (آخرین تغییر در این ارسال: ۲۸-آبان-۱۳۹۷ ۰۲:۵۲ صبح توسط farzaneamiri069.)
ارسال: #1
طرز تهیه شیرینی کشمشی
طرز تهیه شیرینی کشمشی
[تصویر: طرز تهیه شیرینی کشمشی]

دستور تهیه شیرینی کشمشی مرحله به مرحلهشیرینی کشمشی از شیرینی های خوشمزه و سنتی ایرانی است و دستور تهیه ساده ای دارد. شیرینی کشمشی قنادی و بازاری در دو نوع نرم و خشک در بازار وجود دارد که هر دو نوع آن پرفروش است و طرفداران خاص خودش را دوست دارد.
خیلی از ما شیرینی کشمی را از بیرون تهیه می کنیم اما وقتی که طرز تهیه این شیرینی بسیار ساده و راحت می باشد چرا آن را به صورت خانگی درست نکنیم؟ شما می توانید با این آموزش شیرینی پزی که در بارونک قرار داده ایم به تنهایی همانند یک شیرینی پز حرفه ای ، شیرینی کشمشی خوشمزه و خانگی درست کنید و از مهمان های خود با این شیرینی خانگی پذیرایی کنید.

شما با این دستور و مواد لازم گفته شده می توانید 50 عدد شیرینی کشمشی متوسط خانگی درست کنید. در ادامه طرز تهیه شیرینی کشمشی خوشمزه و نرم خانگی را به همراه مواد لازم آن آماده کرده ایم که مشاهده می کنیم.

مواد لازم شیرینی کشمشی - 50  عدد شیرینیکشمش پلویی150 گرم - سه چهارم لیوانآرد220 گرم - یک و نیم لیوانتخم مرغ2 عددکره150 گرمپودر قند160 گرم - یک لیوانبیکینگ پودر1 قاشق چایخوری وانیلنصف قاشق چایخوری

نکات قبل از پخت

برای اینکه شیرینی کشمشی خوشمزه و بازاری داشته باشیم بهتر است همه مواد را با استفاده از ترازو طبق اندازه های گرمی گفته شده استفاده کنید اما در صورتی که ترازوی آشپزخانه در دسترس نداشتید از اندازه هایی که برحسب لیوان نوشته شده استفاده کنید.کره و تخم مرغ را حداقل نیم ساعت قبل از پخت شیرینی ، از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند.

مراحل تهیه شیرینی کشمشی

1. ابتدا کره و پودر قند را در یک ظرف مناسب با دور تند همزن به مدت 6 دقیقه هم می زنیم تا کرمی رنگ شود. سپس یکی از تخم مرغ ها را به مواد داخل ظرف اضافه می کنیم و با دور تند همزن به مدت یک دقیقه هم می زنیم و تخم مرغ دوم را همراه وانیل اضافه می کنیم و مجددا به مدت یک دقیقه هم می زنیم تا همه مواد به خوبی باهم یکنواخت شوند.

2. سپس آرد و بکینگ پودر را مخلوط می کنیم و بعد از سه بار الک کردن به ظرف حاوی مواد به تدریج اضافه می کنیم و مخلوط می کنیم و بعدش کشمش را اضافه می کنیم. توجه کنید اگر از کشمش بسته بندی شده و بیرون استفاده می کند نیازی به شستن کشمش ها نیست اما اگر از کشمش محلی استفاده می کنید بهتر است از قبل آن ها را در یک ظرف به مدت نیم ساعد خیس کنید و پس از شستن روی یک دستمال تمیز پهن کنید تا خشک شوند.

3. بعد از اینکه کشمش را به مایه شیرینی اضافه کردیم ، با همزن مواد شیرینی را هم می زنیم تا کشمش ها در همه جای خمیر به طور مساوی پخش شوند و هم اینکه مایع شیرینی یکدست و منسجم تر شود. حالا مایه شیرینی ما آماده پخت است.

4. در این مرحله کف سینی فر را بعد از اینکه چرب کردیم کاغذ روغنی می اندازیم و مواد شیرینی را پس از ریختن داخل قیف با فاصله و در سایز های دلخواه همانند شیرینی کشمشی روی سینی می ریزیم. حتما فاصله را رعایت کنید چون شیرینی ها پس از پخت کمی پهن می شود. حالا قسمت زیرین یک قاشق را کمی چرب می کنیم و با قاشق رویه شیرینی ها که شبیه قله کوه درآمده اند صاف می کنیم. (اگر قیف نداشتید می توانید با قاشق مواد شیرینی را با سایزهای دلخواه روی سینی بریزید)

5. اگر همه مواد در یک سینی جا نشد نگران نباشید می توانید روی باقی مانده مواد شیرینی سلفون بکشید و در جای خنک به غیر از یخچال بزارید و بعد از پخت سینی اول ، آن ها را هم بپزید. بعد از آماده سازی شیرینی ها باید فر را آماده کنیم برای این کار فر را با دمای 170 درجه روشن می کنیم و به مدت 15 دقیقه صبر می کنیم تا گرم شود. برای فرهای برقی دما را 20 درجه کمتر یعنی روی 150 درجه تنظیم کنید. بعد از گرم شدن فر ، سینی حاوی شیرینی را به مدت 12 تا 15 دقیقه داخل فر می گذاریم تا کمی دور شیرینی ها بپزد و طلایی شود. (حرارت فقط از پایین باشد.)

6. در این مرحله مراقب باشید اگر شیرینی کشمشی بیشتر از 15 دقیقه داخل فر بماند خشک و سفت می شود. بعد از اینکه دور شیرینی ها طلایی شود آن ها را از فر بیرون می آوریم و بعد از کمی خنک شدن از کاغذ جداشون می کنیم. بعد از خنک شدن می توانید شیرینی های کشمشی را سرو کنید. امیدواریم از خوردن شیرینی های کشمشی خوشمزه لذت ببرید. نکات پخت شیرینی کشمشی

شیرینی کشمی خشک یا نرم؟

هر چقدر شیرینی کشمی بیشتر داخل فر بماند تردتر می شود پس اگر دوست دارید شیرینی کشمشی شما نرم و خوشمزه شود باید به محض اینکه دور شیرینی ها طلایی شد از فر خارج کنید تا شیرینی کشمی نرم و خوشمزه داشته باشید.نحوه صحیح نگهداریشیرینی های کشمشی را بعد از پخت و خنک شدن حتما باید داخل ظرف دربسته و در جای خنک نگهداری کنید. به این روش می توانید شیرینی های کشمشی را تا یک ماه نگهداری کنید. در صورتی که بخواهید بیشتر از این مدت آن ها را نگهداری کنید باید از کره داخل مواد شیرینی استفاده نکنید چون کره ماندگاری شیرینی را کم می کند. من بجای کره همیشه از مارگارین (کره گیاهی) استفاده می کنم.
 
نقل قول
 سپاس شده توسط Sahraa71
۱۵-اسفند-۱۳۹۷, ۱۱:۱۹ صبح (آخرین تغییر در این ارسال: ۱۵-اسفند-۱۳۹۷ ۱۱:۱۹ صبح توسط parmin.ab.)
ارسال: #2
       
RE: طرز تهیه شیرینی کشمشی
کره120 گرم
پودر شکر (شکر آسیاب شده) (پودر قند) 200 گرم
آرد 250 گرم
تخم مرغ دو عدد 
کشمش 100 گرم
وانیل یک قاشق چایخوری
بکینگ پودر نوک قاشق چایخوری


[*]
کره و پودر شکر رو با همزن مخلوط میکنیم تا کرمی رنگ بشه، تخم مرغ هارو یکی یکی به مخلوط اضافه می‌کنیم به این صورت که یه تخم مرغ رو اضافه می کنیم و‌مخلوط رو‌هم می زنیم تا یکدست بشه، وانیل رو اضافه سپس تخم مرغ بعدی را اضافه و باز مخلوط رو‌هم میزنیم ارد رو با بیکینگ پودر رو مخلوط و‌کم کم به مواد اضافه میکنیم در آخر هم کشمشهای شسته شده و‌کاملا خشک شده رو اضافه میکنیم ، 
کاغذ روغنی رو‌داخل سینی فر میگذاریم و با قاشق مربا خوری یا با استفاده از قیف و با فاصله مواد رو داخل سینی قرار می دیم و پودر قند روشون الک میکنیم 
دمای فر (از قبل گرم شده) 180درجه و مدت پخت 10تا 15 دقیقه هستش که به فر و ... بستگی داره .
بعضی وقتها بهش یک تا دوقاشق مرباخوری پودر نارگیل میزنم عااالی میشه
بعد از پخت اجازه بدید کمی خنک بشن بعد از کاغذ روغنی جدا کنید

[*]
پ.ن: میتونید بجای کره از روغن جامد استفاده کنید من مخلوط روغن جامد و کره استفاده میکنم
.
می‌تونید این شیرینی رو تو تابه هم بپزید،کافیه تو تابه کاغذ روغنی پهن کنید و با قیف با فاصله رو کاغذ روغنی از مواد بریزید و درب تابه رو‌بذارید و با شعله ی کم و شعله پخش کن بذارید تا بپزه...


 تصویر: ./uploads/201903/post_91469_1551858560_77281f62c80611a2942353da385d4eb8.attach

هراسم نیست از آدمها , خدا صبح ها , در خانه ام آواز میخواند تصویر: /images/smilies/new/lub.png
نقل قول
 سپاس شده توسط سراب ، Sahraa71
۲۲-مرداد-۱۳۹۸, ۰۱:۲۹ عصر
ارسال: #3
       
RE: طرز تهیه شیرینی کشمشی
در دستور از پیمانه های استاندار شیرینی پزی استفاده شده.

موادلازم:

آرد سفید قنادی دو و یک سوم پیمانه(حدودا سیصد گرم)،پودر قند(حتما الک شده و کاملا نرم) دو پیمانه(حدودا دویست و پنجاه گرم)،تخم مرغ دو عدد،کره صد و پنجاه گرم(به دمای محیط رسیده)،وانیل خالص پودری نصف ق چ
،کشمش پلویی صد گرم که کمی از نصف لیوان بیشتره

طرز تهیه:

کره+پودر قند رو با همزن بزنید تا حجیم و کرم رنگ بشه،بعد تخم مرغ هارو دونه دونه اضافه کنید،وانیل هم در این مرحله بریزید.

در آخر آرد رو اضافه کنید و با دور کند همزن مخلوط کنید و بعد کشمشها رو که در آرد غلتوندید بریزید و با قاشق هم بزنید.داخل سینی فر،کاغذ روغنی بندازید،خمیر رو در قیف بریزید و به اندازه گردو با فاصله در سینی بریزید،خمیر رو پهن نکنید،خودش موقع پخت پهن میشه.اگه میخواید شیرینی مثل بازاریها روش کمی ترکدار باشه،روشون کمی پودر قند الک کنید البته من معمولا این کارو نمیکنیم.بجای قیف میتونید با کمک دو قاشق ،خمیر رو در سینی بریزید ولی با قیف یک اندازه و یک شکلتر میشه.

شیرینیها رو در فر صد و هفتاد درجه(فر برقی صد و شصت درجه،مایکروفر در حالت کانوکشن و صد و شصت درجه)که از یکربع قبل گرم کردید حدود یک ربع بپزید.این شیرینی نباید تغییر رنگ بده،همین که زیرش کمی طلایی بشه کافیه پس خودتون زمان رو‌چک کنید.وقتی سرد شد از سینی جدا کنید.

نکته:داخل تابه رژیمی(دو طرفه) هم میشه درستش کرد.ته تابه دو لایه کاغذ روغنی بندازید و تابه رو روی شعله پخش کن بذارید.


 تصویر: ./uploads/201908/post_91469_1565690376_a4f36862bd97a17d9e9b9878d7016663.attach

هراسم نیست از آدمها , خدا صبح ها , در خانه ام آواز میخواند تصویر: /images/smilies/new/lub.png
نقل قول
  • بهرام بابایی
  • گروه ژ
ارسال پاسخ

تمامی اظهار نظرهای کاربران صرفا نظرات شخصی آنان بوده و تمامی مسئولیت متوجه اظهار کننده نظر می باشد.




ارسال پاسخ صفحه قبل صفحه بعد ثبت نام