• مرضیه محمدی
  • لی لی رضایی

طب سنتی

۱۵-مرداد-۱۳۹۱, ۰۱:۰۹ صبح
ارسال: #1
 
طب سنتی
(۱۴-مرداد-۱۳۹۱ ۰۵:۳۷ عصر)rezvane نوشته است:  سلام، یه تاپیک با عنوان طب سنتی میشه لطف کنید بذارید


فروشگاه تم تولد آوای شادی ،برگزاری جشنی متفاوت مطابق با سلیقه شما
سایت نوزاد، جشن تولد کودک،فروشگاه تم تولد آوای،شادی
انواع سفارشات برای جشن سیسمونی،دندانی فارغالتحصیلی،و سالگرد ازدواج پذیرفته میشود
نقل قول
 سپاس شده توسط مهربانو ، mahdis ، سراب
۱۲-مهر-۱۳۹۱, ۰۱:۰۹ صبح (آخرین تغییر در این ارسال: ۱۵-مهر-۱۳۹۱ ۰۱:۱۶ صبح توسط tarannome baran.)
ارسال: #2
RE: طب سنتی
من بگم که آب سیر له کرده زگیل رو از بین میبره این یه تجربه شخصیه

همیشه یادمان باشد که خدا درهمه حال حواسش بهمون هست پس بچه خوبی باشیمWink
نقل قول
 سپاس شده توسط سراب ، ***نفس*** ، 3tayesh_t ، marzieh.ahmad
۱۲-مهر-۱۳۹۱, ۰۱:۳۷ صبح
ارسال: #3
RE: طب سنتی
در حالت نرمال هرچیزیو با مصلحش بخورین
نقل قول
 سپاس شده توسط سراب
  • تشریفات وندا
  • گروه ژ
۱۲-مهر-۱۳۹۱, ۰۲:۱۸ صبح
ارسال: #4
RE: طب سنتی
جوشانده گل گاو زبان و لیمو و نبات برای اعصاب آرامش بخشه البته میشه به این معجون گیاه سنبل الطیب راهم اضافه کردNew1
نقل قول
 سپاس شده توسط مهربانو ، *he_is_mine* ، سراب ، Aisa ، 3tayesh_t
۱۲-مهر-۱۳۹۱, ۰۲:۲۲ صبح (آخرین تغییر در این ارسال: ۱۵-مهر-۱۳۹۱ ۰۴:۴۰ صبح توسط rezvane.)
ارسال: #5
 
RE: طب سنتی
کتی جون می‌شه توش بهار نارنج هم ریخت، برای اعصاب دم‌نوش به‌لیمو هم فوق‌العاده است، عطر و طعم بی‌نظیری هم داره، می‌تونید داخل اون نبات بریزید و نوش جان کنید

دختر پاییز که باشی عاشقانه هایت را پایانی نیست
نقل قول
 سپاس شده توسط کتی ، مهربانو ، سراب ، zahra sh ، 3tayesh_t
۱۲-مهر-۱۳۹۱, ۱۰:۰۱ صبح (آخرین تغییر در این ارسال: ۱۲-مهر-۱۳۹۱ ۱۰:۰۳ صبح توسط narcissus88.)
ارسال: #6
   
RE: طب سنتی
حکما معتقدن که موجودات زنده(انسان،حیوان،گیاه....) از چهار عنصر تشکیل شدن
آتش
هوا
آب
خاک
آتش طبیعتش گرم و خشکه
هوا طبیعتش گرم و تره
آب طبیعتش سرد و تره
و خاک سرد و خشک

مزاج هایی که توی طب سنتی غالب هستن و شما هم به گوشتون خورده اینان
سرد و تر:بلغم
گرم و تر: دم
گرم و خشک: صفرا
سرد و خشک: سودا

برای تشخیص این مزاج ها یه سری علائم هست که بهتون میگم
نقل قول
 سپاس شده توسط مهربانو ، mahdis ، سراب ، ala ، nooshi151 ، fary ، سمیراسارا ، 3tayesh_t ، boobe ، 136383
۱۵-مهر-۱۳۹۱, ۰۱:۱۷ صبح
ارسال: #7
RE: طب سنتی
بچه ها یکی بگه درمون دیسک کمر چیه؟ آیا راه حل گیاهی داره یانه ؟دکت رخوب تو تهران یا کرج کجا رو سراغ دارین؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟تو رو خدا کمک کنید

همیشه یادمان باشد که خدا درهمه حال حواسش بهمون هست پس بچه خوبی باشیمWink
نقل قول
 سپاس شده توسط لیلیوم20 ، سراب
۱۸-مهر-۱۳۹۱, ۰۹:۱۲ عصر (آخرین تغییر در این ارسال: ۱۸-مهر-۱۳۹۱ ۰۹:۱۵ عصر توسط اورانوس.)
ارسال: #8
RE: طب سنتی
چگونه بدانیم دموی مزاج هستیم
مشخصات افراد دموی
بازتاب‌های روانی و رفتاری در افراد دموی
1- علاقمند به ادبیات و موسیقی. 2- استعداد شاعری. 3- علاقمند به طبیعت . 4- اهل عشق و محبت. 5- بلندپرواز. 6- دوراندیش. 7- اهل خیر و معنویت. 8- خوش اخلاق و خوش رو. 9- شجاع و جسور. 10- دارای توان ریسک. 11- اعتماد به نفس بالا. 12- سخاوتمند. 13- تنوع طلب و بی علاقه به کار تکراری. 14- معمولاً بی نظم. 15- نوع دوست. 16- معمولاً بدحال در تابستان. 17- دارای هوش و حافظة قوی. 18- میل و توان ج * ن * س * ی فراوان. 19- چالاک و پرانرژی. 20- مستعد شقاوت آنی


علایم پوستی افراد دموی
پوست نرم، مرطوب و گرمی دارند، منافذ پوستی درشتی دارند که از علایم منافذ درشت خوب عرق کردن است. رگهای دست آشکار و برجسته است، رنگ پوست گندم‌گون یا گلگون است رنگ چشم (سفیدی) با گرایش قرمز است ،رنگ مردمک میشی تیره و سیاه است موی سر: درشت و قابل انعطاف و دارای پیچ درشت است، رنگ مو: سیاه خرمایی تیره و روشن و معمولاً پر مو هستند
علایم گوارشی
مزه دهان:‌ شیرینی صبحگاهی است، دهانشان کم رطوبت است و کم تشنه می‌شوند. اشتهای زیاد و خوراک خوبی دارند، توان هضم غذا بسیار بالاست نفخ معده ندارند، یبوست ندارند، گرایش به شیرینی کم دارند و گرایش به شوری هم بسیار اندک است. گرایش به ترشی کم دارند. بوی بد دهان ندارند، بوی بد مدفوع ندارند، قار و قور شکم ندارند تمایل به سردی‌ها ندارند ولی تمایل به گرمی‌ها اندکی دارند.
افراد دموی باید غذاهای خنک و سردی مثل آش انار، آش آلو، آب زرشک خیار، مرکبات و ماست و... مصرف کننده تا حرارت بدن تعدیل شود.
اگر فرد دموی همراه با غذای گرم مثل شیرینی‌جات از مواد و اغذیه سرد استفاده نکند دچار جوش و خارش بدن، گر گرفتگی، بیقراری، کهیر، سوزش ادرار، سوزش سر دل، و آفت دهان خواهد شد.
معمولاً بیماری‌های افراد دموی در اثر افزایش حرارت و رطوبت و به طور کلی افزایش خود خون به وجود می‌آید که حجامت به عنون مؤثرترین درمان برای دموی مزاج‌ها مطرح است. چون دم گرم‌ و تر است و رژیم غذایی مناسب برای دموی‌ها رژیم غذایی سرد و خشک است. مثل بادمجان و عدس که مزاج سرد و خشک دارند







چگونه بدانیم صفراوی مزاج هستیم
مشخصات افراد صفراوی
بازتاب روانی و رفتاری در افراد صفراوی
1-علاقمند به ادبیات و ریاضیات 2- دارای استعداد خشونت و بدخلقی 3- پائیز و زمستان را دوست دارند 4- گاهی عاشق و گاهی فارغ 5- گاهی با اراده، گاهی سست 6- گاهی پرانرژی گاهی کم‌انرژی 7- دارای استعداد معنوی به صورت مقطعی 8- تند و تیز و بی قرار 9- گاهی پر جرأت و گاهی آرام 10- پرخاشگر 11- ناآرام و دودل 12- گاهاً باعث رنجش دیگران می‌شود. 13- تیزبین و دقیق در برخی ابعاد 14- مقید به اصول ، منظم و حساس 15- آینده‌نگر و گاهاً خیالباف و دقیق در تصمیم‌گیری 16- حاضرجواب و باهوش 17- گاهاً سخاوتمند 18- میل بالای جنسی و توان جنسی متغیر 19- سریع، چالاک و پرانرژی 20- پرحرف

علائم پوستی صفراوی‌ها
دارای پوستی خشک و بدون رطوبت، دارای منافذ پوستی درشت، رگهای دست گاهی آشکار و گاهی پنهان هستند، رنگ پوست گرایش به زردی دارد، سفیدی چشم سفید با گرایش زرد است، مردمک چشم میشی روشن است، موی سر، خشک و ضخیم و برجسته است، رنگ مو، سیاه و خرمایی است و صفراوی‌ها غالباً کم‌مو هستند
علایم گوارشی صفراوی‌ها
مزة دهان تلخ صبحگاهی است، غالباً دهان خشک و تشنه است، افراد صفراوی کم اشتها هستند، توان هضم غذا بالاست، نفخ معده ندارند، یبوست ندارند، گرایش به شیرینی و شوری هم ندارند.
افراد صفراوی غالباً گرایش به ترشی دارند، بوی بد دهان ندارند، بوی بد مدفوع ندارند، قار و قور شکم ندارند، تمایل به سردی‌ها دارند و از گرمی‌ها گریزانند
رژیم غذایی مناسب برای صفراوی‌ها (گرم و خشک) غذاهائی است که سرد و تر باشند که نمونه‌هائی از این غذاها عبارتند از انواع سالادها با سرکه، روغن‌های نباتی و
افراد صفراوی غالباً در اثر حجامت تعدیل مزاج یافته و رنگ و رویی به مراتب روشن‌تر از قبل خواهند داشت، اشتهای آنان با حجامت افزایش می‌یابد و در صورت تکرار حجامت فربه و چاق خواهند شد. نمونه‌ای از رژیم غذایی مناسب برای افراد صفراوی کاهوست که سرد و تر است و برای دفع صفرا مفید است. ماهی، ماست و به طور کلی لبنیات ، گوجه‌فرنگی، مرکبات، ماء الشعیر (آب جو) آب‌غوره ، آب‌لیمو برای صفراوی‌ها مفید و لازم است.









چگونه بدانیم سوداوی مزاج هستیم
مشخصات افراد سوداوی
بازتاب‌های روانی و رفتاری افراد سوداوی
1- علاقمند به حسابگری و مسایل فنی. 2- کودن و کوته فکر 3- علاقه‌مند به بهار و تابستان. 4- کم احساس و منطقی. 5- میانه‌رو و محتاط 6- کم انرژی و مداومت در انجام کار.7- تمایل کم به معنویت. 8- ناآرام و همیشه در فکر. 9- دارای وسواس و نگرانی و دودلی. 10- بدون توان ریسک11- انتقام‌جو. 12- مجذوب نمی‌شود. 13- میل ج * ن * س * ی فراوان – توان ج * ن * س * ی کم. 14- فکر و خیال فراوان. 15- بدبین، حساس، نگران. 16- منظم. 17- درون‌گرا. 18- اهل جدال و جنجال. 19- تیزبین و بادقت. 20- لجباز
علایم پوستی افراد سوداوی
پوست خشک و بدون رطوبت و دارای منافذ متوسط، رگ های دست پنهان است، رنگ پوست تیره است، رنگ چشم (سفیدی) سفید تیره است. رنگ مردمک میشی و قهوه‌ای است. موی سر، خشک و ضخیم یا مجعد است، رنگ مو، سیاه مات و جوگندمی است و فرد سوداوی معمولاً کم مو است
علایم گوارشی افراد سوداوی
مزه دهان صبحگاهان شور مزه است و دهان، خشک و کم آب است، اشتها زیاد، ولی خوراک کم است، توان هضم غذا بسیار کم است، نفخ معده فراوان دارند، یبوست دارند، گرایش به شوری و شیرینی دارند، گرایش به ترشیی ندارند، بوی بد دهان ندارند، بوی بد مدفوع، ندارند، قار و قور شکم دارند، تمایل به سردی‌ها ندارند و تمایل به گرمی‌ها دارند.
رژیم غذایی مناسب با افراد سوداوی
سودا چون سرد و خشک است افراد سوداوی باید از غذاهای سرد و خشک پرهیز کنند و در عوض از غذاهای گرم و تر مثل عسل استفاده نمایند. غذاهای سرد و خشک مثل برنج که بدن را با افت رطوبت مواجه می‌کند، مهم ترین عامل یبوست است (به خاطر دفع رطوبت).
در میان فصل ها، پاییز فصل سوداست و بهترین فصل برای حجامت افراد سوداوی نیز فصل پاییز است
سودا به معنای سیاهی است و افراد سوداوی باید از مولدات سودا مثل بادمجان و عدس و چا پرهیز نمایند (کمتر مصرف کنند) [سودا استخوان ساز است] تیر کشیدن سر، سردرد سوداوی است و حساسیت به صدا هم از افزایش سوداست که این دو با حجامت به همراه مصرف سرکه به عنوان رقیق کننده خون برای درمان بکار می‌رود.
یخ، سودا زاست و همه مزاج‌ها باید از آن پرهیز کنند. (آب به صورت غیرمستقیم باید سرد شود).در کتاب های طبی قدیمی چنین آمده است:"اگر طبیب بتواند شخص سوداوی مزاج را راضی کند هنر کرده است







چگونه بدانیم بلغمی مزاج هستیم

مشخصات افراد بلغمی
بازتاب‌های روانی و رفتاری در افرادبلغمی
1- گرایش به علوم عقلی و ریاضیات. 2- حسابگر و محتاط 3- بد بهار و بد زمستان 4- منطقی و عاقل 5- میانه‌‌رو، محتاط و گاهی ترسو 6- تجارت پیشه 7- آرام ، منزوی و دارای حرکات کند 8- گذشته نگر 9- ظریف و ریزبین و حساس 10- منظم و دقیق 11- دارای استعداد افسردگی 12- بدون استعداد ریسک
13- اهل سازش و بی اراده 14- درون گرا و منفی‌باف 15- نیازمند محبت 16- کینه‌توز 17- فراموش‌کار و کندذهن 18- بی علاقه به یادگیری 19- میل و توان ج * ن * س * ی بسیار کم 20- راحت و بی قیب اکثر مسایل

علایم پوستی افراد بلغمی
دارای پوستی نرم و مرطوب ، غالباً سرد، دارای منافذ ریز (تعرق کم) رگ های پنهان دارند، رنگ پوست سفید، سفیدی چشم، سفید بی حال، مردمک آبی و روشن دارای موهای نرم و نازک و لخت با رنگ زرد ،بور و خرمایی روشن و سفید و غالباً افراد بلغمی بی مو هستند.
علایم گوارشی: دهانی بی مزه ، مرطوب و پر آب دارند، اشتهای زیاد و خوراک فراوان دارند، توان هضم غذا در آنان کم است، معده نفاخی دارند، گاهی یبوست دارند و گرایش به شیرینی و شوری دارند به میزان زیاد.
گرایش به ترشی و بوی بد دهان ندارند، بوی بد مدفوع ندارند، قار و قور شکم دارند، تمایل به سردی‌ها ندارند و در عوض تمایل به گرمی‌ها به شدت در آنان وجود دارد.
اگر بلغمی در سر اضافه شد بلاهت و حماقت ایجاد می‌کند که در اثر افزایش سردی در سر است، تمام داروهای افزایش حافظه گرم هستند ، اوج سردی در مغز آلزایمر پدید می آورد. (البته سرد و خشک).
اگر بلغم در خون نباشد تنفس انجام نمی‌گیرد.
افراد بلغمی نباید سردی‌جات را به تنهایی میل کنند (همراه با گرمی میل شود).
روغن نباتی، کره گیاهی، نوشابه، برنج، گوشت گاو، سوسیس و کالباس و فرآورده‌های این چنینی بلغم زا هستند و افراد بلغمی از این گونه مواد باید پرهیز کنند.

واسه دوستای علاقمند به مزاج شناسی
بازم میذارم دوستان

لیست مواد غذایی به تفکیک طبع



با خوردن مواد غذایی، بدن انسان از دو منظر دچار تغییراتی میگردد.
منظر اول سردی و گرمی بدن است. بعضی از مواد غذایی، گرما بخش جسم آدمی هستند و برخی سرد کننده (سست کننده).
منظر دوم تری و خشکی یعنی میزان آب بدن. بعضی از مواد غذایی رطوبت بخش هستند و باعث زیاد شدن مایعات بدن می گردند و برخی خشکی دهنده هستند و باعث زیاد شدن املاح بدن می گردند. لازم به ذکر است میزان تاثیر مواد غذایی از لحاظ هر یک از دو منظر فوق الذکر، خود دارای درجه و مرتبه می باشد به طور مثال امکان دارد یک مواد غذایی از لحاظ گرمی دارای درجه بسیار بالا و از لحاظ تری در درجه پایینی باشد.
ضمناً برای تعدیل طبع یک ماده غذایی می توان از ترکیب آن با مواد غذایی دیگر که دارای طبع مختلفی با آن هست به عنوان مصلح استفاده نمود به طور مثال برای تعدیل سردی ماست می توان آنرا با موسیر میل نمود.
غیر از مواد غذایی رفتارها، محیط و احساسهای مختلف همچون شادی، ترس و ... نیز اثرات گرما یا سردی بخش و تر و خشک کننده دارند.
خورش های ایرانی نیز با توجه به ترکیبات و ادویه مورد استفاده، دارای طبع متعادل هستند.

در ذیل لیست مواد غذایی به تفکیک طبع آنها تقدیم می گردد:

مواد غذایی گرم و تر (دم) - بهاری:

لبنیات : کره، ماست چکیده، شیر محلی تازه گاو و شیر گوسفند
صیفی جات: خربزه، خیار چنبر، طالبی و گرمک
میوه ها: انجیر تازه و خشک، انگور، خرما، سیب شیرین، قیسی، گیلاس، گلابی، موز، مویز، بالنگو، اقسام توت و کشمش
ریشه ها: انوع ترب، زردک، سیب زمینی ترش، شلغم و هویج
سبزی ها: شبدر، تربچه و ترب
حبوبات: گندم و اقسام لوبیا
گوشتها: جگر سیاه و سفید، پاچه، گوشت گوسفند (بره)، بوقلمون، مرغ محلی، میگو، زبان و چشم
مغزهای گیاهی: بادام درختی شیرین، بادام زمینی، تخم طالبی، تخم خربزه و کنجد
متفرقه: شیره انگور، روغن کنجد، روغن گاو، دنبه، روغن بادام تلخ، ارده، سمنو و خاکشیر

مواد غذایی گرم و خشک (صفرا) - تابستانی:
لبنیات : پنیر کهنه
صیفی جات: بادنجان و فلفل سبز
میوه ها: انبه، به، زیتون و نارگیل
ریشه ها: چغندر، پیاز، سیر، کلم قمری و موسیر
سبزی ها: برگ چغندر ، پونه، نعناع، پیازچه، ترخون، مرزه، تره تیزک (شاهی)، جعفری، رازیانه، ریحان، شاهتره، شنبلیله، شوید، کرفس، اقسام کلم بستانی، گزنه، مارچوبه، تره و تره فرنگی
حبوبات: جوی دوسر (چاودار)، لپه، نخود و برنج کته ای
گوشتها: آهو، اردک، گاو (هرچه سن گاو بالاتر باشد، سردی آن بیشتر می شود و در گروه سرد و خشک جای می گیرد)، بلدرچین، گنجشک، شتر مرغ، شتر، کبوتر، خروس، کباب و دل
مغزهای گیاهی: بادام هندی، بادام درختی تلخ، بادام کوهی، پسته کوهی، پسته، تخم آفتابگردان، چلغوز، فندق و گردو
ادویه ها: آویشن، اسپند، چای سبز و سیاه، خردل، دارچین، انیسون، زردچوبه، زعفران، زنجبیل، زنیان، زیره، سیاهدانه، فلفل، کاکائو، گلپر، وانیل، هل و نمک
متفرقه: روغن زیتون، شیره خرما، عسل، شکر سرخ یا سفید و عرق بهار نارنج

مواد غذایی سرد و خشک (سودا) - پاییزی:

لبنیات : کشک و قراقروط
میوه ها: شاه توت، تمشک، آلبالو، ازگیل، انار ترش، بالنگ، تمر هندی، زالزالک، زرشک، ذغال اخته، سنجد، غوره، کنار، گریپ فروت، لیمو عمانی، نارنج، به ترش، لیمو ترش و سیب ترش
سبزی ها: ترشک، ریواس و گشنیز
حبوبات: ارزن، باقلا خشک، برنج (آبکش)، جو، ذرت، عدس و ماش
گوشتها: بز، قلوه، سیرابی و شیردان
مغزهای گیاهی: بلوط خوراکی و شاهدانه
ادویه ها: سماق، نشاسته و قهوه
متفرقه: شکر فراورده شده صنعتی، سرکه و آبغوره
مواد غذایی سرد و تر (بلغم) - زمستانی:

لبنیات : پنیر تازه، خامه، دوغ، ماست، سرشیر و شیر پاستوریزه
صیفی جات: خیار، اقسام کدو، گوجه فرنگی، هندوانه و کدو حلوائی
میوه ها: آناناس، توت فرنگی، آلو، آلوچه، انار شیرین، پرتقال، زردآلو، شفتالو، شلیل، کیوی، لیمو شیرین، نارنگی، هلو، آب فشرده انار
ریشه ها: سیب زمینی
سبزی ها: اسفناج، بامیه، خرفه، قارچ خوراکی، کاسنی، کاهو و لوبیا سبز
حبوبات: باقلا تازه و نخود سبز
گوشتها: انواع ماهی و مغز گوسفند
مغزهای گیاهی: تخم کدو، تخم هندوانه، خشخاش و به دانه
متفرقه: اسفرزه، گلاب و ماء الشعیر


انتخاب غذا بر حسب طبع ومزاج فرد
درطب ایرانی تئوری بنیادینی داریم به نام اخلاط چهار گانه (سودا و صفرا و بلغم و خون )ونیز مفاهیم سردی و گرمی که اساس این طب و تمام راه کارهای بهداشتی ودرمانی آن بر این تئوری بنا نهاده شده است . غذا و اصول تغذیه نیز از این تئوری اختلاط رابعه و سردی و گرمی پیروی میکند .


هر انسانی بطور سرشت و ژنتیکی دارای طبیعتی سرد یا گرم است .

طبیعت گرم یعنی فرد گرمایی است ( تحمل گرما را ندارد وهوای خنک برای وی مناسب تر است )در زمستان لباس کم می پوشد .آب زباد میخورد.میل به خنکی ها وغذاهای سرد نظیر ماست وخیار و ترشی دارد .در صورت مصرف غذاهای گرم نظیر عسل و خرما و دارچین بدن او دچار التهاب شده وممکن است جوش و خارش و کهیر پیدا کند .صورت او سرخ و دستانش داغ است . پر انرژی است .

طبیعت سرد یعنی فرد سرمایی است (تحمل سر ما را ندارد وهوای گرم برای وی مناسب تر است.)در زمستان لباس زیاد می پوشد .آب کم میخورد. میل به گرمی ها و غذاهای گرم نظیر عسل و کنجد و زنجبیل و شیرینیها دارد. در صورت مصرف غذاهای سرد نظیر ماست .خیار .دوغ گوشت گوساله دچار ناراحتیهایی نظیر آبریزش دهان .پر خوابی.درد اندامها و استخوان درد ، سستی عضلات وبی حالی و بی حوصلگی خواهد شد .به غیر از گرمی و سردی صفات اخلاط چهار گانه را تشکیل خواهد داد .

اخلاط چهار گانه ترکیباتی هستند سیال و مایع که بدین گونه شکل میگیرند:غذایی که ما میخوریم درکبد تغییر ماهیت داده وفعل و انفعالاتی روی ان صورت میگیرد و به چهار شکل در میاید: ترکیبی قرمز متمایل به زرد به نام صفرا که به هضم غذا کمک می کند .حرکات روده را می افزاید.مسیر گردش خون در عروق را باز میکند.تیزی و حدت ذهن میدهد و کارکرد مغزی را می افزاید.صفرا ضد عفونت هاست. صفرا از تمام خلط ها سبک تر بوده و درصد ر خواهد ایستاد ترکیب دیگر سرخ رنگ است ونام دم یا خلط خون به خود میگیرد که حامل اکسیزن و مواد غذایی به بافت ها و سلولهای بدن است و لایه ی دوم و پایین تر از صفرا خواهد ایستاد.ترکیب سوم قرمز صورتی یا قرمز کم رنگ است که پایینتر از دم (خون)خواهد ایستادو بلغم نام دارد و وظیفه تسهیل کار مکانیکی و لغزش مفاصل روی هم تشکیل بافت عصبی و سلولهای مغزی .اب میان بافتی و شبکه های لنفاوی می باشد.

ترکیب چهارم قرمز و جگری رنگ است که سودا نام داردو پایین ترین لایه و سنگین ترین خلط است.وظیفه ی طبیعی ان تحریک اشتها تشکیل بافت استخوانی خواهد بود. صفرا طبیعت گرم و خشک دارد. سودا طبیعت سردوخشک دارد.دم طبیعت گرم و تر دارد.بلغم طبیعت سرد و تر دارد.

این اخلاط چهار گانه با یکدیگر تعامل و تعادلی دارندکه در مسیر گردش خون در جایگاههای طبیعی خود به میزان تعریف شده ومتعادل قرار گرفته و وظایف ذاتی خود را انجام میدهند.

مشکل درد و بیماری ها از انجا اغاز میشود که این قرار گیری در جایگاه خاص به هم بخورد و یک یا چند خلط وارد جایگاه دیگری شده (خلط نا بجا ) ویا این که کمتر و بیشتر از حد مورد لزوم در مکانی حضور یابند و یا این که کیفیت انها ضایع شده وبه اصطلاح خلطهای فاسد شده و بد تشکیل شود.

در عالم خلقت علاوه بر انسانها تمام جانداران وحتی موجودات بیجان(گیاهان. جمادات.نباتات. حیوانات) وحتی رنگها و تصویرها و فضاها و هواها و جغرافیای سرزمینها و... داری طبع و مزاج خاص خود هستند که بحث جداگانه ای می طلبد.

هر ماده غذایی بسته به طبع و مزاج خود وقتی وارد بدن میشود موجب تولید اخلاط چهار گانه می گردد .اما یک خلط را بیشتر تولید خواهد کرد. مثلا کاهو طبع سرد و تر (بلغم زا) دارد وپس از مصرف ان خلط بلغم خون افزایش می یابد .زنجبیل گرم و خشک است (صفرا زا) وپس از مصرف ان خلط صفرای خون افزایش می یابد وبه همین شکل برنج سرد و خشک (سودا زا)و انگور گرم و تر (خون ساز یا خون زا )است.



فهرستی از غذاهای گرم و سرد و متعدل(نه گرم ونه سرد)را در اینجا میاوریم :

اغذیه گرم :

انگور .سیر. دارچین.پیاز.گلاب.فلفل سیاه. گوشت گوسفند. تره . نخود. ریحان. عسل. ارده. خرما شیره انگور. نان گندم .موز. زیتون. قهوه. گردو. کدو حلوایی .فندوق .زیره سیاه. بادام زمینی. زرد چوبه پسته. توت شلغم. روغن حیوانی.سیاه دانه.انجیر. خربزه. کنجد. نمک. کاکائو. شکلات. نبات. نعناع


اغذیه سرد:

ماهی .آلو. مرغ. گلابی. لوبیا. شاه توت. عدس. توت فرنگی. اسفناج. چغندر. ماست. ذرت. خیار. باقلا. کاهو. گوشت گاو. هندوانه. گوشت گوساله. برنج. گوجه فرنگی. قارچ. شکر. کیوی. کاسنی.پنیر. بامیه. شیر. پای. کشک.سیب زمینی.بادمجان.کدو. مرکبات.زرشک. نانجو. آلبالو.انار.گیلاس.سرکه. ماء ااشعیر.آبغوره.آب لیمو.سماق



اغذیه متعدل:

آب گوشت.بادام..سیب.کرفس.



هرکس بسته به طبع و مزاج خود باید نوع غذایی مناسب حال خود بر گزیند و بیشتر آن غذاها را مصرف کند.مثالی میزنیم:

فردی که طبع گرم صفراوی یا دموی دارد باید غذاهای خنک و سردی مثل آش انار.آش آلو.آب زرشک.خیار مرکبات.و ماست و.....مصرف کند تا گرمی و حرارت ذاتی او تعدیل شود

ودر سلامت وتعادل جسمی و گوارشی به سر ببرد.چنین فردی بایدکمتر گرمی بخوردو هر گاه غذاهای گرم مصرف کرد باید به همراه ان اقلام سردو خنک نیز بخوردو الا عوارض گرمی (جوش وخارش بدن.گر گرفتگی.بی قراری.کهیر.سوزش ادرار.سوزشسر دل.آفت دهانو....)او را آزار خواهد داد.

بلعکس فردی که طبع سرد بلغمی یا سوداوی دارد باید غذاهای گرم مصرف کندتاسردی ذاتی او تعدیل شود ودر سلامت وتعادل جسمی و گوارشی به سر ببرد. چنین فردی باید کمتر سردی بخوردوهر گاه غذاهای سرد مصرف کرد باید به همراه آن اقلام گرم نیز بخورد والا عوارض سردی (بیحالی و ضعفو سستی بدن. خواب آلودگی.نفخ معده. استخوان درد.پف آلودگی و ....)او را آزار خواهد داد.به همین دلیل در طب سنتی هر غذایی یک مصلح دارد که سردی یا گرمی غذا را به تعادل می رساند.مثلا مصلح برنج. زیره و مصلح نان . رازیانه و مصلح گوشت. پیازو مصلح عدس گلپر و مصلح انار. گلاب ومصلح شیر. هل و گلاب ومصلح مرغ .زعفران و.....بر شمرده است.



گرم و تر(دم) بهاری
گوشت ها:جگرسیاه وسفید-پاچه-گوشت گوسفند(بره)-بوقلمون-مرغ محلی-میگو-زبان-چشم
لبنیات :کره – ماست چکیده – شیرمحلی تازه گاو
میوه ها:آناناس - انجیر-انگور-خرما-سیب شیرین-قیسی-گیلاس-گلابی-موز-مویز-اقسام توت-کشمش
ریشه ها:انواع ترب-زردک-سیب زمینی ترشی-شلغم-هویج
سبزی ها:شبدر-تربچه-ترب
مغزهای گیاهی:بادام درختی شیرین-بادام زمینی-تخم طالبی-تخم خربزه-کنجد
صیفی جات:خربزه-خیارچنبر-طالبی-گرمک
حبوبات: گندم-اقسام لوبیا
متفرقه:شیره انگور-روغن کنجد-روغن بادام تلخ-ارده-سمنو-خاکشیر

گرم و خشک(صفرا) تابستانی
گوشتها:آهو-اردک-گاو-بلدرچین-گنجشک-شترمرغ-شتر-کبوتر-خروس-کباب-دل
لبنیات: پنیرکهنه
میوه ها: انبه-به-زیتون-نارگیل
ریشه ها: چغندر-پیاز-سیر-کلم قمری-موسیر
سبزی ها: برگ چغندر-پونه-نعناع-پیازچه-ترخون-مرزه-شاهی-رازیانه-جعفری-ریحان-شاهتره-شنبلیله-شوید-کرفس-اقسام کلم-گزنه-مارچوبه-تره-تره فرنگی-
مغزهای گیاهی: بادام هندی-بادام درختی تلخ-بادان کوهی-پسته کوهی-پسته-تخم آفتابگردان-چلغوز-فندق-گردو
صیفی جات: بادمجان-فلفل سبز
ادویه ها:آویشن-اسپند-چای سبزوسیاه-خردل-دارچین-انیسون-زردچوبه-زعفران-زنجبیل-زنیان-زیره-سیاهدانه-فلفل-کاکائو-گلپر-وانیل-هل-نمک
متفرقه: روغن زیتون-شیره خرما-عسل-شکرسرخ یا سفید-عرق بهار نارنج

سرد و خشک (سودا) پاییزی
گوشت ها: بز-قلوه-سیرابی-شیردان
لبنیات: کشک-قراقروط-شیرگوسفند
حبوبات: ارزن-باقلاخشک-برنج (آبکش)-جو-ذرت-عدس-ماش
مغزها: بلوط خوراکی-شاهدانه
میوه ها: شاه توت-تمشک-آلبالو-ازگیل-انارترش-بالنگ-تمرهندی-زالزالک-زرشک-زغال اخته-سنجد-غوره-کنار-گریپ فروت-لیموعمانی-نارنج-به ترش-لیموترش-سیب ترش
سبزی ها: ترشک-ریواس-گشنیز
ادویه: سماق-نشاسته-قهوه
متفرقه: سرکه-آبغوره

سرد و تر(بلغم) زمستانی
گوشت ها: انواع ماهی-مغزگوسفند
لبنیات: پنیرتازه-خامه-دوغ-ماست-سرشیر-شیرپاستوریزه
حبوبات: باقلا تازه-نخودسبز
مغزها: تخم کدو-تخم هندوانه-خشخاش-به دانه
میوه ها: توت فرنگی-آلو-آلوچه-انارشیرین-پرتغال-زردآلو-شفتالو-شلیل-کیوی-لیموشیرین-نارنگی-هلو-آب انارفشرده
سبزی ها: اسفناج-بامیه-خرفه-قارچ خوراکی-کاسنی-کاهو-لوبیاسبز
صیفی جات: خیاربوته ای-اقسام کدو-گوجه فرنگی-هندوانه-کدوحلوایی
ریشه ها: سیب زمینی
متفرقه: اسفرزه-گلاب-ماءالشعیر

خدایا شکرت واسه همه چیزای خوبی که به دست میارم
منتظر اتفاقا و خبرای خوبت هستم که داره زود زود محقق میشه
همیشه بهترین خاطراتو در شیراز زیبا داشتم و خواهم داشت
خدایا ازت ممنونم که بهترینهارو واسه سال جدید واسم درنظرگرفتی
تو خود معجزه‌ای میدانم
نقل قول
 سپاس شده توسط tarannome baran ، Sarvenaz naz ، سراب ، Aliexpress ، دخترمهربون ، mohi1369 ، farnoush ، مین مینا ، ashley ، masti khanom ، نیلوفربی بی ، maryna ، sepideh aero ، Ragazza ، nazgol368 ، fary ، sarina2014 ، سمیراسارا ، barun ، mobina-hgh ، Maryam@Majid ، dokhtare_zemesoon ، 136383
۲-آبان-۱۳۹۱, ۰۴:۴۷ عصر
ارسال: #9
RE: طب سنتی
در رابطه با مزاج باید بگم بعضی افراد 2 یا 3 ختی 4 مزاجی هم میتونن باشن
تشخیص مزاج کار اسوتی تیست

اللهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجهم

فعلا امضای خاصی ندارمNew2
نقل قول
 سپاس شده توسط اورانوس ، سراب ، سمیراسارا ، 3tayesh_t ، barun ، 136383
۲-آبان-۱۳۹۱, ۰۶:۴۵ عصر
ارسال: #10
   
RE: طب سنتی
بله دوستان
آدما 4تا مزاج رو تو بدنشون دارن و اغلب یکی از اونا غالبه به بقیه
بعضی ها هم دوتا
تمام اعضای بدن مزاج مخصوص خودشونو دارن
فصل ها مزاج دارن و تاثیر میذارن رو بدن
سن مزاج مخصوص خودشو داره و تاثیر میذاره
همه چی مزاج داره Smile
حتی موسیقی رنگ و....
نقل قول
 سپاس شده توسط اورانوس ، سراب ، 3tayesh_t ، barun
ارسال پاسخ

تمامی اظهار نظرهای کاربران صرفا نظرات شخصی آنان بوده و تمامی مسئولیت متوجه اظهار کننده نظر می باشد.




ارسال پاسخ صفحه قبل صفحه بعد ثبت نام