• دکتر فاطمه خانی زاده
  • مدیس

شور

۲۵-مرداد-۱۳۹۱, ۰۴:۱۳ عصر
ارسال: #1
     
Heart شور
Heartشور خانگی به سبک سحرناز


هویج-خیار-گل کلم-سیر-فلفل
سبزی(گشنیز-ترخان-مرزه)
نمک
آب


هویج و گل کلم را به قطعات مناسب خورد کرده
سیر را حبه میکنیم
خیار کوچک استفاده کنید
فلفل را هم که درسته میریزیم
سبزی هارا هم زیاد خورد نکنید
ترجیحا با ساقه باشد

سبزیجات را داخل ظرف مناسب لا به لا میچینیم
و لا به لا نمک میریزیم
در آخر آب میریزیم تا روی سبزیجات را بگیرد

در ظرف رو محگم میبندیم تا هوا واردش نشه و کپک نزنه
در جای خنک نگه داری میکنیم
بعد 20 روز درش رو باز میکنیم و استفاده میکنیم
حواستون باشه بعد از باز کردن درش همش تو یخچال نگه دارید


نوش جانNew1

Heartخیار شور به سبک سحرناز

این روش مزش عین خیار شور های کنسروی میشه
عالیییییییییییییییییییییییه


خیار قلمی و ریز
سبزی(ترخون-مرزه)
فلفل سبز
سیر حبه شده


خیارها و فلفل سبز و سیر را داخل ظرفی بریزید
سبزی ها رو با ساقه بریزید
لابه لاش نمک بریزید
و آب رو روش بریزید تا روشو بگیره
درشو محکم ببندید
و ده یا پانزده روز دیگه بازش کنید و مصرف کنید
یادتون نره تو یخچال نگه داری کنید


نوش جانNew1

ﻣﻦ
ﺳﺮﺷﺎﺭ ﺍﺯ ﮔﻔﺘﻨﻢ
ﻧﻪ ﺍﺯ ﻧﻮﺷﺘﻦ
ﺑﺎﯾﺪ ﮐﻪ ﺍﯾﻨﺠﺎ ﺭﻭﺑﺮﻭﯼ ﻣﻦ ﺑﻨﺸﯿﻨﯽ...

اینجا رو دوست دارم...
نقل قول
 سپاس شده توسط mahnaz110 ، صفوراملک ، saraaa72 ، farzaneh_del ، آهو مشکی پوش ، نداجون ، nooshi151 ، فاطیما_66 ، nasibe_603 ، nasrin_71 ، bahar ، xxmahyaxx ، سئويل مامان ، mehranna ، پريسان
۶-شهريور-۱۳۹۱, ۰۲:۳۴ عصر
ارسال: #2
     
Heart خیار شور
مواد اولیه :

خیار ریز مخصوص خیارشور دو کیلوگرم
سرکه دو لیوان
نمک نصف لیوان
سبزی شامل ( نعنا، شوید و ترخان) نیم کیلوگرم
سیر یک بوته
فلفل سبز تند پنج تا شش عدد
آب 16 لیوان


طرز تهیه:

خیارها را پس از تمیز کردن روی پارچه قرار داده تا کاملا خشک و بدون آب و رطوبت باشد. سبزیجات را پس از تمیز کردن شسته روی پارچه قرار داده تا آبش گرفته شود. در ظرف دلخواه مقداری سبزی و سیر ریخته خیارها را روی آن قرار دهید. باز مقداری سبزی، سیر و فلفل بریزید تا ظرف پُر شود. سپس 16 لیوان آب را همراه با نصف لیوان نمک روی حرارت جوشانده و بعد دو لیوان سرکه اضافه کرده و پس از جوش مجدد به صورت داغ روی خیارها ریخته و در آن را فوری ببندید. پس از خنک شدن در یخچال یا یک جای خنک و تاریک قرار دهید. پس از سه هفته آماده است.

[تصویر: شور]

ﻣﻦ
ﺳﺮﺷﺎﺭ ﺍﺯ ﮔﻔﺘﻨﻢ
ﻧﻪ ﺍﺯ ﻧﻮﺷﺘﻦ
ﺑﺎﯾﺪ ﮐﻪ ﺍﯾﻨﺠﺎ ﺭﻭﺑﺮﻭﯼ ﻣﻦ ﺑﻨﺸﯿﻨﯽ...

اینجا رو دوست دارم...
نقل قول
 سپاس شده توسط mahnaz110 ، saraaa72 ، farzaneh_del ، ensie ، خوشگل خانم ، nasibe_603 ، dream ، محیا سادات ، xxmahyaxx ، mehranna ، پريسان ، قرمـــ♥ــــــز
۶-شهريور-۱۳۹۱, ۰۶:۱۱ عصر
ارسال: #3
     
Heart شور مخلوط فوری
مواد اولیه :

گل کلم خرد شده نصف عدد
هویج ورقه شده دو عدد
کرفس ورقه شده دو شاخه
لوبیا سبز نازک خرده شده یک پیمانه
کلم‌پیچ خرد شده 1/4 عدد
فلفل قرمز درسته یا خرد شده یک تا چهار عدد
زنجبیل تازه رنده شده دو تا سه قاشق غذاخوری
فلفل دلمه‌ای قرمز خلالی شده یک عدد
زردچوبه نصف قاشق چایخوری
سرکه سفید هفت قاشق غذاخوری
شکر یک تا دو قاشق غذاخوری
روغن زیتون چهار تا شش قاشق غذاخوری
آب لیموترش دو عدد
نمک به میزان لازم

طرز تهیه برای 12 نفر:



گل کلم، هویج، کرفس، لوبیا سبز، فلفل قرمز، کلم‌پیچ، سیر، زنجبیل و فلفل دلمه‌ای را در آبکشی ریخته، نمک بزنید و بگذارید چهار ساعت بماند.

سبزی‌های نمک زده را در کاسه‌ای ریخته و زردچوبه، سرکه، شکر، روغن زیتون و آبلیمو را به آن بیفزایید و هم بزنید. سپس به اندازه کافی در آن آب بریزید تا فقط طعم‌ها با هم مخلوط شوند. در ظرف را ببندید و حداقل یک ساعت بگذارید بماند و سپس آن را سرو کنید. این شور تا دو هفته در یخچال قابل نگهداری است.

[تصویر: شور]

ﻣﻦ
ﺳﺮﺷﺎﺭ ﺍﺯ ﮔﻔﺘﻨﻢ
ﻧﻪ ﺍﺯ ﻧﻮﺷﺘﻦ
ﺑﺎﯾﺪ ﮐﻪ ﺍﯾﻨﺠﺎ ﺭﻭﺑﺮﻭﯼ ﻣﻦ ﺑﻨﺸﯿﻨﯽ...

اینجا رو دوست دارم...
نقل قول
 سپاس شده توسط mina14 ، mahnaz110 ، saraaa72 ، farzaneh_del ، ensie ، خوشگل خانم ، nasibe_603 ، سئويل مامان ، پريسان
۶-شهريور-۱۳۹۱, ۰۷:۱۶ عصر
ارسال: #4
     
Heart شور گل کلم و سبزیجات
مواد اولیه :

گل کلم کوچک یک عدد
خیار خردشده و هویج از هر کدام 500 گرم
سیر دو بوته
فلفل سبز تند 150 گرم
سبزی معطر (ترخان، نعنا، جعفری و مرزه) 200 گرم
نمک به میزان لازم
آب 16 لیوان
ساقه کرفس خردشده دو عدد
سرکه یک لیوان

شور گل کلم و سبزیجات
طرز تهیه:

ابتدا سبزیجات را مثل گل کلم، هویج، خیار و کرفس شسته و روی یک پارچه پهن کنید تا کاملا خشک شود. سبزی را شسته و خرد کنید. در یک قابلمه آب، نمک و سرکه را روی حرارت گذاشته تا بجوشد آن را کنار بگذارید تا کاملا خنک شود. سپس سبزیجات را داخل ظرف مورد نظر ریخته آب، نمک، سرکه خنک‌شده، سبزی‌های معطر و فلفل سبز تند را به همراه سیرهای درسته به آن اضافه کرده و در ظرف را محکم ببندید و به مدت چهار هفته در یک جای خنک قرار داده تا شور درست شود.

نکته:

1- محلول آب و نمک اگر گرم باشد سبزیجات نرم می‌شوند.

2- اگر خیار قلمی‌ریز دارید دیگر خیارها را خرد نکنید.

[تصویر: شور]

ﻣﻦ
ﺳﺮﺷﺎﺭ ﺍﺯ ﮔﻔﺘﻨﻢ
ﻧﻪ ﺍﺯ ﻧﻮﺷﺘﻦ
ﺑﺎﯾﺪ ﮐﻪ ﺍﯾﻨﺠﺎ ﺭﻭﺑﺮﻭﯼ ﻣﻦ ﺑﻨﺸﯿﻨﯽ...

اینجا رو دوست دارم...
نقل قول
 سپاس شده توسط mahnaz110 ، Sheton Bala ، saraaa72 ، farzaneh_del ، ensie ، خوشگل خانم ، nooshi151 ، nasibe_603 ، سئويل مامان ، mehranna
۲۱-دي-۱۳۹۱, ۰۲:۰۴ صبح
ارسال: #5
     
Heart شور خانگی
گل کلم
هویج
کلم برگ
خیار کوچک و قلمی
کرفس(ساقه و برگهای جوان)
سبزی(گشنیز، شوید، ترخون یا مرزه)
فلفل سبز تند
نمک
آب

مواد رو شسته و خشک میکنیم
و درون ظرف مناسب میریزیم
لا به لا نمک میریزیم
و آب را در آخر اضافه میکنیم...
در ظرف را محکم میبندیم تا به هیچ عنوان هوا نفوذ نکند
و در جای خنک نگه داری میکنیم

یک هفته الی بیست روز بعد قابل استفاده است
البته اگر تحمل داشته باشید که من نداشتم3 (12)

[تصویر: شور]

[تصویر: شور]

نوش جانNew1

ﻣﻦ
ﺳﺮﺷﺎﺭ ﺍﺯ ﮔﻔﺘﻨﻢ
ﻧﻪ ﺍﺯ ﻧﻮﺷﺘﻦ
ﺑﺎﯾﺪ ﮐﻪ ﺍﯾﻨﺠﺎ ﺭﻭﺑﺮﻭﯼ ﻣﻦ ﺑﻨﺸﯿﻨﯽ...

اینجا رو دوست دارم...
نقل قول
 سپاس شده توسط yarauf ، pari pariaaaa ، HiddenBride ، خانوم عجول ، سحر ایرانی ، آهو مشکی پوش ، jama ، aroos koochooloo ، عروس شیرازی ، خوشگل خانم ، رخشان ، پارادایس ، lili91 ، نداجون ، madely ، fatima.s ، nasibe_603 ، dream ، mona*m ، nasrin_71 ، xxmahyaxx ، فصل پاییزی ، سئويل مامان ، secret ، mahnaz110 ، النا68 ، banoo narges ، *elay*
۱۱-آذر-۱۳۹۲, ۰۲:۰۳ صبح
ارسال: #6
RE: شور
همیشه دیگران از شورهایی که درست میکنم تعریف میکنند تازه سفارش میدن .
گل کلم سفید
کلم پیچ
هویج
ساقه کرفس
فلفل تند
سیر
خیار مجلسی ریز
نمک بدون ید از این بسته زردای قدیمی .
سبزیجات شامل ( برگ کرفس نعناع جعفری گشنیز شویدو ترخون که باید بیشتر باشه چون مزه شور به ترخونشه )
بچه ها اگه میخوایید شورتون ترد باشه له نشه و کپک نزنه باید مواد شورتون بعد از شستن هیچکدومش اب نداشته باشه خشک خشک باشه .آبی که میخواین براش بریزید بجوشونید و بذارید خنک شه البته نه خنک خنک کمی ولرم باشه و نمک داخلش اندازه و موقع بستن ظرف شور روی موادتون مقدار زیاد سبزی بذارید سبزی نمیذاره کپک بزنه و روش مشمبا بذارید و درشو محکم ببندید تا هوا داخلش نره و روزی ۱ بار دبه رو تکون بدید تا هوای توی ظرف جابه جا شه .
بعد ۱ هفته از بستن ظرف درشو باز کنید و از ابش بخورید و میبینید که نمکش کم شده چون مواد نمکو به خودش میگیره بعد مقداری از اب دبه بردارید و اندازه همون مقدار اب با نمک فراوون بجوشونید و وقتی ولرم شد دوباره به دبه اضافه کنید این کار باعث میشه شورتون له نشه جوری نشه که شورتون و از شوری نتونید بخورید اندازه باشه نمکش .بعد از اینکه شورتون گرفت اگر توی تراس میذارید ودیدید هوا سرده روی ظرفتون ملحفه نسبتا ضخیم بکشید این کار نمیذاره شورتون توی زمستون یخ بزنه . امیدوارم کمکی کرده باشم Wink
نقل قول
 سپاس شده توسط الیزابت ، nooshi151 ، مهشید 67 ، nasibe_603 ، **Narin** ، My dear 90 ، xxmahyaxx ، mehranna ، پريسان ، من و خودم ، pikard ، ندای آسمانی
۱۱-آذر-۱۳۹۲, ۰۸:۵۳ صبح
ارسال: #7
RE: شور
خیارشور و گوجه فرنگی شور(به روش من)

یه بار امتحان کنید مشتری دائمش میشید:

*مواد لازم*
خیار ریز قلمی : 2 کیلو
برگ کرفس: 200 گرم
شوید : 200 گرم
ترخون: یک کیلو
سنگ نمک: به میزان لازم ( اگه ازنمک معمولی استفاده میکنید خیار ها نرم میشه ولی اگه ازسنگ نمک استفاده کنید کیفیت خیار شور شما خیلی خوب خواهد شد )
سیر: 4 حبه بزرگ
فلفل سبز تند: 4 عدد
زاج سفید: یک تکه کوچیک اندازه نخود

طرز تهیه

سبزی ها و خیار ها رو بشورید و بزارید خوب خشک بشن ( اگه خوب خشک نشه کپک میزنه ) ، لازم نیست سبزیها رو خرد کنید ، بعضی ها خیار ها و سبزیها رو نمی شورند و بعد خیار شورها رو آب می کشند اما من از همون اولش می شوره.

آب و نمک رو بزارید بجوشه ( تقریبا به ازا هر15 لیوان آب یک لیوان خرد شده سنگ نمک به کار میره ) در انتها زاج سفید رو هم بندازید توش و وقتی حل شد از رو گازبدارید.

خیار و سبزیها را لایه لایه داخل ظرف ترشی ریخته و سیر و فلفل را هم لابه لای آنها قرار دهید ، آب و نمک رو بریزید روی مواد تا جائی که ظرف پربشه بعد درش رو محکم ببندید و بزارید تا جابیفته بستگی به دمای هوا زمان لازم برای عمل اومدن خیار شور متفاوته هرچه هوا گرمتر بشه زمان هم کمتر میشه .

نکته بسیار مهم : دمای آب و نمکی که روی خیار شور می ریزید خیلی مهمه ، این آب باید گرم باشه نه داغ نه سرد! یعنی وقتی انگشتتون رو توش می زنید نسوزه!

نکته خوشمزه: اگه لابلای مواد ، گوجه های رسیده سفت هم بریزید میتونید همزمان شوری گوجه فرنگی خوشمزه هم داشته باشید ، این نوع شوری گوجه فرنگی به قدری خوشمزه هست که معمولا همون اولش از ظرف غیب میشن!!

از لحظه اي كه مادر شدم نميتوانم بدون شرم به چشمان مادرم بنگرم!
اي فرشته زميني ،اي مادر فداكارم ....
بسيار دوستت دارمHeart
نقل قول
 سپاس شده توسط مهشید 67 ، مهپاره ، mehranna ، پريسان ، ندای آسمانی
۲۲-دي-۱۳۹۲, ۰۱:۱۸ عصر
ارسال: #8
RE: شور
مواد لازم :
خیار، کرفس، گل کلم، هویج، سبزیجات معطر شامل تلخون، شبت، سیر، فلفل سبزتند، سرکه، پودر گل پر

طرز تهیه :
ابتدا ظرفهای مخصوص را به خوبی شسته و خشک کنید، سبزیجات فوق را به جز خیار، گل کلم، سیر و فلفل خرد کرده و پس از شست وشو در معرض هوا قرار دهید تا کاملاً خشک شوند.
فلفل ها و خیارها را به صورت درسته و گل کلم ها را نیز به همان ترتیب با حفظ فرم اصلی با دست از یکدیگر جدا کنید تا به صورت گل کلم های کوچکی درآیند.
خرد کردن گل کلم ها با چاقو زیبایی شور را از بین می برد.
سیرها را نیز به حالت حبه ای مورد استفاده قرار دهید.
سبزیجات معطر را نیز پاک کرده و خوب بشویید سپس به قطعات حدود 10 سانتی متری با ساقه خرد کنید.
پس از آنکه کلیه مواد آماده شد، خیار و سبزیجات دیگر شامل گل کلم، هویج، کرفس همچنین سبزیجات معطر، سیر، فلفل و پودر گل پر را به صورت لایه لایه درون ظرف قرار دهید به ترتیبی که یک ردیف مواد شور و ردیف دیگر با سبزیجات معطر، سیر، فلفل و پودر گل پر پر شود.
سپس قابلمه ای را از آب پر کرده و به میزان هر 2 لیوان آب 1 قاشق غذاخوری نمک به آن اضافه کنید.
در ضمن در صورت تمایل به مواد فوق می توانید مقداری سرکه نیز بیفزایید، سرکه طعم خوبی به شور می دهد.
برای هر شیشه یک کیلوگرمی شور، نصف استکان سرکه کافی است.
البته میزان سرکه رابطه مستقیمی با ذائقه افراد دارد.
در صورتی که نمی خواهید از سرکه استفاده کنید، آب را درون قابلمه آلومینیویی بجوشانید زیرا که در غیر این صورت قابلمه سیاه خواهد شد.
پس از آنکه محلول آب و نمک و در صورت تمایل سرکه به نقطه جوش رسید، قابلمه را از روی حرارت برداشته و برای مدت کوتاهی صبر کنید تا دمای آن پایین تر آید.
هنگامی که دما از 100 درجه سانتی گراد به 80 یا 70 درجه رسید یا به اصطلاح از حرارت افتاد، محلول حاصل را درون ظرف پر از مواد شور تا اندازه ای بریزید که ظرف لبالب با محلول پر شده و روی سطح مواد را کاملاً بپوشاند.
سپس در ظرف را محکم بسته و دو یا سه روز در محلی گرم و در صورت امکان در مقابل تابش خورشید قرار دهید.
پس از طی این مدت زمان آن را به یخچال یا محل سرد دیگری منتقل کنید.

چند نکته مهم :
1 _ مراقب باشید تمام مواد و حتی ظرف آنها خوب خشک شده باشند. وجود نم و قطره ای آب سبب کپک زدن شور شما خواهد شد

2 _ کاربرد ظروف شیشه ای از ظروف پلاستیکی بهتر است .

3 _ برخی معتقدند استفاده از چند عدد نخود خام در لابه لای مواد، سرعت آماده شدن شور را بالا می برد.

4 _ عده ای با قراردادن تکه ای نان سنگک بر روی کلیه مواد و در دهانه ظرف از آن به عنوان مخمر استفاده می کند .

5 _ برای انداختن خیارشور، از خیارهای سالم و ترد استفاده کنید. نحوه درست کردن خیارشور نیز همان روش فوق است.

6 _ به سبزیجات معطر یاد شده برگ کرفس و گشنیز هم می توان اضافه کرد.

Do more what makes you HAPPY
Hehe!
نقل قول
 سپاس شده توسط خوشگل خانم ، ندای آسمانی
۱۰-بهمن-۱۳۹۲, ۰۶:۳۰ صبح
ارسال: #9
RE: شور
اگه شورتون کپک زد
اونو بذارین توی یخچال
نمیدونم جریانش چیه اما کپکاش ازبین میره!
من اتفاقی این موضوع رو کشف کردم!
اول باورم نمیشد هی میذاشتم بیرون یخچال کپک میزد باز میذاشتم یخچال خوب میشدBig Grin

من اولا فکر میکردم کیفیت خیار های قبل انداختن شور مهم نیست
دیدن خیار ها تو خالی میشن و یا چروک؟اینا مربوط به کیفیت خیار اولیه هست!
البته چیز مهمی نیست ولی در کل گفتم!
شوید اگه زیاد باششه خییلیی خیلی خوشمزه تر میشه
مثلا من برای 1 شیشه 1 کیلویی1 مشت پر شوید میریزم و چند ساقه ترخون!!

95هم تموم شد اما غم بزرگی تا همیشه بر دلم جا گذاشت... روزگارتون پر از آرامش
.
.
دلم خوش بود بوش خریدم که عمری باشه، اما نمیدونستم باید کلا دم تعمیرگاه بوش بخوابم و فقط هزینه کنم
نقل قول
 سپاس شده توسط آرامشه خیال ، قرمـــ♥ــــــز
۲-اسفند-۱۳۹۲, ۰۲:۴۸ عصر
ارسال: #10
RE: شور
شور من مواد: گل گلم. هویج .ساقه ی کرفس. فلفل قرمز .فلفل سیاه سبزیجات معطر مثل ترخون .سرکه سفید .نمک .اب سرد جوشیده شده.
[تصویر: شور]
[تصویر: شور]

مامان عزیزم از دنیا رفتCrying.
نقل قول
 سپاس شده توسط شادن ، جیما ، mona*m ، Aroose Maloos ، nasrin_71 ، النا68 ، پريسان ، *elay* ، ندای آسمانی ، fahim.s ، azinia25
ارسال پاسخ

تمامی اظهار نظرهای کاربران صرفا نظرات شخصی آنان بوده و تمامی مسئولیت متوجه اظهار کننده نظر می باشد.




ارسال پاسخ صفحه قبل صفحه بعد ثبت نام