• آذینرو
  • آرایشگاه مدیس

زیتون پرورده

۲۱-مرداد-۱۳۹۱, ۰۶:۱۹ صبح (آخرین تغییر در این ارسال: ۲۱-مرداد-۱۳۹۲ ۱۲:۲۳ صبح توسط narcissus88.)
ارسال: #1
 
Rainbow زیتون پرورده
زیتون پرورده


مواد لازم:

زیتون سبز: یک کیلو

مغز گردو: 250 گرم

سیر به هر اندازه که دوست دارید.

انار ترش: به اندازه کافی

اب انار: یک لیوان

رب انار: یک قاشق غذاخوری

گلپر: یک قاشق چای‌خوری

چوچاق - سبزی‌ محلی - اگر ندارید نعنای خشک ساییده شده: 2 قاشق غذاخوری (زیاد شه تلخ میشه)

نمک و فلفل به اندازه کافی

(ما سماق زدیم بهتر شد)

طرز تهیه:

1- ابتدا زیتون‌ها را تا دو سه ساعت در آب ولرم خیس کنید سپس هسته‌هایش را درآورید. بعد زیتون‌ها را خوب بشویید و بگذارید آبش برود در غیر این صورت زیتون پرورده‌تان شل و آبکی می‌شود.

2- حالا مغز گردو را خوب خرد کنید تا آماده مخلوط کردن با زیتون شود. البته نباید خیلی پودر شود طوری باشد که مغز گردو را زیر دندان‌های‌تان حس کنید.

3- حالا انارها را خوب چرخ کنید تا یک دست و نرم شوند. انار نباید به صورت درسته و دان در زیتون پرورده ریخته شود. انار با گردو فرق می‌کند نباید درسته زیر دندان بیاید.

4- حالا سبزی محلی را که شمالی‌ها به آن چوچاق می‌گویند، خوب چرخ و یا ریز خرد کنید. اگر سبزی محلی ندارید نعنا خشک یا تازه هم کارتان را راه می‌اندازد.

5- سیرها چرخ و یا ریز کنید.

6- حالا وقت مخلوط کردن مواد است. زیتون‌ها را در یک ظرف نسبتا بزرگ بریزید و کم کم موادتان را به آن اضافه کنید. اول گردوی خرد شده و بعد سبزی چرخ شده و سیر را اضافه کنید و خوب هم بزنید. گلپر، آب انار، رب انار و نمک و فلفل را هم اضافه کنید و خوب هم بزنید.

7- حالا زیتونی‌را که پرورانده‌اید داخل یک ظرف شیشه‌ای بریزید و بگذارید یک شبانه روز در یخچال بماند. بعد از یک روز می‌توانید با غذا میل کنید.

(هی بچشید نمک و ترشیشو هرطور دوس دارین تنظیم کنین)
نقل قول
 سپاس شده توسط sara joon ، درسا ، eglantine ، mahnaz110 ، elize ، star ، farnaaz ، فرشته ی نجات ، سراب
۶-شهريور-۱۳۹۱, ۰۴:۵۲ عصر
ارسال: #2
     
Heart زیتون پرورده
مواد اولیه :

زیتون بدون هسته 200 گرم
سیر رنده شده سه تا چهار حبه
گردو ساییده شده 50 گرم
آب انار ترش نصف پیمانه
رب انار یک قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و گلپر به میزان لازم
دانه انار نصف پیمانه

طرز تهیه:

زیتون، گردو، سیر و تمام مواد را خوب مخلوط کرده می‌گذاریم دو تا سه ساعت بماند تا همه مواد به خورد هم بروند. بعد آنها را در شیشه استریل ریخته و در یخچال نگهداری می‌کنیم. می‌توان موقع استفاده چند دانه انار برای تزئین روی آن ریخت.


خواص زیتون و روغن آن

زیتون درختچه‌ای است به ارتفاع تقریبا سه متر، ولی هنگامی که در موقعیت آب و هوایی خوب پرورش یابد ارتفاع آن حدودا 12 متر می‌شود. منشا درخت زیتون به طور حتم منطقه مدیترانه بوده و از آنجا به سایر نقاط دنیا راه یافته است. زیتون در اوایل تابستان شروع به گل دادن می‌کند و در اواخر تابستان میوه آن به ثمر می‌رسد. زیتون سبز به تدریج تبدیل به بنفش، قهوه‌ای سپس سیاه می‌شود.

زیتون خواص درمانی بسیاری دارد که به تعدادی از آنها اشاره می‌کنیم. دم‌کرده برگ زیتون داروی خوبی برای پایین‌آوردن فشار خون است. روغن‌زیتون نرم‌کننده و صفرابر است همچنین برای دفع سنگ کیسه صفرا نیز استفاده می‌شود. روغن‌زیتون کرم‌کش می‌باشد و برای رفع سرفه‌های خشک مفید خواهد بود. همچنین برای رفع خارش گزیدگی حشرات، روغن‌زیتون را به محل گزیدگی بمالید و اگر خشکی لثه دارید آن را بر روی لثه‌ها بمالید. برای برطرف کردن خراش و ترک پوست، گلیسیرین و روغن زیتون را به اندازه مساوی با هم مخلوط کرده و روی پوست بمالید . دم‌کرده برگ درخت زیتون تب‌بر است و برطرف‌کننده نقرس و روماتیسم می‌باشد.

باید خاطرنشان کرد مصرف روغن‌زیتون از امراض قلبی و سرطان جلوگیری می‌کند. در ضمن برای سرباز کردن جوش، کورک‌ها زیتون را له کرده و روی جوش یا کورک بمالید. پماد میوه نارس زیتون برای سوختگی مفید است و جویدن برگ آن نیز از بین برنده زخم‌های دهان می‌باشد. بنابراین روغن‌زیتون برای هیچ‌کس مضر نیست و همه افراد می‌توانند از آن استفاده کنند اما بهتر است از میوه تازه و یاقوتی آن کمتر استفاده شود.

[تصویر: زیتون پرورده]

ﻣﻦ
ﺳﺮﺷﺎﺭ ﺍﺯ ﮔﻔﺘﻨﻢ
ﻧﻪ ﺍﺯ ﻧﻮﺷﺘﻦ
ﺑﺎﯾﺪ ﮐﻪ ﺍﯾﻨﺠﺎ ﺭﻭﺑﺮﻭﯼ ﻣﻦ ﺑﻨﺸﯿﻨﯽ...

اینجا رو دوست دارم...
نقل قول
 سپاس شده توسط elize ، star ، سئويل مامان ، farnaaz ، فرشته ی نجات
۸-مهر-۱۳۹۱, ۰۴:۲۰ عصر
ارسال: #3
     
Heart زیتون پرورده
دوستای گلم من تو خونه به این روش زیتون پرورده درست میکنم

زیتون بدون هسته یک کاسه
پیاز رنده شده ریز یه دونه کوچولو
سیر دو تا پر ریز رنده شده
رب انار به اندازه دلخواه
گردو آسیاب شده دو الی سه قاشق پر
دونه های انار به دلخواه
روغن زیتون کمی برای اینکه سفت نشه زیتون پرورده

[تصویر: زیتون پرورده]


مواد بالا رو خوب مخلوط میکنیم
یه روز بمونه بهتره
ولی من چون طاقت ندارم همون موقع میخورمش
خیلییییی خوشمزه میشه به روش منBig Grin


[تصویر: زیتون پرورده]

[تصویر: زیتون پرورده]

ﻣﻦ
ﺳﺮﺷﺎﺭ ﺍﺯ ﮔﻔﺘﻨﻢ
ﻧﻪ ﺍﺯ ﻧﻮﺷﺘﻦ
ﺑﺎﯾﺪ ﮐﻪ ﺍﯾﻨﺠﺎ ﺭﻭﺑﺮﻭﯼ ﻣﻦ ﺑﻨﺸﯿﻨﯽ...

اینجا رو دوست دارم...
نقل قول
 سپاس شده توسط mahnaz110 ، elize ، سحر ایرانی ، star ، jama ، سئويل مامان ، farnaaz ، حباب
  • گروه ژ
  • بهرام بابایی
۹-مهر-۱۳۹۳, ۱۰:۵۹ صبح
ارسال: #4
RE: زیتون پرورده
مواد لازم: *زیتون بدون هسته: 500 گرم *گردوی خرد و میکس شده: 1 پیمانه *سبزی معطر (ریحان، گشنیز، سیر و نعنا): 1 قاشق غذاخوری *آب انار یا رب انار ترش: 1/2 پیمانه *نمک و فلفل: به مقدار لازم *دانه انار: جهت تزیین و زیبایی در صورت دلخواه*
چگونگی تهیه:

ابتدا اگر زیتون هسته دارد هسته آن را جدا کرده و بعد به مدت 1 تا 2 روز چند بار آب زیتون را عوض می کنیم تا تلخی و شوری زیتون گرفته شود. سپس گردوی میکس شده را با رب انار یا در صورت دلخواه هر دو آنها مخلوط کرده و مقدار 1 قاشق غذاخوری سبزی معطر مخلوط را اضافه کرده و با اضافه کردن نمک و فلفل حالا مواد را با زیتون شسته شده مخلوط می کنیم و خوب به هم می زنیم و اگر دوست داشتیم از چند قاشق غذاخوری دانه انار هم برای زیباتر شدن زیتون پرورده استفاده می کنیم. زیتون پرورده آماده است

صصفر(0) باش!!!!!..........همان دایره ساده و خالی که باحضورش روبروی هرعددی آن را تا ده ها و صدها برابر ارزش میبخشد.......
نقل قول
 سپاس شده توسط farnaaz
۱۲-آذر-۱۳۹۳, ۰۴:۴۲ عصر
ارسال: #5
     
RE: زیتون پرورده
زیتون پرورده خانگی

برای تهیه یک کیلوگرم زیتون پرورده ابتدا یک کیلوگرم زیتون را از هسته جدا کنید.

سپس سیصد گرم مغز گردوی ساییده شده را به آن اضافه کنید.

یک قاشق غذاخوری پر رب انار به موادتان اضافه کنید. اگر نمی خواهید زیتون پرورده شما خیلی ترش شود می توانید از رب انار شیرین استفاده کنید. اگر در دسترس تان آب انار موجود است می توانید نصف استکان آب انار هم اضافه کنید.

بعد یک قاشق غذاخوری نعنا و چوچاق و جعفری ساییده شده به زیتون اضافه کنید. (چوچاق یک سبزی معطر است که فقط در شمال کشور خصوصا نواحی انزلی پیدا می شود و آن را می توان در هفته بازارها تهیه کرد.)

یک بوته سیر رنده کنید و به مواد اضافه کنید. میزان سیری که مصرف می کنید به سلیقه و محیط زندگی تان بستگی دارد. طبیعتا در شهر و در روزهای کاری نمی توان از این حجم سیر استفاده کرد.

در پایان یک قاشق مربا خوری نمک بریزید و مواد را خوب بهم بزنید.

می توانید زیتون را یکی دو روز کنار بگذارید تا مواد خوب به خورد زیتون برود.

نوش جان
نقل قول
 سپاس شده توسط farnaaz ، masum ، حباب
۲۴-آذر-۱۳۹۳, ۰۶:۴۱ عصر
ارسال: #6
RE: زیتون پرورده
زیتون سبز یک کیلو
مغز گردو ۲۵۰ گرم
سیر به مقدار لازم
انار ترش به اندازه کافی
اب انار یک لیوان
رب انار یک قاشق غذاخوری
گلپر یک قاشق چای‌خوری
سبزی محلی چوچاق (زلنگ) ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به اندازه کافی

نکته : چوچاق یک سبزی محلی شمالی است که اگر آن را در دسترس ندارید می توانید به جای آن نعنای خشک ساییده و آویشن به مقدار یک قاشق غذا خوری استفاده کنید .

طرز تهیه زیتون پرورده شمالی :

در ابتدا زیتون سبزهای خود را به مدت دو الی سه ساعت درون یک ظرف آب گرم بخیسانید، سپس هسته های آن را دربیاورید و خوب شستشو دهید ، سپس بعد از آن بگذارید تا خوب آب آن گرفته شود . در غیر این صورت باعث میشود که زیتون شما آبکی شود .

مرحله بعد باید گردوهای خود را خوب خورد کنید ، البته طوری باشد که به صورت پودر در نیاید ، و به نحوی باشد که بتوانید آن را زیر دندان خود حس کنید. حالا انارها را خوب چرخ کنید تا یک دست و نرم شوند. انار نباید به صورت درسته و دان در زیتون پرورده ریخته شود. انار با گردو فرق می‌کند نباید درسته زیر دندان بیاید.حالا سبزی محلی شمال یعنی همان چوچاق را خوب ریز می کنید . اگر این سبزی را نداشتید به جای آن نعناع و آویشن اضافه کنید . سیر ها را خوب ریز کنید .

حالا تمامی مواد را خوب با هم مخلوط نمایید . زیتونها را در یک ظرف بزرگ بریزید و آهسته آهسته مواد آماده شده را به آن اضافه کنید . ابتدا گردوی خرد شده؛ بغد سبزی و سیر را اضافه کنید و خوب بهم بزنید . رب انار و نمک و فلفل را هم اضافه کنید و خوب هم بزنید.

حالا زیتونی‌را که پرورانده‌اید داخل یک ظرف شیشه‌ای بریزید و بگذارید یک شبانه روز در یخچال بماند. بعد از یک روز می‌توانید با غذا میل کنید.

نکته های مهم در تهیه [highlight] زیتون پرورده شمالی [/highlight] :
در مصرف رب انار و آب انار دقت کنید. اگر آب انار بیش از یک لیوان باشد زیتون پرورده‌اتان آب می‌اندازد و آب و دانش از هم جدا می‌شود. رب انار را هم زیاد اضافه نکنید زیتون پرورده نباید زیاد ترش باشد.
طعم و مزه زیتون پرورده به سیر آن است ولی اگر سیر دوست ندارید از پودر آن که بوی کمتری دارد استفاده کنید.
اگر زیتون سبزی که خریده‌اید تلخ است برای از بین بردن تلخی زیتون آن را یک شبانه‌روز در آب نمک و آب لیمو بخیسانید تا تلخی‌ آن برطرف شود.
نقل قول
 سپاس شده توسط حباب
۶-دي-۱۳۹۳, ۱۱:۵۷ عصر (آخرین تغییر در این ارسال: ۷-دي-۱۳۹۳ ۱۲:۰۳ صبح توسط لیلا جووون.)
ارسال: #7
RE: زیتون پرورده
سلوم خانما [تصویر: زیتون پرورده]
با اموزش زیتون پرورده سنتی و اصلی در خدمتتونم [تصویر: زیتون پرورده]
مواد لازم :
زیتون خوشششششمزهTongue بدون هسته
گردوی کاملا سابیده شده
اب انار ترش
سیر از دو حبه بیشتر باشه
سبزی چوچاق
[تصویر: زیتون پرورده]

قدیما زیتون پرورده رو تو ظرفای گلی به اسم نمکیار درست می کردن که واقعا طعم زیتون پرورده رو هزار برابر بهتر می کرد .الان دیگه از دستگاههای برقی استفاده میشه خو [تصویر: زیتون پرورده]
توی اسیاب کوچیک برقی یه مقدار اب انار و با 4 تا حبه سیر، سبزی چوچاق و یه مقدار کم نمک می ریزیم و حسابی چند پالس موادو باهم میکس می کنیم تا یه مایع نسبتا غلیظ یه دست بهمون بده .این مایع فوق العاده خوش عطر دل ادم ضعف میره Tounge
[تصویر: زیتون پرورده]

حالا اب انار و کم کم به گردو اضافه می کنیم و در واقع با اب انار گردو رو باز می کنیم .این کارو تا جایی ادامه میدیم که گردو و اب انار به حالت یه مایع نسیتا غلیظ دربیاد .سیر و چوچاقیم که میکس کردیم رو هم به این مواد اضافه می کنیم هم میزنیم Rolleyes.[تصویر: زیتون پرورده]

این مواد پرورده رو کم کم به زیتونمون اضافه می کنیم تا تموم سطح زیتون رو بپوشونه .زیتونمو می چشیم اگه چیزی کم داشت بهش اضافه می کنیم .زیتون رو میریزم تو یه ظرف شیشه ای دربسته .
[تصویر: زیتون پرورده]

هر وقت خواستیم نوش جان می کنیم .
Lub[تصویر: زیتون پرورده]


اما نکته ها :Cool
*من مقدار برای مواد لازم نگفتم اونم به این دلیله که موادو به صورت چشمی میریزم و دست خودمونه یه جورایی و سلیقه ای.
**زیتونی که من استفاده کردم یه مقداری خشک بود برا همین تو مولینکس ریختم و چن پالس زدم برا همین که تو عکسا خعلی خرد و ریز دیده میشه .
***تو دستورای دیگه دیدم که گلپر و رب انار ریخته شده که اونم درسته ولی چون هر دوی اینا طعم غالبی دارند طعم اصلی زیتون پرورده رو می گیره برا همین ما نمیریزیم .
****در مورد سبزی چوچاقم واقعا جایگزینی سبزی دیگه طعم زیتون پرورده رو برمیگردونه بهتره که خودش باشه بازم .توی عکس من هم برگش رو گذاشتم هم له شدش رو که دیدید.
New2و یه غذایی تو همین زیتون پروره نهفته است که می خوام بهتون معرفی کنم تو عکس شماره 3 یه مایع غلیظی داریم که اگه اون رو با اب انار ترش رقیق تر کنیم میشه یه خورشت سرد که همراه برنج و ماهی خورده میشه یعنی این خورشتو رو برنج می ریزیم و می خوریم فوق العاده خوشمزه ست .البته اگه طعم ترشی تو غذا رو دوست داشته باشید.

New1New1

Cool
نقل قول
 سپاس شده توسط bad saba ، Faran33 ، بی خوابی ، lilimashi ، نجوا26 ، tina34 ، golava ، darya313 ، ماه نوش ، bahar_68 ، nonoo ، orkide311 ، حباب ، Alice13 ، معصومه ، ImWish
۱۰-دي-۱۳۹۳, ۱۰:۱۳ عصر
ارسال: #8
RE: زیتون پرورده
چوچاق رو کجا می شه تهیه کرد
نقل قول
۲۲-دي-۱۳۹۳, ۰۶:۵۹ عصر
ارسال: #9
RE: زیتون پرورده
میشه بگید زیتون پرورده چند روز تو یخچال میمونه و شرایط نگهداریش چه جوریه؟
نقل قول
۴-ارديبهشت-۱۳۹۴, ۱۲:۰۴ عصر
ارسال: #10
RE: زیتون پرورده
سلام دوستان کسی میدونه این زیتون پرورده عسلی چطور درست میشه ؟

نقل قول
ارسال پاسخ

تمامی اظهار نظرهای کاربران صرفا نظرات شخصی آنان بوده و تمامی مسئولیت متوجه اظهار کننده نظر می باشد.




ارسال پاسخ صفحه قبل صفحه بعد ثبت نام