• مرضیه محمدی
  • تقی زاده

خشک کردن میوه جات

۲۴-مرداد-۱۳۹۱, ۰۹:۰۷ صبح (آخرین تغییر در این ارسال: ۵-بهمن-۱۳۹۲ ۰۷:۰۹ عصر توسط pikard.)
ارسال: #1
 
Rainbow چیپس میوه
این چیپس خوشمزه و سالم بدون روغن و نمک بهترین اسنک بین وعده های غذایی است.

سیبها را بصورت حلقه های نازک ببرید و در یک ظرف آب و یخ وکمی آب لیمو بگذارید بمدت ۱۰ دقیقه بماند سپس آب آنرا خالی کرده و سیبها را روی کاغذ پارچمنت یا ورقه های مخصوص فر که از سیلیکون درست شده است و احتیاج به چرب کردن ندارد و نچسب است بچینید و درون فر که از قبل با۲۰۰ درجه فارنهایت گرم کرده اید بمدت یکساعت و نیم بگذارید بماند بعد از فر دراورده و میل بفرمایید.
نقل قول
 سپاس شده توسط شوکران ، هیلدا ، golpar ، andia ، raha-71 ، seshish ، فلفل بانو ، فاطمه23 ، سمیراسارا ، nonoo ، isarah ، baran89
۲۸-آذر-۱۳۹۱, ۰۷:۱۸ عصر (آخرین تغییر در این ارسال: ۵-بهمن-۱۳۹۲ ۰۷:۰۸ عصر توسط pikard.)
ارسال: #2
     
Heart طرز تهیه چیپس میوه در منزل
برای درست کردن میوه های خشک ، میوه ها را پس از شستن به صورت حلقه های بسیار نازک برش می دهیم و در سینی استیل یا اکت قرار داده و می چینیم، اگر بخواهیم در زمستان تهیه کنیم ظرف را روی شوفاژ قرار می دهیم و اگر در تابستان، زیر تابش نور خورشید قرار می دهیم .
احتیاجی به زیر و رو کردن میوه ها نیست و به مدت ۷ الی ۸ ساعت میوه ها خشک می شوند
نکته :
برای جلوگیری از تغییر رنگ سیب یک کم آبلیمو روی حلقه های سیب بمالید.
میوه ها به دو صورت خشک می شوند:
۱- به طور طبیعی
۲- با دستگاه، مثل دستگاه خشک کن مواد غذایی
کشمش، خرما و آلو خشک نمونه هایی از این ها هستند. سایر میوه هایی که می توان آنها را خشک کرد شامل: سیب، زردآلو، موز، توت، کیوی، انجیر، انبه، هلو، گلابی، آناناس، توت فرنگی، گوجه فرنگی و خرمالو است.
میوه های خشک را می توان برای مدت زمان طولانی نگهداری کرد، بنابراین جایگزین مناسبی برای میوه تازه در خارج از فصل آن است، مثل مصرف آلو یا آلبالو خشک در زمستان.
خشک کردن میوه، راه مناسبی برای نگهداری آن در خارج از یخچال است، پس نیازی به یخچال نیست.
میوه های خشک منبع غنی ویتامین های A، B1، B2، B3، B6 و پانتوتنیک اسید و نیز املاحی مثل کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، مس و منگنز هستند.
هر ۱۰۰ گرم میوه خشک تقریباً ۲۵۰ کالری انرژی و ۱ تا ۵ گرم پروتئین دارد.
در اثر کاهش آب موجود در میوه در طی فرآیند خشک کردن (تقریباً ۷ قسمت از ۸ قسمت آب آن از بین می رود)، میوه خشک شده طعم بهتری به خود می گیرد. اما باید توجه داشت حرارتی که برای خشک کردن میوه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد تا حدود زیادی موجب از بین رفتن ویتامین C موجود در میوه می‌شود.
به میوه هایی که در خارج از منزل(در صنعت یا مغازه ها) خشک می شوند، ماده ای بنام اکسید سولفور اضافه می کنند که می تواند باعث بروز آسم در افراد حساس به آن شود. برای تثبیت رنگ میوه به آن سولفور می زنند.
میوه هایی که به طور طبیعی و بدون افزودن سولفور خشک می شوند (مثل خشک کردن کشمش در سایه یا در مقابل آفتاب) دارای رنگ تیره تری نسبت به میوه تازه هستند، ولی طعم آنها به میوه تازه بیشتر شبیه است.
البته تا اندازه ای می توان رنگ بعضی میوه ها را بعد از برش دادن، با افزودن مقدار کمی از یک چاشنی قوی تثبیت کرد؛ مثلاً افزودن مقدار کمی آب لیمو ترش به تکه های بریده شده سیب.
میوه‌ تازه بخوریم یا خشک شده؟
علی رغم فواید میوه های خشک، متخصصان معتقدند مهم‌ترین وجه تمایز میوه‌های خشک شده با میوه‌های تازه، تبخیر آبی است که حاوی مقادیر قابل توجهی مواد مغذی است.
البته میوه‌های خشک شده برای مصرف در شرایط خاص مانند تغییر فصل یا استفاده در ورزش‌هایی مانند کوهنوردی که امکان حمل وزن زیاد بار وجود ندارد، سودمند هستند.
پزشکان توصیه می‌کنند که در صورت امکان حداقل روزی ۲ لیوان میوه خرد شده متنوع مصرف شود. اما در صورتی که این امکان وجود نداشته باشد، هر نصف لیوان میوه خشک شده، تقریبا با یک لیوان میوه تازه خرد شده برابر است. برای مثال زرد‌آلوی تازه از ۸۶ درصد آب و ۱۰۴ کالری انرژی تشکیل شده است. اما نیم لیوان زرد‌آلوی خشک شده ۷۶ درصد آب و ۲۱۲ کالری انرژی دارد.
با توجه به افزایش کالری میوه‌های خشک شده، در صورتی که از رژیم لاغری پیروی می‌کنید، مصرف زیاد آنها توصیه نمی‌شود.
پزشکان خاطر نشان می‌کنند که میوه‌های خشک باید در کنار میوه‌های تازه مصرف شوند و به هیچ وجه نمی‌توان میوه خشک را جایگزین میوه تازه کرد.
لذا برای داشتن بدنی سالم و نیرومند، همیشه به مقدار کافی میوه تازه و خشک بخورید.

ﻣﻦ
ﺳﺮﺷﺎﺭ ﺍﺯ ﮔﻔﺘﻨﻢ
ﻧﻪ ﺍﺯ ﻧﻮﺷﺘﻦ
ﺑﺎﯾﺪ ﮐﻪ ﺍﯾﻨﺠﺎ ﺭﻭﺑﺮﻭﯼ ﻣﻦ ﺑﻨﺸﯿﻨﯽ...

اینجا رو دوست دارم...
نقل قول
 سپاس شده توسط Gandom ، sara-mehrad ، roya_71 ، فلفل بانو ، shrb ، فاطمه23 ، دخترمرداد ، ندا ندا ، sasha5000 ، soorati6925
۲۶-ارديبهشت-۱۳۹۲, ۰۹:۴۰ صبح (آخرین تغییر در این ارسال: ۱۲-تير-۱۳۹۲ ۱۰:۵۰ صبح توسط zoha.)
ارسال: #3
   
خشک کردن میوه جات
[تصویر: خشک کردن میوه جات]
ابتدا 1 لیوان شکر رو با 4/3 لیوان آب بذارید 5 دقیقه بجوشه.
در این مدت میتونید میوه ها تون رو چیپس کنید.
تقریبا میشه از هر میوه ای استفاده کرد و همه شون خوب جواب میدند. فقط سعی کنید موز ها و توت فرنگی هاتون سفت باشند که چیپسهاتون فرم خودش رو خوب حفظ کنه
میوه ها رو توی یک ظرف بزرگ بریزید و در شربت آغشته کنید. میتونید برای سرعت دادن به کار همه میوه ها رو با هم بریزید توی شربت ولی توت فرنگیها رو جدا بذارید چون رنگ بقیه میوه ها رو قرمز میکنه!
کف سینی رو کاغذ روغنی بذارید و چیپسها رو توش بچینید. توجه داشته باشید که چیپسها نباید روی هم قرار بگیرند چون درست خشک نمیشن و همینطور شربت اضافی شون رو هم باید حتما بگیرید که زود میسوزه! در فر بذارید. دمای فر باید روی کمترین درجه ممکن باشه.
پرتقال و سیبها رو با موز و توت فرنگی توی یک سینی نذارید. یعنی به سایز و ضخامت میوه ها تون توجه کنید. آناناس فراموش نشه که خیلی خوشمزه است. کافیه یه کمپوت بخرید و دیگه خودش حلقه شده و آماده است.
معمولا از 1 ساعت تا 3 ساعت بسته به فر یا میوه ها مدت زمان موندنشون توی فر متغیره.
مرتب چکش کنید و وقتی دیدید که روش کاملا خشک شده از فر بیرون آورده و چیپسها رو پشت و رو کنید و بذارید اون سمتش هم کاملا خشک بشه.
به دلیل وجود کاغذ روغنی، چیپسها به سادگی قابل اتنقال به ظرف هستند و به سینی نمیچسبه. چیپسها رو توی دمای اتاق یا یخچال میتونید نگهداری کنید.
نکته جالب اینه که چون میوه ها رو توی شربت زدیم و بعد خشکش کردیم، چیپس پرتقالش خوشمزه تر از چیپسهای آماده بازار میشه و پوستش دیگه تلخ نیست و میتونید کامل یه دفعه همه اش رو بچپونید توی دهنتون!
اگه سینی اول و دومتون خراب شد نا امید نشید. در تصویر میبینید که چیپسها خوشگل از آب در اومدند... پس با کمی حوصله میتونید به نتیجه مطلوب برسید.

رسپی از شف طیبه
نقل قول
 سپاس شده توسط نفس64 ، خوشگل خانم ، پسته خندون ، *ستاره* ، elma-e ، pamchal ، nasibe_603 ، fateme22 ، m_lovely ، فلفل بانو ، سمیراسارا ، ندای آسمانی ، mahya .kh ، ندا ندا
  • بهرام بابایی
  • گروه ژ
۲۶-ارديبهشت-۱۳۹۲, ۰۹:۴۶ صبح
ارسال: #4
RE: خشک کردن میوه جات
منم یه بار میوه خشک کردم خیلی باحال شد.
سیب را با پوست ، پرتقال و نارنگی رو هم بدون پوست حلقه حلقه کردم بعد چیدم رو یه فویل یعد هم گذاشتم رو بخاری.خیلی خوب خشک شد.فقط باید وسطش چند بار پشت و رو کنید

طراحی سایت و قالب وبلاگ با قیمت مناسب

http://www.baranadvert.ir
نقل قول
 سپاس شده توسط یاسی65 ، zi zi ، خوشگل خانم ، HiddenBride ، رخشان ، فلفل بانو ، ندای آسمانی
۲۶-ارديبهشت-۱۳۹۲, ۰۹:۵۲ صبح
ارسال: #5
RE: خشک کردن میوه جات
دوستان میتونین میوه رو همونجورزی که مهر جان گفتن خیلی راحت خشک کنین
بعدشم میتونین اونارو مثل چای دم کنین خیلی خوشمزه میشه

دوستای گلم خیلی دلم گرفته
برام دعا کنین لطفا Crying
نقل قول
 سپاس شده توسط فلفل بانو ، فاطمه دی کی ، arela3298
۲۶-ارديبهشت-۱۳۹۲, ۰۹:۵۴ صبح
ارسال: #6
RE: خشک کردن میوه جات
تو مایکروفر چطور؟ میشه؟ مثلا توت فرنگی و کیوی و توت؟
نقل قول
۲۶-ارديبهشت-۱۳۹۲, ۰۹:۵۷ صبح
ارسال: #7
RE: خشک کردن میوه جات
برای سفید ماندن سیب و موز : نصف لیوان آب و نصف لیوان آبلیمو را قاطی میکنم و سیب ها را در ان میزنم و داخل سبد ریخته و یکی ،دو ساعت صبر میکنم و بعد روی شوفاژ میزارم که خشک بشه

یه نکته مهم هم اینه که در ساعات اولیه باید خیلی زود به زود برگردونین میوه هارو تا به فویل نچسبه و تیکه تیکه نشه

دوستای گلم خیلی دلم گرفته
برام دعا کنین لطفا Crying
نقل قول
 سپاس شده توسط رخشان ، فلفل بانو ، fatima475 ، yasaman banoo ، ندای آسمانی ، isarah
۲۶-ارديبهشت-۱۳۹۲, ۰۹:۵۸ صبح
ارسال: #8
RE: خشک کردن میوه جات
برای مزه دار کردن هم میتونین از شکر و جوهر لیمو و نمک و آبلیمو و اینا استفاده کنین و بهشون بزنین

دختر بهار جان نمیدونم ولی شنیدم بعضیا تو فر هم اینکارو میکنن
البته به نظرم تو فر و ماکرو بیشتر میپزه

دوستای گلم خیلی دلم گرفته
برام دعا کنین لطفا Crying
نقل قول
 سپاس شده توسط aristos ، fatima475 ، yasaman banoo
۲۶-ارديبهشت-۱۳۹۲, ۱۰:۰۲ صبح (آخرین تغییر در این ارسال: ۵-بهمن-۱۳۹۲ ۰۷:۱۱ عصر توسط pikard.)
ارسال: #9
RE: خشک کردن میوه جات
خشک کردن میوه

طرز تهیه : درون قابلمه 1 لیوان شکر را با 1 لیوان آب مخلط کنید و روی حرارت قرار دهید تا 10 دقیقه بجوشد و کمی غلیظ شود ، میوه های چیپس شده ( حلقه شده ) را به نوبت داخل شربت بزنید و کمی تکان دهید تا شربت اضافی بریزید ( شربت برای جلوگیری از سیاه شدن میوه میباشد ).
کف سینی فر کاغذ روغنی بیندازید و میوه ها را روی کاغذ بچینید ( کاغذ روغنی از چسبیدن میوه به کف ظرف جلوگیری میکند ) ، فر را روی کمترین درجه حرارت تنظیم کنید سپس سینی را درون فر قرار دهید ، بسته به ضخامت میوه ها 1-3 ساعت زمان برای خشک شدن میوه ها لازم است.
میوه ها را هر 15 دقیقه چک کنید و اگر یک سمت ان خشک شد برگردانید تا سمت دیگر هم خشک شود ، پس از آماده شدن میتوانید میوه ها را در محیط خانه یا یخچال نگهداری کنید.
میوه ها را با دستگاه خشک کن میوه هم میتوانید خشک کنید ، فقط کافیست میوه ها را روی توری بچینید و دستگاه را به برق بزنید ، همچنین میتوانید میوه ها را روی شوفاژ نیز خشک کنید.
نکته ها : بدلیل استفاده از شربت چیپس پرتقال طعم خوبی خواهد داشت و تلخی کمی که در چیپس های پرتقال بازاری وجود دارد در ان وجود نخواهد داشت ( چیپس پرتقال را در زمان حلقه شدن نباید زیاد نازک ببرید ).

از انواع میوه ها ( سیب ، موز ، پرتقال ، توت فرنگی ، کیوی ، خرمالو ، آلو ، زردآلو و … ) میتوانید برای تهیه چیپس میوه استفاده کنید ، میوه های مانند موز و توت فرنگی باید بافت محکمی داشته باشند و میوه های له شده مناسب خشک کردن نمیباشد.
استفاده از شربت اجباری نیست و استفاده بیش از حد ان موجب سوختگی میوه میشود ، برای جلوگیری از سیاه شدن سیب و موز و … پس از حلقه کردن میتوانید بجای شربت انها را در کاسه آب مخلوط با آبلیمو بریزید.

دوستای گلم خیلی دلم گرفته
برام دعا کنین لطفا Crying
نقل قول
 سپاس شده توسط aristos ، fateme22 ، ندای آسمانی
۲۶-ارديبهشت-۱۳۹۲, ۱۰:۲۵ صبح (آخرین تغییر در این ارسال: ۲۶-ارديبهشت-۱۳۹۲ ۱۰:۲۶ صبح توسط mehr65.)
ارسال: #10
RE: خشک کردن میوه جات
تو افتاب کپک میزنه.البته فکر کنم تو حرارت خونه هم خشک میشه فقط زمان بیشتری میبره.مامان بزرگ من مثل سبزی تو خونه خشک میکنه.رو یه دستمال پهن کنید تا خشک بشه.فقط جایی باشه که گرد و خاک روش نشینه
ولی اگه درجه حرارت فر رو خیلی خیلی کم کنید و سینی رو ردیفی بذارید که حرارت مستقیم ازش فاصله داشته باشه میتونید به راحتی میوهاتون خشک کنید

طراحی سایت و قالب وبلاگ با قیمت مناسب

http://www.baranadvert.ir
نقل قول
 سپاس شده توسط یاسی65 ، اشکی
ارسال پاسخ

تمامی اظهار نظرهای کاربران صرفا نظرات شخصی آنان بوده و تمامی مسئولیت متوجه اظهار کننده نظر می باشد.




ارسال پاسخ صفحه قبل صفحه بعد ثبت نام