• تقی زاده
  • آرایشگاه مدیس

توصیه هایی برای سفره ماه رمضون

۲۷-تير-۱۳۹۱, ۰۸:۳۵ صبح (آخرین تغییر در این ارسال: ۱۵-دي-۱۳۹۳ ۱۱:۵۳ صبح توسط RL92.)
ارسال: #1
   
توصیه هایی برای سفره ماه رمضون
متاسفانه تاپیک قبلی پاک شدTongue
ایشالا این یکی پُربارتر خواهد بود...
نقل قول
 سپاس شده توسط نغمه ، هیلدا ، sahar_f ، سراب ، Maryam290
۲۷-تير-۱۳۹۱, ۰۹:۱۷ صبح (آخرین تغییر در این ارسال: ۱۳-مرداد-۱۳۹۱ ۰۵:۰۹ عصر توسط هیلدا.)
ارسال: #2
RE: سفره افطار
مواد لازم خمیر بامیه:[تصویر:  توصیه هایی برای سفره ماه رمضون ]

آرد 250 گرم

کره 50 گرم

آب 400 میلی لیتر

تخم مرغ 5 تا 7 عدد

شکر یک قاشق غذاخوری در صورت تمایل


مواد لازم برای شربت بامیه:

آب 250 میلی لیتر

شکر 500 گرم

زاج سفید یک چهارم قاشق چایخوری (به جای زاج میتونیم از سه قاشق

غذاخوری گلوکز مایع استفاده کنیم)

جوهر لیمو یک چهارم قاشق چایخوری

گلاب دو قاشق غذاخوری


طرز تهیه شربت بامیه :

آب و شکر و زاج و جوهر لیمو را میذاریم روی حرارت کاملا ملایم تا شکر حل

بشه تا زمانیکه شکر حل نشده نباید آب به جوش بیاد بعد از حل شدن شکر

اجازه میدیم آب بجوشه تا زمانیکه روی شربت پر از حباب بشه بهش دو

قاشق گلاب اضافه می کنیم و یک دقیقه بعد از روی حرارت برمیداریم

.میتونیم به این شربت به دلخواه زعفران دم کرده اضافه کرد .
نکته :

زاج را به این دلیل اضافه می کنیم که شربت بامیه براق بمونه و کدر نشه

در صورت تمایل میتونید حذفش کنید.


طرز تهیه بامیه :

آب و کره را میذاریم روی حرارت تا کره آب بشه و آب به جوش بیاد همینکه

آب شروع کرد به قل قل کردن آرد را یک باره اضافه می کنیم و به هم

میزنیم تا آرد جمع بشه و یک خمیر سفت داشته باشیم از روی حرارت

برمیداریم و میذاریم تا سرد بشه .
نکته :

اگر بخواهیم که رنگ بامیه تیره بشه باید به آب و کره روی حرارت یک

قاشق شکر ذکر شده در دستور را اضافه کنیم.وقتی خمیر سرد شد تخم مرغ ها را دانه دانه به خوردش میدیم وقتی تخم

مرغ اول به خورد خمیر رفت تخم مرغ دوم تا زمانی تخم مرغ را اضافه می

کنیم که یک خمیر صاف و یکدست داشته باشیم .

این خمیر وقتی آمادست که شبیه ماست چکیده تقریبا شل باشه یا اگر

کیک کره ای یا کیک یک تخم مرغی درست کرده باشین دیدین که خمیر

کیک به چه شکله این خمیر هم باید به همون شکل باشه یک خمیر

چسبناک که اصلا از قاشق نمی ریزه.این خمیر را توی قیف می کنیم با بزرگترین سر ماسوره شکوفه زدن . قیف

را فشار میدیم و به اندازه یک بند انگشت از خمیر که بیرون اومد اون را با یک

قیچی چرب قطع می کنیم اول کار باید تمام این خمیر ها را که از قالب

بیرون میان بریزیم تو یک ظرفی که روغن سرد هست به طوریکه روغن

روی خمیرها را بگیره . بعد از 5 دقیقه اونها را دانه دانه با قاشق برمیداریم و

در روغن داغ به صورت شناور میندازیم تا سرخ بشن .بعد از سرخ شدن

اونها را در یک توری میذاریم که روغن اضافه اون بیرون بیاد تا وقتی که از

داغی بیفتند.


نکته :

خمیرها را وقتی که در روغن سرد میریزیم باید مراقب باشیم که روی هم

نباشن که بچسبند ولی اگر چسبندگی خمیرتون کم هست اشکالی نداره

که روی هم باشن .

این خمیر خیلی پف می کنه پس اندازه کوچک قالب بزنید که شکل خوبی

را داشته باشید.وقتی که بامیه ها از داغی افتاد ولی هنوز گرم هست اونها را درون شربت

که رو به سردی رفته (ولرم) میندازیم اگر شربت یا بامیه ها داغ باشن بامیه خمیر

میشه و اگر هر دو کاملا سرد باشن شربت به خورد بامیه نمیره .حدود سه

دقیقه بامیه ها در شربت باشن کافیه . حالا برای چی بامیه رو توروغن سر اول میزارند برایه اینکه بامیه ها به هم نچسبند و امکان این چسبندگی را

به حداقل برسونند اول همه بامیه ها را در یک ظرفی که پر از روغن سرد

هست میریزن تا اطراف بامیه آغشته به روغن بشه بعد همه را با همون

روغن سرد در روغن داغ میریزن البته این کارو قنادی ها میکنند. ولی من خودم وقتی روغنم داغ بود دیگه اول توروغن سرد نمیزارم روغن داغ باشه دیگه نمیچسبه هواستون باشه روغن رو خیلی داغ نکنید که دود کنه ویا حرارتش اونقدر بالا باشه که بامیه ها بسوزنهNew1








خرما کمری
مواد لازم کره :150 گرم یا روغن مایع 120 گرم(من همیشه با روغن مایع درست میکنم)
شیر:2/1 لیوان پودر قند:2/1 لیوان تخم مرغ:2 عدد وانیل:کمی آرد:3 لیوان
طرز تهیه:پودر قند و کره و وانیل را با هم زن خوب بزنید بعد تخم مرغ ها را دانه دانه اضافه کنید و بعد از هر تخم مرغ خوب هم بزنید.شیر را اضافه کنید.مخلوط کرده ارد را کم کم اضافه کنید.تا حدی که به دست نچسبد و خمیر لطیف باشد.روی سطح کار کمی آرد پاشیده خمیر را به ضخامت 1 میل باز کنید و با کاتر نوارهایی به عرض یک سانت ببرید و دور خرما(هسته گرفته و پر شده با 4/1 مغز گردو)بپیچید و قسمتی از خمیر را که روی هم می آید روی سینی فر قرار دهید.حرارت 150 درجه به مدت 15 دقیقه .تا زمانی که خمیر پخته شود.اگر بیش از اندازه خرما داخل فر بماند میسوزد.از فر خارج کنید با کمک پالت کوچک خرما ها را از روی شینی بلند کنید.با کمک قلم مو کمی شربت بار روی نوار بمالید.و در خلال پسته خورد شده بزنید.میتوانید قبل از گذاشتن در فر یک عدد سفیده تخم مرغ را با چنگال بزنید تا روان شود.قسمت بدون درز خمیر را در سفیده زده و در مخلوط 3 ق س شکر درشت+ 1 ق م دارچین+ 3 ق س بلغور گندم بزنید و بعد درون فر بپزید.
این مقدار خمیر برای 5/3 تا 4 جعبه رطب کفایت میکند.




شکو خرما
خرما بدون هسته:1 لیوان فشرده شده گردو خردشده:1 لیوان شکر:2/1 لیوان تخم مرغ:1 عدد
بیسکویت پتی بور خرد شده:1و 2/1 لیوان روغن جامد:2/1 لیوان
خرما+شکر+تخم مرغ و روغن را در تابه ریخته روی حرارت ملایم بگذارید.مدام هم بزنید تا نرم شود.در آخر گردو و بیسکویت را اضافه کنید.از مخلوط گلوله های کوچک برداشته و در پودر پسته یا نارگیل بغلتانید.در کپسول بگذارید و برای یکی دو ساعت در یخچال قرار دهید تا سفت شود.میتوانید کف جعبه باقلوا پودر نارگیل یا پسته پاشیده مخلوط را در قالب پهن کنید و رویش را با پودر نارگیل و یا پسته بپوشانید.در یخچال بگذارید و بعد از سرد شده و سفت شده یه شکل لوزی برش بدهید.
میتوانید از مخلوط کره ذوب شده و روغن جامد استفاده کنید.
در دستور شکلات نداره ولی کمی طعم شکلات میده New1

خرما بریز
مواد لازم برای ۱۰تا ۱۲نفر
خرما ۲۵۰گرم
ارد ۵۰۰گرم
کره یا روغن حیوانی ۲۵۰گرم
مجموع ادویها ۲قاشق چایخوری
‏(تخم گشنیز،هل،زیره،رازیانه‏)‏
مغز گردوی پودر شده ۱۰۰گرم
ارده ۵۰گرم
مخلوط دارچین و پودر شکر ۵۰گرم جهت تزئین
هسته خرما را گرفته و چرخ کنید ؛
ارد را تفت داده تا بوی خامی ان گرفته شود و خرمایی رنگ شود
نیمی از خرما را با کره تفت دهید و با ارد مخلوط کنید بعد از مخلوط شدن نیم دیگر کره را بیفزایید و از روی اجاق بردارید گردو و ارده را اضافه کرده و مواد را با هم فشرده کنید تا حالت چسبندگی پیدا کند
مخلوط دارچین و پودر شکر را کف قالب به ابعاد ۲۰در۳۰بپاشید مواد را با فشار در کف قالب پهن کرده وپس از خنک شدن کامل به ابعاد موردنظر قالب یا برش دهید و با بودر پسته یا کنجد تزئین کنید


خرما ۱پیمانه
نارگیل ۱ پیمانه
تخم مرغ ۲ عدد
کره ۱۰۰گرم
پودر قند یک چهارم پیمانه
بکینگ پودر یک دوم پیمانه
ارد ۱پیمانه
ارد ۲ قاشق غذا خوری
شکر ۲قاشق غذا خوری
طرز پخت خمیر:
کره +خاک قند+۱پیمانه ارد را مخلوط کرده پیرکس مورد نظر را با کاغذ روغنی پوشانده و خمیر را پهن میکنیم و در فر از قبل گرم شده با حرارت ۱۷۰ درجه سانتیگراد گذاشته تا رویش طلایی شود ؛
طرز اماده کردن رویه:
تخم مرغ +شکر+پودر نارگیل+خرمای پوست گرفته شده و له شده +ارد و بکینگ پودر را خوب مخلوط کرده و روی خمیر طلایی شده پهن میکنیم و با همان حرارت به مدت ۱۵ الی ۲۰ در فر قرار میدهیم ؛
تا حدی که روی مواد برشته شود ؛ از فر خارج کرده و بعد از ۵ دقیقه به صورت مکعب های کوچک برش داده من برای تزئین روش از ترافل های رنگی استفاده میکنم
نوش جان New1

حالا غذاها ...........دلمه بادومجان ...

دوست عزیز برای مواد میانی پیاز سرخ شده+گوشت چرخی+نمک+فلفل+کمی زرد چوبه+رب با هم تفت داده میشه با مقداری اب میذاریم بپزه در اواخر پخت کمی دارچین و زعفران اضافه میشه.برنج رو نیم پز میکنیم با مواد گوشتی مخلوط میشه و کنار میذاریم.فلفل و گوجه رو با هم میپزیم ولی بادمجان جدا.

من در هیچ نوع دلمه ای سبزی نمیریزم ولی سلیقه ای هستش و شما میتونید اگر دوست دارید اضافه کنید.
برای بادمجان من اونها رو پوست نمیگیرم با پوست هستن.باید بادمجان های دلمه ای رو با کف دست مالش بدی تا داخل بادمجان شل بشه و بتونی به راحتی خالی کنیش.ابتدا 2 تا حلقه از سر بادمجان باچاقو جدا کن کنار بذار.بعد قسمت داخلی بادمجان رو با کمک قاشق کوچیک خالی کنی مراقب باش بادمجان پاره نشه.بعد از شستن و خشک کردن داخل روغن سرخشون کن.پوستشون بنفش میشه.بعد داخلشون رو با مواد پر کن.حالت ایستاده داخل قابلمه بچین روی هر بادمجان از اون حلفه ها که کنارگذاشته بودی و سرخ شدن،بزار تا مواد دلمه بیرون نیاد.
برای سس مقداری رب +آب+نمک+زعفران+روغن با هم مخلوط کن و در کنار دلمه ها بریز با حرارت ملایم بپزید.
نقل قول
 سپاس شده توسط yardelia ، negar90 ، sahar_f ، maral ، sonya ، فندق ، ندا بالا ، nasibe_603 ، سراب ، dokhte_banderi ، Maryam290
۲۷-تير-۱۳۹۱, ۱۰:۳۹ صبح (آخرین تغییر در این ارسال: ۲۷-تير-۱۳۹۱ ۱۰:۵۵ صبح توسط هیلدا.)
ارسال: #3
RE: سفره افطار
دلمه فلفل

گوشت چرخ کرده رو گذاشتم بیرون تا یخش باز بشه بعد لپه رو گذاشتم بپزه وقتی نیم پز شد برنج رو ریختم و زردچوبه و فلفل و زعفران توخومی ونمک رو اضافه کردم و گذاشتم برنج آبشو بکشه توی تابه ای پیاز و گوشت چرخ کرده و ادویه های لازم رو بهش زدم و سرخش کردم در اواخر برنج و لپه یکمی دان پخته شده رو بهش اضافه کردم + جعفری و مخلوط کردم و حرارت رو خاموش کردم(خلاصه،شبیه مواد درونی دلمه بادمجان) بعد داخل فلفل ها رو خالی کردم واز مواد توش رو پر کنید با فویل روش رو پوشونده با حرارت کم بپزید نوش جان...New1 گوشی رو برداریدهمین حالا با ما تماس بگیرید اگر همین حالا تماس بگیرید ما به شما یک کلو لپه هدیه خواهیم داد(ببخشید با میشاب اشتباه گرفته شد).3 (12)البته میتونید تو فر هم بزاریدNew1ا



دلمه برگ مو به روش من
_ سبزی (مرزه -پیازچه-تره-شوید-جعفری- نعنا برگ ریز)1 کیلو
_ برگ مو به میزان لازم
_ برنج 2 لیوان
_ لپه پخته 1 استکان
_ گوشت چرخکرده یا گوشت خیلی ریز شده 300 تا 400 گرم بسته به ذائقه یا گوشت با تکه های معمولی پخته (توضیح دارد)
_ آب گوشت یا قلم 4 5 لیوان چربی گرفته شده
_ پیاز - روغن زرد چوبه-فلفل- نمک -فلفل سیاه به مقدار لازم. اگه تورتا هم باشه که به میزان لازم
برنج را میشورم و تو اب ولرم بدون نمک 2 3 ساعتی نگه میدارم بعد تو یه صافی میریزم آبش بره.سبزی رو میشورم خشک میکنم و ریز خرد میکنم (قسمت سفید پیازچه ها رو جدا خرد میکنم).تو یه قابلمه مناسب پیاز نگینی خرد شده رو با روغن تفت میدم تا سبک بشه (اگه بخوام از گوشت چرخکرده استفاده کنم تو این مرحله اضافه میکنم و تفت میدم).پیاز چه ها رو اضافه میکنم 2 3 دقیقه بعد برنج رو اضافه میکنم و کمی تفت میدم بعد لپه و سبزی و ادویجات رو هم اضافه و زیر حرارت رو خاموش میکنم تا مایه سرد بشه .تو قابلمه مناسب اول یکی دو ردیف برگ میچینم بعد دلمه ها رو یا به صورت رول یا بقچه میپیچم و رو هر ردیف چیده شده فیله گوجه فرنگی خرد شده میریزم تا ردیف آخر یه شئ سنگین رو دلمه ها میزارم و آب گوشت رو اضافه میکنم و رو شعله میزارم تا وقتی که آب به خورد دلمه ها بره ولی زیاد خشک نشه ( 2 3 قاشق آب ته قابلمه بمونه بهتره )دلمه رو تست میکنم اگه پخته باشه که هیچ اگه که نه روش دمکنی میزارم و زیرش رو کم میکنم تا برنجها کمی هم دم بیان . بعد اینکه پخت یه مقدار روغن آبکرده رو دلمه ها میدم و شعله خاموش .
*اگر از گوشت ریز خرد شده استفاده کنم به جای گوشت چرخکرده گوشت رو با شعله کم و پیاز تفت میدم در تابه رو هم میزارم تا گوشت هم تفت بخوره هم با بخار نرم و کمی پخته بشه *اگه برگ مو تازه نباشه (شور باشه) نمک کمتری تو مواد میانی دلمه میریزم اگر هم برگ مو لطیف نباشه و موقع پیچیدن پاره بشه برگ مو رو تو آب جوش میریزم یکی دو دقیقه تا کمی نرم بشهNew1

دلمه برگ مو
_ سبزی (مرزه -پیازچه-تره-شوید-جعفری- نعنا برگ ریز)1 کیلو البته اندازش دلخواهه
_ برگ مو به میزان لازم
_ برنج 2 لیوان
_ لپه پخته 1 استکان
_ گوشت چرخکرده یا گوشت خیلی ریز شده 300 تا 400 گرم بسته به ذائقه یا گوشت با تکه های معمولی پخته (توضیح دارد)
_ آب گوشت یا قلم 4 5 لیوان چربی گرفته شده
_ پیاز - روغن زرد چوبه-فلفل- نمک -فلفل سیاه به مقدار لازم. اگه تورتا هم باشه که به میزان لازم
برنج را میشورم و تو اب ولرم بدون نمک 2 3 ساعتی نگه میدارم بعد تو یه صافی میریزم آبش بره.سبزی رو میشورم خشک میکنم و ریز خرد میکنم (قسمت سفید پیازچه ها رو جدا خرد میکنم).تو یه قابلمه مناسب پیاز نگینی خرد شده رو با روغن تفت میدم تا سبک بشه (اگه بخوام از گوشت چرخکرده استفاده کنم تو این مرحله اضافه میکنم و تفت میدم).پیاز چه ها رو اضافه میکنم 2 3 دقیقه بعد برنج رو اضافه میکنم و کمی تفت میدم بعد لپه و سبزی و ادویجات رو هم اضافه و زیر حرارت رو خاموش میکنم تا مایه سرد بشه .تو قابلمه مناسب اول یکی دو ردیف برگ میچینم بعد دلمه ها رو یا به صورت رول یا بقچه میپیچم و رو هر ردیف چیده شده فیله گوجه فرنگی خرد شده میریزم تا ردیف آخر یه شئ سنگین رو دلمه ها میزارم و آب گوشت رو اضافه میکنم و رو شعله میزارم تا وقتی که آب به خورد دلمه ها بره ولی زیاد خشک نشه ( 2 3 قاشق آب ته قابلمه بمونه بهتره )دلمه رو تست میکنم اگه پخته باشه که هیچ اگه که نه روش دمکنی میزارم و زیرش رو کم میکنم تا برنجها کمی هم دم بیان . بعد اینکه پخت یه مقدار روغن آبکرده رو دلمه ها میدم و شعله خاموش .
*اگر از گوشت ریز خرد شده استفاده کنم به جای گوشت چرخکرده گوشت رو با شعله کم و پیاز تفت میدم در تابه رو هم میزارم تا گوشت هم تفت بخوره هم با بخار نرم و کمی پخته بشه.
*گاهی هم از گوشاگه برگ مو تازه نباشه (شور باشه) نمک کمتری تو مواد میانی دلمه میریزم اگر هم برگ مو لطیف نباشه و موقع پیچیدن پاره بشه برگ مو رو تو آب جوش میریزم یکی دو دقیقه تا کمی نرم بشه

مواد لازم ( برای 4 نفر ) :اش کشک
رشته مخصوص آش ........................................................... 200 گرم
سبزی آش ( تره، جعفری، اسفناج، شوید، گشنیز ) .............. 1 کیلو
نخود و لوبیا و عدس ( مجموﻋﺄ به مقدار مساوی ) .................. 450 گرم
نعناع خشک ...................................................................... 4 قاشق
پیاز متوسط ....................................................................... 4 عدد
کشک ساییده غلیظ ........................................................... 1 لیوان
آرد ................................................................................​.. 2 قاشق
روغن ............................................................................... به میزان لازم
نمک و فلفل ...................................................................... به میزان لازم



طرز تهیه:حبوبات را از قبل خیس می کنیم.
بعد با پیاز سرخ کرده ( که کمی زردچوبه به آن زده ایم ) می گذاریم کاﻤﻸ بپزد.
بعد سبزی را تمیز و خرد می کنیم و داخل حبوبات پخته شده می ریزیم و می گذاریم سبزی ها هم بپزند. سپس دو قاشق سوپ خوری آرد را در کمی آب سرد حل می کنیم و داخل آش می ریزیم و مرتباً هم می زنیم. رشته را در آش می ریزیم و می گذاریم آهسته بپزد، ولی رشته نباید خرد شود. نمک و فلفل و زردچوبه را هم اضافه می کنیم. سعی کنید نمک را با احتیاط در آش بریزید، چون کشک اصولاً شور است. بعد آش را از روی شعله بر می داریم و با کشک مخلوط می کنیم . سپس در ظرف می ریزیم و روی آن را با کمی کشک ساده و پیاز سرخ کرده و نعناع داغ ( و در صورت دلخواه سیر داغ ) تزیین می کنیم .



مواد لازم:
ذرت یک قوطی کنسرو
هویج خردشده نصف پیمانه
سیب زمینی 2 پیمانه
کرفس خرد شده نصف پیمانه
آب مرغ 2 پیمانه
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
آرد 4/1 پیمانه
شیر 2 پیمانه
پنیر پارمیزان 1 پیمانه
آب مرغ و کرفس و هویجو به همراه نمک و فلفل توی قابلمه میریزیم تا کامل بپزه بعدش سیب زمینی و کنسرو ذرت رو هم اضافه میکنیم
توی ظرف دیگه ای سس سفید رو درس میکنیم(شیر و آرد و کره) و پنیر و به داخل سس اضافه کرده تا آب شدن کامل پنیر خوب بهم میزنیم وقتی که همه مواد سوپ کامل پخت سس سفید و هم بهش اضافه میکنیم 5 دقیقه بعد سوپ آمادس نوش جونتوون
برا تزیینش هم یکم پنیر و یکم فلفل سیاه روش ریختم
نقل قول
 سپاس شده توسط negar90 ، yardelia ، sahar_f ، maral ، sonya ، nasibe_603 ، سراب ، jennifer. ، Maryam290
  • گروه ژ
  • بهرام بابایی
۲۷-تير-۱۳۹۱, ۱۰:۵۷ صبح (آخرین تغییر در این ارسال: ۲۷-تير-۱۳۹۱ ۰۷:۴۴ عصر توسط zoha.)
ارسال: #4
RE: سفره افطار
مواد لازم:اش شله قلمکار مشهدی

سبزی آش: (تره -جعفری-گشنیز-اسفناج یا برگ چغندر-کمی هم شوید) یک کیلو
حبوبات: شامل(نخود- لوبیا قرمز- لوبیا چیتی-لوبیا سفید-لوبیا چشم بلبلی-ماش -عدس)از هر کدام یک پیمانه(پلوپز)
بلغور گندم:یک پیمانه
گوشت: (ترجیحا گردن گوسفند) نیم کیلو
پیاز داغ:یک و نیم پیمانه
نمک و فلفل قرمز به میزان لازم


طرز تهیه:
حبوبات را از شب قبل خیس می کنیم . و در ظرفی همه حبوبات را به جز عدس و بلغور می پزیم.انقدر باید پخته شود که له له شود.
در اواخر پخت عدس را به حبوبات افزوده و اجازه می دهیم تا همراه سایر حبوبات بپزد.

گوشت را با مقداری پیاز و زرد چوبه خوب می پزیم.مقداری از آبش که ماند گوشت را از ظرف برداشته و می کوبیم یا با دست ریش ریش می کنیم.
قابلمه بزرگی را تا نیمه از آب پر می کنیم و روی حرارت قرار می دهیم تا به جوش آید. سپس سبزی آش و بلغور و نیمی از پیاز داغ را به همراه نمک و فلفل فراوان داخل قابلمه می ریزیم و اجازه می دهیم تا سبزی خوب بپزد(حدود یک ساعت)
سپس حبوبات له شده را همراه گوشت و بقیه پیاز داغ به سبزی ها اضافه کرده و در این زمان زیر شعله را کم می کنیم و مدام هم می زنیم تا مواد درون قابلمه ته نگیرد.(بمدت 2-3 ساعت)


نکته:
1)فلفل این غذا باید زیاد باشد.
2)هر چه پیاز داغ و گوشت بیشتر اضافه کنیم آشمون خوشمزه تر خواهد شد.(پس خواهشمند است در مصرف گوشت صرفه جویی نفرمایید. بابا سالی یه باره دیگه)
3)حبوبات را بعد از این که خوب پخت با گوشکوب له کنید تا زیر دندان نیاید.
4)بعد از اینکه گوشت و حبوبات را به سبزی اضافه کردید حتما حتما زیر گاز رو کم کنید .چون فوری ته می گیره.
5)شوید رو تو سبزیها فراموش نکنید. چون طعم خوبی به آش می ده.
6)می تونید آبی رو که توش گوشت رو پخته بودید داخل آش بریزید.

نوش جان.
طاعاتتون هم قبول . ما رو هم از دعای خیرتون محروم نکنید

این حلوای آرد گندم حلوائی هست که سالیان سال طبخ میشده درواقع حلوای پایه ای هست که میتونیم به شکلهای گوناگون درش بیاریم:

مواد لازم برای پایه حلوا

آرد: 4 لیوان

شکر : 2 لیوان

آب : ا لیوان


( به نسبت این سه ماده حتما دقت کنید ، شکر نصف آرد و آب نصف شکر )


گلاب: یک چهارم پیمانه

زعفران مقداری

روغن جامد: یک لیوان

کره : 50 گرم


طرزتهیه


آب و شکر رو بزارید بجوشه و قوام بیاد ( نشونه قوام اومدن اینه که حبابهای ریزی سطح شیره نمایان بشه ) بعد زعفران رو بهش اضافه کنید و ازرو گازبردارید و گلاب رو بهش افزوده و بزارید تا کاملا خنک بشه ، تو این فاصله آرد رو بریزید تو ماهی تابه و تفت بدید وقتی بوی ارد به مشامتون رسید ( تقریبا بعد از 5 تا 10 دقیقه ) روغن وکره رو اضافه کرده وتفت بدید ، زمان مناسب برای اتمام سرخ کردن آرد زمانی هست که وقتی یه تکه کوچیک از آرد رو تو آب سرد میریزید خیلی فوری ته نشین بشه ، توجه داشته باشید که اولا آرد رو حتما الک کنید و دوما" مرتبا" هم بزنید تا ته ظرف نسوزه.

ازروی گاز که برداشتید بلافاصله شیره رو در3 مرحله بهش اضافه کنید و سریع هم بزنید تا شیره به خورد آرد بره وقتی حلوا از ته ظرف جدا شد دیگه هم زدن کافیه.


مواد داخل رولت

دارچین : یک قاشق مرباخوری

پودر هل: ک قاشق غذاخوری

گردوی خرد شده: نصف پیمانه

خلال بادام و پسته ک ازهرکدام 2 قاشق غذاخوری


حالا این حلوارو میشه به شکلهای مختلف درآورد ، بعضی ها همین طوری داخل بشقاب تزئین میکنن و روش پودر نارگیل میپاشن ، بعضی ها هم داخل نان میکادو میزارن که اونم خوشمزه میشه ، منم به صورت رولت دراوردم به این ترتیب که داخل یه ظرف مستطیل پلاستیک کشیدم و حلوا رو روش پهن کردم بعد مواد داخل رولت رو با هم مخلوط کردم و پاشیدم رو رولت، رولش کردم و بعد برش زدم
New1

این حلوا خیلی ساده و راحت و در عین حال خیلی خوشمزه هست.
حلوای قنـادی

مواد لازم :
آرد سفید : یک لیوان آب : یک لیوان گلاب : نصف لیوان
شکر : 1/5لیوان (البته من توی لیوان دومی کمتر از نصفه می‌ریزم)
روغن مایع : نصف لیوان زعفران : مقدار کمی دارچین یا زنجفیل یا هل: بنا به سلیقه (کمتر از یک قاشق چایخوری)
توجه : پیمانه‌ها یک اندازه باشد.

مقدار کمی زعفران ساییده شده را با آب جوش مخلوط می‌کنیم تا رنگ بدهد. (مثل زعفران برای برنج)

مرحله اول :
آب + گلاب+ زعفران+ شکر+ مقدار کمی از دارچین یا زنجفیل یا هل را داخل ظرف ریخته روی حرارت ملایم تا شکر کاملا آب شود.

مرحله دوم :
در ظرف تفلون ، روغن مایع ریخته روی حرارت ملایم می‌گذاریم تا کمی گرم شود. آرد رو بتدریج اضافه می‌کنیم و مرتب هم می‌زنیم تا بوی خامی آرد از بین برود ولی رنگ آن تغییر نکند.(بین 6-4 دقیقه). بتدریج مواد مرحله اول را اضافه می‌کنیم و مرتب هم می‌زنیم. کم‌کم مواد به خورد حلوا میره و همزمان با هم زدن وسط ظرف قل می‌خورد وقتی کاملا وسط ظرف قل خورد و بصورت گلوله شد. حلوا آماده است.

نکته : برای تزیین حلوا تا وقتی سرد نشده باید اقدام کرد.
نکته : تا وقتی حلوا با توجه به هوای محیط سرد نشده ، حلوا را داخل یخچال نگذارید.

نوش جان

امیدوارم که خوشتون بیاد.

حلوا ی شیر عسلی
دستور خانم سمیرا جنت دوست : آرد 250 گرم ، روغن مایع 110 گ، شیر
عسلی
460 گرم، زعفران دم کرده 2 قاشق سوپخوری
آرد را الک کنید،روغن را در تابه ریخته روی حرارت قرار دهید تا گرم شود، آرد را به روغن افزوده و تفت دهید تا خامی آرد گرفته شود و رنگ آن طلائی شود. آرد را از حرارت بردارید و شیر
عسلی
و زعفران دم کرده را اضافه کنید



کتلت سوسیس....مواد لازم :
سوسیس کوکتل : 4 عدد!
تخم مرغ : 1 عدد
سیب زمینی : 2 عدد
فلفل دلمه : یک نصفه!
پیازچه : 1 عدد تپل!

طرز تهیه:
اول سوسیسها رو رنده میکنیم(ریز)سیب زمینی ها را که به وسیله آب یا بخار پختیم رو هم رنده ریز میکنیم...فلفل دلمه را رنده درشت و پیازچه را هم رنده ریز! همه را با تخم مرغ و ادویه های دلخواه مخلوط کرده در روغن سرخ میکنیم...فوق العاده خوشمزه...
نقل قول
 سپاس شده توسط yardelia ، sahar_f ، paraztoo ، nasibe_603 ، سراب ، Maryam290
۲۷-تير-۱۳۹۱, ۱۱:۱۱ صبح
ارسال: #5
RE: سفره افطار
خاگینه تبریزی


مواد لازم برای 6-5 نفر:

2 عدد تخم مرغ
4 قاشق غذاخوری شیر پاستوریزه
نصف پیمانه آرد گندم
نصف قاشق چای خوری بیکینگ پودر
یک چهارم قاشق چای خوری زعفران ساییده
به مقدار لازم روغن مایع مخصوص سرخ کردنی
یک دوم قاشق غذاخوری دارچین
یک دوم قاشق چای خوری پودر گل محمدی
یک دوم قاشق چای خوری پودر هل
یک دوم قاشق چای خوری پودر زنجبیل
2- 5/1 پیمانه(300- 250میلی گرم) شربت
4-3 قاشق غذاخوری مغز گردوی خرد شده
1 قاشق غذاخوری پودر پسته یا پودر نارگیل

روش تهیه:

تخم مرغ ها را در یک ظرف بشکنید و با چنگال کمی بزنید. شیر را اضافه کرده، بیکینگ پودر و آرد را کم کم روی مایه الک کنید(تا گلوله نشود) و مخلوط نمایید. سپس کمی زعفران، پودر هل و پودر زنجبیل را اضافه کنید. در تابه ی تفلون مقداری روغن بریزید تا گرم شود و با قاشق غذاخوری از مایه در روغن ریخته و سرخ کنید. هر دو طرف آن که طلایی شد، روغن اضافی آن را بگیرید و در شربت قرار دهید تا کمی شربت به خورد آن برود. از شربت خارج نموده و در صافی قرار دهید. سپس در دیس بچینید و از مخلوط دارچین، پودر گل محمدی، زنجبیل و پودر هل روی آن بپاشید و با گردو، پودر پسته یا نارگیل خاگینه را تزیین و سرو نمایید.

طرز تهیه شربت خاگینه:

برای تهیه شربت، 2 پیمانه شکر را با 1 پیمانه آب و دو پر جوهر لیمو با هم مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش آید. پس از 5-4 دقیقه از روی حرارت بردارید و 2-1 قاشق چای خوری زعفران حل شده در آب، به آن اضافه کنید.

پیشنهادات:

1- برخی افراد برای تهیه خاگینه از ماست استفاده می کنند. در صورت تمایل می توانید به جای شیر از ماست پاستوریزه ی شیرین استفاده کنید.

2- خاگینه را می توانید به طور یک جا در تابه بریزید و سرخ کنید. سپس به فرم دلخواه برش دهید و سرو نمایید.

آرش اما همچنان خاموش،
از شکاف دامن البرز بالا رفت.
وز پی او، پرده های اشک پی درپی فرود آمد.Heart
نقل قول
 سپاس شده توسط هیلدا ، سراب ، *elay* ، Maryam290
۲۷-تير-۱۳۹۱, ۱۱:۱۲ صبح (آخرین تغییر در این ارسال: ۲۷-تير-۱۳۹۱ ۱۱:۱۶ صبح توسط هیلدا.)
ارسال: #6
RE: سفره افطار
5

مواد لازم:

• گوشت قرمز چرخ کرده...300 گرم
• قارچ...200 گرم
• پیاز...یک عدد کوچک
• سیر...یک حبه
• جعفری ریز خرد شده...نصف پیمانه
• تخم مرغ...یک عدد
• زرده تخم مرغ...یک عدد
• سیب زمینی آب پز...5-6 عدد
• کره( در دمای محیط)...60 گرم
• شیر...4 قاشق غذاخوری
• نمک...به مقدار لازم
• فلفل...به مقدار لازم
• زرد چوبه...به مقدار کم
• روغن مایع...به مقدار لازم



طرز تهیه:




• پیاز را به صورت نگینی ریز خرد نمایید.
• قارچ ها را به صورت ریز خرد نمایید.
• پیازها را با 2 قاشق غذاخوری روغن سرخ کرده و قارچ ها را اضافه کنید.
• داخل کاسه مناسبی، گوشت چرخ کرده و مخلوط قارچ و پیاز سرخ شده ، جعفری و نمک و فلفل را ریخته و سیر را رنده کنید.
• یک عدد تخم مرغ را داخل کاسه شکانده و مخلوط گوشت را کاملا ورز دهید.
• مایه گوشتی را به صورت همبرگر های کوچک فرم داده و با 2 قاشق روغن به مقدار کم سرخ کنید.(در حد فرم گیری گوشت)
• گوشت های آماده شده را روی حوله کاغذی آشپزخانه گذاشته و روغن اضافه آنرا بگیرید.
• سیب زمینی های آبپز را رنده کنید.
• شیر را با سیب زمینی رنده شده مخلوط نموده و کاملا ورز دهید.
• به اندازه لازم نمک و فلفل و زردچوبه داخل پوره سیب زمینی اضافه کرده و ورز دهید.





• فر را با درجه حرارت 180 درجه سانتیگراد گرم کنید.
• سینی فر را با 2 قاشق روغن مایع چرب نموده و گوشت های آماده شده را روی سینی فر با فاصله مناسب بچینید.
• پوره سیب زمینی را داخل قیف خامه ریز ریخته و مطابق تصویر اطراف گوشت های سرخ شده را با پوره گل بزنید.
• بعد از تموم شدن ردیف اول ، ردیف دوم را هم مطابق تصویر نهایی ، کامل کنید.
• سینی فر را در طبقه وسط فر به مدت نیم ساعت قرار دهید.(تا حد سرخ شدن کف پوره سیب زمینی)
• در حین پخت در چند مرحله، کره نرم شده را به کمک قلم مو روی پوره سیب زمینی ها بزنید.
• زرده تخم مرغ را با باقیمانده کره و کمی نمک مخلوط کنید.
• سینی فر را بیرون آورده و روی پوره سیب زمینی ها را با مخلوط زرده تخم مرغ آغشته کنید.(با قلم مو)
• گریل فر را روشن کنید.
• کتلت ها را تا حد خوش رنگ شدن پوره ها، داخل فر قرار دهید.(15- 20 دقیقه)
• کتلت ها را به کمک کف گیر پهن از روی سینی فر برداشته و داخل ظرف سرو بچینید.
• روی کتلت ها را به دلخواه خود با کنجد سفید و سیاه و یا گوجه فرنگی ویا... تزیین کنید.





نکات:

در صورت شل بودن مایه گوشتی،می توانید از یک قاشق آرد سوخاری استفاده کنید.
پوره سیب زمینی کتلت، باید کاملا سفت باشد بسته به نوع سیب زمینی مقدار شیر را کم و یا زیاد کنید.(در صورت نرم بودن، پوره سیب زمینی داخل فر دفرمه می شود.)

دستور تهیه: اینترنت

کاتلیس (یه جور کتلت)

دستور از مجله هنر آشپزی

مواد لازم :
پیاز : 1عدد
سیر : 2 تا 3 حبه
گوشت چرخ کرده : 500 گرم
نمک و فلفل سیاه : به میزان لازم
زردچوبه : به دلخواه
زنجفیل خشک : نصف قاشق چایخوری
گشنیز خرد شده : 1 استکان
فلفل سبز : 3 تا 4 عدد
سیب زمینی : 1 کیلو
پودر زیره سبز : 1 قاشق غذاخوری
تخم مرغ : 1 عدد
لیموترش تازه : 1 عدد

طرز تهیه

ابتدا پیاز و سیر را سرخ کنید و سپس گوشت چرخ کرده را با انواع ادویه، نصف استکان گشنیز و فلفل سبز خرد شده تفت دهید تا آب آن کشیده شود.
مواد را روی حرارت بگذارید تا بپزد و جا بیفتد.



سیب زمینی را با آب و نمک بپزید سپس آنها را پوست کنده و رنده کنید.
در این مرحله نمک، فلفل سیاه، بقیه گشنیز و کمی پودر زیره سبز به سیب زمینی اضافه کنید و آنرا کاملا ورز دهید.



از خمیر سیب زمینی گلوله ای باندازه یک نارنگی بردارید و وسط آنرا گود کنید.
با قاشق از مواد گوشتی بردارید و میان گلوله سیب زمینی را پر کنید و پس از بستن دهانه آن، گلوله سیب زمینی را در کف دست گرد کنید.



در ظرف دیگری تخم مرغی را بشکنید و با چنگال آنرا خوب هم بزنید و کمی نمک و فلفل سیاه نیز به آن بیفزایید.
سپس کتلت های فرم داده را داخل مایه تخم مرغ بغلتانید و آنها را در روغن داغ سرخ کنید.



اینم یه کتلت دیگه.......گوشت 200 گرم
سیب زمینی 1عدد خام
پیاز 1عدد
تخم مرغ 1عدد
ارد 1ق غ
بکین پودر 1ق چ
نمک+فلفل+زردچوبه
سیبزمینی خامو رنده ریز میکنیم و ابشو میگیریم پیازو هم رنده میکنیم تمام موادو با هم مخلوط میکنیم و سرخ میکنیم
نقل قول
 سپاس شده توسط سراب ، Maryam290
۲۷-تير-۱۳۹۱, ۱۱:۲۵ صبح (آخرین تغییر در این ارسال: ۲۷-تير-۱۳۹۱ ۱۱:۳۵ صبح توسط maral.)
ارسال: #7
 
RE: سفره افطار
سفره افطاری

سنت بر این است که روزه داران هر شام بر سر سفره افطار گرد هم آیند و پس از طلب قبولی روزه دعا کنند :

بسم الله ؛ اللهم لک صمنا و علی رزقک افطرنا فتقبله منا انک انت السمیع العلیم.


و سپس روزه خود را با روزی حلال و پاکیزه باز می کنند و پسندیده است افطار با خرما یا آب گرم (یا چای شیرین) یا رطب یا حلوا یا نبات و لبن باز شود.

بر سر سفره افطار ایرانی انواع مخلفات مقوی و انرژی زا از جمله خرما با مغز گردو، حلوا، رنگینک، فرنی، یخ در بهشت ، بامیه، شله زرد، شیر برنج، کاچی، زولبیا، مسقطی و انواع آش : آش رشته، آش شله قلمکار، آش جو وجود دارد.

اکنون شما را بر ضیافت افطاری ایرانی دعوت می کنیم:



آش رشته (برای چهار نفر) :

مواد لازم:

رشته آشی 400 گرم

سبزی آش (تره ـ جعفری ـ اسفناج ـ شبت ـ گشنیز) 1 کیلو

نخود و لوبیا و عدس (مجموعاً به تساوی) 450 گرم

کشک 2 لیوان (نیم لیتر)

پیاز سرخ کرده 4 قاشق سوپخوری

نمک و فلفل به مقدار کافی

نعناع خشک 4 قاشق سوپخوری

آرد دو قاشق

روغن به میزان لازم



طرز تهیه:



حبوبات را که قبلاً خیس کرده ایم با پیاز سرخ کرده می گذاریم کاملاً بپزد. سبزی را خرد می کنیم و داخل حبوبات پخته شده می ریزیم و می گذاریم سبزی ها بپزند. سپس دو قاشق سوبخوری آرد را در کمی آب سرد حل می کنیم و داخل آش می ریزیم و مرتباً بهم می زنیم. رشته را در آش می ریزیم و می گذاریم آهسته بپزد، ‌ولی رشته نباید خرد شود. آنگاه آش را از روی حرارت بر می داریم و با کشک مخلوط می کنیم و روی آن را با کمی کشک ساده، پیاز سرخ شده و نعناع داغ تزئین می کنیم.



******************************

آش شله قلمکار (برای چهار نفر) :



مواد لازم:



سبزی آش (تره ـ جعفری ـ اسفناج ـ شبت ـ گشنیز) 500 گرم

نخود و لوبیا و عدس (مجموعاً به تساوی) 450 گرم

برنج نصف پیمانه (100 گرم)

گوشت بدون استخوان 500 گرم

پیاز سرخ کرده 5 قاشق سوپخوری

نمک و فلفل به مقدار کافی

زرد چوبه نصف قاشق چایخوری



طرز تهیه:



حبوبات را با گوشت و پیاز سرخ کرده و زردچوبه می گذاریم خوب بپزد. سپس گوشت را پس از پخت بیرون آورده کاملاً می کوبیم تا له شود، مجدداً آن را به مایع اضافه می کنیم. برنج را می شوئیم و به آش اضافه کرده تا کاملاً بپزد، سبزیجات را خرد کرده داخل آش می ریزیم و مرتب بهم می زنیم تا آش کاملاً جا بیفتد، حرارت آش باید ملایم باشد تا ته نگیرد.



******************************

رنگینگ (برای چهار نفر) :



مواد لازم:



آرد گندم 500 گرم

روغن 300 گرم

خاکه قند 125 گرم

خرمای سیاه نرم 500 گرم

مغز گردو 125 گرم

دارچین کوبیده نرم 1 قاشق سوپخوری

هل کوبیده 1 قاشق مرباخوری

پسته چرخ کرده 1 قاشق سوپخوری

طرز تهیه:



روغن را در ظرفی ریخته، روی حرارت می گذاریم تا داغ شود. آرد را داخل آن می ریزیم، حرارت را ملایم می کنیم. مرتب بهم می زنیم تا آرد کاملاً سرخ شده و طلائی شود سپس آن را از روی حرارت بر می داریم تا کمی سرد شود، آنگاه خاکه قند و دارچین و هل کوبیده را با آرد سرخ شده مخلوط می نمائیم. هسته های خرما را می گیریم و داخل هر یک خرما را یک تکه گردو می گذاریم. نیمی از آرد سرخ شده را در ظرف مسطحی می ریزیم و با پشت قاشق روی آن را صاف می کنیم و خرماها را روی آن می چینیم. با بقیه آرد سرخ شده روی خرماها را می پوشانیم و باز با پشت قاشق روی آن را صاف می کنیم و کمی خاکه قند و دارچین روی آن می پاشیم و پسته چرخ کرده را نیز روی آن می ریزیم.

حال با کارد رنگینگ آماده شده را به شکل لوزی یا چهارگوش برش می دهیم و در ظرف می چینیم.



******************************

شله زرد (برای چهار نفر) :



مواد لازم:



برنج 500 گرم

شکر 1 کیلو

روغن نصف پیمانه

زعفران سائیده نصف قاشق چایخوری

گلاب نصف پیمانه

خلال بادام 100 گرم

خلال پسته 50 گرم

دارچین یک قاشق سوپخوری



طرز تهیه:



برنج را چندین بار شسته تا آب آن کاملاً زلال شود. سپس آن را با 6 برابر آب روی حرارت قرار می دهیم تا جوش بیاید. هر از چند گاه، کف برنج را می گیریم. وقتی مغز برنج کاملاً نرم شد شکر را اضافه می کنیم و مرتب آن را بهم می زنیم تا شله زرد کاملاً جا بیفتد. زعفران را در کمی آب جوش حل کرده و به شله زرد اضافه می کنیم. سپس روغن را داغ کرده و به آن اضافه می کنیم، آنگاه کمی از بادام را کنار گذاشته و ما بقی بادام را همراه با گلاب داخل شله زرد می ریزیم و کاملاً آن را بهم می زنیم تا تمام مواد با هم مخلوط شوند، سپس در ظرف را می گذاریم تا شله زرد آماده شده و جا بیفتد. در صورت استفاده از فر، آن را نیم ساعت در کف فر با حرارت ملایم قرار می دهیم. پس از آماده شدن روی آن را با دارچین، خلال بادام و خلال پسته تزئین می کنیم.



******************************

شیربرنج (برای چهار نفر) :



مواد لازم:



برنج یک پیمانه (200 گرم)

شیر دو لیتر

گلاب نصف پیمانه

طرز تهیه:

برنج را به دقت می شوئیم و در آب به مدت دو ساعت خیس می کنیم. سپس آن را با دو لیوان آب می گذاریم بپزد تا نرم شود. آنگاه شیر را اضافه کرده و حرارت را ملایم می کنیم تا شیر برنج آهسته بجوشد و کاملاً پخته و غلیظ شود. گلاب را اضافه کرده و بعد از دو سه جوش آن را از روی حرارت بر می داریم و با شکر یا شیره و یا انواع مربا مصرف می کنیم.

******************************

فرنی (برای چهار نفر) :



مواد لازم:



شیر نیم لیتر

آرد برنج 2 قاشق سوپخوری (50 گرم)

شکر 4 قاشق سوپخوری (100 گرم)

گلاب 2 قاشق سوپخوری



طرز تهیه:



آرد برنج را در شیر حل می کنیم و شکر و گلاب را اضافه می نمائیم و مایه را روی حرارت ملایم قرار
می دهیم و مرتب بهم می زنیم تا جوش آمده و کمی غلیظ شود، سپس در ظرف کشیده و وقتی سرد شد صرف می نمائیم.



******************************

بامیه (برای چهار نفر) :



مواد لازم:

آرد 125 گرم

روغن مایع 4 تا 5 قاشق سوپخوری

تخم مرغ 3 عدد

شکر 200 گرم

گلاب 3 قاشق سوپخوری



طرز تهیه:



روغن را به همراه یک لیوان آب و 1 تا 2 قاشق سوپخوری شکر روی حرارت قرار می دهیم تا جوش بیاید. آرد را به مایه اضافه کرده و آهسته بهم می زنیم تا آب کاملاً تبخیر و مایه کاملاً سفت شود. ظرف را از روی حرارت بر می داریم و به مایه پس از اینکه کمی سرد شد تخم مرغ ها را اضافه می کنیم و مرتب بهم می زنیم تا خمیر کاملاً نرم و لطیف شود. سپس در تابه مقداری روغن مایع می ریزیم و روی شعله گاز قرار می دهیم تا داغ شود. آنگاه حرارت را ملایم کرده و مایه را با قیف مخصوص بامیه در روغن می ریزیم تا دو طرف آن کمی برشته شود.

شکر برای تهیه شربت بامیه، شکر ـ گلاب و یک لیوان آب را با هم مخلوط کرده و روی حرارت قرار می دهیم تا بجوش آید و کاملاً غلیظ شود. آنگاه آن را از روی حرارت برداشته و یک قاشق چایخوری آبلیمو به آن اضافه می کنیم. سپس بامیه ها را به مدت 5 دقیقه در شربت قرار داده و بعد در ظرف می چینیم.



******************************

یخ در بهشت (برای چهار نفر) :



مواد لازم:

آرد برنج 100 گرم

نشاسته 150 گرم

شکر 500 گرم

گلاب نصف پیمانه

شیر یک لیتر

آب یک لیتر

پسته چرخ کرده 50 گرم



طرز تهیه:



نشاسته را در 4 پیمانه آب سرد حل کرده و آرد برنج را نیز در شیر حل می کنیم، سپس هردو را با هم مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار داده و مرتب بهم می زنیم تا مایه جوش آید و غلیظ شود. سپس شکر و گلاب را به مایه اضافه می کنیم. باید مایه خیلی به آهستگی بجوشد و مرتب بهم زده شود تا ته نگیرد. وقتی مایه کاملاً غلیظ شد، بطوریکه خط قاشق روی آن محو نشود، یخ در بهشت آماده است. پس از آماده شدن مایه را در دیس مستطیل گودی می ریزیم و ظرف را تکان می دهیم تا روی مایه خوب صاف شود. پس از اینکه کاملاً سرد شد آن را به صورت لوزی بریده و روی آن را با پسته چرخ کرده تزئین می کنیم.

******************************

کاچی (برای چهار نفر) :



مواد لازم:

آرد گندم 250 گرم

کره 500 گرم

شکر 500 گرم

زعفران یک مثقال

آب 500 میلی لیتر

گلاب 60 میلی لیتر



طرز تهیه:



شکر را با آب می جوشانیم تا شکر آب شود و کاملاً حل گردد. سپس کره را در ظرفی قرار داده و روی حرارت می گذاریم تا آب بشود، آنگاه آرد را اضافه کرده و بهم می زنیم تا سرخ شود، حرارت را ملایم کرده و شربت آماده شده را همراه با زعفران و گلاب به آرد سرخ شده اضافه می کنیم و مرتب بهم می زنیم تا آرد کاملاً صاف شود. در صورتیکه مایع کمی غلیظ شد مختصری آب جوش به آن اضافه می کنیم.



******************************



زولبیا (برای چهار نفر) :



مواد لازم:

شکر 200 گرم

نشاسته 500 گرم

ماست 150 گرم

گلاب 2 تا 3 قاشق سوپخوری

روغن به میزان لازم



طرز تهیه:



نشاسته را با آب و و 2 قاشق شکر مخلوط می کنیم و سپس ماست را اضافه کرده و بهم می زنیم تا مایه کاملاً صاف شود. روغن فراوان را داغ می کنیم، مایه را در قیف مخصوص ریخته و در روغن به شکل زولبیا و یا مشبک می ریزیم، حرارت را ملایم می کنیم، یکطرف زولبیاها که برشته شد بر می گردانیم تا طرف دیگر آن برشته شود.

برای تهیه شربت زولبیا، در ظرفی جداگانه شکر، گلاب و یک لیوان آب را با هم مخلوط کرده و روی حرارت قرار می دهیم تا حدی که بجوشد تا غلیظ شود. شربت آماده شده را از روی حرارت برداشته تا خنک شود. سپس زولبیاها را پس از سرخ شدن درون شربت می اندازیم و پس از 5 دقیقه آنها را بر می داریم و در ظرفی می چینیم.



******************************

حلوا (برای چهار نفر) :



مواد لازم:

آرد گندم 250 گرم

شکر 200 گرم

روغن 200 گرم

زعفران نصف قاشق چایخوری

آب 2 لیوان

گلاب نصف لیوان

خلال بادام و پسته به میزان لازم



طرز تهیه:



روغن را در ظرف ریخته، روی حرارت قرار می دهیم تا داغ شود، سپس آرد را اضافه کرده و حرارت را ملایم می کنیم و مرتب بهم می زنیم تا آرد کاملاً سرخ شود و رنگ آن بر گردد و عطر آن بلند شود. سپس شکر را با آب مخلوط می کنیم و می جوشانیم تا شکر آب گردد، آنگاه گلاب و زعفران سائیده را در شربت ریخته و بهم می زنیم تا کاملاً مخلوط شود. آرد را پس از سرخ شدن می گذاریم کمی سرد شود، سپس شربت را به آن اضافه می کنیم و خوب بهم می زنیم، در صورتیکه مایه کمی شل بود 1 الی 2 دقیقه حلوا را روی حرارت قرار می دهیم، آنگاه حلوا را در دیس می کشیم و با خلال پسته و بادام روی آن را تزئین می کنیم.



******************************

مسقطی (برای چهار نفر) :



مواد لازم:

نشاسته 100 گرم

شکر 200 گرم

روغن 50 گرم

گلاب 1 قاشق سوپخوری

آب 3 یا 4 لیوان

خلال بادام 50 گرم



طرز تهیه:



نشاسته را در آب ریخته، مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار می دهیم و مرتب بهم می زنیم تا مایه جوش آید و کمی غلیظ شود. سپس شکر، گلاب و روغن را به مخلوط اضافه می کنیم و مجدداً بهم می زنیم تا تمام مواد مخلوط شوند. سپس مایه را در ظرف ریخته و می گذاریم سرد شود. آنگاه آن را به شکل لوزی لوزی بریده و تزئین می کنیم.










[تصویر:  توصیه هایی برای سفره ماه رمضون ]
[تصویر:  توصیه هایی برای سفره ماه رمضون ]
[تصویر:  توصیه هایی برای سفره ماه رمضون ]
نقل قول
 سپاس شده توسط هیلدا ، zoha ، فندق ، فروغ بنی ، nasibe_603 ، fereshteye_mehraboonii2000 ، saharjavid
۲۷-تير-۱۳۹۱, ۱۱:۴۲ صبح (آخرین تغییر در این ارسال: ۲۷-تير-۱۳۹۱ ۱۱:۵۷ صبح توسط هیلدا.)
ارسال: #8
RE: سفره افطار
اینم عکس یه سری از دستورایی که بالا نوشتم http://www.8pic.ir/images/x48os8zjzfgp4w...lgaf4l.jpg

حمص یا هوموزلبنانی
مواد لازم برای 6 نفر:
نخود=500گرم
روغن کنجد=1لیوان
سیر=1بوته
نمک=بقدر کافی
لیمو ترش=2عدد
زیتون سیاه=مقداری
پاپریکا(یا فلفل قرمز کوبیده)=2/1 قاشق سوپخوری
طرز تهیه:
نخود را چند ساعت قبل خیس کرده،پوست می گیریم. اگر فرصت نبود،ابتدا نخود را پخته،بعد پوست آنرا می گیریم. در هر حال نخود پوست گرفته را با مقداری آب و یک بوته سیر پوست کنده و نصف قاشق نمک کاملا می پزیم و بلافاصله از چرخ مخصوص پوره رد می کنیم. نخود باید طوری پخته باشد که پس از چرخ کردن، هیچ زبری نداشته باشد. روغن کنجد را کم کم داخل پوره نخود می ریزیم و به هم می زنیم تا روغن کاملا جذب نخود شود. آب یک عدد لیمو را می گیریم و با پوره مخلوط می کنیم. مخلوط را می چشیم و نمک آن را اندازه می کنیم. هومز بدست آمده را در یک ظرف گود بلورین می ریزیم، رویش را با پشت قاشق صاف می کنیم و فلفل قرمز را روی آن می پاشیم. یک دانه لیموی دیگر را حلقه حلقه می بریم. با این حلقه ها و مقداری زیتون سیاه روی هومز را تزئین می کنیم. بقیه زیتونها را در ظرف جداگانه ای می ریزیم و سر میز می بریم
نقل قول
 سپاس شده توسط فندق ، فروغ بنی
۲۷-تير-۱۳۹۱, ۰۱:۲۴ عصر
ارسال: #9
RE: سفره افطار
کلوچه پنیر سفید
[تصویر:  توصیه هایی برای سفره ماه رمضون ]
مواد لازم:
پنیر سفید 360گرم
تخم مرغ 2 عدد
آرد به میزان لازم
نمک وفلفل به میزان لازم
کره 60 گرم
روغن برای سرخ کردن
خامه ترش 20گرم
طرز تهیه:
پنیر سفید + کره + تخم مرغ با همزن بزنید تا صاف و یکدست بشه نمک وفلفل رو اضافه کرده و آرد را در حدی که خمیر به دست نچسبه اضافه کنید .
خمیر رو به اندازه یه نارنگی برداشته با وردنه باز کنید و قالب بزنید ( به اشکال دلخواه مثل قلب - مثلث ....) من با استکان قالب زدم
و در روغن داغ سرخ کنید.
بعد با خامه ترش سرو کنید (من ماست خامه ای گذاشتم)

مجله هنر اشپزی شماره 79
دستور از آقای ولی مفیدی
نقل قول
 سپاس شده توسط فروغ بنی
۲۷-تير-۱۳۹۱, ۰۱:۳۵ عصر (آخرین تغییر در این ارسال: ۲۷-تير-۱۳۹۱ ۰۲:۰۴ عصر توسط هیلدا.)
ارسال: #10
RE: سفره افطار
مواد لازم
کره یک ق چ
آب نصف لیمو--- دلبخواهی
پیاز قرمز یک عدد کوچک که ریز خورد شده باشه
دو ۲ حبه سیر که رنده شدن
اسفناج نیم کیلو آبپز شده و خورد شده بزارید آبش به خوردش بره
سوس مایونز نصف پیمانه
Sour Creamکرم ترش نصف پیمانه --میتونید از پنیر خامه ی استفاده کنید
پنیر ماتزارلا --پیتزا و یا پنیر چادر رنده شده --دلبخواهی
پیاز چه چهار پنج تا خوب خوردشون کنید
یک نون فرنچ یا نون باربری هم میشه استفاده کرد --این نون را باید به اندازه لقمه لقمه برش زاد
یک نون گرد قلمبه که سرش را بریدید و توش را به آرامی خالی کردید نزارید اطرافش یا توش سوراخ بشه
--

طرز تهیه

کره را آب کنید و پیاز و پیاز چه را با سیر توش تفت بدید خیلی حرارت آروم
--از رو گاز بردارد بزارید خنک بشه
--اسفناج را بش اضافه کنید
--همه سوس هارا مایو و پنیر خامهی و یا sour cream صور کریم هر کدوم را که استفاده میکنید همه قاطی هم کنید و با کمی نمک و فلفل قاطی کنید
همه اسفنجها و سوس هارا قاطی هم کنید
اینهارا بریزید تو نون و دورش را با لقمه لقمه شده های نون دیگه تزئین کنید
میتونید تو این سوس کامی آبلیمو بریزید یا اینکه میگو های کوچیک که پخته هستن توش بریزید خیلی شیک میشه
این ظرف واسه پیش غذا یا مهمونی عصرانه خیلی جالب و قشنگه


[تصویر:  توصیه هایی برای سفره ماه رمضون ]

من عکس بعضی دستورایه صفحه قبل رو میزارم [تصویر:  توصیه هایی برای سفره ماه رمضون ]سوپ ذرت وپنیر[تصویر:  توصیه هایی برای سفره ماه رمضون ][/URL[URL=http://www.8pic.ir/][تصویر:  توصیه هایی برای سفره ماه رمضون ]اش شله قلمکار مشهدی[تصویر:  توصیه هایی برای سفره ماه رمضون ]کتلت سوسیس[تصویر:  توصیه هایی برای سفره ماه رمضون ]کوکوسیب زمینی شکم پر [تصویر:  توصیه هایی برای سفره ماه رمضون ]دلمه بادمجان
نقل قول
 سپاس شده توسط كيتي ، Yasi Yasmina
ارسال پاسخ

تمامی اظهار نظرهای کاربران صرفا نظرات شخصی آنان بوده و تمامی مسئولیت متوجه اظهار کننده نظر می باشد.




ارسال پاسخ صفحه قبل صفحه بعد ثبت نام