• دکتر فاطمه خانی زاده
  • مدیس

ترشی میوه

۳۰-مرداد-۱۳۹۱, ۱۲:۱۴ صبح
ارسال: #1
     
Heart ترشی انبه ی کال
Heartترشی انبه‌ی کال

مواد لازم

انبه 8 عدد

شکر دو قاشق غذاخوری

سرکه دو لیوان

فلفل قرمز هندی 7 تا 8 عدد

تخم گشنیز آسیاب شده دو قاشق غذاخوری

گلپر آسیاب شده یک قاشق غذاخوری

سیاه دانه مقداری

زردچوبه و نمک به مقدار لازم

سیر مقداری

طرز تهیه

انبه را پوست می‌کنیم و بعد چهار قسمت می‌کنیم.

هسته انبه را خارج می‌کنیم. آن‌را مثل سیب زمینی خلال می‌کنیم.

کمی زردچوبه و نمک روی آن می‌ریزیم و خوب با دست مخلوط می‌کنیم تا خلال‌ها زرد رنگ شود و بعد می‌گذاریم حدود 24 ساعت در آفتاب تا کمی خشک شود.

سرکه را با شکر و یک قاشق چای‌خوری زردچوبه روی گاز می‌جوشانیم و می‌گذاریم کمی خنک شود.

سیر را هم رنده و یا ریز خرد می‌کنیم.

بعد ابتدا یک ردیف انبه می‌چینیم و کمی گلپر و سیاه دانه و تخم گشنیز آسیاب شده و یکی دو تا فلفل قرمز هندی و مقداری سیر رنده شده روی آن می‌ریزیم و مجدداً انبه و بقیه مواد را لایه لایه می‌ریزم تا شیشه پُر شود.

در نهایت سرکه را روی مواد می‌ریزیم و درب شیشه را محکم می‌بندیم و می‌گذاریم یک هفته‌ای کمی نرم شود و در نهایت در یخچال از آن نگهداری می‌کنیم.

یک روش دیگر که اهل جنوب خیلی از آن استفاده می‌کنند این است که انبه‌ها را با پوست چهارقاچ می‌کنند؛ البته به صورتی که تکه‌های انبه به هم وصل باشد و هسته هم در وسطش باشد، روی آن نمک می‌پاشند و حدود یک روز در آفتاب با حبه‌های سیر درسته می‌گذارند بماند و سپس با سرکه و کمی ادویه ترشی را آماده می‌کنند.

این ترشی به سبزی می‌زند. تلخی هسته بعد از مدتی از بین می‌رود و قابل خوردن است.

ﻣﻦ
ﺳﺮﺷﺎﺭ ﺍﺯ ﮔﻔﺘﻨﻢ
ﻧﻪ ﺍﺯ ﻧﻮﺷﺘﻦ
ﺑﺎﯾﺪ ﮐﻪ ﺍﯾﻨﺠﺎ ﺭﻭﺑﺮﻭﯼ ﻣﻦ ﺑﻨﺸﯿﻨﯽ...

اینجا رو دوست دارم...
نقل قول
 سپاس شده توسط پیشو ، nafas1404
۶-شهريور-۱۳۹۱, ۰۲:۴۷ صبح
ارسال: #2
     
Heart ترشی ذرت
مواد اولیه :

پیاز متوسط و خیار و فلفل سبزاز هر کدام یک عدد
گوجه‌فرنگی دو عدد
سرکه سیب و ذرت از هر کدام دو پیمانه
آب نصف پیمانه
شکر 1/3پیمانه
زردچوبه نصف قاشق چایخوری
خردل یک قاشق چایخوری
آرد ذرت وگلپر از هر کدام یک قاشق سوپخوری



طرز تهیه:

ابتدا پیاز، خیار و فلفل سبز را ریز خردکرده و گوجه‌فرنگی را رنده کنید و به همراه ذرت به مواد اضافه کرده و سپس شکر، سرکه، آب، آرد و ادویه‌ها را افزوده و در یک قابلمه لعابی ریخته و روی حرارت قرار دهید تا جوش آید. حرارت را ملایم کرده و در قابلمه را گذاشته حدود 40 دقیقه آرام بجوشانید. سپس داخل ظرف مورد نظر ریخته و در جای خنک نگهداری کنید.

[تصویر: ترشی میوه]

ﻣﻦ
ﺳﺮﺷﺎﺭ ﺍﺯ ﮔﻔﺘﻨﻢ
ﻧﻪ ﺍﺯ ﻧﻮﺷﺘﻦ
ﺑﺎﯾﺪ ﮐﻪ ﺍﯾﻨﺠﺎ ﺭﻭﺑﺮﻭﯼ ﻣﻦ ﺑﻨﺸﯿﻨﯽ...

اینجا رو دوست دارم...
نقل قول
 سپاس شده توسط ~*tiyam*~ ، hedyeh ، *آوا*
۶-شهريور-۱۳۹۱, ۰۲:۳۷ عصر
ارسال: #3
     
Heart ترشی سیب
مواد اولیه :

سیب درشت سه عدد
شکر دو پیمانه
سرکه سفید یک و نیم پیمانه
دارچین یک قاشق چایخوری


طرز تهیه:

ابتدا شکر و دارچین را با سرکه مخلوط کرده و روی حرارت قرار داده تا شکر حل شود. سپس سیب‌ها را قالب زده و مخلوط را به جوش آورده بدون در 10 دقیقه بگذارید تا آرام بجوشد. سپس سیب‌ها را در ظرف مورد نظر ریخته و مخلوط سرکه را روی آن بریزید و بعد از خنک شدن در ظرف را ببندید.

نکته:

این ترشی یک هفته‌ای آماده است.

می‌توان مقدار دارچین را در صورت دلخواه افزایش داد.

[تصویر: ترشی میوه]

ﻣﻦ
ﺳﺮﺷﺎﺭ ﺍﺯ ﮔﻔﺘﻨﻢ
ﻧﻪ ﺍﺯ ﻧﻮﺷﺘﻦ
ﺑﺎﯾﺪ ﮐﻪ ﺍﯾﻨﺠﺎ ﺭﻭﺑﺮﻭﯼ ﻣﻦ ﺑﻨﺸﯿﻨﯽ...

اینجا رو دوست دارم...
نقل قول
 سپاس شده توسط سولماز 91 ، hedyeh ، سمیر
۶-شهريور-۱۳۹۱, ۰۲:۴۳ عصر
ارسال: #4
     
Heart ترشی میوه
مواد اولیه :

هلو و گلابی از هر کدام دو عدد
پودر فلفل قرمز به میزان لازم
سیر دو حبه
سرکه سفید به میزان لازم
شکر در صورت تمایل دو قاشق غذاخوری
نمک به میزان لازم
دارچین دو تا سه چوب


طرز تهیه:

هلو و گلابی را پس از شستن و خشک کردن رنده کنید. هلو را با رنده ریز و گلابی را با رنده درشت. سیر رنده شده را با سرکه، نمک و فلفل به هلو و گلابی اضافه کنید. شکر را اضافه کرده تا تیزی سرکه سفید گرفته ‌شود، سپس ترشی را در ظرف شیشه‌ای بریزید و به مدت یک هفته در یخچال نگهداری کنید. پس از طی شدن این مدت ترشی آماده است.

[تصویر: ترشی میوه]

ﻣﻦ
ﺳﺮﺷﺎﺭ ﺍﺯ ﮔﻔﺘﻨﻢ
ﻧﻪ ﺍﺯ ﻧﻮﺷﺘﻦ
ﺑﺎﯾﺪ ﮐﻪ ﺍﯾﻨﺠﺎ ﺭﻭﺑﺮﻭﯼ ﻣﻦ ﺑﻨﺸﯿﻨﯽ...

اینجا رو دوست دارم...
نقل قول
۶-شهريور-۱۳۹۱, ۰۲:۴۷ عصر
ارسال: #5
     
Heart  ترشی انار و لبو
مواد اولیه :

لبو بزرگ یک عدد
سیب سبز بزرگ دو عدد
انار بزرگ دانه‌شده یک عدد
سرکه و نمک به میزان لازم
شکر یک پیمانه

طرز تهیه:

لبوی خام را رنده کرده و در ظرف لعابی به همراه شکر و سرکه 10 دقیقه بگذارید بجوشد پس از سرد شدن سیب را رنده کرده و با دانه‌های انار مخلوط کرده و کمی نمک بزنید و همه مواد را با هم مخلوط کرده و در شیشه بریزید تا جا بیفتد. اگر سرکه به خورد مواد رفت می‌توان کمی سرکه دوباره به آن اضافه کرد.

[تصویر: ترشی میوه]

ﻣﻦ
ﺳﺮﺷﺎﺭ ﺍﺯ ﮔﻔﺘﻨﻢ
ﻧﻪ ﺍﺯ ﻧﻮﺷﺘﻦ
ﺑﺎﯾﺪ ﮐﻪ ﺍﯾﻨﺠﺎ ﺭﻭﺑﺮﻭﯼ ﻣﻦ ﺑﻨﺸﯿﻨﯽ...

اینجا رو دوست دارم...
نقل قول
۶-شهريور-۱۳۹۱, ۰۲:۵۱ عصر
ارسال: #6
     
Heart ترشی قارچ
مواد اولیه :

قارچ 500 گرم
آب یک و نیم لیتر
سرکه سفید نصف پیمانه
سبزیجات معطر ( نعنا، ترخان، سیر، فلفل سبز یا قرمز) به میزان لازم
نمک پنج قاشق غذاخوری


طرز تهیه:

ابتدا قارچ‌، سبزی‌، سیر و فلفل را به خوبی شسته و در آبکش قرار دهید تا آب آنها برود. بعد نمک و سرکه را در آب حل کرده روی حرارت قرار دهید تا بجوشد و در قابلمه را گذاشته صبر کنید تا سرد شود. قارچ‌ها را در ظرف شیشه ای ریخته و روی آن سبزی‌های معطر، سیر و فلفل قرار دهید. آب، نمک و سرکه سردشده را روی سبزیجات بریزید تا روی آنها را بپوشاند، در ظرف را محکم بسته و یک هفته در جای خنک نگه دارید.

نکته:

حتما برای ترشی قارچ باید از سرکه سفید استفاده شود تا رنگ قارچ‌ها تغییر نکند.

[تصویر: ترشی میوه]

ﻣﻦ
ﺳﺮﺷﺎﺭ ﺍﺯ ﮔﻔﺘﻨﻢ
ﻧﻪ ﺍﺯ ﻧﻮﺷﺘﻦ
ﺑﺎﯾﺪ ﮐﻪ ﺍﯾﻨﺠﺎ ﺭﻭﺑﺮﻭﯼ ﻣﻦ ﺑﻨﺸﯿﻨﯽ...

اینجا رو دوست دارم...
نقل قول
 سپاس شده توسط ريحان ، nora ، nonoo
۶-شهريور-۱۳۹۱, ۰۳:۲۹ عصر
ارسال: #7
     
Heart ترشی آلبالو
مواد اولیه :

آلبالو یک کیلوگرم
سرکه قرمز و نمک به میزان لازم


طرز تهیه:
دم آلبالو را گرفته و می‌شوییم تا آب آن کاملا برود و خشک شود، بعد آن را در شیشه می‌ریزیم. کمی نمک را با سرکه مخلوط کرده و شیشه را با سرکه پر می‌کنیم.

[تصویر: ترشی میوه]

ﻣﻦ
ﺳﺮﺷﺎﺭ ﺍﺯ ﮔﻔﺘﻨﻢ
ﻧﻪ ﺍﺯ ﻧﻮﺷﺘﻦ
ﺑﺎﯾﺪ ﮐﻪ ﺍﯾﻨﺠﺎ ﺭﻭﺑﺮﻭﯼ ﻣﻦ ﺑﻨﺸﯿﻨﯽ...

اینجا رو دوست دارم...
نقل قول
 سپاس شده توسط ♫♪سنجاقک♪♫ ، mahnaz110 ، ~*tiyam*~ ، *gandom* ، nikita617 ، خوشگل خانم ، nonoo
۶-شهريور-۱۳۹۱, ۰۴:۴۱ عصر
ارسال: #8
     
Heart ترشی چغاله بادام
مواد اولیه :

چغاله بادام 500 گرم
سرکه سفید یک لیتر
نمک به میزان لازم
ترخون چهار شاخه
فلفل دو عدد

طرز تهیه

چغاله بادام را با نمک و فلفل مخلوط کرده و در شیشه قرار می‌دهیم و لابه‌لای آن ترخون می‌ریزیم و در آخر سرکه سفید را افزوده و در شیشه را خوب می‌بندیم و در یخچال نگهداری می‌کنیم. این ترشی بعد از یک‌ماه آماده سرو می‌باشد.
[تصویر: ترشی میوه]

ﻣﻦ
ﺳﺮﺷﺎﺭ ﺍﺯ ﮔﻔﺘﻨﻢ
ﻧﻪ ﺍﺯ ﻧﻮﺷﺘﻦ
ﺑﺎﯾﺪ ﮐﻪ ﺍﯾﻨﺠﺎ ﺭﻭﺑﺮﻭﯼ ﻣﻦ ﺑﻨﺸﯿﻨﯽ...

اینجا رو دوست دارم...
نقل قول
 سپاس شده توسط mahnaz110 ، تسنیم89 ، ghazale-mej
۶-شهريور-۱۳۹۱, ۰۴:۴۶ عصر
ارسال: #9
     
Heart ترشی قیسی شکم پر مجلسی
مواد اولیه :

قیسی 10 عدد
بادام خام 10 عدد
زعفران دم‌کرده دو قاشق غذاخوری
شکر وزن قیسی‌ها
آب دو پیمانه

طرز تهیه:



قیسی‌ها را وزن کرده و به میزان آن شکر کنار می‌گذاریم.

بادام‌ها را خیس کرده و پوست آن را جدا می‌کنیم.

قیسی‌ها را کمی خیس کرده بعد داخل هر کدام یک بادام می‌گذاریم.

شکر و آب را در ظرف ریخته و روی حرارت گذاشته تا قوام بیاید.

بعد از قوام آمدن، قیسی‌ها را به آرامی درون شربت گذاشته و زعفران دم‌کرده را اضافه می‌کنیم بعد از 15 تا 20 دقیقه از روی حرارت برداشته و می‌گذاریم تا مربا سرد شود. نکته:

u در صورتی که بادامی از قیسی خارج شد بعد از سردشدن آن را داخل قیسی می‌گذاریم.

v این مربا در مجالس بسیار استفاده می‌شود.
[تصویر: ترشی میوه]

ﻣﻦ
ﺳﺮﺷﺎﺭ ﺍﺯ ﮔﻔﺘﻨﻢ
ﻧﻪ ﺍﺯ ﻧﻮﺷﺘﻦ
ﺑﺎﯾﺪ ﮐﻪ ﺍﯾﻨﺠﺎ ﺭﻭﺑﺮﻭﯼ ﻣﻦ ﺑﻨﺸﯿﻨﯽ...

اینجا رو دوست دارم...
نقل قول
 سپاس شده توسط *آوا*
۶-شهريور-۱۳۹۱, ۰۶:۳۶ عصر
ارسال: #10
     
Heart ترشی هلو
مواد اولیه :

هلو زعفرانی پنج عدد
سیاه‌دانه یک قاشق غذاخوری
نمک و دارچین یک قاشق چایخوری
شکر یک قاشق سوپخوری
میخک 20 دانه
سرکه به میزان لازم



طرز تهیه:



هلو را شسته و با مقداری سرکه به مدت سه دقیقه می‌پزیم، بعد از خنک شدن هلو به هر کدام، پنج دانه میخک زده، سپس هلوها را درون شیشه چیده، بعد سیاه‌دانه، دارچین، شکر و نمک را با هم مخلوط کرده روی هلو می‌ریزیم، آن‌گاه سرکه را اضافه کرده تا روی هلو را بپوشاند در شیشه را محکم بسته در جای خنک قرار می‌دهیم، موقع مصرف، میخک‌ها را از هلو درآورده و هلو را به دو قسمت برش داده، هسته آن را جدا می‌کنیم، ترشی (بعد از 20 روز آماده است.)

[تصویر: ترشی میوه]

ﻣﻦ
ﺳﺮﺷﺎﺭ ﺍﺯ ﮔﻔﺘﻨﻢ
ﻧﻪ ﺍﺯ ﻧﻮﺷﺘﻦ
ﺑﺎﯾﺪ ﮐﻪ ﺍﯾﻨﺠﺎ ﺭﻭﺑﺮﻭﯼ ﻣﻦ ﺑﻨﺸﯿﻨﯽ...

اینجا رو دوست دارم...
نقل قول
 سپاس شده توسط shahrzad.o ، ~*tiyam*~
ارسال پاسخ

تمامی اظهار نظرهای کاربران صرفا نظرات شخصی آنان بوده و تمامی مسئولیت متوجه اظهار کننده نظر می باشد.




ارسال پاسخ صفحه قبل صفحه بعد ثبت نام