• دکتر فاطمه خانی زاده
  • مدیس

ترشی با آب گوجه‌فرنگی

۶-شهريور-۱۳۹۱, ۰۲:۴۵ صبح
ارسال: #1
     
Heart ترشی با آب گوجه‌فرنگی
ترشی فصل با آب گوجه فرنگی
مواد اولیه :

سبزی ترشی ساطوری شده (ترخون، مرزه، شوید، جعفری و گشنیز) و گل کلم خرد شده از هر کدام دو پیمانه
هویج نگینی و خیار نگینی و کرفس از هر کدام یک پیمانه
کلم برگ خرد شده و پیاز خلال شده و سیب ترشی از هر کدام نصف پیمانه
موسیر تازه نگینی و سیر و فلفل سبز تند نگینی از هر کدام 1/4پیمانه
هل نصف عدد
سرکه و آب گوجه‌فرنگی به میزان لازم
نمک حدود سه قاشق غذاخوری
زردچوبه نصف قاشق غذاخوری
سیاه‌دانه، گل‌پر و تخم گشنیز هر کدام یک قاشق غذاخوری
چوب دارچین چند تکه
دانه فلفل سیاه نیم‌کوب شده یک قاشق مرباخوری


طرز تهیه:

سیاه‌دانه، گل‌پر و تخم گشنیز را تفت دهید. گل‌پر و تخم گشنیز تفت داده شده را آسیاب کنید. تمام مواد فوق را (به جز سرکه و آب گوجه) با هم مخلوط کنید. معادل حجم مواد را با سرکه و باقی‌مانده را با آب گوجه‌فرنگی پر کنید.

نکته:

در این ترشی از بادنجان استفاده نمی‌شود چون رنگ ترشی را تیره می‌کند و این ترشی باید در جای خنک نگهداری شود.

[تصویر: ترشی با آب گوجه‌فرنگی]

ﻣﻦ
ﺳﺮﺷﺎﺭ ﺍﺯ ﮔﻔﺘﻨﻢ
ﻧﻪ ﺍﺯ ﻧﻮﺷﺘﻦ
ﺑﺎﯾﺪ ﮐﻪ ﺍﯾﻨﺠﺎ ﺭﻭﺑﺮﻭﯼ ﻣﻦ ﺑﻨﺸﯿﻨﯽ...

اینجا رو دوست دارم...
نقل قول
 سپاس شده توسط mina14 ، saghar. ، نارسيس ، nora ، خوشگل خانم ، مامان نقطه ، مریم 1370 ، nasibe_603 ، hani m
۶-شهريور-۱۳۹۱, ۰۶:۱۴ عصر
ارسال: #2
     
Heart ترشی گوجه‌فرنگی
مواد اولیه :

گوجه‌فرنگی چهار کیلوگرم
کرفس یک بوته
گل‌کلم یک کیلوگرم
موسیر 150 گرم
سیر 50 گرم
هویج یک کیلوگرم
به یا سیب 250 گرم
سرکه چهار لیوان
بادنجان قلمی چهار عدد
خیار 500 گرم
سیب ترش 500 گرم
فلفل تند 15 عدد
فلفل‌دلمه‌ای دو عدد
سبزی ترشی 250 گرم
سیاه‌دانه دو قاشق غذاخوری
زردچوبه سه قاشق غذاخوری
فلفل سیاه دو قاشق غذاخوری
تخم‌گشنیز پاک‌کرده سه قاشق غذاخوری
آب‌جوشیده سه لیوان
نمک به میزان لازم

طرز تهیه:

بادنجان‌ها را با یک لیوان آب و یک لیوان سرکه می‌جوشانیم و به مدت ده تا پانزده دقیقه می‌گذاریم تا خنک شود، بعد آن را به اندازه دلخواه خرد می‌کنیم.تمام سبزی‌ها را خردکرده در ضمن گوجه‌فرنگی‌ها را هم میکس می‌کنیم، دبه‌ تمیزی را انتخاب کرده و گوجه‌فرنگی میکس شده، سرکه و آب‌جوشیده را با هم مخلوط کرده و به همراه نمک و ادویه‌ها در دبه می‌ریزیم، سپس سبزی ترشی خرد شده را با مواد مخلوط کرده و در ظرف دیگر سبزی‌های خرد شده را باهم مخلوط می‌کنیم و وارد دبه اصلی می‌کنیم، در نهایت اگر سس آماده شده روی مواد را نگرفت کمی سرکه اضافه می‌کنیم و در دبه را می‌گذاریم، ترشی بعد از دو هفته آماده است.
[تصویر: ترشی با آب گوجه‌فرنگی]

ﻣﻦ
ﺳﺮﺷﺎﺭ ﺍﺯ ﮔﻔﺘﻨﻢ
ﻧﻪ ﺍﺯ ﻧﻮﺷﺘﻦ
ﺑﺎﯾﺪ ﮐﻪ ﺍﯾﻨﺠﺎ ﺭﻭﺑﺮﻭﯼ ﻣﻦ ﺑﻨﺸﯿﻨﯽ...

اینجا رو دوست دارم...
نقل قول
 سپاس شده توسط mina14 ، saghar. ، hoori8 ، خوشگل خانم ، nasibe_603
۲۲-مهر-۱۳۹۱, ۰۶:۰۵ عصر
ارسال: #3
RE: ترشی با آب گوجه‌فرنگی
سحر جون
من اون دستوری که توش آب گوجه رو میجوشونن میخام میخام بدونم که با اینا متفاوته ؟؟
باید موادشم جوشانده بشه با نه
نقل قول
 سپاس شده توسط arzaboo
۲۲-مهر-۱۳۹۱, ۰۶:۱۱ عصر
ارسال: #4
     
RE: ترشی با آب گوجه‌فرنگی
نه گلم

فقط آب گوجه رو میجوشونن و داغ میریزن رو مواد
تا سری ترشی جابیوفته

ولی تو اون روش یه کم سبزیجات حالت نرمی پیدا میکنن!

موادشم من ریز میکنم با فلفل تازه فراوون...

وایییییییی
عااااالی میشه

ﻣﻦ
ﺳﺮﺷﺎﺭ ﺍﺯ ﮔﻔﺘﻨﻢ
ﻧﻪ ﺍﺯ ﻧﻮﺷﺘﻦ
ﺑﺎﯾﺪ ﮐﻪ ﺍﯾﻨﺠﺎ ﺭﻭﺑﺮﻭﯼ ﻣﻦ ﺑﻨﺸﯿﻨﯽ...

اینجا رو دوست دارم...
نقل قول
 سپاس شده توسط saghar. ، banoo ، arzaboo
۱-آبان-۱۳۹۱, ۰۱:۳۵ عصر (آخرین تغییر در این ارسال: ۱-آبان-۱۳۹۱ ۰۱:۴۳ عصر توسط saghar..)
ارسال: #5
RE: ترشی با آب گوجه‌فرنگی
سحر ناز جون من این ترشی رو درست کردم

گل کلم و کرفس و هویج و سبزی ترشی رو خرد کردم و روی پارچه پهن کردم و یک روز گذاشتم بمونه تا خشک بشن

پوست گوجه فرنگی رو گرفتم و میکس کردم و گذاشتم تا بجوشه و کمی غلیظ بشه بعد بهش نمک و سرکه اضافه گردم و ادویه ترشی یه قل که زد خاموش کردم

وقتی سرد شد روی مواد خرد شده که با سیر و فلفل مخلوط کرده بودم ریختم و گذاشتم جا بیفته

بهتره که مواد رو داخل شیشه بریزیم و خوب درش رو محکم کنیم

این ترشی واسه مشهده بچه ها خیلی خیلی خوشمزس توصیه میکنم درست کنید Heart

طوری آواز بخوان که انگار هیچ کس نمی شنود،
طوری عاشق باش که انگار هیچ وقت دلت نشکسته است ،
طوری برقص که گویی هیچ کس تو را نمی بیند،
طوری زندگی کن که انگار توی بهشتی.( مارک تواین )
نقل قول
 سپاس شده توسط مریم 1370
۲۸-مهر-۱۳۹۲, ۰۲:۲۵ صبح (آخرین تغییر در این ارسال: ۲۸-مهر-۱۳۹۲ ۰۲:۵۷ صبح توسط sahel58.)
ارسال: #6
RE: ترشی با آب گوجه‌فرنگی
این ترشی اسمش ترشی سالاد فصله و فوق العاده خوشمزست وای دهنم آب افتاد هنوز برای امسال فرصت نکردم درست کنم
[تصویر: ترشی با آب گوجه‌فرنگی]
ولی دستور هانی شف و براتون میزارم دیشب گرفتم
مواد لازم
گل کلم : 3 لیوان خرد شده
هویج : 2 لیوان خرد شده
کرفس : 2 لیوان خرد شده
گوجه : 2_3 کیلو
فلفل سبز تند: 5_6 عدد
سیر : 5_6 حبه
سرکه سفید : یک لیوان به ازای هر یک کیلو گوجه
نمک : یک قاشق غذا خوری به ازای هر یک کیلو گوجه
گل کلم هارو گل به گل جدا کنید هویجو نگینی خرد کنید ساقه های تازه کرفس و خورد کنید و بشورید و بریزید تو ابکش
[تصویر: ترشی با آب گوجه‌فرنگی]
بعد یه شب تا صبح روی پارچه پهن کنید تا آبش کامل کشیده بشه باید خشک خشک باشه مواد والا ترشیتون کپک میزنه
[تصویر: ترشی با آب گوجه‌فرنگی]






برای گوجه دو راه داریم : یا اینکه خرد کنیم توی دیگ بریزیم و حرارت بدیم تا نرم و له بشه بعد بریزیم رو آبکش و پوست و تخم وآب و پورشو جدا کنیم یا اینکه بهش شوک حرارتی بدیم و پوستشو بکنیم
[تصویر: ترشی با آب گوجه‌فرنگی]
بعدبریزیم تو غذا ساز یا هر چیز دیگه تا له بشه
[تصویر: ترشی با آب گوجه‌فرنگی]
بعد از صافی رد میکنیم تا پورش در بیاد
[تصویر: ترشی با آب گوجه‌فرنگی]
بعد میزاریم روی حرارت و نمک و اصافه میکنیم بچشید تا شور نشه 10دقیقه روی حرارت بجوشه







همه سبزیجات خورد شده به همراه سیر قاچ شده و فلفل سبزی که شکمش بریده شده تل تندیش دربیاد و با هم مخلوط میکنید و حتمن حتمن باید خشک باشن ترخون و مرضه رو هم بشورید و خشک کنید و یکی دک ساقه بریزید توش [تصویر: ترشی با آب گوجه‌فرنگی]
آب گوجه ای که 10 دقیقه جوشبد و از حرارت برمیدارید و سرکه سفید و اصافه میکنید
[تصویر: ترشی با آب گوجه‌فرنگی]
و روی مواد مخلوط شدمون میریزیم
[تصویر: ترشی با آب گوجه‌فرنگی]
و خوب مخلوط میکنیم سبزیجات و با اب گوجه و سرکه
طرفمون باید خشک بدون هیچ رطوبت و چربی باشه یه کم که از حرارت

مواد کم شد داخل شیشه یا دبه میریزیم دبه و شیشه باید خشک بدون رطوبت و چربی باشه
مواد و که ریختید روش توری یا صافی بزارید و 24 ساعت تو فصای آشپز خونه بمونه تا همه گاز و هواش خارج بشه
فرداش یک سیخ داخل طرف بکنید تا همه هوای داخلش خارج بشه و اب گوجه به همه جا برسه
بعد مشما فریزز و 4لا کنید و روی طرف بکشید و با کش پول محکمش کنید و درشو ببندید و داخل یخچال بزارید بعد 20 روز آمادست
[تصویر: ترشی با آب گوجه‌فرنگی]

تحمل نداره نباشی ...
دلی که تو تنها خداشی ...
Heart
نقل قول
 سپاس شده توسط مامان نقطه ، banoo ، مریم 1370 ، پرستیژ ، nasibe_603 ، zibaye ziba ، secret ، A.Bidel ، ندای آسمانی ، Khanom Tala ، آرامشه خیال ، 136383
۱۶-آذر-۱۳۹۲, ۱۱:۳۴ صبح
ارسال: #7
RE: ترشی با آب گوجه‌فرنگی
من مامانم استاد ه تو این ترشی . دستورشم که ساحل جون کامل توضیح داده . ترشی کلا باید به دست بیاد . مگه نه ؟!
نقل قول
۲۲-مهر-۱۳۹۴, ۰۱:۱۷ عصر
ارسال: #8
RE: ترشی با آب گوجه‌فرنگی
بچه‌ها میشه از این نکتارای اب گوجه استفاده کرد؟
یا خیلی شله؟

منم مامان شدممممممممممممممممممممممممLub
خدا جونم ممنون که حاجتمو دادی
امام رضا یادم نمیره لطفتو
سيد حسام من ٢٨ هفته اشه
نقل قول
۱۶-خرداد-۱۳۹۶, ۰۹:۳۹ صبح
ارسال: #9
RE: ترشی با آب گوجه‌فرنگی
منی که زیاد آب گوجه فرنگی دوست ندارم نمی دونم این ترشی رو دوست دارم یا نه.
ایده شات سایتی با مطالب مفید
نقل قول
۲۵-آبان-۱۳۹۶, ۱۰:۳۵ صبح
ارسال: #10
       
RE: ترشی با آب گوجه‌فرنگی
ترشی های من که 1 ماهی میشه انداختم و ترشی گوجه فرنگی هستند:


 تصویر: ./uploads/201711/post_63379_1510815414_84222946d7d945e6a358af0875ee1e0b.attach

مواد داخل ترشی:

گل کلم
سیر
کرفس
هویج
خیار 
فلفل دلمه ای
 و آب گوجه فرنگی غلیط شده

ادویه ها به کار رفته:
فلفل قرمز
فلفل سیاه
نمک
زاج
دارچین
زنجبیل


طرز تهیه:

مواد ترشی رو اول می شوریم و می گذاریم آبشون بره و بعد در اندازهء دلخواه (ترجیحاً کوچک) خرد می کنیم و بعد تمام خرد شده ها رو باهم مخلوط می کنیم (البته سیر رو حبه ای می اندازیم)،بعد اونها رو داخل ظرف مورد نظرمون می ریزیم،  ترشی رو لایه به لایه می ریزیم، یعنی حدود 5 سانت مواد می ریزیم، بعد مخلوط سرکه و آب گوجه می ریزیم، بعد روشون ادویه ها رو اضافه می کنیم و مجدداً لایهء بعد، به همین ترتیب تا ظرف پر بشه. 
بعد در ظرف رو محکم می بندیم (من روش پلاستیک هم می بندم، تا هوا نفوذ نکنه) و می گذاریم تو جای خنک و دور از آفتاب بمونه، بعد از حدود 3 هفته، ترشی آماده خواهد بود.

ارزش کار اونایی که هر وقت میرن خرید، دنبال جنس ایرانی میگردن، بیشتر از ارزش کار اوناییه که هر وقت یه گدا می بینند بهش پول میدن.
یعنی حتما باید یه کارخونه تعطیل بشه و کارگرش بیکار بشه و بیاد گدایی کنه تا ما دلمون به حالش بسوزه؟
نقل قول
 سپاس شده توسط maryam_96
ارسال پاسخ

تمامی اظهار نظرهای کاربران صرفا نظرات شخصی آنان بوده و تمامی مسئولیت متوجه اظهار کننده نظر می باشد.




ارسال پاسخ صفحه قبل صفحه بعد ثبت نام