• دکتر فاطمه خانی زاده
  • مدیس

انواع ترشی

۱۰-مرداد-۱۳۹۰, ۰۷:۰۵ عصر (آخرین تغییر در این ارسال: ۲۵-ارديبهشت-۱۳۹۱ ۱۱:۰۳ عصر توسط bita12.)
ارسال: #1
انواع ترشی
من دوباره با یک رسپیه تنبلی اومدمBig Grin
این ترشی یک هفته ای آمادست!
موادلازم:
فلفل قرمز و زرد(دلمه ای)
پودرفلفل کمی
سیر به دلخواه
سرکه سفید
نمک
رب گوجه
سبزیجات خشک ومعطر .
لوبیا سبزها رو میشوریم سرشونو میزنیم میذاریم تو آب و نمک و 1 قاشق رب و حرارت خیلی ملایم یه ربع بپزن نه اینکه خیلی نرم شن.اندازه نمک هم سلیقه ای هست. بعدکه رب به خورد لوبیاها رفت میزاریمشون تو ظرف دلخواه و سبزیجات و سیرهامونو میریزیم توش
کمی نمک میریزیم توش و پودر فلفل و خود فلفلا رو هم که خورد کردیم میریزیم و حالا سرکه سفید میریزیم تا سر ظرف. درشو محکم میبندیم میذاریم یخچال 1 هفته دیگه خیلی خوب جا میفته.
من از نعناع خشک و مرزه خشک و گشنیز خشک استفاده میکنم سیر هم کم میریزم بستگی به مزاجتون داره. میتونین هر جور دوست داشتین درست کنین کم سیریاکم نمک یا.....
نقل قول
 سپاس شده توسط amy ، lili91 ، mehranna ، rojan joooni ، پیشو
۳۰-آبان-۱۳۹۰, ۰۹:۴۱ صبح (آخرین تغییر در این ارسال: ۳۰-آبان-۱۳۹۰ ۰۹:۵۴ صبح توسط بهاردخت.)
ارسال: #2
   
RE: انواع ترشی
سلام علیکم
ببخشید نمیدونم چرا این پست برام باز نمی شد.
خب از ساده ترین نوع ترشی شروع می کنم

ترشی که تغریبن همه بلدند درست کنند و من خودم توی همه ی خونه ها دیدم. اصطلاحن بهش میگن هفته بیجار ولی خب اصل هفت بیجار یکم مزه اش فرق داره.

خب مواد اولیه:

1. کلم سفید در واقع منظورم گل کلم هستش
2. هویج
3. سیب ترشی ( ببینید این رو شاید ندیده باشید بلاخره خوب تازه عروسیم دیگهBig Grin این سیب ترشی یه چیز خیلی بی ریخت هستش که مثل سیب زمینی هستش ولی خیلی تیره تر بی ریختر و کج و کوله ترBig Grin و در ضمن فوق العاده خاک و خولی)
4. بادمجان
5. خیار
6. کرفس ( هم ساقه اش استفاده می شه و هم برگهاش)
7. سیر
8. موسیر( این مورد کاملن سلیقه ای هستش)
9. سرکه قرمز
10. ادویه ترشی ( از عطاری های می تونید بگیرید)
11. نمک و زردچوبه و کمی فلفل)
12. فلفل سبز
13. سبزی ترشی ( بستگی به ذائقه ترخون، مرزه، کشنیز)

1.خب گل کلم رو تکه تکه کنید و احیانا اگر جای سیاه داره بتراشید. حواستون باشه که حسابی لابه لاش رو بشورید چون بعضی وقتها جونورهای ریزی توش هست و خاک همه که خب هست دیگه. اندازه اش برای این ترشی معمولا ریز هست ولی بازم سلیقه ای هست که چه اندازه کوچیک می کنید. ولی اندازه شور درشت نکنید3 (12)
خب بذاریدشون کنارBig Grin
2.سیب ترشی رو به دقت بشورید این خیلی سخت تر از بقیه است چون خیلی سفت هست. تمیزش کنید و جاهایی که خیلی کثیفه رو با چاقو بکنید ولی سعی کنید پوستش بمونه. این باید ریز کنید خیلی ریز هم نه ها!!! ولی چون سفته تکه بزرگ خوب نمی شه
3. هویج و خیار رو به اندازه دلخواه تکه تکه کنید و بذارید کنار ( شستن یادتون نره3 (12))
4. ساقه های کرفس رو جدا کنید. تکه تکه های مربعی کنید و با مقداری سرکه بپزید. این مقدار پختن باید درحدی باشه که کرفس کمی نرم بشه نه اینکه له بشه)
5. بادمجان رو هم با سرکه بپزید و بعد از پخت به تکه های دلخواه تقسیم کنید.
6. سیر رو اول بریزید توی آب تا پوستش راحت کنده بشه. بعد پوستهاش رو بگیرید و بزرگهاش رو تیکه تیکه کنید.
7. فلفل ها رو دم هاش بگیرید


خب حالا تمام مواد آماده مخلوط شدن هستش.
در ظرفی که میخواید بریزید همه رو مخلوط کنید. ادویه رو بریزید و کمی نمک و زردچوبه هم بهش اضافه کنید. سبزی ترشی رو که ساتوری کردید یا حتی ساده بعلاوه برگهای کرفس رو هم اضافه کنید. روش سرکه رو بریزید تا حدی که روی مواد رو بگیره.
ظرف رو در جای خنک بگذارید( یخچال نه )
ترشی بعد 10 الی 15 روز قابل خوردن و بعد یک ماه کاملن خوشمزه میشه.


نکته مهم : موادی که می شورید و بعد می ریزید باید کاملن خشک باشند. چون آب باعث کپک زدن ترشی می شه. مواد رو بذارید کاملن خشک بشند. ( البته به غیر بادمجان و کرفس)


(۲۹-آبان-۱۳۹۰ ۰۱:۲۴ عصر)skyisup92 نوشته است:  خیلی خوبه! من دستور ترشی بندری رو میخوام! میخوام بدونم برای رنگ و تندیش چی خوشمزش میکنه!بعضیا رب انار،رب گوجه فرنگی،آلبالوی له شده،.. میریزن!کدومش بهتره!؟ ممنووووووون


ببین از اسمش معلومه که باید تند باشه.
من خودم با فلفل هندی خوب تندش می کنم. ولی رب گوجه فرنگی به نظرم جالب نییست بهتره رب انار اصل بریزی . رب انارهای الان خیلی لوس شدندBig Grin
آلبالو هم من پیشنهاد نمی کنم چون حتی اگر یه ذره به سمت شیرینی رفته باشه دیگه فایده ای نداره. تمر هندی یادت نررررررررررررررررررررره
نقل قول
 سپاس شده توسط افروز ، skyisup92 ، bahare71 ، ترنم بهاری ، mehranna ، rojan joooni ، پیشو ، nina2376
۳۰-آبان-۱۳۹۰, ۱۱:۱۳ صبح
ارسال: #3
   
RE: انواع ترشی
ترشی بندری



مواد لازم

1.تمرهندی( مهترین تفاوت با ترشی های دیگه در این هستش)
2.موسیر
3.هویج
4.خیار
5.رب انار ترش
6.بادمجان متوسط
7.سیر
8.کرفس
9.گل کلم
10.فلفل سبز ریز
11.سیب زمینی ترشی
12.ادویه ترشی
13.گوجه فرنگی کال
14.آب گوجه فرنگی غلیظ (سن ایچ داده بیرون کارمون رو راحت Lub)
15.سبزی معطر خرد شده (مثل نعنا، گشنیز، مرزه، ترخون در نظر داشته باشید که به طور کلی این سبزی ها برای ترشی به کار می رند.)


ببینید من توی دستورها مقدارش رو نگفتم چون یکی می خواد یک شیشه درست کنه یکی میخواد یه دبه!

طرز تهیه:
گل کلم رو خرد کنید.
تمر هندی هسته داره، برای اینکه جداش کنید باید با سرکه قاطیش کنید تا شل شه بعد از صافی ردش کنید تا هسته جدا بشه

گوجه فرنگی رو نگینی خردش کنید. سیب زمینی و هویج رو هم همینطور
سیر رو هم همینطور. ( قبلش بذارید توی آب تا پوستش راحت کنده بشه)
کرفس رو مثل ترشی قبلی ساقه هاش رو خرد کنید.
خیار رو خرد کنید با پوست. بعد نمک بزنید چند ساعت بذارید تا آبش خشک شه.

موسیر رو برای ترشی هفتهبیجار هم گفتم ولی نگفتم که باید قبلش بذارید توی آب تا شل شه و بشه خردش کرد.

فلفل سبز رو با سرکه و نمک بچوشانید تا کمی نرم بشه.

بادمجان رو هم مثل قبلی با ترشی بجوانید و خرد کنید ریز ریز. و داغ داغ با بقیه مواد مخلوط کنید

حالا همه ی مواد باهم مخلوط شده و روش هم با سرکه پوشانیده شده.
ادویه و رب انار رو یادتون نره مخلوط کنیدBig Grin


کلن ترشی پروسه مخلوط کردن همه چی باهم هستشBig Grin
نقل قول
 سپاس شده توسط افروز ، skyisup92 ، nastaran ، bahare71 ، mahnaz110 ، mehranna ، rojan joooni ، پیشو ، nina2376 ، لیلا1393
۱-آذر-۱۳۹۰, ۰۹:۱۲ صبح
ارسال: #4
   
Smile RE: انواع ترشی
ترشی فلفل و سیر


این ترشی مورد علاقه من هستشNew2 خیلی خیلی دوستش میدارمBig Grin
نمیدونم بقیه هم درست می کنند یا نه ولی یکم خودم توش دست بردم.

خب مواد لازم
فلفل سبز
سیر
سبزی های معطر
سرکه


فلفل ها رو خوب بشورید. دم هاش رو نگیرید این بارBig Grin
سیر ها رو بذارید توی آب. تا پوستش راحت کنده بشه.
پوستش رو کاملا بگیرید.

سبزی های معطر مثل مرزه ترخون نعنا رو هم خرد کنید در حد متوسط.
خب حالا این ها را با سرکه باهم مخلوط کنید.

کلن برای ترشی ها می تونید کمی نمک هم بسته به ذائقه تون استفاده کنید. فلفل هندی و زردچوبه هم سلیقه ای هستش.


اگر طعم سیر رو دوست دارید چند تا حبه اش رو چرخ کنید و داخل ترشی تون بریزید تا مزه سیر زودتر منتقل بشه.

این ترشی بعد 15 روز قابل خوردن و بعد 1.5 ماه خیلی خیلی خوشمزه میشه.
کلن ترشی هایی که سیر دارند هرچه بیشتر بمونند خوشمزه تر میشه.


یادتون نره که آب باعث کپک زدن میشه بذارید خشک شند بعد بریزید داخل سرکهAngel
نقل قول
 سپاس شده توسط mahnaz110 ، mehranna ، rojan joooni ، پیشو
۴-مرداد-۱۳۹۱, ۰۶:۱۵ عصر (آخرین تغییر در این ارسال: ۲۱-مرداد-۱۳۹۲ ۱۲:۱۴ صبح توسط narcissus88.)
ارسال: #5
RE: انواع ترشی
ترشی لیته با بادمجان کبابی
بادمجان درشت ده عدد
نصف گل‌کلم متوسط
هویج سه عدد بزرگ
سیر بیست حبه
فلفل سبز کمی ( مقدار فلقل بستگی به ذائقه خودتان دارد که تند دوست داشته باشید یا نه)
نمک و زردچوبه ومقداری سیاه دانه که هم عطر خوبی بهش میده وهم برایه وجود بادمجان یک درمان برایه افرادی که معده درد دارند به مقدار لازم

طرز تهیه:

بادمجان‌ها را در فر یا کباب‌پز کبابی می‌کنیم تا کاملن پخته شود. (مثل بادمجان کبابی برای میرزاقاسمی)
سپس آن‌ها را پوست می‌کنیم و کمی نمک می‌زنیم و روی پارچه می‌چینیم تا آب آن‌ها کاملن گرفته شود.
هویج‌ها را رنده کرده یا ریز خرد کنیدو نمک می‌زنیم و روی پارچه می‌ریزیم تا آب آن گرفته شود.
گل کلم و سیر و فلفل را هم خرد کرده و نمک زده و روی پارچه می‌ریزیم تا آب آنها هم گرفته شود.( یک نصف روز باید مواد به همین حالت بمانند)
سپس بادمجان‌ها را ساطوری کرده و در ظرفی ریخته و همه مواد را به آن اضافه می‌کنیم و سرکه روی آن می‌ریزیم.
این ترشی چون با بادمجان کبابی درست شده و عطر و طعم بادمجان کبابی را دارد ادویه ترشی به آن نمی‌ریزیم فقط کمی زردچوبه و سیاه دانه به آن اضافه می‌کنیم. نمک آن را هم بچشید چون مختلفات آن نمک زده بودند ممکن است به نمک کمی نیاز باشد.
این لیته بسیار ملایم و خوش طعم است.
نقل قول
 سپاس شده توسط mahnaz110 ، mehranna ، rojan joooni ، پیشو ، nina2376
۲۱-خرداد-۱۳۹۲, ۰۸:۱۵ عصر
ارسال: #6
RE: انواع ترشی
اینم ترشی پرتقال کوچیک [تصویر: انواع ترشی]

الهی و ربّی من لی غیرُک
به لطف خدای مهربوووووووووووون علیرضا جون ۱۱خرداد صحیح وسالم اومد تو بغل مامان
خدا جونم همه چیزتو شکرHeart
نقل قول
 سپاس شده توسط varesh ، خوشگل خانم ، nasibe_603 ، rojan joooni ، پیشو
۲۱-خرداد-۱۳۹۲, ۰۸:۲۹ عصر
ارسال: #7
RE: انواع ترشی
[تصویر: انواع ترشی] اینم ترشی کلم بنفش

الهی و ربّی من لی غیرُک
به لطف خدای مهربوووووووووووون علیرضا جون ۱۱خرداد صحیح وسالم اومد تو بغل مامان
خدا جونم همه چیزتو شکرHeart
نقل قول
 سپاس شده توسط ترنم بهاری ، خوشگل خانم ، nasibe_603 ، rojan joooni ، پیشو
۱۶-مرداد-۱۳۹۲, ۱۲:۳۳ صبح (آخرین تغییر در این ارسال: ۱۶-مرداد-۱۳۹۲ ۱۲:۳۴ صبح توسط fati asali.)
ارسال: #8
   
RE: انواع ترشی
طرز تهیه ترشی لیته:
خیلی خوشمزه است حتما امتحان کنید.


مواد لازم :

بادمجان: یک کیلو

سبزی معطر پاک کرده: نیم کیلو

فلفل دلمه ای سبز: یک عدد

فلفل دلمه ای قرمز: یک عدد

سیر رنده شده: یک قاشق سوپ خوری

فلفل سبز: ۵۰ گرم

هویج : ۳ عدد

کلم پیچ سفید: ۲۵۰ گرم

سرکه: یک کیلو

ادویه ی ترشی: یک قاشق سوپ خوری

نعنای خشک : یک قاشق غذاخوری

پونه خشک: یک قاشق غذاخوری

زرد چوبه: یک قاشق مرباخوری

طرز تهیه

سبزی معطر شامل مرزه، ترخون، گشنیز، جعفری، نعنا و … است که آنها را کاملاً خرد می کنیم

بادمجان را همراه پوست با یک لیوان سرکه و یک لیوان آب می پزیم. سپس در صافی می ریزیم تا آب اضافی آن خارج شود

سیر و بادمجان را با هم چرخ می کنیم

کلم، هویج، فلفل دلمه ای سبز، فلفل دلمه ای قرمز و فلفل سبز تند را به طور کامل خرد کرده، به بادمجان و سیر اضافه می کنیم. در صورتی که فلفل سبز مصرفی خیلی تند بود، مقدار آن را کمتر کنید

سبزی معطر، ادویه ی ترشی، نمک، زردچوبه، نعنا و پونه ی خشک را ترکیب کرده و به مواد قبلی می افزاییم

سرکه را به همه ی مواد بالا اضافه کرده و مرتب هم می زنیم. حالا ترشی آماده است.نوش جان

[تصویر: انواع ترشی]

خدایا تا عمر دارم شکرت میکنم برای وجود همسرم و دخترمتصویر: images/smilies/heart.gif
نقل قول
 سپاس شده توسط سپیده صبح ، خوشگل خانم ، mehranna ، rojan joooni ، محی123 ، پیشو
۲۱-مرداد-۱۳۹۲, ۱۲:۱۸ صبح
ارسال: #9
RE: انواع ترشی
بچه ها جونی اینم ترشیهای من..نمیدونستم باید عکساشو کجا بزارم
[تصویر: انواع ترشی].
نقل قول
 سپاس شده توسط خوشگل خانم ، parisan ، yeliel ، mimche ، Alice13 ، خانوم آقای موسوی ، مامان نقطه ، lili91 ، nasibe_603 ، دریا73 ، فصل پاییزی ، mehranna ، rojan joooni ، پیشو ، homajun ، saraOnavid
۲-شهريور-۱۳۹۲, ۰۷:۴۹ صبح (آخرین تغییر در این ارسال: ۲-شهريور-۱۳۹۲ ۰۷:۵۲ صبح توسط خانه رویاها.)
ارسال: #10
RE: انواع ترشی
ترشی خرفه

بچه ها این ترشی خیلی خوشمزه است من اولین بار خونه مادر همسرم خوردم خودشون درست کرده بودن و من خیلی خوشم اومد[تصویر: انواع ترشی]

مواد لازم:
سبزی خرفه
سیر
سرکه
نمک فلفل زردچوبه


سبزی را پاک کرده و می‌شوییم. روی دستمالی پهن کرده تا کمی خشک شود و هیچ‌گونه آبی نداشته باشد.
سیر را هم بعد پوست گرفته میزان سیر بستگی به ذائقه دارد می‌توانیم میزان سیر را افزایش دهیم. در یک کاسه سبزی، سیر را به همراه نمک، فلفل و مقداری زردچوبه مخلوط می‌کنیم.
سپس در شیشه ریخته و سرکه را در حدی می‌ریزیم که روی مواد را بگیرد. در آن را محکم می‌بندیم و در جای خنک قرار می‌دهیم، بعد از 10 روز ترشی آماده مصرف می‌باشد.

خدایا کمکم کنLub
........................
نقل قول
 سپاس شده توسط دریا73 ، mehranna ، rojan joooni ، پیشو
ارسال پاسخ

تمامی اظهار نظرهای کاربران صرفا نظرات شخصی آنان بوده و تمامی مسئولیت متوجه اظهار کننده نظر می باشد.




ارسال پاسخ صفحه قبل صفحه بعد ثبت نام