• دکتر فاطمه خانی زاده
  • مدیس

انواع ترشی بادمجان

۳۰-مرداد-۱۳۹۱, ۱۲:۱۲ صبح (آخرین تغییر در این ارسال: ۲۹-خرداد-۱۳۹۷ ۱۲:۱۹ عصر توسط admin2.)
ارسال: #1
     
Heart انواع ترشی بادمجان
Heartترشی بادنجان شکم پر

مواد لازم :

یک فنجان

سیر کوبیده شده

5/1 کیلو

سبزی ترشی

یک قاشق سوپخوری

ادویه

یک قاشق سوپخوری

نمک

3 کیلو

بادنجان قلمی کوچک

به اندازه لازم

سرکه

طرز تهیه:

سبزی ترشی شامل جعفری، نعناع، ترخون و در صورت امکان کمی سبزیهای معطر محلی است. سبزیها را پس از پاک کردن و شستن روی یک پارچه تمیز پهن کرده و می گذاریم یک شبانه روز بماند تا آب آنها کاملاً گرفته شود. سپس آنها را خرد می کنیم.

برای تهیه این ترشی از بادنجانهای کوچک استفاده می کنیم. اگر بادنجان ها خیلی ریز و کوچک باشد، کلاهک سبز آن را بر نمی داریم و به همین ترتیب آنها را در حالیکه یک برش3 سانتیمتری در وسط بادنجان ها ایجاد کرده ایم، در سرکه می جوشانیم. به طوری که برای هر یک کیلو، یک لیوان سرکه لازم است. ظرف را روی حرارت ملایم قرارمی دهیم تا بادنجان ها کمی بپزد، ولی له نشود.

سبزی ترشی خرد شده را درظرف تقریباً بزرگی می ریزیم وسیر، نمک و ادویه را به آن اضافه می کنیم . بعد ازمخلوط کردن آنها، شکم بادنجان ها را ازاین مخلوط پرمی کنیم و در ظروف مخصوص ترشی می ریزیم . سپس روی مواد سرکه می ریزیم تا سرکه روی بادنجان ها را بگیرد. در آنها را محکم می بندیم و در جای خنک نگه می داریم.

ﻣﻦ
ﺳﺮﺷﺎﺭ ﺍﺯ ﮔﻔﺘﻨﻢ
ﻧﻪ ﺍﺯ ﻧﻮﺷﺘﻦ
ﺑﺎﯾﺪ ﮐﻪ ﺍﯾﻨﺠﺎ ﺭﻭﺑﺮﻭﯼ ﻣﻦ ﺑﻨﺸﯿﻨﯽ...

اینجا رو دوست دارم...
نقل قول
 سپاس شده توسط xxmahyaxx ، ندای آسمانی ، roya_71 ، عشق محسن
۶-شهريور-۱۳۹۱, ۰۲:۲۸ عصر
ارسال: #2
     
Heart ترشی بادنجان شکم‌پر
مواد اولیه :

بادنجان یک کیلوگرم
سیر یک بوته
نعنا تازه 300 گرم
فلفل سبز تند 200 گرم


طرز تهیه:

برای درست کردن این ترشی بیشتر باید دقت کرد، بادنجان‌های کوچک و بدون تخم را انتخاب کنید که کمی تیره و براق باشد. بادنجان‌ها را شسته و سر آن را کمی بزنید. یک شکاف در شکم آن ایجاد کنید و با آب و سرکه کمی بپزید. درون صافی ریخته و یک سینی یا بشقاب که کمی از دهانه آبکش کوچک‌تر است قرار داده و یک جسم سنگین رویش گذاشته تا تحت فشار آب اضافی آن خارج شود.

در ظرف جداگانه نعنا خردشده را با سیر رنده‌ و فلفل سبز تند ریزشده مخلوط کرده نمک و زردچوبه زده، سپس داخل شکم بادنجان‌ها را با این مواد پر کرده و در ظرف مناسب طوری بچینید که شکاف بادنجان به سمت بالا باشد و مواد نریزد. سپس سرکه را اضافه کرده به طوری که روی بادنجان‌ها را بگیرد. در ظرف را بسته و در جای خنک نگهداری شود.

[تصویر: انواع ترشی بادمجان]

ﻣﻦ
ﺳﺮﺷﺎﺭ ﺍﺯ ﮔﻔﺘﻨﻢ
ﻧﻪ ﺍﺯ ﻧﻮﺷﺘﻦ
ﺑﺎﯾﺪ ﮐﻪ ﺍﯾﻨﺠﺎ ﺭﻭﺑﺮﻭﯼ ﻣﻦ ﺑﻨﺸﯿﻨﯽ...

اینجا رو دوست دارم...
نقل قول
 سپاس شده توسط saraaa72 ، ~*tiyam*~ ، xxmahyaxx
۶-شهريور-۱۳۹۱, ۰۳:۱۳ عصر
ارسال: #3
     
Heart ترشی بادنجان و زیتون
مواد اولیه :

بادنجان پنج عدد
فلفل دلمه‌ای یک عدد
فلفل قلمی سبز چهار الی پنج عدد
هویج و خیار از هر کدام سه عدد
زیتون سبز یک پیمانه
سرکه و نمک به میزان لازم
موسیر 50 گرم

طرز تهیه:
بادنجان را به صورت مکعبی خرد کرده با کمی سرکه و نمک بپزید و فلفل دلمه‌ای، خیار و فلفل قلمی را خرد کرده، هویج را حلقه‌ای برش بزنید. موسیر یک شبانه روز خیس شده را خشک و با مواد مخلوط کرده و در شیشه تمیز ریخته، سرکه و نمک را اضافه کنید تا این‌که روی ترشی از سرکه پوشیده شود و بعد در جای خنک نگهداری کنید.

[تصویر: انواع ترشی بادمجان]

ﻣﻦ
ﺳﺮﺷﺎﺭ ﺍﺯ ﮔﻔﺘﻨﻢ
ﻧﻪ ﺍﺯ ﻧﻮﺷﺘﻦ
ﺑﺎﯾﺪ ﮐﻪ ﺍﯾﻨﺠﺎ ﺭﻭﺑﺮﻭﯼ ﻣﻦ ﺑﻨﺸﯿﻨﯽ...

اینجا رو دوست دارم...
نقل قول
 سپاس شده توسط mina14 ، ندای آسمانی
۶-شهريور-۱۳۹۱, ۰۳:۴۰ عصر
ارسال: #4
     
Heart ترشی بادنجان و هویج
مواد اولیه :

بادنجان کبابی ساطوری‌شده سه پیمانه
هویج رنده‌شده یک و نیم پیمانه
سبزی ( ریحان، جعفری و گشنیز) ساطوری‌شده یک پیمانه
سیر رنده‌شده سه قاشق غذاخوری
گردوی خردشده 1/4 پیمانه
فلفل سیاه، نمک و زردچوبه و سرکه به میزان لازم
فلفل سبز خردشده یک قاشق غذاخوری

طرز تهیه:



بادنجان، هویج، سبزی و بقیه مواد را مخلوط کرده و سپس سرکه را اضافه می‌‌کنیم و در ظرف مورد نظر می‌‌ریزیم. دو تا سه روز بعد ترشی آماده مصرف است.

نکته ترشی‌هایی که دارای سرکه هستند در ظرف فلزی نگهداری نکنید چون باعث حل شدن مواد ظرف در ترشی خواهد شد.
[تصویر: انواع ترشی بادمجان]

ﻣﻦ
ﺳﺮﺷﺎﺭ ﺍﺯ ﮔﻔﺘﻨﻢ
ﻧﻪ ﺍﺯ ﻧﻮﺷﺘﻦ
ﺑﺎﯾﺪ ﮐﻪ ﺍﯾﻨﺠﺎ ﺭﻭﺑﺮﻭﯼ ﻣﻦ ﺑﻨﺸﯿﻨﯽ...

اینجا رو دوست دارم...
نقل قول
 سپاس شده توسط ندای آسمانی
۶-شهريور-۱۳۹۱, ۰۴:۳۲ عصر
ارسال: #5
     
Heart RE: ترشی بادنجان شکم‌پر
مواد اولیه :

بادنجان قلمی چهار عدد
انواع سبزی معطر ساطوری‌شده ( ترخون، مرزه، نعنا، جعفری، گشنیز و شوید) یک پیمانه
سیر چهار حبه
موسیر چهار ورق
فلفل سه عدد
گردوی خردشده 4/1 پیمانه
نمک یک قاشق مرباخوری
سرکه به میزان لازم
پودر گشنیز و گل پر نصف قاشق چایخوری

طرز تهیه:

بادنجان‌ها را شسته و وسط آنها را با چاقو شکاف ایجاد می‌کنیم و به همین صورت در ظرف حاوی سرکه می‌جوشانیم تا نرم شوند. سبزی‌ها، نمک، سیر، موسیر، گردو و فلفل خردشده را با هم مخلوط کرده، درون شکم بادنجان با فشار دست قرار می‌دهیم و آنها را در ظرف مناسب در کنار هم قرار داده و سرکه را روی آن می‌ریزیم، طوری که تا خط برش بادنجان‌ها را بپوشاند. بعد از یک هفته ترشی آماده می‌شود.

نکته:

اگر سرکه روی بادنجان‌ها را بگیرد باعث می‌شود مواد داخل بادنجان بیرون بریزد.
[تصویر: انواع ترشی بادمجان]

ﻣﻦ
ﺳﺮﺷﺎﺭ ﺍﺯ ﮔﻔﺘﻨﻢ
ﻧﻪ ﺍﺯ ﻧﻮﺷﺘﻦ
ﺑﺎﯾﺪ ﮐﻪ ﺍﯾﻨﺠﺎ ﺭﻭﺑﺮﻭﯼ ﻣﻦ ﺑﻨﺸﯿﻨﯽ...

اینجا رو دوست دارم...
نقل قول
 سپاس شده توسط mahnaz110 ، saraaa72 ، xxmahyaxx ، نسیم 68
۶-شهريور-۱۳۹۱, ۰۴:۵۸ عصر (آخرین تغییر در این ارسال: ۸-بهمن-۱۳۹۲ ۱۰:۴۴ صبح توسط pikard.)
ارسال: #6
     
Heart انواع ترشی بادنجان
مواد اولیه :

بادنجان چرخ‌شده با پوست سه کیلوگرم
سبزی معطر یک کیلوگرم
فلفل خردشده نصف پیمانه
کرفس و سیر خردشده از هر کدام نصف پیمانه
نمک، فلفل، ادویه ترشی و سرکه به میزان لازم

طرزتهیه:

بادنجان‌ها را شسته و آنها را چرخ می‌کنیم و کاملا آنها را فشار داده تا اصلا آبی نداشته باشند سپس سبزی‌ها، ادویه، کرفس، سیر، فلفل و نمک را اضافه کرده و درون ظرف مخصوص ترشی ریخته و روی آن سرکه می‌ریزیم و مخلوط می‌کنیم. آن‌گاه در آن را محکم بسته و در جای خنک نگهداری می کنیم بعد از یک هفته این ترشی آماده است.

[تصویر: انواع ترشی بادمجان]

ﻣﻦ
ﺳﺮﺷﺎﺭ ﺍﺯ ﮔﻔﺘﻨﻢ
ﻧﻪ ﺍﺯ ﻧﻮﺷﺘﻦ
ﺑﺎﯾﺪ ﮐﻪ ﺍﯾﻨﺠﺎ ﺭﻭﺑﺮﻭﯼ ﻣﻦ ﺑﻨﺸﯿﻨﯽ...

اینجا رو دوست دارم...
نقل قول
 سپاس شده توسط مرمر
۱۴-آبان-۱۳۹۱, ۱۲:۵۱ عصر (آخرین تغییر در این ارسال: ۱۴-آبان-۱۳۹۱ ۱۲:۵۹ عصر توسط nafas90.)
ارسال: #7
Heart RE: ترشی بادنجان
بچه می خواهم بهتون طرز تهیه یه ترشی رو بدم که مطمئنم اگه درستش کنید جزء طرفدارهای سرسختش میشید
خعلی خعلی خوشمزس
می خواستم اینو تو تاپیک جداگانه بزنم ولی نشد و به پیشنهاد سحر ناز جان اینجا گذاشتم

Heart ترشی نازخاتون Heart
طرز تهیه :
ابتدا مواد لازم :
*بادنجان یک کیلوگرم
*سبزی ترشی (نعنا، ترخان، ریحان و گشنیز)
*زردچوبه، فلفل(سعی کنید از فلفل سبز تند استفاده کنید)، نمک
سیر به میزان لازم برای این مقدار بادنجان 5 یا 6 پوکه بزرگ کافیه البته بازم بستگی به خودتون داره که پر سیر دوس دارید یا کم سیر
*سرکه نیم لیتر

برای این ترشی می‌توانیم از بادنجان‌های دلمه‌ای یا بادنجان معمولی بدون تخم استفاده کنیم. ابتدا بادنجان‌ها را در فر یا روی آتش کباب می‌کنیم تا گوشت آن کاملا پخته شود.. بعد بادنجان‌ها را پوست کنده و کمی نمک می‌پاشیم و آنها را روی پارچه می‌چینیم تا کاملا آب آنها گرفته شود. سپس بادنجان‌ها را ساطوری کرده .سپس سیر و فلفل را چرخ کرده یا در مخلوط کن خرد کنید و به مواد اضافه کنی زردچوبه وسرکه را هم اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد باهم مخلوط شود .مدت زمان آماده شدن این ترشی هفت روز است و به مدت یک سال می‌توان آن را در یخچال نگهداری کرد. ولی من خودم به محض اینکه درستش میکنم می خورمش Tounge . "نوش جان "

اینم نازخاتونی که درست کردم

[تصویر: انواع ترشی بادمجان]


و یه چیز دیگه که یادم رفت بگم من تو این ترشی فقط از نعنا خشک استفاده کردم که خیلی خوشمزه شده بود اگه سبزی جات دیگرو نداشتید عیبی نداره خودتون رو اذیت نکنید و اینکه بادمجانش بستگی به خودتون داره که مقدار استفادتون چقدره و به همون مقدار می تونید کم یا زیادش کنید و همین طور مواد دیگش ولی به نظر خودم تند و پر سیرش خیلی خوشمزه تره

یه عمر هر دردی به من دادی , حس می کنم عین نیازم بود
جایی که افتادم به پای تو , زیباترین جای نمازم بود
هر جای دنیایی دلم اونجاست , من کعبمو دور تو می سازم
من پشت کردم به همه دنیا , تا روبه تو سجاده بندازم
نقل قول
 سپاس شده توسط romina147 ، yarauf ، عروس شیرازی ، مرمر ، nazi@ ، mahtab87
۲۶-آذر-۱۳۹۱, ۱۰:۱۶ عصر (آخرین تغییر در این ارسال: ۲۶-آذر-۱۳۹۱ ۱۰:۱۸ عصر توسط negar65.)
ارسال: #8
RE: ترشی بادنجان
سلام بچه ها میخام درست کردن یه ترشی بادمجونو بهتون یاد بدم مثل دستور ترشی نفس عزیزه ولی یه فرقی میکنه اینم یه نوع ناز خاتونه ولی بی نهایت خوشمزس حالا طرز تهیه بادمجون کبابی 4 عدد سیر یه بوته هویج نگینی ریز خرد شده 4 عدد نمک فلفل زردچوبه به مقدار لازم ابغوره و رب انار اول هویجو با اب بپزین بعد داخل ابکش بریزید تا ابش بره بعد بادمجونای کبابیو ساطوری کنید سیرم ریز خرد کرده اضافه کنید در اخرم هویجو نمکو زردچوپه بعد تا جای که روی موادتونو بگیره ابغوره اضافه کنید بعد رب انار میزان رب انار به خودتون بستگی داره بعد بزارید رو گاز برای حدود 5 دقیقه مواد با هم یهجوشی بخورن امتحان کنید خیلی خوشمزس

[تصویر: انواع ترشی بادمجان]

ﻫﻤﻪ ﮐﺴﻢ ﺗﻮ ﻫﺮ ﻫﻮﺳﻢ ﺗﻮ
ﻫﻢ ﻧﻔﺴـــــــﻢ ﺗﻮ
ﺑﺎﻝ ﻭ ﭘﺮﻡ ﺗﻮ ﻫﻤﺴﻔﺮﻡ ﺗﻮ ﺑﯿﺶ ﻭ ﺑﺴﻢ ﺗﻮ
ﮔﺮﻣﯽ ﺧﺎﻧﻪ ﺷﻮﺭ ﺗﺮﺍﻧﻪ ﻣﺘﻦ ﻏﺰﻝ ﺗﻮ

ﺷﻌﺮ ﻭ ﺳﺮﻭﺩﻡ ﺑﻮﺩ ﻭ ﻧﺒﻮﺩﻡ ﻗﻨﺪ ﻭ ﻋﺴﻞ ﺗﻮ
ﻧﻐﻤﻪ ﯼ ﺳﺎﺯﻡ ﻣﺤﺮﻡ ﺭﺍﺯﻡ ﺍﺯ ﺭﻭﺯ ﺍﺯﻝ ﺗﻮ

ﺑﯽ ﺗﻮ ﺧﻤﻮﺷﻢ ﺑﺎ ﮐﻪ ﺑﺠﻮﺷﻢ
ﺟﻔﺖ ﺗﻨﻢ ﺗﻮHeart
نقل قول
 سپاس شده توسط yarauf ، مرمر ، مرغ عشق مو طلایی ، ندای آسمانی ، فصل پاییزی ، mahtab87 ، goli goon
۸-ارديبهشت-۱۳۹۲, ۰۹:۵۰ عصر
ارسال: #9
RE: ترشی بادنجان
طرز تهیه ترشی بادمجان شکم‌پر


[تصویر: انواع ترشی بادمجان]

مواد لازم :
سیر کوبیده شده: یک فنجان
سبزی ترشی: یک و نیم کیلو
ادویه : یک قاشق سوپخوری
نمک: یک قاشق سوپخوری
بادمجان قلمی کوچک: ۳ کیلو
سرکه: به اندازه لازم

سبزی ترشی شامل جعفری، نعناع، ترخون و در صورت امکان کمی سبزی های معطر محلی را پس از پاک کردن و شستن روی یک پارچه تمیز پهن کرده و می گذاریم یک شبانه روز بماند تا آب آنها کاملاً گرفته شود. سپس آنها را خرد می کنیم.
برای تهیه این ترشی از بادمجان های کوچک استفاده می کنیم. اگر بادمجان ها خیلی ریز و کوچک باشد، کلاهک سبز آن را بر نمی داریم و به همین ترتیب آنها را در حالی که یک برش۳ سانتی متری در وسط بادمجان ها ایجاد کرده ایم، در سرکه می جوشانیم. به طوری که برای هر یک کیلو، یک لیوان سرکه لازم است. ظرف را روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا بادمجان ها کمی بپزد، ولی له نشود.
سبزی ترشی خرد شده را درظرف تقریباً بزرگی می ریزیم و سیر، نمک و ادویه را به آن اضافه می کنیم. بعد ازمخلوط کردن آنها، شکم بادمجان ها را از این مخلوط پرمی کنیم و در ظروف مخصوص ترشی می ریزیم. سپس روی مواد سرکه می ریزیم تا سرکه روی بادمجان ها را بگیرد. در آنها را محکم می بندیم و در جای خنک نگه می داریم.

منبع: http://ashpaz-bashi.blogfa.com

امضا بی امضا..
یه لینک نمیشه اینجا گذاشت.. چقدر سایت ... دارید!
نقل قول
 سپاس شده توسط samira yoosefi ، مرمر ، فروغ بنی ، مرغ عشق مو طلایی ، mahtab87 ، goli goon
۳-مرداد-۱۳۹۲, ۰۱:۲۳ عصر
ارسال: #10
RE: ترشی بادنجان
الهه جون من داخل شکمش هویج رنده شده و گل کلم ریز شده میریزم خیلی خو شمزه میشه اگه تو اب گوجه درست کنی که خیلی خوشمزه تر میشه من شوهرم عاشق اینه که تو اب گوجه باشه
نقل قول
 سپاس شده توسط مرمر ، مرغ عشق مو طلایی ، ندای آسمانی
ارسال پاسخ

تمامی اظهار نظرهای کاربران صرفا نظرات شخصی آنان بوده و تمامی مسئولیت متوجه اظهار کننده نظر می باشد.




ارسال پاسخ صفحه قبل صفحه بعد ثبت نام