• تقی زاده
  • آرایشگاه مدیس

ادویه ها

۸-مهر-۱۳۹۲, ۰۹:۰۹ عصر
ارسال: #21
RE: ادویه ها
(۷-مهر-۱۳۹۲ ۰۱:۰۱ صبح)jigili نوشته است:  .......در مورد کاری هم بگم من چند وقت پیش از سوپری گرفتم اما اصلا طعم خوبی نداشت تو ماکارونی ریختم تلخش کرد یکم
قبلنا تو قوطیهای سبز رنگ بود واقعا عالی بود واقعا کاری بود اما نمیدونم الانم هست یا نه

خب الانم عطاریها از همون قوطی سبزا دارن دیگه.. من چندوقت پیش از 1عطاری سمت ستارخان از همونا گرفتم..
کلا کاری باید کم مصرف بشه وگرنه به تلخی میزنه..

Die Handtasche muss lebendig sein!

تدریس خصوصی زبان آلمانی
نقل قول
 سپاس شده توسط Khanom Tala ، هانیه خاتون ، pishi68 ، نسیم گل
۸-مهر-۱۳۹۲, ۱۰:۰۶ عصر
ارسال: #22
RE: ادویه ها
کاری قوطی سبزها اسماش فرق داره ولی ظرفاش شبیه همه.
بهترین طعمش به نظر من مارک سبزان هست

افسانه هارا رها کن!
دوری و دوستی کدام است؟؟
فاصله هایند که عشق را میبلعند....
من اگر نباشم...!
دیگری جایم را پر میکند....
به همین سادگی!!
نقل قول
 سپاس شده توسط فندق ، پريسان ، *elay*
۹-آبان-۱۳۹۲, ۰۲:۴۸ عصر
ارسال: #23
RE: ادویه ها
امروز ظهر اومدم از تجربیات دوستان که تو این تاپیک نوشتن استفاده کنم، توی استانبولی جوز هندی و یکم دارچین ریختم،
بو و مزه ی شلغم پخته گرفت Big Grin
من توی مرغ کاری و رب انار میریزم واقعا فوق العاده میشه. لذت میبرم از مرغی که میپزم Tongue

منتظر روزای خوبم Angel
نقل قول
 سپاس شده توسط پريسان ، isarah ، pishi68
  • اساطیر
  • گروه ژ
۲۹-آبان-۱۳۹۲, ۰۶:۰۳ عصر
ارسال: #24
RE: ادویه ها
من به پیتزا و مایه ماکارانی اویشن میزنم . عالی میشه . واسه سالاد هم از پونه و یکم جوهر لیمو استفاده میکنم. اما ادویه ادویه ی ابادان.معرکست

عروس مهر میشم Heart
نقل قول
 سپاس شده توسط پريسان ، مونا خانووم ، نداجون ، isarah ، mina_v ، *elay* ، pishi68
۳۰-آبان-۱۳۹۲, ۰۲:۲۱ صبح
ارسال: #25
 
RE: ادویه ها
پودر انبه توی کتلت عالیههه

آدرس اینستاگرام منLub mahtab.bahamin
لینک کانالم که کلی ایده داره@ideashpazi
نقل قول
 سپاس شده توسط وسمه ، پريسان ، مونا خانووم ، isarah ، خگوشی ، ماهرخ تبریزی ، هانیه خاتون ، *elay*
۳۰-آبان-۱۳۹۲, ۰۹:۴۳ صبح
ارسال: #26
RE: ادویه ها
بچه ها پود پاپریکا رو خودمون هم میتونیم درست کنیم،من دیشب گرفتم فلفل دلمه ای رو گذاشتم رو بخاری تا خشک شه،خوب میشه به نظرتون؟

مگر میشود زندگی مرا به هم ریخته آفریده باشد
خدای دانه های انار..!
نقل قول
 سپاس شده توسط isarah ، نداجون
۱۵-دي-۱۳۹۲, ۰۷:۲۱ صبح
ارسال: #27
RE: ادویه ها
سس خردل حاضریش تو سوپر مارکت ها هست خیلیم خوشمزه است
اما خردل تو عطاری ها باید بگردی دوستم

از لحظه اي كه مادر شدم نميتوانم بدون شرم به چشمان مادرم بنگرم!
اي فرشته زميني ،اي مادر فداكارم ....
بسيار دوستت دارمHeart
نقل قول
 سپاس شده توسط مهرنوش جون ، pishi68
۲-شهريور-۱۳۹۳, ۰۴:۴۶ عصر (آخرین تغییر در این ارسال: ۲-شهريور-۱۳۹۳ ۰۴:۴۶ عصر توسط فروغ بنی.)
ارسال: #28
RE: ادویه ها
فواید سلامتی زردچوبه و فلفل قرمز
• کاهش فشار خون و کلسترول
• کاهش سردرد ها و حملات میگرنی
• افزایش سلامت قلبی و گردش خون
• افزایش سوخت و ساز بدن و در نتیجه کاهش وزن
• کاهش ابتلا به سرماخوردگی ، تب و سایر مشکلات تنفسی
• افزایش تولید اندروفین و در نتیجه کاهش افسردگی
• جلوگیری از تورم مفاص
• فایده های تغذیه ای (فلفل ها و
ادویهجات تند دارای ویتامین های A، C، بتا-کاروتین و سایر آنتی اکسیدان ها می باشد.)
• بهتر کردن عملکرد دستگاه گوارش

کاری، ادویه‌ای است که معمولاً از آن در آشپزی هندی استفاده می‌شود، ولی امروزه اکثر کشورها از این ادویه در تهیه غذاهای مختلف و در پخت غذاهایی که نیاز به ادویه خاص ندارند، استفاده می‌کنند.

پودر کاری اگرچه به صورت یک ادویه مجزا فروخته می‌شود، ولی ترکیبات آن در کشورها و ملل مختلف، متفاوت است؛ اما به طور کلی می‌توان گفت: مخلوطی است از زردچوبه، دارچین، سیر، هل، زیره و گشنیز.

عنصر اصلی پودر کاری در تمام کشورها زردچوبه است که موجب رنگ زیبا و خاصیت فوق‌العاده آن می‌شود.

پودر کاری به دلیل وجود کورکومین که عامل ضدالتهاب و یک آنتی‌اکسیدان قوی است، موجب کاهش التهاب مفاصل می‌شود. حتی ممکن است این عنصر ژن ناقل سرطان پستان را غیرفعال کند و روند پیشرفت سرطان پروستات و سرطان روده بزرگ را کاهش دهد.

کورکومین تأثیر مثبت و چشمگیری در درمان سرطان لوزالمعده دارد. گروهی از پژوهشگران معتقدند که کورکومین می‌تواند با سرطان پوست نیز مبارزه و ملانوم سلول‌های سرطانی پوست را تخریب کند. به نظر می‌رسد که کورکومین موجود در پودر کاری از آلزایمر پیشگیری می‌کند. کاری، حافظه را بهبود می‌بخشد


استفاده از ادویه کاری برای بهبود سرماخوردگی
کاری، ادویه ای مفید برای لاغر شدن
کاری، نیاز به شیمی‌درمانی را کاهش می‌دهد


فلفل




فارسى آن پلپل است و معرب آن فلفل مى باشد. فلفل از بوته‌ای باریک و بلند و در رنگ‌های متنوعی چون سبز، قرمز، زرد، و نارنجی به دست می‌آید و برای خوش طعم کردن غذا از آن استفاده می‌شود. دانه فلفل پس از خشک و ساییده شدن در رنگ‌های سیاه، قرمز و سفید عرضه می‌شود. خواص فلفل عبارت است از :

1- کاپساسین ماده‌ای در فلفل است که سبب گرم بودن این گیاه می‌شود. هر چند که فلفل گیاهی گرم است، اما کاپساسین موجود در آن درواقع سبب کاهش درجه حرارت بدن می‌شود که یکی از دلایل اصلی تمایل مردم مناطق آب و هوایی گرم به مصرف زیاد فلفل محسوب می‌شود .

2- فلفل موجب افزایش اشتها می‌شود .

3- کاپساسین موجود در فلفل، باعث کاهش بروز زخم معده می‌شود. کاپساسین موجب افزایش جریان خون در قسمت مخاطی معده و تولید موکوس به وسیله دیواره معده می‌شود، بنابراین بافت معده در برابر ترشح اسید معده مصون باقی می‌ماند .

4- کاپساسین سبب کاهش میزان کلسترول خون می‌شود، این موضوع موجب کاهش احتمال گرفتگی رگ‌ها می‌شود، این گیاه همچنین از انعقاد خون در رگ‌های خونی جلوگیری می‌کند، این دو خاصیت موجب می‌شود که مصرف فلفل به پیشگیری از بیماری‌های قلبی و آرترواسکلروز (سخت شدن رگ‌ها) کمک کند .

5- فلفل خاصیت ضد سرطانی نیز دارد. کاپساسین موجود در فلفل، به عنوان یک ترکیب ضد‌سرطانی عمل کرده و مانع از فعالیت ترکیبات سرطان‌زا در بدن می‌شود و از تشکیل تومورهای بدخیم در بدن جلوگیری می‌کند .

6- میزان بالای ویتامین ث موجود در فلفل دلمه‌ای باعث می‌شود، این نوع فلفل برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی مفید باشد. بد نیست بدانید یک فلفل دلمه‌ای متوسط، بیش از 3‌برابر نیاز روزانه بدن ویتامین ث دارد .

7- فلفل یک مسکن قوی است. این گیاه ابتدا سبب تحریک درد می‌شود، اما سپس شدت علایم درد را در بدن کاهش می‌دهد. این امر کاهش شدت سیگنال‌های درد در بدن است .

8- فلفل موجب تحریک سیستم ایمنی می‌شود، به همین دلیل می‌تواند از ایجاد عفونت جلوگیری کند. تحقیقات نشان داده کسانی که به طور مرتب فلفل می‌خورند، کمتر به بیماری‌های عفونی مبتلا می‌شوند .

9- خاصیت ضد باکتری فلفل موجب پیشگیری و درمان اسهال عفونی می‌شود .

10- فلفل مانند یک داروی ضد احتقان، سبب رقیق شدن خلط و خارج شدن آن از ریه‌ها می‌شود  


گلپر
گیاه گلپر از خانواده جعفری است و دانه (میوه‌های) آن دارای اسانس است. این گیاه فقط در ایران می‌روید و از قدیم برای معطرکردن و طعم بخشیدن به غذا مورد استفاده بوده است. برای استفاده از گلپر باید دانه‌های آن را پودر کرد و سپس به‌صورت مستقیم یا مخلوط با گیاهان دیگر - به خصوص به شکل ادویه‌جات ایرانی - مورد استفاده قرار داد. گلپر گذشته از اینکه هضم‌کننده خوبی است؛ مقوی معده، ضدمیکروب و ضداسپاسم است و خاصیت ضدنفخ قوی دارد. به همین دلیل، معمولا آن را به باقلا که نفاخ است، می‌افزایند .

سماق
از گذشته‌های دور در ایران همراه چلوکباب و برخی از غذاها، سماق استفاده می‌شده است. امروزه مقالات متعددی حاکی از آن است که این ماده خاصیتی چندکاره دارد و مواد موجود در آن خواص ضدمیکروبی بسیار قوی دارند. به عنوان نمونه، از آنجا که گوشت مورد استفاده برای طبخ کباب چرب است، سماق موحب کاهش کلسترول و جذب چربی موجود در آن می‌شود. همچنین سماق آلودگی موجود در گوشت را از بین می‌برد و از طرفی خاصیتی قابض دارد؛ یعنی اگر التهابات یا زخم‌هایی در مسیر لوله گوارش باشد تا حدودی موجب بهبود آنها شده و محافظ خوبی برای کبد است .


دارچین
دارچین درختی است کوچک، همیشه سبز، به ارتفاع 5 تا 7 متر که از تمام قسمت های آن بویی مطبوع استشمام می شود. دارچین بومی سری‌لانکا و جنوب هند است و پوست درختچه آن کاربرد فراوانی به عنوان ادویه دارد. برای تهیه دارچین، پوست این درختچه را جدا کرده و معمولا پودر می کنند و در غذا یا چای از آن استفاده می کنند.
خواص درمانی


دارچین رمز جوانی است و مصرف روزانه آن انسان را سالم نگه می دارد.
کلیه ها را گرم می کند، ضعف کمر و پاها را از بین می برد و کم خونی را درمان می کند .
دارچین بهترین دارو برای دردهای عضلانی است. دارچین اثر آرام کنده و شاد کننده دارد و از بسیاری از داروهای آرام بخش بهتر است. در حقیقت می توان گفت دارچین، والیوم گیاهی است، زیرا در دارچین ماده ای به نام Cinnamodehyde وجود دارد که روی حیوانات و انسان اثر آرام بخش دارد .
اثر مهم دیگر دارچین پایین آوردن تب می باشد و حتی امروزه دارچین را به صورت قرص و کپسول درآورده اند که بعنوان "تب بُر" به کار می رود. دارچین رگ ها را باز می کند و باعث بهبود گردش خون می شود.
یکی از خواص دارچین این است که باعث افزایش کارآیی هورمون انسولین در بدن می شود و در نتیجه بدن نیاز کمتری به این هورمون برای کنترل قند خون پیدا می کند. بسیاری از افراد مبتلا به دیابت گزارش داده اند که مصرف یک قاشق چایخوری دارچین در روز تاثیر بسیار مثبتی بر قند خونشان داشته است .
همچنین برخی تحقیقات نشان دهنده تاثیر مثبت دارچین در کاهش فشار خون بوده است .
دارچین خاصیت عجیب دیگری دارد و آن تقویت سیستم ایمنی بدن در مقابل بیماری هاست و حتی می توان گفت که اثری مشابه پنی سیلین و آنتی بیوتیک دارد. اگر حس کردید که ضعیف شده اید و ممکن است مریض شوید، چای دارچینی را فراموش نکنید و حتی اگر سرما خورده اید یا ضعف شدید دارید، چای دارچین بهترین داروست.
دارچین به علت داشتن اسانس و تانن، محرک و قابض است و به عنوان تقویت کننده ی عمل هضم غذا و جریان گردش خون به کار می رود و از آن برای رفع سوءهاضمه، به ویژه در مواردی که با نفخ همراه باشد، به عنوان بادشکن استفاده می شود .
همچنین به علت داشتن تانن در رفع اسهال ، ضعف عمومی بدن و انعقاد خون مصرف می شود و به صورت دارو، مانند گرد و تنتور به کار می رود .

زردچوبه
زردچوبه گیاهی است از خانواده زنجبیل بارتفاع حدود یک متر و نیم که دارای ساقه متورمی است. زردچوبه در هندوستان و چین و نقاط حاره زمین می روید. قسمت مورد استفاده این گیاه ساقه زیرزمینی آن است که پس از خارج کردن از زمین تمیز کرده و رشه های آنرا جدا می کنند و در آب جوش قرار یم دهند و پس از تیمز کردن بمدت چند روز آنرا خشک می کنند .
زردچوبه از نظر طب قدیم ایرانی گرم و خشک است و برای استفاده درمانی می توان آنرا مانند چائی دم نمود و استفاده کرد البته جدیدا در بازار کانادا و آمریکا کپسول آن هم به بازار آمده است .
زردچوبه دارای خواص درمانی زیر است :
1- گرفتگی و انسداد صدا را باز می کند و برای تمیز کردن کبد بکار می رود .
2- مخلوط یک قاشق غذا خوری زردچوبه و یک قاشق انیسون و سرکه برای درمان یرقان مفید است .
3- برای رفع دندان درد آنرا در دهان انداخته و بجوید .
4- زردچوبه بهترین داروی ضد تورم است و در اروپا و آمریکا از آن بدین منظور استفاده می کنند که می توان از سه فنجان دم کرده زردچوبه در روز و یا مقدار 2 کپسول سه بار در روز استفاده کرد .
5- برای خشک کردن زخم ها و رفع درد آنها می توان گرد خشک زردچوبه را روی آنها ریخت .
6- زردچوبه بادشکن ، تصفیه کننده خون ، تب بر ، محرک و انرژی زا می باشد .
7- زردچوبه برای رساندن دمل نیز مفید است .
8- از زردچوبه برای درمان کمر درد ، پشت درد و سینه درد نیز استفاده می شود .
9- برای درمان اسهال و اسهال خونی حتما از دم کرده زردچوبه استفاده کنید .
10- زردچوبه در قدیم برای درمان رماتیسم و سل بکار می رفته است .
11- برای درمان التهاب لثه ، زردچوبه را دم کرده و آنرا قرقره کنید .
12- تحقیقات اخیر دانشمندان نشان دادن است که زردچوبه از سرطان جلوگیری می کند بنابراین حتماسعی کنید که در غذاها از زردچوبه استفاده کنید
---------------------
منبع : نت

الحمد الله رب العالمین
خدا بردیا رو به من و همسرم بخشید
نقل قول
 سپاس شده توسط roshi72 ، pishi68
۲-شهريور-۱۳۹۳, ۰۵:۰۴ عصر
ارسال: #29
RE: ادویه ها
سلام بچه ها.من هیچوقت سیر نمیخورم خیلی بدم میاد.چند روز پیش دستور پخت ماهی سوخاریو نگاه کردم توش پودر سیر بود رفتم خریدم.یه کوچولو زدمممممم نمیدونین چقد تند شدددددددددددددددد که خواهرم گفت اخه سیر که اینجوری نیس این چرا اینقد میسوزونه.
واقعا پودر سیر این همه تنده؟؟؟؟؟؟؟؟؟

من واقعا اینجارو دوست دارمLub
نقل قول
 سپاس شده توسط pishi68
۳-شهريور-۱۳۹۳, ۰۸:۲۵ صبح
ارسال: #30
RE: ادویه ها
نه عزیزم سیر بیشتر بو میده تا تند باشه اصلا وقتی تو غذا میریزید تندی کمی که داره میره

الحمد الله رب العالمین
خدا بردیا رو به من و همسرم بخشید
نقل قول
ارسال پاسخ

تمامی اظهار نظرهای کاربران صرفا نظرات شخصی آنان بوده و تمامی مسئولیت متوجه اظهار کننده نظر می باشد.




ارسال پاسخ صفحه قبل صفحه بعد ثبت نام