• سمیرا مرتضوی
  • تقی زاده

آش ترخینه

۱۱-اسفند-۱۳۹۳, ۰۳:۴۴ عصر (آخرین تغییر در این ارسال: ۱۱-اسفند-۱۳۹۳ ۰۳:۴۹ عصر توسط mona-ho.)
ارسال: #51
RE: آش ترخینه
(۱۱-اسفند-۱۳۹۳ ۰۹:۰۷ صبح)annali نوشته است:  Big Grin چی میدونم. همسری سرما خورده. البته کرد کرمانشاه هستن. مامانش اصلا آشپزی بلد نیست و ترخینه رو میندازه تو آب و تمام... حالا میخوام برای همسری یه ترخینه درست کنم که تازه بفهمه ترخینه چیه Big Grin


راستی دیدم بعضی ها نوشتن تو بعضی ترخینه ها سبزی هست. ولی تو اینی که مامانش داده سبزی هم نیست


معمولا توی ترخینه های کرمانشاه هیچ چیز اضافه ای نیست
باید دید که همسرتون مال کدوم شهر کرمانشاه هستن
ترخینه های ما هم چیزی توش نیست
مامان منم میریزه توی آب خیس بخوره بعد میذاره بپزه آخرش هم پیازداغ و نمک وفلفل وزردچوبه اضافه میکنه که ما همه عاشقشیم
بعضی وقتا هم برای تنوع لوبیا وسبزی هم میریزه

چرا ترخینه رو با گوشت کوب میکوبید؟
من که از شش ماهگی ترخینه خوردم تا حالا ندیدم ؟
وقتی خیس میخوره کاملا نرم میشه و سریع هم پخته میشه
نقل قول
 سپاس شده توسط lilimashi ، nargessss ، nassim93
۱۵-اسفند-۱۳۹۳, ۰۲:۰۰ عصر
ارسال: #52
RE: آش ترخینه
بچه ها منم کرمانشاهیم ما هم یا ترخینه رو ساده با زردچوبه و نمک میپزیم یا به صورت آشی با اسفناج و عدس،،دوای سرماخوردگیه
نقل قول
 سپاس شده توسط گندم باران
۲-تير-۱۳۹۴, ۰۱:۲۸ صبح
ارسال: #53
RE: آش ترخینه
بچه ها ما ترخینه رو با لوبیا و نخود و عدس و جو و سبزی و بلغور یا برنج میپزیم.
خیلی خوشمزه اس،
البته طرز پختش رو یکی از اقوام که ساکنه
اراک هستش بهمون داده.
مزه اش بی نظیره.
البته هر کسی بنا به ذائقه یا محل سکونتش انگار این غذا را میپزه.
نقل قول
  • تشریفات وندا
  • گروه ژ
۷-آذر-۱۳۹۴, ۱۲:۴۹ صبح
ارسال: #54
RE: آش ترخینه
ترخینه اماده بسته بندی توی فروشگاه هست که بهداشتی تره
نقل قول
۱-آذر-۱۳۹۷, ۰۹:۵۶ عصر (آخرین تغییر در این ارسال: ۱-آذر-۱۳۹۷ ۰۹:۵۸ عصر توسط farzaneamiri069.)
ارسال: #55
RE: آش ترخینه
طرز تهیه آش ترخینه

[تصویر: آش ترخینه]

دستور تهیه آش ترخینه مرحله به مرحلهآش ترخیه از آش های سنتی و خوشمزه ایرانی است که بیشتر در مناطق کرمانشاه ، اراک ، همدان ، بروجرد ، لرستان و ملایر طبخ می شود. مواد اصلی آش ترخینه ، حبوبات ، سبزی و ترخینه است. ترخینه ماده ای است که آن را با بلغور گندم و ماست درست می کنند.مراحل تهیه آش ترخینه
1. ابتدا باید نخود و لوبیا را از شب قبل خیس کنیم و چند باری آبشان را عوض کنیم تا هم نفخ شون برود و هم راحت تر پخته شوند. ترخینه ها را هم از یک ساعت قبل در یک ظرف با مقداری آب خیس کنید
2. برای شروع دو پیاز متوسط را به صورت نگینی و ریز خرد می کنیم و در یک قابلمه با روغن تفت می دهیم تا سرخ و طلایی شود سپس دو حبه سیر که از قبل با رنده به صورت ریز رنده کرده ایم همراه زردچوبه به قابلمه پیاز اضافه می کنیم.
3. در این مرحله نخود و لوبیا را اضافه می کنیم و تفت می دهیم سپس به اندازه کافی آب به قابلمه اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا نخود و لوبیا نیم پز شود. تقریبا بعد از یک ساعت عدس را اضافه می کنیم و وقتی عدس نیم پز شد ترخینه ها را هم اضافه می کنیم و دوباره صبر می کنیم تا همه مواد به خوبی بپزند. دلیل اینکه عدس را دیرتر اضافه کردیم این است که عدس نسبت به نخود و لوبیا زودتر پخته می شود
.4. پس از اینکه حبوبات آش به خوبی پختند سبزی آش را اضافه می کنیم و نمک آش را هم اندازه می گیرم و بعدش اجازه می دهیم تا آش با حرارت ملایم بپزد. بعد از اینکه آش به خوبی پخت و جا افتاد می توانید آن را با پیاز داغ ، نعنا داغ و کشک تزیین کنید و سپس سرو کنید. امیدوارم از پختن این آش ترخینه لذت ببرید.مواد لازم آش ترخینهترخینهدو لیواننخودنصف لیوانلوبیا چینینصف لیوانعدسنصف لیوانسبزی آشدو لیوانپیازدو عددکشکبه میزان لازمسیردو حبهزردچوبهبه میزان لازمنمکبه میزان لازمفلفلبه میزان لازم

 
نقل قول
 سپاس شده توسط Sahraa71
۱۰-آذر-۱۳۹۷, ۰۴:۴۸ عصر (آخرین تغییر در این ارسال: ۱۱-آذر-۱۳۹۷ ۱۰:۰۳ صبح توسط admin3.)
ارسال: #56
RE: آش ترخینه
مواد لازم آش ترخینه دوغ برای ۴ تا ۶ نفر:

کشک: یک پیمانه ترخینه دوغ: ۳ قرص لوبیا چیتی، نخود، عدس: ۲۰۰ گرم سبزی آش: ۵۰۰ گرم نمک، زردچوبه، فلفل ‏سیاه: یک قاشق‏ غذاخوری نعنا داغ، سیر داغ، پیاز داغ: ۳ قاشق غذاخوری

طرز تهیه آش ترخینه دوغ:

قرص ترخینه را حدود ۲ ساعت در آب خیس کنید. سپس با حبوبات که از قبل خیس کرده‌ اید، به همراه یک لیتر آب روی حرارت قرار دهید تا حبوبات پخته شود.بعد سبزی را اضافه کرده و پس از چند جوش، نیمی از پیاز داغ و سیر داغ را اضافه کرده و نمک آش را اندازه کنید.بعد از آن که آش جا افتاده شد آن در ظرف کشیده و روی آن را با کشک و نعنا داغ و پیاز داغ، تزیین کنید.نوش جان!

مواد لازم برای تهیه ترخینه دوغ:

بلغور گندم (حلیمی): یک کیلو ماست (دوغ) ترش پُرچرب: ۳ کیلو نمک: ۲ قاشق‏ غذاخوری زردچوبه، فلفل سیاه: یک قاشق غذاخوری کلاله زعفران (پودر نشده): نیم مثقال پونه خشک: ۵۰ گرم

روش تهیه ترخینه دوغ:

بلغور گندم را شسته و با مقداری آب حدود ۶ ساعت خیس کنید.سپس آب آن را خالی کرده و ماست را که هم زده و یک دست شده است، به آن اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا کاملا پخته شود.در پایان ساعت اول زردچوبه، فلفل، پونه و زعفران را اضافه کرده و بعد از آن که مواد به حالت خمیر کته مانندی درآمد، شعله را خاموش کنید و اجازه دهید تا خنک شود.سپس به اندازه یک نارنگی از مواد برداشته و فرم دهید. بعد آن را فشار داده تا صاف شود و در سینی بچینید و در جای خشک قرار دهید تا آب آن گرفته و خشک شود. 

نکات:
۱- می‏ توان ترخینه‌‏ ها را در فریزر نگه داشت و نیازی به خشک کردن ندارد.
۲- این قرص‏‌ ها نباید بیشتر از یک سال بماند چون طعم و بوی آن تغییر می‌ ‏کند.
۳- ترخینه به گونه ‏‌های مختلفی درست می ‏‌شود، می‌ توان به جای ماست از آب انار استفاده کرد و به همان صورت خشک کرد.
۴- گاهی حبوبات را نیز جداگانه می‌ پزند و به ترخینه اضافه کرده و خشک می‏‌ کنند
.۵- ترخینه‏‌ های خشک را بهتر است در یک کیسه پارچه‏‌ ای و در جای خشک و خنک نگه‏‌ داری کنید تا کپک نزند.
۶- می‌ توان به ترخینه‌ گندم مقداری گوجه اضافه نمود تا با آن خشک شود.

تصویر: ./uploads/201812/post_106051_1543670376_037d98b43a9182121aeb821164064803.attach


فایل‌های ضمیمه
.jpg  58b6be35a5023148837125320210.jpg (اندازه: 78.52 KB / دانلودها: 2)
نقل قول
 سپاس شده توسط Sahraa71
۲۴-ارديبهشت-۱۳۹۸, ۰۳:۵۶ عصر
ارسال: #57
     
RE: آش ترخینه
ترخینه دو عدد،عدس نصف ترخینه،
گوجه فرنگی متوسط دو عدد،پیاز یک عدد بزرگ
رب دو قاشق غ خ،نعناع خشک دو ق غ خ
آبغوره بعنوان چاشنی،سبزی آش یا اسفناج دو پیمانه،نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه:

عدس و ترخینه و گوجه فرنگی درشت خرد شده را با نمک و فلفل میگذاریم بپزد ، أواخر پخت در تابه ای پیاز را با روغن سرخ میکنیم و بعد به ترتیب رب و زردچوبه بعد نعناع می ریزیم و کمی تفت می دهیم و به همراه سبزی به مواد قبلی اضافه میکنیم زیر شعله ی گاز را کم میکنیم و اجازه میدهیم آش جا بیفتد و با اضافه ی نعناع داغ تزیین میکنیم .  


ترخینه رو از بعضی عطاریها هم میتونید تهیه کنید.


 تصویر: ./uploads/201905/post_91469_1557836779_22b5b82fb05437aca815f7e94a9a9feb.attach


فایل‌های ضمیمه
.jpg  photo_2019-05-14_16-56-12.jpg (اندازه: 75.36 KB / دانلودها: 0)

هراسم نیست از آدمها , خدا صبح ها , در خانه ام آواز میخواند تصویر: /images/smilies/new/lub.png
نقل قول
 سپاس شده توسط Sahraa71
ارسال پاسخ

تمامی اظهار نظرهای کاربران صرفا نظرات شخصی آنان بوده و تمامی مسئولیت متوجه اظهار کننده نظر می باشد.




ارسال پاسخ صفحه قبل صفحه بعد ثبت نام