• مرضیه محمدی
  • تقی زاده

آشپزی سالم !؟

۸-ارديبهشت-۱۳۹۵, ۰۳:۴۰ عصر (آخرین تغییر در این ارسال: ۸-ارديبهشت-۱۳۹۵ ۰۳:۴۴ عصر توسط mohadese.mashhad.)
ارسال: #21
RE: آشپزی سالم !؟
***واسه اینکه بتونین وزن کم کنین بیشتر از نون های لواش استفاده کنین چون انرژی اش رو مداوم و در طولانی مدت آزاد میکنه. اما نون هایی مثل فری یا بربری به محض اینکه مصرف می کنین به یکباره و به سرعت انرژی اش ازاد میشه و دوباره گرسنه تون میشه.

***واسه سالادتون بجاز سس مایونز از ماست تازه استفاده کنین و مطمئن باشین فوق العاده میشه.

***توی غذاهاتون سعی کنین از انواع زیره استفاده کنین برای مثل توی برنج زیره سیاه بریزین و بزارین دم بکشه، یا اینکه توی آش رشته تون از 4 زیره استفاده کنین. هم واسه بدن خیلی مفیده و هم اینکه چربی میسوزونه

***چند حبه سیر رو با پوستش تمیز بشورین و وقتی برنجتون رو خواستین دم کنین کنار قابلمه بزارین و بعد دم کنین، طعمش شیرین و خیلی خوب میشه ، در ضمن خیلی مفیده.

***همین کارو میتونین با پیاز حلقه حلقه شده کنین و قاطی لوبیا پلوتون کنین (خوشمزه میشه)

***رب گوجه فرنگی رو سعی کنین خودتون در فصل تابستون درست کنین ، خیلی راحته و فقط کافیه گوجه ها رو بشورین و با دستگاه آبمیوه گیری آب گوجه هارو بگیرین و بعد آب گوجه ها رو توی قابلمه بریزین و بجوشونین.

***آبلیمو طبیعی سعی کنین خودتون بگیرین.

***میتونین همراه غذاتون ، کدو سبز خام رو رنده کنین و قاطی ماست تازه کنین و نوش جان کنین. همچنین از سبزیجات خشک قاطی ماست استفاده کنین.در ضمن اگه ماست و زیره رو باهم مخلوط کنین و صبح ها بخورین معجزه میکنه و چربی سوز خیلی قوی ای هست.

***پودر سوخاری رو خودتون درست کنین: من برای سرخ کردن ماهی تیلا پیا اونو با سویا که قبلا آسیابش کردم استفاده میکنم و مزه اش خیلی خوبه، ماهی تیلا پیلا رو توی آبلیمو و نمک بخوابونین ، بعد یک ساعت اونو به مخلوط آرد و فلفل سیاه بزنین و بعد به تخم مرغ که همزه است، بعد توی سویا ی آسیاب شده بزارین ، سویا باعث میشه ماهی خیلی چرب نشه .

***صبح ها وقتی از خواب پا میشین شربت خاکشیری که از شب قبل خیس کردین میل کنین.

***توی غذاهاتون تا حد زیادی پیاز رنده شده استفاده کنین، هم خوشمزه میشه هم پر خاصیت.

***بجای استفاده از نوشابه های گاز دار و یا دوغ های کارخانجاتی خودتون دوغ درست کنین و داخلش از سبزیجات معطر استفاده کنین.
بجای درست کردن نیمرو تخم مرغ های ابپز مصرف کنین.

***از حبوباتی مثل ماش برای غذا استفاده کنین چون استخوان ها رو خیلی محکم میکنه و سرشار از خاصیته.

Heart
نقل قول
 سپاس شده توسط hengamehh
۸-ارديبهشت-۱۳۹۵, ۰۴:۴۱ عصر
ارسال: #22
RE: آشپزی سالم !؟
(۲۲-آذر-۱۳۹۳ ۱۱:۳۰ صبح)nonoo نوشته است:  نیمرو را این بار بدون روغن درست کنید

برای افرادی که رژیم دارند، مصرف سفیده تخم مرغ بدون روغن توصیه می شود. روش تهیه تخم مرغ بدون روغن را آموزش می دهیم.

روش کار :
در قابلمه ای کمی آب بریزید.
به آن کمی نمک و 2 قاشق چای خوری سرکه سفید اضافه کنید و روی حرارت متوسط به جوش آورید.
تخم مرغ را در کاسه بشکنید و در حالی که با قاشق آب را به یک جهت هم می زنید، تخم مرغ را بریزید.
گاز را خاموش کنید، روی قابلمه را بپوشانید و 5 دقیقه صبر کنید.
به هیچ عنوان قبل از 5 دقیقه نباید در را باز کنید و یا این که تخم مرغ را هم بزنید.
سپس با قاشق تخم مرغ را در بیاورید.

5 روش عالی سرخ کردن غذا برای جلوگیری از چاقی

در ادامه با 5 روش عالی غذاهای تان را سالم تر سرخ کنید.

از آن جایی که دو سوم افراد جامعه به چاقی دچار هستند، سرخ کردن غذا باعث می‌شود این چاقی تشدید شده و غذاها از سمت سالم بودن به سمت ناسالم بودن برود.

_ در صورتی که نیاز به سرخ کردن غذا است توصیه می کنیم از روغن کلزا و کانولا که حاوی امگا 3هستند و چربی‌های مفید را به ما می‌رسانند، استفاده شود.

_ استفاده از روغن‌های جامد بخاطر فرآیندهای هیدروژن اسید چربی ترانس بالایی دارند که دشمن قلب محسوب می‌شود.

_ کره به دلیل داشتن چربی‌های اشباع گزینه‌ مناسبی برای سرخ کردن محسوب نمی‌شود.


_ بهتر است، برای سرخ کردن از تابه های دوطرفه که حداقل روغن را جذب می کند استفاده شود یا این که ته سینی فر را چرب کنیم و از آن برای سرخ کردن استفاده کنیم.

_ برای غذاهایی که روغن زیادی به خود می گیرد مثل بادمجان بهتر است آن را سرخ نکنیم و به صورت آبپز مصرف کنیم و همچنین سبزی را یا سرخ نکنیم یا اگر مجبور به سرخ کردن هستیم آن را یک تفت مختصر بدهیم.

منبع :
http://www.seemorgh.com/lifestyle


برای سرخ کردن فقط باید از روغن سرخ کردنی استفاده کرد چون چند بار تصفیه می شوند و روغن کلزا و کانولا فقط برای خوراک و سالاده دمای جوششون پایینه

برای کم روغن گرفتن بادمجان ماست هم خوبه اما سفیده بهتره

من برای کشک بادمجان هم کبابی می کنم خوشمزه هست و کم روغن

من اصولا روغن نمی توانم زیاد بخورم وقتیدچلو خوروشت درست می کنم برنجش کاملا بدون روغن می پزم و از اب خوروشت استفاده می کنم

روغن های مایع هم بهتر هستند اما برخی کارخانه ها نیمه جامد هست یعنی شیشه روغن مایع تو زمستان می بنده اصولا روغن مایع خوب جدب غذا نمیشه از غذا بیرون میاد و جدا میشه

مرغ را اندازه کوچک بگیرید چربیش کمتره و سالمتره

سبزی قرمه هم با روغن کم تفت می دهم زیاد هم سرخ نمی کنم سیاه بشه

برای خیلی غذاها که همراهش مرغ و گوشت ساده داره آبپز درست می کنم


تو مرغ تو اکثر خوروشتها سیر بریزید از گرفتگی عروق جلوگیری می کنه

نمک هم در روز به اندازه دو گرم مجوز خوردن دارید

ماست و سالاد را همراه غذا نخورید چون کلسیمی که داره سبب میشه اهن غذا جذب نشه

دو ساعت بعد از غذا چای بخورید

همراه غذا و یا بعدش اب و هیچ نوشیدنی نمی خورم چون اسید معده زیاد میشه

اگر گاهی رفلاکس داسته باشم و بدانم اسید معدم زیاد شده هویج را مثل میوه پوست می کنم و خلال می کنم می خورم اسید معده کم میشه

برای بهتر شدن برنج موقع کته کردن تو ابش سبوس برنج می ریزم
نقل قول
 سپاس شده توسط nazgol22
۱۵-آذر-۱۳۹۶, ۰۳:۳۲ عصر
ارسال: #23
RE: آشپزی سالم !؟
روش تهیه پای سبزیجات رژیمیخمیر پای را حاضر و در قالب دلخواه پهن کنید.
سبزی ها را با استفاده از پوست کن یا چاقو به صورت خیلی ریز برش بزنید و روی آن‌ها نمک بپاشید و به مدت 30 دقیقه کنار بگذارید تا نرم شود.
کف خمیر پیازداغ و پودر سیر پخش کنید و روی آن در چند ردیف سبزی و پنیر پیتزا ورقه‌ای بچینید تا حالت گل پیدا کند.فر را روشن و در دمای 180 درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید و پای را به مدت 30 دقیقه داخل فر بگذارید تا آماده شود.

 
نقل قول
  • گروه ژ
  • تشریفات وندا
۷-خرداد-۱۳۹۷, ۱۰:۵۷ صبح
ارسال: #24
 
RE: آشپزی سالم !؟
بهترین روغن های سرخ کردنی
با وجود این‌که غذاهای سرخ شده از محبوبیت بالایی برخوردارند، اما متاسفانه سرخ کردن یکی از ناسالم‌ترین روش‌های طبخ مواد غذایی محسوب می‌شود.با رعایت برخی شرایط و انتخاب روغن مناسب می‌توان زیان‌های ناشی از این روش را در منزل تا حد امکان کاهش داد. در ادامه با بهترین روغن‌های سرخ کردنی آشنا خواهیم شد.



بهترین روغن سرخ کردنی : روغن نارگیل
روغن نارگیل بهترین گزینه برای سرخ کردن محسوب می‌شود. نتایج تحقیقات مختلف نشان می‌دهد حتی هشت ساعت سرخ کردن در دمای 180 درجه سانتیگراد کیفیت این روغن را تحت تاثیر قرار نمی‌دهد. این روغن همچنین دارای اثرات خوبی روی سلامتی انسان است که از آن جمله می‌توان به اثرات باکتری‌کشی، افزایش سطح کلسترول خوب خون (HDL)، افزایش متابولیسم و کمک به سوزاندن چربی‌های شکم اشاره کرد.درصد اسیدهای چرب اشباع این روغن 9/91درصد و اسیدهای چرب غیر اشباع آن 1/8درصد است که بالا بودن درصد اسیدهای چرب اشباع آن را به گزینه مناسبی برای سرخ کردن مواد غذایی تبدیل کرده است.



بهترین روغن سرخ کردنی : چربی‌های حیوانی
چربی‌های حیوانی از قبیل دنبه و روغن کره (روغن حیوانی) نیز گزینه‌های مناسبی برای سرخ کردن هستند. علاوه براین، چربی‌های حیوانی طعم و تردی مطلوب را در محصول ایجاد می‌کنند. بیشتر اسیدهای چرب موجود در این چربی‌ها از نوع اشباع و تک غیر اشباعی است که این ویژگی آنها را برابر حرارت مقاوم می‌کند. البته کیفیت این چربی‌ها بین حیوانات مختلف متفاوت است. چربی حاصل از حیوانات تغذیه شده به صورت طبیعی (چراگاه‌ها) از کیفیت بالاتری برخوردار است.کره گزینه مناسبی برای سرخ کردن نیست زیرا حاوی مقادیر اندکی پروتئین و قند است که در حرارت‌های بالا سوخته و طعم بدی ایجاد می‌کند. با این وجود می‌توان از کره در سرخ کردن‌های ساده در ماهیتابه و نه در دمای بالا استفاده کرد. روغن حیوانی (روغن کره) نقطه دود بالایی دارد (252‌درجه سانتیگراد) و مشکلات کره را ندارد.



بهترین روغن سرخ کردنی : روغن زیتون
روغن زیتون به دلیل داشتن درصد بالایی اسیدهای چرب تک غیراشباعی از مقاومت حرارتی بالاتری نسبت به روغن‌های گیاهی دیگر برخوردار است. در این روغن درصد اسیدهای چرب چند غیراشباعی پایین است. با وجود این‌که کیفیت روغن زیتون بکر در حین سرخ کردن حتی در طولانی مدت حفظ می‌شود، اما طعم و بوی ویژه آن بویژه اگر در دماهای بالا حرارت داده شود در طولانی مدت حفظ نمی‌شود.



بهترین روغن سرخ کردنی : روغن آووکادو
بهترین روغن سرخ کردنی کدام روغن است؟

ترکیب این روغن مشابه روغن زیتون است و در ترکیب آن سهم اسیدهای چرب تک غیر اشباعی بیشتر است. این روغن دارای نقطه دود بالایی (270 درجه سانتی‌گراد) است.



بهترین روغن سرخ کردنی : روغن بادام زمینی
این روغن نیز دارای نقطه دود بالایی است (230 درجه سانتی‌گراد). این روغن به دلیل طعم مطلوب خود گزینه مناسبی برای سرخ کردن است. از آنجاکه این روغن طعم مواد غذایی را به خود نمی‌گیرد، بنابراین می‌تواند برای سرخ کردن متوالی مواد غذایی مختلف مورد استفاده قرار بگیرد. این روغن به سرخ کردن در زمان طولانی حساس است.



بهترین روغن سرخ کردنی : روغن پالم
به رغم تبلیغات منفی که این روزها علیه روغن پالم وجود دارد، جالب است بدانید این روغن یکی از پایدارترین روغن‌ها در برابر حرارت است که دلیل آن ترکیب اسید چرب خاص و وجود آنتی اکسیدان‌های طبیعی آن می‌باشد. در بسیاری از کشورها از این روغن به عنوان جزئی از فرمولاسیون روغن‌های سرخ کردنی استفاده می‌شود که سبب افزایش نقطه دود روغن می‌شود.



روغن‌هایی که نباید برای سرخ کردن استفاده شود
روغن سویا، ذرت، کانولا یا کلزا، پنبه دانه، گلرنگ، سبوس برنج، هسته انگور، آفتاب گردان و کنجد به دلیل وجود درصدهای بالایی از اسیدهای چرب غیراشباع شاید از جنبه‌های سلامتی، روغن‌های مناسبی باشند، اما ثبات حرارتی بسیار پایینی داشته و در سرخ کردن عمیق در زمان طولانی نباید مورد استفاده قرار بگیرند.

تصویر: images/smilies/blush.gif
نقل قول
 سپاس شده توسط K.L.S
۶-آذر-۱۳۹۷, ۰۲:۴۵ عصر (آخرین تغییر در این ارسال: ۶-آذر-۱۳۹۷ ۰۲:۴۶ عصر توسط parmin.ab.)
ارسال: #25
     
RE: آشپزی سالم !؟
دستور پخت کدو سبز به همراه پارمسان مناسب افراد دیابتی :

کدو سبز متوسط: 2 عدد

روغن زیتون: 2 قاشق چای خوری

نمک برای چاشنی: یک دوم قاشق چای خوری

پنیر پارمسان رنده شده: یک سوم تا یک دوم فنجان

 فر را تا دمای 350 درجه فارنهایت گرم کنید.کدوها را به خوبی تمیز کنید، انتهای کدوها را ببرید و به صورت طولی آن ها را ببرید، طوری که کدو به 4 قسمت تقسیم شود.کف ظرف را با روغن زیتون چرب کنید و قطعات کدو سبز را در آن بچینید.سپس به آنها نمک بزنید و روی کدوها پنیر بریزید.ظرف را بدون درپوش داخل فر گذاشته و به مدت 20 دقیقه روی حرارت 350 درجه قرار دهید.سپس برای هر وعده دو قطعه کدو سبز داخل بشقاب بگذارید و سرو کنید.این غذا می تواند به عنوان پیش غذا و در کنار غذایی دیگر نیز سرو شود

هراسم نیست از آدمها , خدا صبح ها , در خانه ام آواز میخواند تصویر: /images/smilies/new/lub.png
نقل قول
 سپاس شده توسط K.L.S ، سودی عروس
۱۰-آذر-۱۳۹۷, ۰۴:۰۳ عصر (آخرین تغییر در این ارسال: ۱۰-آذر-۱۳۹۷ ۰۴:۰۴ عصر توسط parmin.ab.)
ارسال: #26
     
RE: آشپزی سالم !؟
خوشمزه ترین جایگزین برای شکر و خوراکی های شیرین :

مواد لازم برای اسموتی چای :

  • یک قاشق چای خوری پودر وانیل

  • یک چهارم یک میوه آووکادو

  • یک قاشق غذا خوری کره بادام زمینی

  • یک فنجان شیر

  • یک هشتم قاشق غذا خوری پودر دارچین

  • یک هشتم قاشق غذا خوری پودر جوز هندی

  • یک هشتم قاشق غذا خوری پودر میخک

  • یک هشتم قاشق غذا خوری پودر هل

  • یخ

  • عسل به مقدار دلخواه

تمام مواد بالا را درون مخلوط کن بریز و آن قدر به هم بزن تا یکدست شوند.اگر ادویه ها را نداری می توانی مقداری پودر چای یا هر دمنوشی که دوست داری را جایگزین کنی.اگر اسموتی با وجود کره و آووکادو برایت زیاد سنگین است، به جای کره بادام زمینی شیر بیش تر بریز

 تصویر: ./uploads/201812/post_91469_1543667335_cf683fcc144bfe627fac1fd88e42472f.attach


مواد لازم برای توت فرنگی شکلاتی :

  • ۴۵۰ گرم توت فرنگی

  • ۳۰۰ گرم شکلات تلخ

  • ۳۰۰ گرم شکلات شیر


  • توت فرنگی ها را بشور و بگذارخشک شوند.

  • شکلات ها را با حرارت غیر مستقیم آب کن.

  • توت فرنگی ها را درون شکلات فرو کن و بگذار درون یخچال برای ۵ تا ۱۰ دقیقه خنک شوند

فراموش نکن که بعد از شستن توت فرنگی ها حتما بگذاری توت فرنگی ها خشک شوند و اگر عجله داری آن ها را با دستمال خشک کنی چرا که آب شکلات را خراب می کند

 تصویر: ./uploads/201812/post_91469_1543667468_d5988001576917c4077826f8fdc944fa.attach


سیب زمینی شیرین با سس قرمز :

  • ۴ عدد سیب زمینی شیرین متوسط

  • یک چهارم فنجان روغن زیتون

  • یک چهارم فنجان سس قرمز

  • نمک و فلفل به میزان دلخواه


  • فر را روشن و روی ۴۲۵ درجه حرارت فارنهایت (۲۱۸ درجه سانتی گراد) تنطیم کن.

  • روغن زیتون، سس قرمز و نمک و فلفل را با هم مخلوط کن.

  • سیب زمینی های شیرین را پوست بگیر و به تکه های هم اندازه تقسیم کن.

  • تکه های سیب زمینی شیرین را درون مخلوط بالا غلط بده و روی سینی فر قرار بده.

  • سینی را برای ۲۰ تا ۲۵ دقیقه درون فر بگذار تا سیب زمینی های شیرین نرم شوند.

می توانی هر سس دیگری که دوست داری را با سس قرمز جایگزین کنی.


 تصویر: ./uploads/201812/post_91469_1543667577_4c76dcb642dc9be63e5a82b4adc61f1a.attach

هراسم نیست از آدمها , خدا صبح ها , در خانه ام آواز میخواند تصویر: /images/smilies/new/lub.png
نقل قول
 سپاس شده توسط K.L.S
۱۰-آذر-۱۳۹۷, ۰۴:۴۴ عصر (آخرین تغییر در این ارسال: ۱۱-آذر-۱۳۹۷ ۱۰:۰۷ صبح توسط admin3.)
ارسال: #27
RE: آشپزی سالم !؟
 خوراک مرغ فلفل – لیمویی  با برنج  
[تصویر: آشپزی سالم !؟]
 
مواد لازم:
1.  سینه مرغ بدون استخوان: نیم کیلوگرم
2. برنج: دو پیمانه پخته
3. عسل: نصف فنجان
4. سس سویا: نصف فنجان
5. سیر خرد شده: یک قاشق چای‌خوری
6. نشاسته ذرت: یک قاشق غذاخوری
7. روغن کانولا: دو قاشق غذاخوری
8. پوست لیموترش خلال شده: یک فنجان
9. پیاز: سه عدد خرد شده
10. فلفل قرمز: یک عدد
11. فلفل سبز: یک عدد
12. فلفل زرد: یک عدد 

روش تهیه:

1. داخل یک کیسه نایلون تکه‌های سینه مرغ را که به صورت مکعبی بریده‌اید، بریزید و به آن عسل، نصف مقدار سس سویا و سیر اضافه کنید. 2. در کیسه نایلون را ببندید و حدود 12 تا 15 دقیقه صبر کنید. 3. در این فاصله بهتر است فلفل‌های رنگی‌تان را قالب بزنید. برای این کار، هر فلفل را به چهار قسمت تقسیم کنید. 4. پیشنهاد می‌شود قالب‌های دلخواه را از روی پشت فلفل بگذارید و اطراف قالب را برش بزنید. 5. آنها را داخل آبی که از قبل جوش آورده‌اید بریزید تا کمی نرم شوند. سپس آنها را آبکش کنید. 6. برنج را هم بپزید. باقی‌مانده سس سویا را با نشاسته ذرت مخلوط کنید و کنار بگذارید. اکنون تکه‌های مرغ را از داخل کیسه بیرون آورده و داخل ماهیتابه بریزید. 7. خلال لیموترش و پیاز را به مجموعه اضافه کنید. بگذارید مرغ به‌آرامی بپزد و آب بیندازد و بعد سرخ شود. سپس روغن کانولا را اضافه کنید. 8. برای سرو کردن می‌توانید حسابی سلیقه به خرج دهید و تحسین مهمان‌ها را برانگیزید.  ابتدا برنج را داخل ظرف بریزید. سپس تکه‌های مرغ را روی آن قرار داده و درنهایت فلفل‌ها را به شکلی که در تصویر می‌بینید، روی غذا بگذارید تا تزئین غذای شما کامل و آماده سرو شود. 9. مواد اولیه‌ای که اشاره شدند  برای تهیه غذا ویژه شش تا هشت نفر است.


خوراک عدس یونانی با سس ماست 
این غذا حاوی عدس است. هر 100 گرم عدس حاوی هفت میلی‌گرم آهن است؛ بنابراین مصرف آن برای افراد کم‌خون و دختران در دوره بلوغ مناسب است. عدس فیبر دارد. همان مقدار عدس
حاوی 18 گرم پروتئین است. بنابراین یکی از بهترین منابع گیاهی پروتئین محسوب می‌شود.


 [تصویر: آشپزی سالم !؟]


مواد لازم برای غذای اصلی: 

1. روغن زیتون بکر: چهار قاشق غذاخوری
2. پیاز: یک عدد بزرگ خرد شده
3. پیاز: دو عدد بزرگ برای پیاز داغ
4. سیر تازه: سه حبه خرد شده
5. زیره سبز: دو قاشق غذاخوری
6. دارچین: سه‌چهارم قاشق غذاخوری
7. فلفل شیرین: نصف قاشق غذاخوری
8. گوشت قیمه شده: سه پیمانه
9. عدس: سه پیمانه پخته
10. برنج: چهار پیمانه خام
11. نمک: به مقدار لازم 

مواد اولیه سس: 
1. ماست چکیده: یک پیمانه
2. سیر: یک حبه
3. پودر زنجبیل: نصف قاشق چای‌خوری
4. لیموترش تازه: سه عدد

 مواد اولیه جهت تزئین غذا: 
1. کدو آب پز: چهار عدد
2. گوجه گیلاسی، دو رنگ نارنجی و قرمز: هر یک 20 عدد 

روش تهیه:

1. داخل ماهیتابه کمی روغن بریزید سپس پیازهای ویژه پیازداغ را داخل آن بریزید. کمی که طلایی شد به آن سیر، دارچین، فلفل شیرین و زیره را اضافه کنید. چهار دقیقه بعد این مواد را از روی اجاق بردارید.

 2. برنج را به صورت کته بپزید. برای اینکه شفته نشود، در مرحله اول خیلی کم داخل آن آب بریزید و موقع دم کردن به تدریج به آن آب اضافه کنید. عدس و گوشت قیمه‌شده را هم جداگانه بپزید.  بعد از پخته شدن عدس، آن را همراه پیازهای نگینی و گوشت قیمه‌شده به مدت 10 دقیقه همراه با کمی روغن تفت دهید. اکنون این مواد را داخل مواد ماهیتابه اول ریخته و برنج را هم به آن اضافه کنید، 20 دقیقه این مواد را با تکان دادن ماهیتابه تفت داده و مخلوط کنید.  سپس وسط یک دیس گرد، یک ظرف ویژه سس بگذارید. مواد سس را با هم مخلوط کرده و داخل کاسه بریزید. برنج مخلوط را دور آن ریخته و بعد به کمک گوجه گیلاسی و کدو دور بشقاب را تزئین کنید.

  به این نکته‌ها دقت کنید:
1. پیاز را جدا کنید: می‌توانید پیاز داغ را از ماهیتابه اول جدا کرده و بعد از کشیدن مخلوط همه مواد داخل دیس گرد، پیازها را روی آن بریزید تا با پیاز روی برنج را تزئین کرده باشید.
2. سیر نریزید: اگر با خوردن سیر و ماست به‌طور همزمان دچار افت فشار می‌شوید، سیر را از غذا حذف کرده و کمی پودر سیر به جای سیر تازه به غذا اضافه کنید.
3. قارچ به جای گوشت:  به جای گوشت قیمه‌شده، می‌توانید قارچ تفت داده شده به غذا اضافه کنید.
4. بدون سس بخورید: می‌توانید این غذا را بدون سس میل کنید. کافی است فقط کمی لیموترش روی غذای‌تان بریزید. 

نظر متخصص تغذیه چیست؟ 

غذای آهنینبرنج، حاوی ویتامین B است و میزان آن در شرایطی که به صورت کته مصرف شود بیشتر حفظ می‌شود. گوشت قرمز نیز آهن و اسیدهای آمینه ضروری بدن را تامین می‌کند. پیاز حاوی ویتامین C است؛ بنابراین مصرف آن می‌تواند به عملکرد بهتر سیستم ایمنی کمک کند.  

نظر متخصص طب سنتی  چیست؟ 

گرم و اشتهاآوریکی از مواد اولیه مهم این غذا، سیر است. طبیعت این گیاه گرم و خشک است. سیر اشتهاآور است علاوه براینکه مصرف آن باعث رفع نفخ می‌شود. در افراد مبتلا به رماتیسم و التهاب مفصل، خوردن غذاهای حاوی سیر باعث کنترل درد ناشی از این بیماری‌ها می‌شود.  سیر بهترین خوراکی برای جلوگیری از رسوب چربی در دیواره رگ‌هاست. بنابراین مصرف آن برای افرادی که زمینه بیماری قلبی در خانواده‌شان دارند یا دچار این مشکل شده‌اند، مناسب است. سیر حاوی گوگرد، سیلیس و ید است، بنابراین مصرف آن یا مالیدن کوبیده سیر و تخم‌مرغ به سر باعث تقویت ریشه موها می‌شود.
نقل قول
 سپاس شده توسط K.L.S ، Zhinaa
۲-دي-۱۳۹۷, ۱۰:۳۹ عصر
ارسال: #28
 
RE: آشپزی سالم !؟
نخود ، غذای فراموش شده ..

نخود،یکی از بهترین حبوبات برای غذای انسان است و آنچنان که درطب سنتی بر مصرف آن تاکید شده است که درباره هیچ یک از حبوبات تاکید نشده است اما متاسفانه امروزه بسیار کمتر از گذشته در سفره ایرانیان دیده می شود . نخود گرم وخشک است و در بین حبوبات پس از گندم جایگاه عمده ای را در تغذیه ی انسان دارا می باشد . اشتها را افزایش داده و برای افراد سرد مزاج بهترین غذا و دوا می باشد .

قوای بدنی و جنسی را افزایش میدهد وبرای افرادی که دچار ضعف هستند و یا از بستر بیماری برخاسته اند می توان از آب خیسانده یک مشت آن در یک لیوان آب که شب تا صبح مانده باشد با کمی عسل استفاده کرد.

نخوداب که یکی از مهمترین و پر انرژری ترین غذاهای می باشد،نخوداب که یکی ازبهترین و مهمترین و پر انرژری ترین غذاهای سنتی منطقه دامغان می باشد و در طب سنتی جایگاه ویژه ای دارد

دستور پخت نخوداب
یک مشت ازنخود را با کمی نمک و ادویه با حرارت ملایم بپزید و هنگام مصرف کمی روغن زیتون یا کره به آن اضافه نمایید.مخصوصا دانشجویان وافرادی که وقت محدود دارند به جای کنسرو ،و یا سوسیس و کالباس می توانند گه گاهی از این غذای ساده و مقوی استفاده کنند و انرژی های تحلیل رفته خود را جبران کنند .

اگر به سلامتیان اهمیت میدهید،سعی کنید ،نخود را به اشکال مختلف در تغذیه خود بگنجانید، کسانی که از نفخ نخود شاکی هستند، بهتر آن را خیس کرده و آب آنرا چند بار تعویض کنند ، سپس در غذا ها مورد استفاده قرار دهند . نخود یکی از بهترین غذاهای مغذی که سرشار از پروتئین های گیاهی ، ویتامین ها و مواد معدنی است که ضامن سلامتیست..

در کشورهای عربی، غذای هموس که با نخود درست میشود جزء غذاهای اصلی انها می باشد .

دستور پخت هموس

حدود 300 گرم نخود را کاملا پخته تا نرم گردد و آب آن تقریبا تمام شود . سپس آب دو عدد لیمو ترش را به آن اضافه کرده و در مخلوط کن کاملا له کرده ، سپس 100 گرم کنجد و یک چهارم سیر له شده و جعفری و نمک و مقداری زیتون به آن اضافه کرده و همه را هم زده تا کاملا مخلوط شود.

تصویر: images/smilies/blush.gif
نقل قول
ارسال پاسخ

تمامی اظهار نظرهای کاربران صرفا نظرات شخصی آنان بوده و تمامی مسئولیت متوجه اظهار کننده نظر می باشد.




ارسال پاسخ صفحه قبل صفحه بعد ثبت نام