• تشریفات آدم و حوا
  • آتلیه ملکه زیبا

لیدی فینگر

۱۸-آذر-۱۳۹۰, ۰۳:۳۹ عصر (آخرین تغییر در این ارسال: ۱۲-تير-۱۳۹۲ ۱۰:۵۴ صبح توسط zoha.)
ارسال: #1
   
لیدی فینگر
[تصویر: 13573048201.jpg]


لیدی فینگر Ladyfinger یه مدل کیک اسفنجی سبک و شیرینه که تقریبا به شکل یه انگشت گنده فرم میگیره. به ایتالیایی بهش میگن savoiardi و به فرانسوی biscuits à la cuillère یا boudoirs
این بیسکویتها رو در دسرهای معروفی مثل تیرامیسو و ترایفل و شارلوت به کار میبرن. لیدی فینگر رو معمولا توی یه شربت خیس میدن و توی دسرها استفاده میکنن.
توی ساختن لیدی فینگر از بیکینگ پودر استفاده نمیشه و عامل پف دهنده اش تخم مرغه. سفیده و زرده جداگانه هم زده میشه و بعد با آرد فولد میشه. درنهایت قبل از پخت روی بیسکویتها پودر شکر میپاشن و میپزنش. به همین دلیله که کمی زیادی شیرینه

تخم مرغ 3 عدد
شکر 6 ق غ
آرد 4/3 لیوان
وانیل 1 ق چ
پودر قند 6 ق غ

فر رو روی درجه 180 سانتیگراد قرار میدیم.
برای لیدی فینگر ها به یه ماسوره به قطر تقریبا یک و نیم سانت نیاز داریم (کمتر یا بیشتر هم شد زیاد خودتون رو اذیت نکنید)
روی کاغذ روغنی رو خط میکشیم که اندازه ها یکی در بیاد. دو تا خط با فاصله 7 سانت رسم کنید. بینش یه 6 سانت فاصله بدید و باز به فاصله 7 سانت یه خط دیگه رسم کنید. پس الان توی هر سینی دو ردیف 7 سانتی لیدی فینگر خواهیم داشت
سینی رو چرب میکنیم که کاغذ بهش بچسبه. کاغذ رو پشت و رو میکنیم و روی سینی قرار میدیم (چون نمیخوایم جوهر خودکار بخوریم!)
سفیده رو از زرده جدا میکنیم. تخم مرغها رو از قبل بذارید به دمای اتاق برسن
سفیده رو اینقدر هم میزنیم تا به استیف پیک برسیم. (تیکه های نوک تیز رو روی سطح میبینید؟ این یعنی استیف پیک)
شکر رو اضافه میکنیم و باز هم میزنیم تا مجددا به استیف پیک برسیم
باز با پره همزن مواد رو رو به بالا بکشید تا متوجه شید آیا به این مرحله رسیدید یا خیر (من فرق سافت پیک و استیف پیک رو گفتم پس دیگه تکرار نمیکنم. سعی کنید یاد بگیرید)
زرده رو با وانیل مخلوط کرده و با چنگال هم میزنیم
زرده رو به سفیده اضافه میکنیم
و به آرومی فولد میکنیم
اگه درست فولد کنید به این مخلوط پفکی و ابری میرسید
آرد رو کم کم روی مواد الک کرده و کم کم به آهستگی فولد میکنیم
هنوز هم باید مخلوط پفکی و ابری داشته باشید. پس درست فولد کردن اهمیت خاصی داره
ماسوره رو توی قیف میذاریم و مواد رو توی قیف میریزیم.
قیف رو با زاویه 45 درجه نگه میداریم و خطوطی با زاویه 45 درجه رسم میکنیم ( زاویه اش زیاد مهم نیست. اصلا همون هفت سانتی هم رسمش کنید خوبه. ولی خب این یه شیوه شه که متداوله. پس طول لیدی فینگرها زیاد مهم نیست مهم اینه که یک اندازه باشن.)
همه رو به همین شکل با فاصله 3 سانتی انجام میدیم
روی لیدی فینگرها رو پودر قند میپاشم
5 دقیقه صبر میکنیم و دوباره پودر قند میپاشیم
سینی رو کج میکنیم و یه ضربه میزنیم که پودر قندهای اضافی از سینی خارج شه (این کار رو نکردید هم اصلا مهم نیست)
سینی رو توی فر میذاریم به مدت 10 دقیقه. بعد سینی رو میچرخونیم و 5 دقیقه دیگه هم اجازه میدیم بپزه . اینطوری همه بیسکویتها یک اندازه میپزن
سینی رو از فر خارج میکنیم. و با اسپچولا یا کفگیر یا هرچی زیر لیدی فینگر ها میزنیم و به راحتی از کاغذ جدا کرده و روی رَک یا توری میذاریمشون تا سرد شن. اگه بذارید توی سینی و روی کاغذ سرد شن اونوقت دیگه از کاغذ جدا نمیشن پس سریع جداشون کنید
من با این اندازه ها 45 تا لیدی فینگر بدست آوردم.
لیدی فینگر به دلیل این پودر قندی که روش میپاشیم بیسکویت شیرینیه.
اگه لیدی فینگرها رو درجا استفاده نمیکنید باید حتما فریزشون کنید. چون لیدی فینگرها زود بیات میشن مگه اینکه توی یه شربت خیسشون بدید. پس لیدی فینگرها رو روی کاغذ روغنی بچینید و باز روش کاغذ روغنی بذارید (یعنی هر ردیف باید با کاغذ روغنی از ردیف دیگه جدا شه) و توی زیپ لاک بذارید و فریز کنید . تاریخ مصرفش هم تا دو هفته است (شاید کمی بیشتر. ولی پیشنهاد میکنم زود مصرفشون کنید)

رسپی از شف طیبه
نقل قول
 سپاس شده توسط Rahele ، paraztoo ، خانوم عجول ، mahnaz110 ، AfaMtiImaR ، sar ، Faeze S ، m.t ، nasibe_603 ، venoos ، ساغر ، سمانه65
۲۴-مرداد-۱۳۹۱, ۰۳:۱۴ عصر (آخرین تغییر در این ارسال: ۲۴-مرداد-۱۳۹۱ ۰۳:۴۰ عصر توسط هیلدا.)
ارسال: #2
RE: لیدی فینگر
لیدی فینگر .................مواد لازم ...
90گرم زرده تخم مرغ
135گرم سفیده
150 گرم پودر قند
150 گرم آرد
نمک و وانیل
**قالب را کاغذ انداخته(بزرگتر از 30 در 40) و فر را روشن کنید در درجه 175
**قیف و ماسوره به قطر 1 سانتی متر را اماده کنید.
** سفیده+ نمک با همزن زده میشود تا کمی پف کند و نه فرم بگیرد.
**کم کم به صورت بارانی پودر قند اضافه و زده میشود تا براق شده و فرم بگیرد.
** یکی دو قاشق از سفیده اماده و فرم گرفته به ظرف دیگر منتقل و زرده ها رو اضافه و با چنگال مخلوط کنید.+وانیل
**سفیده اماده را به مخلوط زرده اضافه و با لیسک فولد میکنیم.
**ارد را در 3 مرحله اضافه و به کمک لیسک ارام مخلوط میکنیم.
** مواد را داخل قیف ریخته و در سینی میزنیم( لیدی فینگرهایی به طول 8-10 سانت) و با فاصله 3 سانت
** رویشان پودر قند الک کرده و در فر میگذاریم . مدت 7-8 دقیقه
**نصف زمان که سپری شد سینی را برگردانده یعنی بچرخانید و در جهت دیگر قرار میدهیم.عکس در اولین فرصت
وزن یه تخم مرغ کاملا 60 گرمه **************که 30 گرمش سفیده ************20 گرمش زرده ********10 گرم هم پوسته را شامل میشه
نقل قول
 سپاس شده توسط خانوم عجول
۱۲-مهر-۱۳۹۱, ۰۲:۰۴ صبح
ارسال: #3
     
Heart  لیدی فینگر
لیدی فینگر بیسکوئیت مخصوص دسر تیرامیسو می باشد که می توانید در منزل آنرا تهیه کنید. این دستور در واقع همان دستور شیرینی لطیفه است که برخلاف آن باید اجازه دهید این بیسکوئیت خشک شود. در ادامه مطلب با مواد لازم و طرز تهیه بیسکوئیت لیدی فینگر آشنا می شوید.

[تصویر: ladyfinger.jpg]



مواد لازم برای 20 عدد بیسکوئیت

تخم مرغ: 3 عدد
شکر: 70 گرم
وانیل: یک دوم قاشق چایخوری
آرد: 70 گرم
نشاسته ذرت: 25 گرم یا 1 قاشق غذاخوری
بکینگ پودر: یک چهارم قاشق چایخوری
شکر برای روی بیسکوئیت
اسانس پرتقال یا اسانس مورد نظر: 3 تا 4 قطره (به دلخواه)



مرحله 1 - زرده و سفیده تخم مرغ را جدا کرده و سفیده ها را با نصف از شکر و نصف از وانیل با همزن بزنید تا کاملا فرم بگیرد.

[تصویر: dsc00053.jpg]

مرحله 2 - زرده ها را با مابقی شکر و وانیل بزنید تا کرم رنگ و کشدار شود. در صورت تمایل اسانس را در این مرحله افزوده و 1 تا 2 دور هم بزنید.

مرحله 3 - آرد، نشاسته ذرت و بکینگ پودر را که الک کرده اید به مخلوط زرده افزوده و هم بزنید در صورتیکه مایه سفت بود کمی از سفیده را اضافه کرده و مخلوط کنید.

[تصویر: dsc00049.jpg]

مرحله 4 - سفیده را افزوده و به صورت دورانی با لیسک 5 تا 6 دور هم زده تا مواد مخلوط شوند، اگر مواد را خیلی بزنید مایه شل می شود.

[تصویر: dsc00055.jpg]

مرحله 5 - کف قالب مستطیل یا سینی رولت را با کاغذ پوستی بپوشانید، مایه را در قیف ریخته و با سری بزرگ یا شکوفه بزرگ روی کاغذ باندازه 10 سانت بریزید.

[تصویر: dsc00058.jpg]

مرحله 6 - قالب را در فر از قبل گرم شده با حرارت 180 درجه سانتیگراد به مدت 10 تا 15 دقیقه قرار دهید، بعد از پخت وقتی بیسکوئیت ها کمی از داغی افتادند روی آنها مقداری شکر ریخته و اجازه دهید تا کاملا سرد شده و خشک شوند، سپس در نایلون تمیز نگهداری کنید.


نکات

بعد از پخت و سرد شدن بیسکوئیت باید اجازه دهید تا کاملا خشک شوند و سپس بسته بندی کرده و برای دسرها (تیرامیسو، شارلوت، ترایفل...)مورد استفاده قرار دهید.
برای تهیه لیدی فینگر شکلاتی 2 قاشق از آرد را کم کرده و 2 قاشق پودر کاکائو جایگزین کنید.

ﻣﻦ
ﺳﺮﺷﺎﺭ ﺍﺯ ﮔﻔﺘﻨﻢ
ﻧﻪ ﺍﺯ ﻧﻮﺷﺘﻦ
ﺑﺎﯾﺪ ﮐﻪ ﺍﯾﻨﺠﺎ ﺭﻭﺑﺮﻭﯼ ﻣﻦ ﺑﻨﺸﯿﻨﯽ...

اینجا رو دوست دارم...
نقل قول
 سپاس شده توسط mahnaz110 ، raha-71 ، hana khanoom ، روبينا ، آهو مشکی پوش ، آبشار ، m.t ، hama1368 ، nasibe_603 ، venoos ، sara_e
۱۲-مهر-۱۳۹۱, ۰۱:۱۱ عصر
ارسال: #4
RE: لیدی فینگر
سحر ناز به جای لیدی فینگر فکر کنم میشه از لایه های نازک کیک هم استفاده کرد ... اگه آره آیا باز هم باید کیک رو مرطوب کرد ؟

از میان همه ی مردهای دنیا...
فقط کافیست پای تو در میان باشد !
نمیدانی برای تو زن بودن و عاشق بودن چه کیفی دارد ...! New2

شروع 19 بهمن 93
وزن اولیه 76
هدف اول 72 (بهش رسیدم )
هدف دوم 68
هدف سوم 60
نقل قول
۱۲-مهر-۱۳۹۱, ۰۵:۴۸ عصر
ارسال: #5
     
RE: لیدی فینگر
برای تیرامیسو بله
ولی اصل تیرامیسو با لیدی فینگر هستش

بله میشه کیک اسفنجی رو نازک برش داد
و کمی با نسکافه آماده یا مایع مربوطه روش اسپری کرد
در هر صورت مرحله ی تر کردن با مایع در هر روشی یکسانه و باید انجام بشه

حتی سعی کنید بذارید شیرینی یا کیکتون خشک بشه و باز خیسش کنید...

ﻣﻦ
ﺳﺮﺷﺎﺭ ﺍﺯ ﮔﻔﺘﻨﻢ
ﻧﻪ ﺍﺯ ﻧﻮﺷﺘﻦ
ﺑﺎﯾﺪ ﮐﻪ ﺍﯾﻨﺠﺎ ﺭﻭﺑﺮﻭﯼ ﻣﻦ ﺑﻨﺸﯿﻨﯽ...

اینجا رو دوست دارم...
نقل قول
 سپاس شده توسط tara 1987 ، عسل جونی
۱۲-مهر-۱۳۹۱, ۰۷:۵۹ عصر
ارسال: #6
RE: لیدی فینگر
اگه مثل من تنبلین و نمی خواهید درست کنید مغازه میتا کیش پاساژ آرین لیدی فینگر و کلا همه این جور چیزا رو داره دوست جونا

کاش می شد بعضی ها رو برگردوند به مامانشون. بیا مامانش اینو دوباره بزرگ کن خوب بار نیومده!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
نقل قول
 سپاس شده توسط jine
۱۲-مهر-۱۳۹۱, ۰۹:۲۴ عصر
ارسال: #7
   
RE: لیدی فینگر
تو کوچه مروی هم داره
بسته ای 6500
قبل از گرونیای اخیر البتهBig Grin

ولی این نمایندگیهای شیرین عسل هم دارم که 8500 اینا میدنBig Grin

ازم نگیر نگاتو

حس خوش صداتو

دیوونه بازیاتو

گریه و خنده هاتو

Angel
نقل قول
 سپاس شده توسط jine ، fati asali ، SaraGol ، زندگی سبز
۱۳-بهمن-۱۳۹۲, ۱۱:۴۸ عصر (آخرین تغییر در این ارسال: ۱۳-بهمن-۱۳۹۲ ۱۱:۵۲ عصر توسط ساغر.)
ارسال: #8
RE: لیدی فینگر
وقتی اومدم کاغذ بندازم دیدم همین دوتا تیکه رو دارم بخاطر همین پاره پوره است
این قبل از فر
[تصویر: 13913719881.jpg]
این در اومده از فر
[تصویر: 13913719882.jpg]
با دستور شف طیبه
عالییییییییییی شد .1ساعته آماده شد
فقط من چون کاغذم کم بود مجبور شدم دوسری بذارم توی فر
من مواد رو دوبرابر کردم اما به من حدود 35 تا داد
آخه توی رسپیش نوشته با نصف این مواد بهش 45 تا شده
مال منم تقریبا همون سایزه نمیدونم ولی اینقدر بیشتر نشد خوووو
نقل قول
 سپاس شده توسط motahare ، ندا ندا ، tara 1987 ، nasibe_603
۱۶-مرداد-۱۳۹۳, ۰۹:۴۴ عصر
ارسال: #9
Heart بیسکوییت انگشتی
[تصویر: 14074349001.png]
HeartHeartHeart

مامان شدم Angel
نقل قول
 سپاس شده توسط golava ، nasibe_603
۵-مهر-۱۳۹۳, ۰۸:۰۸ عصر (آخرین تغییر در این ارسال: ۶-مهر-۱۳۹۳ ۱۰:۲۹ عصر توسط درسا.)
ارسال: #10
 
RE: لیدی فینگر
لیدی فینگر با دستور شف طیبه که عالی عالی شد و زودم حاضر میشه

تخم مرغ 3 عدد
شکر 6 قاشق غذاخوری
وانیل 1/2 قاشق چایخوری (من مایع داشتم و بیشتر ریختم)
پودر قند به مقدار لازم
آرد 3/4 پیمانه

[تصویر: 14118356671.jpg]

اول از همه سینی فر رو کاغذ روغنی میذاریم و چربش میکنیم
[تصویر: 14118356672.jpg]

زرده وسفیده رو از هم جدا میکنیم و میذاریم به دمای اتاق برسه

سفیده رو حسابی میزنیم تا فرم بگیره و از ظرف جدا نشه
[تصویر: 14118356673.jpg]

بعد شکر رو اضافه میکنیم و باز هم میزنیم تا دوباره فرم بگیره
[تصویر: 14118357491.jpg]

زرده و با وانیل هم میزنیم
[تصویر: 14118357492.jpg]

تو این فاصله فر رو روی 180 درجه سانتی گراد روشن میکنیم

بعد زرده و به سفیده اضافه میکنیم و با لیست آروم هم میزنیم تا کرمی رنگ بشه
[تصویر: 14118357493.jpg]
[تصویر: 14118358081.jpg]

و در آخر آرد رو اضافه میکنیم
[تصویر: 14118358082.jpg]

از قیف و ماسوره صاف استفاده میکنیم و دراز دراز توی سینی میریزیم
[تصویر: 14118358083.jpg]

مال من کمی شل شده بود واسیه همین شکلش خوب نشد اما بعد پخت خوب شد شما هم نگران نباشید
و روشونو پودر قند می پاشیم یه 3-4 دقیقه صبر میکنیم و 2 باری میپاشیم
میتونیم از تو سینی قبل گذاشتن توی فر باقی پودر قند ها رو تمیز کنیم اگه نکنیم هم مشکلی پیش نمیاد

[تصویر: 14118358661.jpg]
[تصویر: 14118358662.jpg]

حدود 10 دقیقه میذاریم توی فر اگه هنوز آماده نبود 5 دقیقه دیگه هم سرش میکنیم واسیه من بعد 12 دقیقه آماده شد

خیلی راحت بود فکرشو نمیکردم

اینها میره برای تیرامیسو فردا

آرامش آن است که بدانیم:در هر گام دستهایمان در دست خداست. Heart
نقل قول
 سپاس شده توسط soudi ، salvia_cooking ، مامان دو تا نی نی ، ferferiii ، lilimashi ، fakhte ، محبوبه ناز بانو ، simi ، orkide311 ، aroose 90 ، hasti_d ، 3lena ، ♥♥♥ NazaNiN ♥♥♥ ، bahareh-67 ، همیلا-69 ، وفا ، ماهی قرمز ، mahsa khanome aidin ، صبا65 ، مونامنصور30 ، عسل جونی
ارسال پاسخ



ارسال پاسخ صفحه قبل صفحه بعد